Jade

Hade lite tid innan jag skulle med bussen hem idag, därför passade jag på att att spana lite i affärer under tiden. Hade tänkt att spara mina slantar nu, men ödet ville annorlunda och ut kom jag med ytterliggare en tee med rosetter på samt en jadefärgad scarf. Kände genast att jag fick lite cravings för denna färg. Så snyggt till svart! En mössa i samma färg har beställts från HM. Bilder på mina inköp (investeringar:)) får ni se imorgon.

Nu är det dags för lite kvällsmat, pizza eller grötdiet?, Tror jag kör på pizzan, ska ju ändå träna imorgon. Har fixat senaste avsnittet av Desperate Housewives också  (S04E05). Så spännande ju!

Inte som planerat

I morse tänkte jag sätta igång direkt med min hemtenta direkt efter frukost eftersom jag har en "ledig" dag från skolan. Men mitt under frukostfilen ringer de från företaget jag jobbar för och undrar om jag kan komma in och jobba halvdag (hade sagt i fredags att jag kunde halvdag, emn då var det inte aktuellt för dem). Så nu fick jag fatta ett snabbt beslut. Sa att jag kunde, men det blir bara en arbetsdag på 2,5 timme pga lång resväg. Lite onödigt egentligen. Lite extra pengar blir det ju ändå. Får tänka på det, när jag pluggar på tentan ikväll...

Man blir hungrig av shopping

Tentan färdig och inlämnad. Idag har det småpysslats lite hemma, tvättat, städat och skruvat fast krokar till alla mina väskor, så att de inte dräller omkring på golvet. Liten tur till stan och Claes O, där vi hittade en fin nattygslampa som nyss satt upp. Det blev lite shopping också. En tee från HM samt ytterliggare ett par knästrumpor fast svarta.

Nu är vi riktigt sugna  på kvällsfika. Ska bli nygräddade scones och en kopp tee. Mmmm! Sen blir det antagligen lite mys och några avsnitt av 24, innan läggdax.

image333

Vagabond



Här kommer bilder på stövlarna jag köpte för någon vecka sedan. Gillar detaljerna med snörning baktill. Har inte hunit använda dessa så mycket än och därför fått skavsår, men det rättar nog till sig när man går in dem *hoppas*. Stövlarna kommer från Johanssons skor, men finns även på Vagabond och NIlsson. Tror dock jag tog sista paret i min butik.

Svarta med dragkedja

image330

Dessa kom i paketet från Hm igår, och jag funderar om jag ska behålla dem eller inte. Får prova lite till. De var ju inte lika mjuka och sköna som mina leggings med dragkedja nedtill, men dessa skulle ju även passa till en kort top eller till fest. Alla dessa beslut.

Gårdagens skörd

image329

Detta fick följa med mig hem från gårdagens lilla shoppingtur. Mest nöjd är jag med byxorna som satt perfekt. Kanske vill ha dem hemma som mysbyxor istället för träningsbyxor. Sockarna är från Åhléns och knästrumporna från Lindex.

Tiden går för fort

Hjälp! Tycker att tiden bara rusar iväg nuförtiden. Hinner lång ifrån allt jag vill göra. Startade dagen med lite sovmorgon, för att sedan skriva färdigt tentan. Därefter for vi en sväng till Frölunda Torg för att J skulle ha ett par byxor, Själv hade jag inte planerat några säskilda inköp, men kom därifrån med nya strumpor, vilket ju alltid behövs. Slutligen stannade vi till på en databutik och jag som tycker sånt är så tråkigt passade på att besöka Stadium. Självklart har jag något med med ut från affären.. Ett par nya träningsbyxor. Jag skyller på att jag faktiskt har börjat träna regelbundet och därför behöver ett ombyte. Sist, men inte minst hämtar vi mitt paket från HM som kom under gårdagen. En hel del byxor som har provats idag. Bilder på detta kommer imorgon.

Nu kvällsmat och sedan powerwalk

Fredag igen

Nu är älsklingen hemma och jag slipper jobba mera med min tenta för idag. Helgen är inte riktigt planerad, men lite studier blir det i alla fall och träning som vanligt på söndag. Hoppas på en långpromenad i helgen också, vill gärna ut å traska i skogen. Det var så längesen nu. J behöver nya byxor så det blir väl en tripp till stan med.

Nu postkodsmiljonären å idol:)

Oversize

image328

Jag har letat länge efter snygga oversize-skjortor. Till slut fick det bli den här från glitzy. Den ser så fin ut på dem som har den och jag hoppas att den även passar mig och inte är för stor/lång.

