Surdegsbröd på 4 timmar

 
Idag har jag bakat mitt första surdegsbröd genom att använda färdig rågsurdeg på burk, vilket förkortar baktiden en aning. Det blev två jättefina limpor som ligger och svalnar nu. Ser verkligen fram emot morgondagens frukost. Receptet jag använde kommer från kronjäst och ni hittar det här.
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Har aldrig hört talas om färdig deg men ska helt klart kika om det går att hitta i butikerna här också.

Svar: Ja gör det! Har inte funnits så länge här heller knappt ett år. Hela degen är alltså inte klar utan surdegskulturen eller vad det kallas finns i burken, men sen ska man tillsätta mjölsorter och jäst och allt det vanliga och jäsa i tre omgångar, men annars tar det ju ett par dagar och man ska "mata" degen, men det slipper man nu. Toppen tycker jag:-)
Turids blogg

2013-10-07 @ 15:01:43
URL: http://www.intheheadofs.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0