Glass i stora lass

Större delen av dagen har det regnat här, och vi har mest suttit inne och kurat. Så fort det blev uppehåll gav vi oss iväg till Söderköping och göta kanal för att besöka det berömda glasscaféet smultronstället. Det kan jag verkligen rekommendera för lite annorlunda, fina och framförallt stora glassar om ni har vägarna förbi någon gång. Glassarna kostar allt ifrån 30-400 kr. Denna stora mumsade jag och J i oss.

                         image151

Redan fredag

Dagarna går fort nuförtiden. Här på landet har vädret varit ganska fint och man har till och med kunnat sola litegrann. Nu på kvällen har vi suttit ute och grillat och hunnit med några parti kubbspel. Jag älskar att grilla. Det är bland det bästa med sommaren.

image149image150


Country feeling

Efter ca 3 timmars tågresa är jag är jag nu ute på landet utanför Norrköping. Här är mysigt att vara och det ska visst bli en del sol i helgen. Det kommer att bli lugna dagar med promenader och slappande och en hel del fika, som det alltid blir med svärförräldrar. Vi har pratat om att åka en dag till Söderköping och fika på det berömda glasscafeet. Mer om detta och bilder får ni se när jag kommer hem igen.

Mera juicy

image144image145

Jag är ju som sagt på jakt efter myskläder som både är snygga och sköna. Nu har nya färger av juicy kommit in och jag tycker att dessa två ser väldigt mysiga ut. Kläderna finns att beställa på revolve clothing, men nyheter tar alltid slut fort tyvärr, så det först till kvarn som gäller. Jag får nog vänta ett tag och se när lönen kommer.

Jag vill ut!

image142image143

Jag tänkte trotsa regnet och ändå vara ute på min lediga tid. Det var längesen jag använde gummistövlar, men med ett par från viking skulle blir man både uppiggad och känner sig fin även i det dystraste väder. Dessa två är mina favoriter. Många bloggar om den ljusrosa med snörning, men jag tycker dessa i färgen coral är snäppet finare. Tänkte ta mig en titt i skoaffären imorgon innan tåget går. Bra att kunna prova och se vilka som är bekvämast.

Weekend på landet

Imorgon åker jag till älsklingens förräldrar i deras sommarstuga utanför Norrköping. Då hoppas jag att solen finns där för det finns många fina sjöar att bada i. Gissar att det blir en del grillning också och långpromenader.

                               image139

Pysseldag

I dag gör jag lite av varje och sånt som måste göras, men har blivit liggandes länge som strykning, handtvätta kläder. Ska också hämta ett par byxor hos skräddaren som varit liggandes där i över 1 månad nu samt lämna tillbaka en film till videobutiken. Under eftermiddagen ska jag hjälpa en vän som köpt ny lägenhet att måla och spackla. Hade ju tänkt cykla också, men regnet bara öser ner här.

Regn regn regn

Fy vad tråkigt att det ska regna såhär. Vill ju vara ute när man är ledig. Ska in en sväng till stan idag å träffa en kompis. Vi får väl hålla oss inomhus om vädret fortsätter såhär. Skulle behöva kolla på träningskläder/mysbyxor att ha hemma. Det är så skönt att dra på sig under slappa hemmadagar. Samtidigt får de gärna vara snygga. Har sett att det finns en del fint hos ellos under adidas sortimentet. Men det är ju bäst om man kan prova först.

Nu ska jag strax ge mig iväg.

Trevlig dag!

Hot pink!

Jag har piffat till vårat vardagsrum lite med några rosa detaljer. Tycker att det är finast när man håller sig till just detaljer när man vill införa lite starka kulörer. Rummet lyser upp och har fått lite mer liv nu. Kalendern i vänstra hörnet köpte jag hos ordning och reda, de hade 25% rabatt. Deras prylar är ju inte billiga direkt, så man får passa på. Har visat bilderna för min sambo och är så glad att han också blev nöjd med resultatet.




image136


Bara en till...

Det finns så mycket snyggt på nätet nu. Fastnade för denna tee hos Asos " In the style of Kate Hudson" Gillar trycket, tror den passar bra till slitna jeans så som tjejen på bilden har.  Blev väldigt osäker på storleken eftersom det fanns så många. Har vanligtvis storlek 10, men enligt denna modell skulle det vara en 12:a. Hoppas verkligen det blir rätt, man vill ju inte skicka returer till ända till England.  
                                     image133

Dagens fynd

                                                                      


image129image130
                                                                                                                                
                              1.                                                                          2.

image131image132

                              3.                                                                         4.