So cute

image327Bild: Glitzy

Den här vara bara för söt. Vill slå till direkt ju. Den är tvådelad vad jag förstår, så då kan man ju välja vilken tee man vill ha under. Nice! Priset är 380:-.

Var är mitt linne?

Nu har det gått två veckor sedan jag köpte mitt sidenlinne på tradera, men inte har jag fått det! Börjar bli irriterad nu. Två gånger har jag skrivit till säljaren och frågat efter linnet utan svar. Riktigt dåligt stil tycker jag! Har jag inte fått det på måndag kommer jag nog att anmäla henne.

Can't wait

image326

E sjukt sugen på en rysk sjal nu. Har spanat runt i hela götet utan resultat. Men det skulle visst komma in några nästa vecka, så jag får väl ge mig till tåls. Vet att det finns en del fina på auktion, men vill ju helst prova först. Jag vill ha en traditionell med svart botten och rosa blommor alternativt vit botten. Saken är den att hjärtat troligtvis ska åka till Ryssland inom ett par månader, och då skulle han förhoppningsvis komma över några, ganska billigt desutom. Hmmm lockande, men kan jag vänta....njaaaaaaeee. Vill ju ha den nu!

Långpromenad

Sen lunch idag, allt har blivit lite fördröjt, men snart ska jag bege mig ut på en långpromenad. Behöver frisk luft och sol. Hoppas att det får mig att tänka klart. Ska passa på att handla också på vägen hem.

Kom på att jag glömt att visa mina nya stövlar här på bloggen, lovar att lägga upp bild på dem under veckan. Kanske redan idag om jag hinner.

Zip it

image325                                                 Bild: HM


Jag var bara tvungen att beställa dessa snygga byxor. Har en stark känsla av att de är alldeles för långa, men vill så gärna ha dem att jag testar i alla fall. Funkar det inte, åker de tillbaks igen, men då har jag i alla fall prövat.

..It's too late to apologize

Efter Evelinas framträdande i Idol med apologize har jag fått låten på hjärnan. Den vill helt enkelt inte försvinna, nynnar på den hela tiden. Måste ha den helt enkelt! Det var något med Fergie också som fastnat, men kan inte komma vilken det var... Måste sökas upp omgående.

Utflykt

Lördagens utflykt gick till Ikea. Längesen vi var där. Det vara bara lite småsaker vi skulle ha, bl.a en läslampa till vardagsrummet (den på bilden), samt en nattygslampa till sovrummet, och korgar till hallen. De två sistnämda hittade vi inte, men fyra rosa vinglas fick följa med hem. De är så söta tycker jag och skulle passa fint till tjejfest.

image323image324


Fredag i soffan

Till sist blev det fredag igen. Skönt! Det innebär skön sovmorgon imorgon. Är helt slut efter denna vecka. J har precis kommit hem och det vankas potatisgratäng och rostbiff. Doftar redan gott. Mums!

Därefter blir det idol och en skål godis samt dokumentären sicko som vi började på förra helgen. Sen ska det bli så skönt att sova!!!

Dragkedjor

image322

Jag har fått dille på byxor/leggings med dragkedja eller knappar nedtill. Har spanat i flera affärer men ej hittat några. Dessa kommer från ellos. Jag håller tummarna för att det inte ska vara alltför långa nu, för jag har precis beställt två par. Gråa och svarta. 149:- resp 99:- är inte fy skam.

Någon som vet var de finns liknande (helst svarta) byxor med knappar eller dragkedja nedtill?

Ost och vinkväll

image321

Inget bloggande igår, då det var ost och vinkväll med mina tjejer. Så gott och mysigt! Det åts ädelost, brie, cheddar, bredbar ost, flera sorters kex, vindruvor och en stor skål godis till. Mums!! Det blev ändå mycket över då inte alla kunde komma. Tror att U får äta ost i en vecka nu:) Vi var förstås tvugna att se på bonden också. E så skojigt att kommentera allt och alla när de gör bort sig:) Kort sagt mycket nice kväll!

Paket till mig

image320

Mina tee´s från Christina Ribel kom idag. De ska verkligen ha cred för snabb service. Gillar att de är snyggt förpackade i fina lådor. Dessa kan man spara och förvara brev eller annat i sedan. Storleken passade perfekt.

