Kardemumma

 
Häromdagen bakades kardemummaknutar hos fröken. Receptet kommer från Leila Lindholms, A Piece of cake. Hemligheten bakom dessa ljuvliga bullar förutom den syndiga mängden smör är att degen innehåller stötta kardemummakärnor som sedan blandas ihop med jästen och den varma mjölken. Dessa kardemummakärnor strör man även tillsammans med socker på bullarna som en avslutning efter att de penslats med ljus sirap och en skvätt vatten. Fyllningen består av en krämig blandning av kanel, socker och smör, vilket gör bullarna extra saftiga. Efter lite träning tycker jag att jag lyckades riktigt bra med knutarna. Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Linn

Ser superproffsiga ut!

2012-06-26 @ 23:22:56
URL: http://lyckoland.blogg.se
Postat av: Elins blogg

Mums vad gott!

Jasså, då vet jag vilket det är. Men erat såg mycket finare ut än Ikeas! Kanske för att ni målat själva eller så är du bra på att fota! ;)

2012-06-27 @ 09:49:47
URL: http://elinsdetaljer.blogg.se/
Postat av: Ulrika - Fotograf u.norman

Ser ju bara såååå frestande ut!

2012-06-27 @ 10:11:59
URL: http://unorman.wordpress.com
Postat av: Tess

Mums, vad gott det ser ut! :) Kram

2012-06-27 @ 17:29:25
URL: http://tesswaltenburg.blogg.se
Postat av: Sofia

Åh hjälp vad gott! Kanske skulle försöka mig på att baka något liknande när det ändå bara regnar hela tiden.

2012-06-27 @ 19:23:38
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: S

Mums :)

2012-06-27 @ 19:33:44
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Lovis

Hur gör du för att få så fina knutar?

Svar: Tack snälla! Jag liksom viker degen dubbel på längden och skär ett snitt så det ser ut som ett par byxben. Därefter tvinnar/snyrrarjag varje ben utåt och gör liksom en knut. Lite svårt att förklara. Brukar finnas bildbeskrivningar i kokböcker:-)
Turids blogg

2012-07-12 @ 08:23:02
URL: http://Somlighet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0