                                                                                                        Bild: Laredoute


Nr 2 beställdes i två exemplar. En i vit och en i grå som på bilden
Nr 3 beställde jag i skiffergrå, är sugen på den rosa, men det kan nog lätt bli för mycket.
Nr 4 avser det översta linnet och detta beställde jag i vitt.

Är riktigt nöjd, hoppas bara att allt kommer att passa när det kommer!

Galen i choklad

Jag är sjukt galen i choklad. För tillfället är jag beroende av noblesse. Måste verkligen sluta med det nu och ta tag i träningen i stället. Ja, jag har faktiskt ett gymkort, men det tar emot, speciellt på sommaren. Ska nog börja med långa raska promenader först för att komma trim. Inget mera onyttigt ska ätas denna vecka! Jordgubbar däremot får jag äta i massor.


                                                 image120

Dagen efter

Skön sovmorgon idag! Gårdagskvällen var trevlig, vi hann dock inte med några spel som vi hade tänkt eftersom vi började lite sent. Känns som att vi åt och åt hela kvällen. Efterrätten påbörjades strax innan midnatt. Hemgjord kladdkaka, vispgrädde, glass och jordgubbar. Mums! Vi har dessutom mat över för ett par dagar framåt. Förmiddagen har ägnats åt att surfa runt lite på Laredoutes sommarrea där jag fann några fina pärlor. Väntar till ikväll med den slutgiltiga beställningen. På senare tid har jag också blivit mer och mer sugen på ett personligt smycke antingen med mitt namn eller med både mitt och älsklingens. Det finns väldigt fina på namnsmycken, men ska suga på karamellen ett tag till.

Idag blir det en lugn och skön dag hemma med en del bloggande. Det enda inplanerade är en långpromenad efter allt ätande under gårdagen.

Midsommar

Jag har vaknat upp till ett regnigt midsommar. Hallååå!! Var är solen??? Vi ska iväg handla till festen alldeles strax. Det blir det klassiska sill å potäter, grillning (fläskfilé), kladdkaka, jordgubbar och glass till efterrätt. Kladdkakan ska jag baka själv. Det är ju min specialité:)


Hur ska ni fira?

             image119

Give me

Bara för att den är så söt blir jag nästan spelsugen. Har inget emot att den flyttar hem till mitt vardagsrum. Skulle säkert bli tokig i playstation om jag hade en sån här:)

image115

Långt hår

Jag saknar mitt långa hår som jag hade förra året genom hårförlängning. Det gjordes hos en frisör i Norrköping. Nu vet jag hur det är att ha "hollywood-hår".  Kommer säkert att göra om det förr eller senare när ekonomin tillåter.

 image113     image114                

Home sweet home

Hade två sköna heldagar på vår lillsemester i Halmstad med en massa sol, lite bad och lite shopping. Nu är jag en (sol)bränna rikare. Får skylla mig själv för jag glömde att smörja in mina ben som numera är lika röda som två tomater:( . Fick just reda på att vädret imorgon (midsommar) kommer att vara ostadigt med en del regn. Jahapp!! Där rök kubbspelet.. Men grillning ska det minsann bli. Ingen midsommar utan (grill)rök. Vi får helt enkelt kura ihop oss inomhus och ta fram de hederliga sällskapsspelen. Kanske även blir en liten bildvisning från Tunisien för våra gäster. Idag ska städas och putsas. Tänkte ge mig på bakning också.

See u later

Travel and fashion goes to Halmstad

Följer med en vän till Halmstad ett par dagar. En mini-semester kan man säga. Därför blir det inget bloggande på ett litet tag. Hoppas på sol nu så att vi kan bada på Tylösand. Kommer hem innan midsommar antingen onsdag eller torsdag. Tänk att det redan är midsommar, tiden går verkligen fort. För fort!! Det var väl inte längesen det var midsommar. Håller tummarna för vädret eftersom jag vill bära min fina vita klänning som jag inte kunde ha förra året pga lite kyla. Midsommar kommer att firas i vår trädgård.

Nu äta och packa. Snabba ryck!


Kram

Shopping

Efter några timmar på stan fick jag med mig ett par svarta leggings från Lindex, och ett par jeans från veromoda. Lunch och fika hanns också med.Tycker faktiskt att det är roligare och skönare att shoppa via nätet nuförtiden. Dessutom är det ju ofta reor på både La redoute, HM och Nelly så man får väl passa på. Ikväll blir det inte så mycket mer glamour för min del eftersom det är dax att städa hemma. Efteråt ska jag unna mig en skål med jorgubbar och mjölk.