Handväskan

image318image319

Jag har ju glömt att visa den fina handväskan som kom förra veckan från la redoute. Tycker att den är jättefin och jag invigde den i helgen. Den rymmer inte så mycket, men är lagom, när man bara behöver plånbok och mobil med sig. Ett minus får den dock för det lite osäkra magnetlåset, som gör att man får tänka på att den är ordentligt stängd hela tiden.

Städa, läsa, träna

Idag har jag en del att göra, så det är bäst att sätta igång genast. Men först ska jag börja med en god lunch. Därefter tar jag itu med allt det andra. Jag har oäven bokat in ett pass med body combat ikväll. Det gäller ju att passa på medan man känner suget.

Vinnande bud igen

image317Bild: Tradera

Ja, denna kunde jag inte heller låta bli, men nu blir det inget mer på länge. Linnet är i siden och midnattsblått med pärlor på. Hoppas verkligen att storleken passar mig. Annars åker den ut på tradera igen. Fint är det i alla fall. Kan tänka mig att ha det både till jeans eller till någon kjol. Kanske den bruna sidenkjolen jag beställde för ett tag sedan.

Ha-begär

image312image313image314image315

Mitt noblessebegär tycks nu ha gått över i ett starkt sug efter kokosbollar, nuförtiden är det bara kokosbollar jag vill ha när jag går på café. Märkligt! Den godaste bollen finns i alla fall i Haga har jag upptäck, namnet på cafeét har jag dock glömt. Numera tränar jag ju i alla fall 2 dagar i veckan, så nåt gott ska man väl kunna äta:)

Nyttig söndag

Idag har jag haft en nästan nyttig söndag. Den började åtminstone bra med ett inbokat pass body combat. Instruktören är så bra och passet blir riktigt roligt. Trodde inte att jag skulle gilla att slåss, men det gör jag visst:)
Under eftermiddagen for vi runt med mina väldigt försenade låneböcker till diverse bibliotek. Stor förseningsskuld som sved ordentligt... Från och med nu ska jag skriva upp allt viktigt i min kalender. Basta!

Efter denna lilla tripp var vi ju bara tvungna att unna oss en liten fika inne i stan. Sagt och gjort, latte och kokosboll. Mmmm!!

Lördag kväll

Efter vår långpromenad igår, myste vi hemma en stund med film. Sedan var vi bortbjudna till kompisar i Kungälv som vi inte träffat på länge. Vi blev bjudna på god lasagne och smaskig efterrätt. Mycket trevligt. Deras lilla pojke har växt så fort, det märker man verkligen när man inte ses så ofta. Vi kom inte i säng förrän sent, men hade ju heller ingen brådska upp på Söndagen.

Basgarderoben

image310


image311 Bild: Christina Ribel


Tyckte att det var dax att uppdatera basgarderoben lite. Christina Ribel ger nu fri frakt vid beställning av två toppar. Det blev två vita för mig i min favoritmodell Oslo. En short-sleeve och en mid-sleeve. Någon annan som har testat dessa? I så fall brukar ni tvätta i 30 eller 40 grader? Kanske ska prova 30 denna gång och se om de håller sig längre då. De bästa med dessa är att de håller formen och längden mycket bra.

Godmorgon!

Efter en god och nyttig frukost, funderar vi nu på att promenera in till stan, ca 8 km.  Det skulle kännas bra att röra lite på sig efter gårdagens välfyllda godisskål. Det blir till att leta upp vinterjackan, mössan och vantarna. Bekväma promenadskor är ett måste. Väl inne i stan ska vi unna oss en caffe latte.

Drömfrisyren

image309

Jag vill ha hennes hår! Älskar den här frisyren, men till den behöver man ett tjockt hår. Det är så snyggt när det sluttar inåt där bak i nacken. Undra om man kan sätta i löshår och sedan klippa det såhär. Är lite tveksam då antagligen fästena syns vid så kort hår... Ahhhhrg! Tycker att det är så himla fint!

Nåt tips?

Vinnande bud

image308       Bild: Tradera


Denna fina kofta i cashmere/siden budade jag hem från Tradera igår kväll.  Fick gå över mitt maxbud, men det hoppas jag att det var värt. Har velat ha en marinblå kofta länge och har spanat in den på la redoute tidigare. Återkommer med recentioner senare.

Godmorgon!

