Långhelg tillsammans

image384

Ikväll kommer J hem från Moskva. Hoppas att han har haft det trevligt därborta. Vi har en del att fixa med och ska antagligen lägga golv i hallen. Grannen lägger just nu golv i köket åt oss. Jättefint blir det! Fint inför advent ska det också bli, jag ska ta en paus nu från allt plugg för att städa undan och damsuga lite.

Bonden är tradition

image383

Ska strax ta bilen till en vän. Vi ska kolla på bonden:) E ju spännande att se vad som händer. Dessutom är det mycket roligare att kolla tillsammans med en kompis.

Ser ni på Bonde söker fru?

C-vitaminbomb

image382

Har precis gjort mig en rejäl fruktsallad som jag toppat med russin. Härligt med vitaminer! Tror att jag behöver mer av dem såhär i vintertid. Ett glas ramlösa persimon & grape passar utmärkt till.

Cashmere

image381

Igår kom min svarta cashmerekofta från la redoute äntligen med posten. en gråa har jag redan och den är en kär vän. Denna kommer också att bli flitigt använd. Tänkte närmast ha den till mina gråa leggings med dragkedja och en vit tee.

Blue

image380

Denna söta tee köpte jag på sister häromdagen. Älska färgen, så somrig och snygg till både jeans, bita byxoe eller svart. Var på jakt efter jacka , men kunde inte låta bli denna, när det var det första som fångade mina ögon.

Till våren

image379Bild: La redoute


Hade tänkt att beställa denna nyhet från La redoute, men den finns tyvärr bara i 38 och inte i storlek 36 som jag vill ha. Please kan inte någon returnera en 36:a snarast. Riktigt snygg. Nice price också 649 pix.

Pink

image378                 Bild: Ellos


Väntar på att denna rosa hood ska komma in i storlek 36 hos Ellos. Jag kollade redan i somras, men den är alltid slut i min storlek. Mycket skumt! Tänker bevaka sidan intensivt ett tag framöver, kanske är fler än jag som mer än gärna vill bära denna karamell. Den skulle passa perfekt ihop med mina svarta adidas pants.


Till Tomten

image376

Spanade in denna bok häromdagen när jag besökte Sisters. Bläddrade lite snabbt, men hade bråttom iväg till vagnen. Nån som har den eller har läst den? Har läst lite i den manliga motsvarigheten och den verkade helt klart läsvärd. En stilguide, med tips och trix kan man säkert ha nytta av vid flera tillfällen.

Hårkontroll


image375Jag ska banne mig prova dessa. Nu är jag så trött på tunt och slitet hår. Är det någon som har testat detta och sett någon skillnad och ifall de hjälper? Förstår att man måste ha tålamod och är egentligen ganska skeptisk mot mirakelkurer. Det kan vara värt att prova i alla fall, för det kan väl knappas bli värre.

Relax

Idag har varit fullt upp hela dagen, med studiebesök på två ställen och jag har precis kommit hem från ett pass Body Combat. Ska försöka ta det lugn nu, men vill skriva klart ett par rapporter först för imorgon ska jag börja med hemtentan om ledarskap. Jag siktar på att lägga mig före 24 ikväll, men vi får se. Allt har ju sin tid.

Hoppas ni har en skön och soft kväll!

Shower Fresh

image373           Bild: Blush

J lovade att hålla utkik efter min favoritdoft när han besöker taxfree på väg hem från Moskva. Denna doftar verkligen ljuvligt, påminner om nyduschad, vilket är den bästa doften. Det finns massor av parfymer i serien clean, men detta är min favorit. Warm cotton är inte heller illa.

Änglar

Jag tycker det är mysigt med änglar och skulle eventuellt kunna tänka mig denna adventsljusstake bara pga änglarna, men priset på 999 kr tycker jag är lite saftigt. Å andra sidan har man ju ofta 40% rabatt hos ellos.



image372               Bild: Ellos


Julpynt

Jag är inte så mycket för julpynt i form av tomtar, dukar och röda gardiner m.m. Gillar istället ett mer stilrent hem även under julen. Igår köpte vi vita pappersstjärnor att ha i fönstren, tror att det blir jättesnyggt. Förra året att vi ljusgirlanger från Ikea i form av stjärnor framför fönstren, men i år är det kul att byta lite. Fina ljus, vita stjärnor att några vita änglar räcker för oss. Julafton ska vi ändå fira borta i år, så vi ska vara hos J:s familj i Umeå.

image370

From Russia with love

J ska åka till Moskva imorgon. Han har lovat att kolla efter ryska sjalar åt mig då. Måste visa lite bilder på hur de ska se ut. Lite skojigare och lite mer unikt när det faktiskt är köpt i Ryssland. Hoppas han hittar nåt fint. Det kanske till och med är lite billigare där,  fast jag har hört att det ska vara ganska dyrt...