                         image105

New look

Idag firar bloggen nytt utseende. Tack vare hjälp från J att programmera lyckades vi ändra i stilmallarna. Jag blev riktigt nöjd som ett första försök. Ville ha en bild som sa lite om mina intressen.




Nu ska vi in en sväng till stan, äta lunch och få lite sol på oss.


Ha en bra dag!

Bildbehandling

Hela dagen har ägnats åt kreativa idéer och redigering av bloggen för att den så småningom ska få ett nytt utseende. Vet inte än när den kommer att publiceras, för det är en del pyssel kvar. Det är väldigt roligt, men otroligt mycket att lära sig och det går alldeles för långsamt ;) Hur ska man förstå sig på alla koder och knappar???

Nu blir det kvällsfika. Melon och varma smörgåsar. Kvällens film är: Ombytta roller.

The guy next door

Vi har så härliga grannar! Igår kväll blev vi bjudna på grillfest och alla var samlade. Var och en hade med sig något litet och så grillade vi lax. Mums! Tror inte att man kan ha så mycket bättre grannar. Solen sken och vi slapp undan regnet hela kvällen. Det blev en lång kväll, men idag hade vi sovmorgon.

Grillning

Denna dagen har varit lat. Vi har legat på en filt i solen i trädgården och slappat. Har också grillat för tredje gången i sommar. Det blev hamburgare denna gång. Våra pioner har redan slått ut och nästan blommat över på samma gång. Älskar pioner, speciellt rosa och vita! Eftermiddagen får ägnas åt promenad och lite digatal bildbehandling.
                             image103    

Sol och bad

Var med älsklingen och två kompisar vid havet idag. Tog med picknick och solade och badade hela förmiddagen. Helt otroligt vad varmt det är här hemma. Jag vill minnas att det brukar vara mycket varmt såhär en period i början av juni. Det är ju perfekt att vi är lediga nu åtminstone en vecka till. Bra att inte alla skolor har slutat än. Då slipper man trängas på klipporna. Nu ska jag ta det lugnt surfa runt i lite nätbutiker.

Nästan två länder

Chott el Jerid är Saharas största saltsjö. Här är vi inte så långt från gränsen
till Algeriet. Bilderna är tagna i gryningen, man måste vara här tidigt för mitt på dagen
är temperaturen runt 50 grader.



image97image98


Sahararesan

Några godbitar från öknen: Världens tredje största Colosseum i El Jem,
Berberby i Matmata, vy över Matmata, dromerdarridning i Douz - porten till Sahara,
beduin, jeepsafari bland sandstensber och lös sand i Touzure.


  
  

Ett smakprov av Tunisien

Strandpromenaden utanför medinan, centrum i Hammamet, stranden med
de färgglada fiskebåtarna och några kaktusar och blommor. Bilderna på tredje raden
är Tunis - porten till medinan och medinan. Åhh man blir så sugen på att bada nu när
man ser allt på bilderna. Var är min beach??

  
                                                          
    

Hemresa

Hemresan gick bra. Blev hämtade 06.40 av Apollos buss för att ta oss till flygplatsen i Monastir. Flyget gick 10.50 och vi landade på Landvetter flygplats kl 14.20 där vi möttes av gassande solsken och 30 grader varmt. Man är lite trött och seg efter alla tidiga mornar, kommer att vila upp mig resten av dagen. När jag fått ordning på våra foton kommer jag att lägga upp några här på bloggen.

Nu slappa!

Lördag

Sovmorgon till 09.00, sedan lång frukost. Badade för andra gången idag och blev bränd av solen. Har också passat på att fotografera en massa idag också. Promenerade längs stranden till staden och såg oss omkring lite i de lokala omgivningarna. Man blir ganska uttittad när man inte befinner sig på turiststråken!  Åt en god pastarätt till lunch. Vi är ganska trötta efter en intensiv vecka och skulle behöva en semester på semestern:) Vi ska avsluta kvällen på samma lyxiga a la carte restaurang som gårdagen. Sen blir det dags att packa för tidig avresa imorgon.