Då  var det äntligen fredag igen då! Skönt med lite ledigt, fast jag har ändå en del att göra. Helgen är ännu ganska oplanerad och det tycker jag är rätt så skönt. Lördag kväll blir det nog middag med vänner och på söndag har jag bokat in ett Body Combat pass. Ikväll jag bara ta det lugnt här hemma med älsklingen. Äta lite godis och se på idol. Innan dess blir det lite städ och annat fix.


Vad ska ni göra i helgen?

NY-inspirerad

image307                                          Asos



Denna gillar jag! Kan tänka mig att det kan vara snygg med en vit eller grå tee under också såhär på kalla hösten. Priset på 591:- tycker jag dock är lite för dyrt, men med bra rabatt kanske..

Grekisk afton

Gårdagskvällen var trevlig, träffade mitt tjejgäng på grekisk restaurang. Alltid skojigt när man kan gå ut flera stycken samtidigt. Beställde kycklinggrillspett, friterad potatis, tzatziki och vitlöksbröd. Gott ibland, men väldigt onyttigt, kände att jag kunde har rullt hem nästan:) Det blir till att boka in flera träningspass denna vecka.

image306

Nu har även jag gjort det..

image305
Inom en månad landar den hemma hos mig, MC jackan från ellos. Hade ju faktiskt 50% rabatt och då måste man väl passa på?:) Passade även på att beställa en vit långskjorta på samma gång. Har aldrig haft den typen av jacka förut, så jag får se hur det känns. Antagligen blir det först till våren den kan användas. Börjar ju blir kallt på riktigt nu.

Wisteria Lane

image304

Jag älskar verkligen hemmafruarna på Wisteria Lane. Tycker att det är en fantastisk serie om de hemligheter vi människor bär på , men ändå visar upp en perfekt yta. Deras hemligheter kan tyckas en aning extrema, men ändå tycker jag att den är psykologiskt välgjord med både humor, allvar och eftertanke.

Varför går den bara en gång i veckan??

Boxas?

Yepp, har precis bokat in ett box-pass och är riktigt stolt över mig själv. Ska bli så roligt att komma iväg och träna, den trevliga receptionisten på gymmet gav mig dessutom tillåtelse att använda mitt dagkort, som bara blivit liggande. Skönt! Har jag tur får jag byta ut det mot ett kvällskort utan att betala en massa extra.

Efter träning ska vi hem till min kompis å kolla på Nyberg och Törnblom, tror det har blivit lite av en tradition:)


Nu e det dax för mig att packa väskan:

Vattenflaska
duschgrejer
handduk
träningskläder
hänglås
träningskort

Inflyttningsfest

Gårdagskvällen var jättretrevlig hos min kompis. Det var en tjejträff, godmat och trevligt sällskap. Åt en massa tacos, glass och chokladkaka med hallonsylt. Måste planera in träning efter denna helgens frossa.

Nu ska vi strax åka hem till familjen på middag. Bror kommer också. Det blir promenader på vid vattnet, fika och annat trevligt.

Höstpromenad

Nu är jag laddad för en tur i slottskogen. Det är så vackert med alla fina höstfärger där. Dessutom behöver jag ju motion Innan dess ska jag införskaffa lite blommor,  då jag ska bort på tjejkväll ikväll och hem till familjen imorgon. Det blir alltså en intensiv helg för mig.

Gårdagkvällen var trevlig. J bjöd på grekisk restaurang och efteråt tog vi en promenad genom stan för att se vad som hände på kulturnatta. Somnade som en stock efter lång arbetsdag, och ohar vaknat upp utvilad och redor för ny dag.

Helg tillsammans

Jobbar idag, för första gången sedan i somras. Inget jag trivs med, men det ger lite extra pengar att shoppa för:)

Idag kommer älsklingen hem, han kanske hämtar mig på jobbet.  Förra helgen fick vi klara oss utan varandra, så denna helg får vi umgås intensivt. Ikväll blir det Idol och mys framför tv:n.  Eventuellt ska vi ut och äta grekiskt också. Så mysigt!

Trevligt fredag på er!

Klick!

image301


Denna klänning är nu beställd. Skulle komma i mitten av Oktober. Längtar!

Nybakat bröd

Yes, jag har bakat idag! Inte illa faktiskt. Fick mersmak när jag var på födelsedagskalas igår och blev bjuden på gott hembakt bröd. Ska ta bild imorgon hade jag tänkt. Massor med nyttigheter i: hasselnötter, aprikoser, russin, linfrön och pumpakärnor. Härligt. Får ta mig en skiva till frukost imorgon. Nu ligger de på svalning.

RSS 2.0