image369

My style

Älskar detta söta rosettarmband från M925 i silver. Så fint med både rosetter och små hjärtan. Kanske ett tips till tomten när det närmar sig jul:)

image368


Sköna söndag

Denna dag har varit hyfsat lugn, jag har börjat fundera lite på min tenta som ska skrivas i veckan, tränat body combat, fixat och plockat här hemma. Snart ska vi handla mat och ikväll blir det troligtvis van vetereen på 4:an eller några avsnitt av 24. Lite gott hör ju till:)


image367

Redan fredag

Nyss hemkommen från heldag i plugget. Har bara städat och diskat lite och nu ska jag äta middag. J kommer hem senare idag, så jag hinner fixa lite innan han är hemma, effektiv som jag är. Tentan i organisation och ledarskap är utlagd på kursportalen och kanske hinner jag börja lite smått att fundera på vad jag ska skriva, den verkade faktiskt inte så svår denna gång, vilket förvånade mig en aning. Men man får se hur det känns när man sätter igång.

Vad som ska hända i helgen har jag inte riktigt hunnit reflektera över, men jag ska försöka ta de lugnt och inte jäkta så mycket som jag brukar. 5:te säsongen av 24 ser jag fram emot att kolla på, verkar spännande. Eventuellt provar jag några jackor till och sen är det ju träning igen på söndag. Jag ska ju hinna njuta av J:s sällskap litegrann också:)

Working girl

Igår blev jag tillfrågad om att jobba hela dagen idag. Så nu sitter jag i en reception på ett försäkringsbolag och har kuverterat en himla massa brev från skadeavdelningen. Mindre roligt! Min första paus är nu, har ingen rast där jag kan gå ifrån förutom lunch. Hungrig som en varg e jag:)

Fick reda på att jag fått vg på min tenta i förra kursen och hade tänkt hämta ut den idag, men eftersom jag slutar sent, kan det inte bli förrän nästa vecka:(.

Om det blir lugnt här under eftermiddagen kanske jag får tillfälle att plugga lite, har tentor på G nu.

Everything about the world

image364Bild: Glitzy

Gillar denna oversize tee från Glitzy. På ryggen finns text i samma stil som på framsidan. Fastnar alltid för kläder/prylar med internationell prägel. Finns ju inget bättre än att resa!

A lot to do

Nu ska jag iväg på föreläsning om ledarskap, därefter har jag lite ärenden att uträtta. Ska bla ta en sista kik på Sveabutiken angående jackan samt boomerang en gång till. Eventuellt ska jag kolla upp en pälsmössa på kajs också. Om jag hinner ikväll ska jag nog besöka en vän som bor i närheten, lite plugg ska jag också försöka klämma in. Dygnet borde ha mer än 24 timmar!

Tjolahopp!

A touch of India

Älkslingen bjöd på indiskt idag. Jättegott! Skulle kunna äta enbart asiatiskt tror jag. Love it! Chicken korma blev det
för min de och tandori för J. Mums!

image363

Jackjakt dag 2

Näee, hittade ingen idag heller. Kom fram till att det blir ingen Peak i allafall. Alldeles för bylsig var den. Troligtvis blir det ingen goose heller pga det höga priset. Lite sugen är jag på boomerangs bubbelgumsrosa dunjacka, men har ej sett den i affär. Ett annat alternativ finns på SVEA och är en täckjacka i mörkgrått lite i stil med goose. Ska sova på saken. Är inte så sugen på att hosta upp 4000 pix.

Prinsessdrömmar

image362

Som många andra blev jag sugen på denna söta skål. Lovar att den skulle bli väl använd. Dessutom skulle den passa bra in i vårt vardagsrum som går i vitt med rosa accenter. Tror dessutom att godiset skulle smaka extra bra i denns skål. Har hört att den ska finnas på mique, men inte i Göteborg tyvärr. J ska kolla åt mig i Norrköping när han kommer dit, annars då den ju att beställa, för en lite dyrare peng.

Massage

Ikväll har jag och J  provat på något alldeles särskillt, nämligen en slags massage på varm bädd. Det hela bygger på österländs medicin som akupunktur, akupressur, kiropraktik, infraröd värme och jadestenar. Det är alltså ingen person som masserar utan stenar flytttar sig upp och ned längs ryggraden och avger värme i olika grader. På magen har man ett bälte som masserar och förbränner fett.

jag hade ganska ont i början och svårt att slappna av, då det hela var väldigt ovant, men J tyckte det var jätteskönt hela tiden. Tror det behövs en tillvänjningsperiod och att upplevelsen varierar beroende på hur spänd man är från början. Tror att jag kommer att vara lite öm imorgon.