Fredag - Sahara Tour del 2

Väckning kl 04.00 igen! Snabbt ner till frukosten för att få i sig lite mat innan bussen skulle gå.  Dagens första stopp var Chott el Jerid, en enorm saltsjö i öknen. Därefter vidare längre ut i öknen till Touzeur för jeepsafari i sanddynerna. Landskapet var vidsträckt och milslångt och vackert. Vi körde off-road och upp och nerför  klippformationer i sandsten och sen i lös sand. Häftigt! Mycket skumpigt och lätt att bli åksjuk. Efter en bra tur på två timmar med ett par stopp på vackra platser kom vi till Starwars-byn där de senaste filmerna har spelats in. Jonas fick sitt lystmäte!! En stor del av kulisserna fanns kvar och det kändes som att man stod mitt i filmen enligt Jonas. Därefter lunch på fint hotell och sedan sista stoppet i Kaiuroan som är tunisiens heligaste stad för att besöka den största mosken i tunisien. Där möttes vi av böneutropare från minareten och det kändes att man var i ett arab-land. Hemma i Hammamet vid 19-tiden på kvällen. Snabb dusch och sedan middag på hotellets a la carte restaurang som var mycket lyxig. Vi var de enda gästerna och fick toppservice för bara 100 kr per person med varsin kypare. Tidig natt sov som en stock!

Torsdag - Sahara Tour

Klockan ringde kl 04.00 och vi vinglade ut till bussen som skulle hämta oss vid 05-tiden. Ingen frukostbuffe idag inte. Tog en bra stund innan vi kom ut ur Hammamet eftersom vi skullet hämta upp på flera hotell. Därefter nästa semesterort Sousse med samma procedur igen. Vi var 40 personer totalt och en stor buss. Väl ute på landsbygden kändes det genast mer genuint och man fick se mycket lokalliv längs vägen, mycket lastbilar osäkert lastade och fulla med vattenmeloner, peperoni, lök och läsk. Denna två-dagars resa skulle ta oss 100 mil, så det blir mycket åkande. Vi Besökte bl.a en berberby med berber som ville fortsätta leva som förr i grottor i bergen, dock med modern touch. Berberlyx med tv, och elektricitet. Vi besökte också världens tredje största Colosseum där gladiatorer hade fightats. Växtligheten glesnande och man märkte att vi var på väg ut i öknen. Dromedarer sågs till lite här och var och kvällens sista stopp blev dromedarridning i sanddynerna. Foto läggs in senare. Det var spännande och mycket obekvämt. Har blåmärken och träningsverk efter turen. Natten spenderades på ett ökenhotell i Douz med kvällsbuffe.

Onsdag

Sovmorgon idag och lugn förmidddag. Därefter fick vi bråttom att skynda iväg till Apollo för att boka in en 2-dagars safari till Sahara. Jag känner mig lite friskare nu så det ska nog gå bra.  Apollo stängt, så taxi tillbaka igen till hotellet för att ringa deras nödtelefon å boka. Efter att vi fått våra platser. tog vi taxi till louage som var en typ av hållplats för bussar till b.la Tunis som vi tänkte besöka idag. Bussresan tog en timme till Tunis i minibuss, Det var vi och tunisierna. Framme i Tunis blev direkt attackerade av försäljare och guider. De är överrallt!! På egen hand tog vi oss in i huvudstaden.  Besökte den stora Medinan som var bra mycket mer unik än medinorna i Hammamet, Bara tunisier och vi. Frågade en kille om tips på typisk restaurang med tunisisk mat. Det blev couscous och fisk med kokta grönsaker. Helt okej. Stannade några timmar, men det var så varmt och vi ville tillbaka igen. Hemma i hammamet blev det kvällsmat på en av restaurangerna på stranden.  Och tidig kväll eftersom vi skulle upp i ottan för safari.

Tisdag

Denna dag tog vi vårat första dopp i medelhavet. Det var lika kallt i vattnet som hemma faktiskt, men varmt och skönt i luften. Vi ägnade förmiddagen åt att slappa i solstolen för att sedan äta lunch i hotellets barbeque med utsikt över havet. På eftermiddagen åkte vi till nya Hammamet i stadsdelen Yasmin. Där är allt modernt  och nybbygt med stora hotellkomplex och breda boulevarder. Allt är uppbygt för turismen och inte särskillt genuint. Vi åt glass i marinan och promenerade i de nya bostadsområdena som såg väldigt lyxiga ut. Därefter ett besök i nya medinan, men det var det inte värt bara krimskrams och försäljare som drog i en och lurades. Fort ut därifrån och en sväng på strandpromenaden i stället. Avslut på texmex restaurang.

