Taman Negara



Flytande restauranger pa Tembeling River i Taman Negara



Canopy Walk




J pa trekking i djungeln

Taman Negara ar Malackahalvons storsta nationalpark och en av de finaste i hela Asien. Regnskogen har ar runt 130 miljoner ar gammal. och stracker sig in i flera delstater.
Vi akte buss fran Jerantut ca 1,5 timme till Temebeling varifran vi tog en smal liten flodbat som skulle ta oss in i parken. Resan tog 3 timmar med bat och vi anlande i Kuala Tahan som ar det lilla samhallet utanfor parkhogkvarteret. Det ar en mycket speciell plats, helt annorlunda fran allt man sett tidigare. Langs med floden ligger ett antal flytande restauranger och det ar dar man ater och arrangerar sina turer i regnskogen. Vi bokade in oss pa en night jungle walk samma kvall som var riktigt spannande. Vi fick bl.a se tva dodligt giftiga ormar hangandes i traden ovanfor, ett par skorpioner, en doligt giftig spindel, apa, vandrande pinnar m.m. Det ar sallsynt att pa syn pa storre vilt numer, men det lar finnas bade tiger, elefant, panter och noshorning. Ju langre fran parkhogkvarteret, ju storre chans att se storre djur. Det finns vandringar pa allt fran 1 timme till 9 modosamma dagar. Vi valde en tur som tog 4 timmar och det rackte gott for sen var man helt slut. Vi testade bl.a canopy walk, en vinglig och sma. gangbro 40 meter upp i luften. Sista dagen gjorde vi en battur pa en av de midre floderna som var ett riktigt aventyr nar man for under traden och vajde mellan stora stenar. Det var bara jag och J och de som korde baten.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Tjena Turid! Fasen vad avundsjuk jag blir på er!!!! Vilka vackra bilder ni tagit. Ser hur härligt ut som helst! Skulle oxå vilja ut o resa!Vet ni förresten att Mattias ska bege sig ut på en 3-månaders resa i januari till bl.a. Hong Kong, Kina, Fiji-öarna, Australien o Nya Zeeland? Så han lär nog vilja ha lite restips från er "travelers" :D Jag längtar efter att få se fler bilder o träffa er båda!!! Hoppas vi kan ses senare i sommar. Tusen kramar från Jenny

2008-07-02 @ 16:02:16
Postat av: jossan

åh exakt där har jag också varit! men gick ni inte i grottorna?? det var en riktig häftig upplevelse.. har aldrig varit så rädd..

2009-05-10 @ 23:44:49
URL: http://jossansnya.blogg.se/
Postat av: ALICIA - shopping & foto

hur varmt är det?:)

2009-05-11 @ 00:12:10
URL: http://aliciaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0