Stället heter Mandorla och ligger i Linnéstaden på Nordhemsgatan i Göteborg. Rekomenderas om man vill prova något annorlunda. Det var inte alls dyrt, utan kostar bara 155 kr för 45 minuters massage och personalen var jättetrevlig.

Mister du en står tusen åter

Men jag gick inte alldeles lottlös (eller snarare jacklös) hem. Denna karamell från Divided fick följa med hem idag. Passar fint till min gråa eller svarta cashmerekofta.

image361

På jakt efter jacka

Har varit på stan eller rättare sagt olika köpcenter nästan hela dagen. Har letat länge efter en varm vinterjacka/funktionsjacka som jag kan ha i många år. Hade fastnat för en svart Peak-jacka, men när jag väl hittade den i min storlek kändes den alldeles för otymplig och bylsig. Det var synd, för jag hade definitivt inte frysit. En annan jacka jag gärna gosar in mig i är denna modell ladies expedition från Canada Goose. 5500 är dock snäppet för dyrt för en student som mig.

image359Bild: Zoovillage

Tårtkalas

Igår var vi på födelsedagsfest hos en vän till mig, jättetrevligt var det, men det blev myckert frosa iform av tårta, chips och godis. Räcker nog för flera veckor framöver. men om jag känner mig själv rätt, kommer jag att bli sötsugen snart igen:)

image358 Bild: Arla,  Marängtårta med citroncreme

Det vankas besök

Snart kommer två av mina vänner till mig. Det ska bli våffel- och godiskväll framför bonden. Trevligt med lite sällskap framför tv:n. Dessutom är det sällan jag tittar på tv nuförtiden, så då är det ju extra kul att festa till det lite. Ska bli spännande och se vad som händer hos bönderna:)

Mera päls

image356

Snygg och varm, I like! Denna mössa kommer från Victorias Secret. Även den är oäkta. Ser så varm och skön ut när den går ner över öronen. Har ju dock hittat min favorit redan, men ska fundera vidare på saken innan jag bestämmer mig.

Sovmorgon

Idag blev det verkligen sovmorgon. Ofrivillig sådan dessutom då jag försov mig till 10.30. Hade satt klockan på 08.00. Urs, nu börjar det kännas stressigt, ska ju hinna med en massa plugg idag. En långpromenad är också inbokad samt, tvätt, besök hos skräddaren och träning ikväll. Bara att sätta igång!

Pannkaksfest

image354

Var så sugen på pannkakor igår kväll, kändes nästan som fest. Jättegott man man kan inte äta för många. Lätt att må dåligt då. Skulle lagt upp en massa bilder igår, men det gick inte att komma in på blogg.se

Hett med päls

image353

Jag såg världens snyggaste pälsmössa idag (oäkta såklart). Provade den och ville inte ta den av mig. Blev så sugen, den skulle värma skönt på mig. Jag som är så frusen. 450 kr var priset. Så läcker. Åhh, jag vill ha!!!

Outfit 11/11

image352

Det är inte ofta jag visar mina outfits, vilket kanske beror på att jag jämt har så bråttom iväg. Grått och svart är det jag använder oftast, såhär på vintern, med en färggladare halsduk eller scarf till.

♥ Blus Lindex (nya)
♥Cashmere kofta Laredoute
♥Handväska Laredoute
♥Leggings Lindex
♥Stövlar Tamaris, Nilsson

Grederobsrensning

image350image351

Har rensat och ändrat om i min garderob idag. En hel del kommer att säljas på Tradera framöver. Jag vill ha det så luftigt och lättöverskådligt som möjligt. Men den högra bilden är den enda garderoben jag har för hängandes kläder och det är redan väldigt fullt. Ny garderob och byrå till underkläder, smycken och skärp är vad som skulle behövas. Men rent ekonomiskt måste jag vänta med detta ett tag till.

Sköna söndag

Efter träningen blir det en tur till Allum. Ska spana efter en kofta i Vilabutiken och lite siden band på Åhléns. Vi ska också försöka hinna med en promenad i solen och det vackra vädret.

Trevlig söndag på er!

Gårdagens frossa

image347image348

Gjorde kladdkaka igår som vi mumsade i oss, det sista går nog ner ikväll. Ska ju ändå träna nu:)

Rock chic

image346

Denna polon gillar jag! Lite rockig och tuff och samtidigt lite värmande. Så skönt när man alltid fryser om halsen på vintern. Hittade den bland nyheterna hos La redoute. Med rabattkod 72255 blir den 25% billigare.

Sjalmani

image345

Så skönt att ha lite ordning och reda på sjalarna, nu när det har blivit flera. Den svarta ryssjalen till höger är ny och den randiga hittade jag på HM idag på vår shoppingtur.