Måndag

Startade dagen med stor frukostbuffe på hotellet. Fin frukost med en massa varma å kalla rätter. T.o.m pannkakor och våfflor fanns det. Hotellet är helt okej, dock inte 5-stjärnigt som det beskrivs, mer som en 3:a eller 4:a. Det är mycket grönt här och Hammamet kallas ju också Tunisiens trädgård. Utanför hotellet finns en lång strand och bra bad. Vi tror inte att det är högsäsong riktigt än för hotellet verkar inte vara fullbelagt. Vi tog det rätt lugnt hela dagen eftersom jag fortfarande är sjuk. Välkomstmöte och en promenad till gamla hammamet hanns med. Medinan rusade vi snabbt igenom, ingen ide att stanna då alla försäljare var på oss hela tiden. Kvällen avslutades med lyxig fiskrätt. Färsk seawolf.

Salut Tunisien!

Resan hit gick bra. Dock blev vi uppgraderade till buisness class i planet, men i själva verket fanns ingen buisness. Uppgraderingen innebar istället att vi fick sitta på var sin sida om gången och kunde därför inte prata med varandra. Lite störigt! När vi hade landat på flygplatsen i Monastir väntade reseledare och buss på oss. Plan från alla länder landade samtidigt, det var mycket folk och därför dröjde det innan bussen kunde starta. Till hotell Sindbad anlände vi först kl 23.15. Det ösregnade hela vägen, reseledaren berättade att det var första regniga dagen på 2 månader. Hmmmm... Ja då kan det väl bara bli bättre!

Hejdå Landvetter

Då åker vi strax. Ska bli härligt att komma iväg. Det är alltid lite pirrigt innan avresa och när planet lyfter. Om jag får möjlighet kommer jag att blogga från Tunisien också. Hoppas att ni får en skön vecka här hemma med en massa sol och värme.

                               image55

Akuten

Gårdagskvällen spenderades i ett väntrum på akuten för att få bukt med hostan. Inte så kul såhär precis innan resan. Medicinen ska vi hämta ut idag samtidigt som vi växlar pengar. Hoppas, hoppas, hoppas att jag är tillräckligt pigg imorgon för att upptäcka Hammamet.

Sommar

image51   image53  image54  


Önskesmycke

                     Önskesmycke

Kofta sökes

Letar med ljus och lykta efter en nätt liten marinblå/mörkblå kofta att ha till klänning. Skulle behövt den nu innan resan för det kan visst bli lite kyligt där borta på kvällarna. Alternativt kan jag tänka mig en kort kavaj i samma färg. Om någon har tips på var jag kan hitta detta, så lämna gärna en kommentar nedan.

Chokladprovning

Förra veckan vara jag på vin- och chokladprovning, det var en födelsedagspresent från en vän. Det var ett tjusigt inrett rum i den lilla delikatessbutiken. Kristallkronor i taket och fint uppdukat. Man fick prova två sorters viner. Ett rött och ett vitt. Chokladsorten vi provade var amedei, som finns i både ljus och mörk choklad. En kvinna berättade om chokladens historia och hur bönan växte samt hur frukten behandlades. Det var intressant, men det duger helt klart med marabou choklad tycker jag ;)


                                                         image41

Krasslig

Ikväll blir en lugn kväll med tv och mys i soffan. Tänkte se "Talang 2007". Undra vad de har att bjuda på idag? Vill se filmen The squid and the whale också. Den verkade inte så bra vid första anblicken, men den har ju fått lovande betyg enligt Imbd. Till filmen ska jag äta jordgubbar med mjölk. De är riktigt goda och söta redan. Mums! Men först blir det kvällsmat. Köttbullar och potatismos, hederlig husmanskost.

Volym

Björn Axéns volumaster är verkligen en lyckad satsning. Den skapar både volym och luft i håret, dessutom håller ofta resultatet i mer än en dag. I like!


                                           image38


Shopaholic

Dessa söta juveler från CC skye skulle passa mig utmärkt, men priset 1075 :- i silver och 1275 :- i guld svider en aning i plånboken. Man kan till och med öppna dem. Smyckena finns att köpa hos Kyssjohanna


                   image37

Idag

Sov gott inatt, men vaknade med rethosta, så idag bär det av till apoteket för att få ordning på halsen. Lite städning ska jag försöka hinna med också för ikväll kommer J hem. Hade planerat att träna en massa denna vecka, men det får skjutas på till efter resan. Det där med planering av beachträning går visst alltid i stöpet. Ska försöka hitta nåt att läsa också. Har redan läst mina böcker så det kanske blir en tidning att krypa ner i soffan med.

Mys i glamour



Jag skulle inte ha något emot att krypa ner i detta fina juicyset från nelly. Tyvärr är det redan slut i min storlek. 
Hoppas att kommer in igen. Färgen är så somrig och får mig
att tänka på jordgubbar med mjölk.
                                                                                    image36

RSS 2.0