Stan igen

Ja, vi hade lite ärenden i olika delar av stan. Det var skräddaren, tofflor jag trodde fanns i frölunda, ett besök på backaplan och sit, men inte minst en tur till Ikea.

På backaplan fann jag en halsduk på HM och på Ikea en specialgalje för sjalar. Nu ska det rensas ut och sorteras bland kläderna, garderoberna är fulla och ingen space för att hänga klänningar och koftor osv.

J byter däck och tvättar bilen, så då passar jag på att fixa här hemma.

Triss i blusar



Tre nyheter att fylla garderoben med. Den vänstra blusen är från HM och jag har letat som en galning då de flesta hade tagit slut. Snygg både till vardags och till festligare tillfällen. Skjortan/blusen i mitten kommer från Glitzy och skulle vara snygg till mörkblå jeans. Den högra hittade jag på Lindex igår, den hade jag också letat efter länge. Den är lång och passar fint till leggings och stövlar.

Alla känns bra, så nöjd.

Kvällsmys

image341

Jag har invigt den söta morgonrocken från Hello Kitty. Den är helmysig!


Finally friday

Dagen har gått fort som vanligt. Seminarium i organisation och ledarskap på morgonen. Vi klarade oss fint!

Efteråt skulle jag bara en kort sväng till backaplan på jakt efter en blus jag sett på en av HM:s kassörskor. Slut överallt annras, men där fanns det en kvar i min storlek, en morgonrock fick också följa med mig hem. Tänke inviga den ikväll till vår myskväll framför idol och sedan lite film.
På väg till vagnen för att åka hem råkade jag gå in på Lindex och fick syn på en blus/skjorta jag velat ha länge, den ligger nu på min säng och ska provas noggrannt i morgondagens dagsljus.

Eftermiddagen har ägnats åt städning och plugg.

Nu är J hemma och ikväll ska vi bara rå om varandra.

Jag har inte tid att vara sjuk

Det började redan för någon vecka sedan, men igår eskalerade snuvan och halsontet. Men jag har som sagt inte tid med detta och ska släpa mig iväg till posten och sedan till mataffären. För mat måste man ju ha och godis. Lite får man ju unna sig, dessutom tänkte jag hyra en film att titta på ikväll. Får se vad det blir

Redan 21.00

Det är inte klokt vad tiden går fort! Jag hinner knappt hälften vad jag planerat. Riktigt kusligt börjar det bli. Vips så är man 30. Men mycket ska jag vara med om innan dess:) Det har varit en lång dag idag, därför inget bloggande förräns nu. Imorgon är jag tyvärr borta hela dagen, men på torsdag ses vi igen!

Raspberry

image338

Här är bild på kjolen jag hittade på HM igår. Så söt. Älskar färgen! Tänkte ha den till svart eller naturvit kortärmad polotopp och mina svarta lackskor till för en festligare look.

Hallon

Blev en heldag på stan idag, då jag hade flera ärenden att uträtta. Under en runda på HM, fick jag syn på den omtalade hallonröda kjolen. Very cute! Visar bild senare. Hade förstås gärna haft orginalet från Viktor & Rolf, men man tager vad man haver:)

Vintage

image337

                                                                                                               Bild: Tradera


Denna fina ryss-inspirerade sjal vann jag på tradera häromdagen. Tror att den ska värma skönt i vinter!

Fullt upp igen

Kan sammanfatta helgen med att den var trevlig, men med mycket tentaplugg. Nu är tentan inlämnad och klar. Skönt! Då är det bara att ge sig på nästa kurs. Ett mysigt inslag under helgen var ett besök på trevlig Italiensk restaurang i Linnéstan. Till bordsgranne hade jag Rolf Lassgård. Det ni! Har sett många kändisar den senaste månaden faktiskt.

Någon rolig kändis som ni har stött på?

Halloween

Jag har haft fullt upp på sistone med tentor och inte haft tillräckligt med tid för bloggen. Hoppas att jag får det snart. Idag är det som sagt Halloween, vi firar det genom att gå ut och äta tillsammans med en vän till J. Jag tror det blir något italienskt, men det är grabbarna som bokar. Tyvärr blir det ingen maskerad, för det hade varit skojigt att klä ut sig:) Frågan är vad jag skulle vara. Gärna något i rosa tyll! Någon med glamour.

Nu ska jag fixa klart med tentan och sen dröjer det inte lång stund inna vi ska ta bussen till tan.

Förra veckans fynd

image334image335

Så kom då äntligen linnet till sist. Tycker storleken var stor, trots att det är den minsta som finns. Ska prova lite till annars får den gå till tradera. Synd för den är ju så fin! Scarfen är jadefärgad eller blågrön. Den fick jag syn på hos Rut m.fl. En matchande mössa har beställts hos HM.

RSS 2.0