Till Ikea



Idag blev det en outfitbild för ovanlighetens skull. Jeans Veromoda, topp Forever 21, halsband Pearl of success, Dogeared och till detta hade jag min MC skinnjacka  från Ellos samt ett par svarta rosettballerinas från Scorett.

Lördag

Vi är nyss hemkomna från att ha varit på dop idag. Det var tre bebisar som skulle döpas varav en tillhörde våra vänner. Trevligt! Vi har också hunnit med en lång skön promenad i skolen ute i Skatås och nu ska vi strax iväg och handla frukost och lite för kvällen. Sen blir det myskväll som vanligt ;-). Vad har ni hittat på idag?

Nytt för håret




Förra helgen köpte jag en ny hårtork. Min gamla har jag haft i säkert 10 år och den har verkligen gjort sitt. De senaste två veckorna har den inte startat alls. Förra veckan besökte jag alltså Mediamarkt och ni ska veta vilken otrolig djungel av hårtorkar och locktänger det finns där. Man blev alldeles matt efter att ha prövat och testat sisådär hälften av dem. Valet föll till slut på en hårtork från Björn Axén OBH Nordica med joniseringsfunktion (minskar statisk elektricitet) extra care och coolfunktion. Jag satsade på en  med högt watttal 2000 och hittills verkar den riktigt bra. En ny vän för de närmaste 10 åren hoppas jag. Använder ni hårtork? I så fall vilket märke gillar ni?

Olika storlekar

Jag har problem med att typsnitten varierar när jag publicerar inlägg. Även gamla inlägg har slumpmässigt ändrat typsnitt och ser ut att vara i mindre storlek. Det verkar som att vissa inlägg är låsta till ett särskillt typsnitt även efter ändring i kodmallarna? Är det någon av er som har haft detta problem? Har mailat supporten på blogg.se och hoppas att de kan hjälpa mig med detta. Riktigt skumt är det!

Dressat



Denna kavajjacka köpte jag på H&M för någon vecka sedan. Den är jättefin och jag tänkte ha den till chinos eller jeans. Har varit på jakt länge efter en marinblå kavaj, och hså fick jag syn på den av en slump, inte var den särskillt dyr heller. Fynd.

Nyshoppat



Den rosavit-randiga skjortan köpte jag på Lindex tidigare i veckan under ett besök i Helsingborg. Tror den kan bli fin instopad i ett par beiga chinos, jeans eller till en snäv kjol. Sjalen kommer från La redoute och är i helsiden.


Dagens frisyr



Istället för dagens outfit fick det bli en dagens frisyr :-). Tycker att den blev riktigt bra, men för att hålla länge behövs nog en del hårnålar och mycket spray. Detta kommer definitivt bli en favoritfrisyr som passar till både fest och vardags och som kan varieras med hårspännen, blommor i knuten, en sjal lite nonchalant virad runt. Med lite längre hår skulle man även kunna göra den högre upp på huvudet. Riktigt roligt att komma på lite nya frisyrer.

Fredag kväll

Jag sitter framför datorn med varma mackor och en hallonsmoothie. Älsklingen är dålig och har gått och lagt sig. Han har dragit ut en visdomstand och nu fått inflamation i den , stackarn. Riktigt trist, nu när det är helg och allt. Jag kommer att spendera kvällen framför datorn och eventuelllt se en film, kanske att älsklingen orkar det också. Har ju laddat med chips och ostbågar. Hoppas att ni får en härlig och trevlig fredagskväll!
  
Jag har nyligen upptäckt OLW:s naturchips. Riktigt mumsiga var de. Rekommenderas!

Ledigt

Yes, nu har jag äntligen ledigt en vecka. Har jobbat nästan hela sommaren. Förutom när vi var i Thailand/Malaysia i juni. Det ska bli så skönt och ute är det strålande sol dessutom, så än är inte sommaren över. Blir det riktigt varmt  på måndag blir det nog bad. Ska också passa på att fixa klart här hemma, träffa familjen, träffa kompisar, träna och så bloggen förstås. Men viktigast av allt jag ska försöka ta det lugnt och inte stressa som en tok hela tiden. Man kan behöva lada batterierna inför höstens studier.

Omstart

Det blev ett långt blogguppehåll. Anledningen var att det visade sig vara lite klurigare denna gång att få dit header och profilbild, men nu börjar det arta sig tycker jag. Älsklingen har hjälpt mig en hel del eftersom han är så duktig på det tekniska. Det är lite detaljer som behöver fixas, men nu kör jag äntligen igång med bloggandet igen, har ju faktiskt en del nya inköp att visa sedan sist. Ja, nu blir det nya tag. Hoppas att ni vill hänga med.

På väg

Bloggen har komit en bit på väg, men headern bråkar med oss. Det är samma header som tidigare, men nu vill den bara inte visas i explorer, däremot funkar den till viss del i Firefox. Mysko. Ja, vi jobbar på det och jag hoppas att den kommer på plats i helgen. Hade gärna fixat det innan jag bloggar vidare, men den som väntar på något gott...jag har ju faktiskt en del news att visa er också :-)

ARBETE PÅGÅR...

Färger och utseende kommer att variera under några dagar framöver...



Kodmallskrångel

Någon som kan det här med html? Skulle fixa en presentation under profilbilden, som jag ju faktisk lyckades med. Dock vill jag ha den i mindre text. Någon som vet hur man gör då? Dessutom skapades framför både kategorier, arkiv och senaste inlägg. Hur sjutton gick det till? Och hur får jag bort dem. Istället för punktlista vill jag ha streck framför kategorierna. De andra ska vara utan något framför om ni förstår vad jag menar. Om det finns någon vänlig själ därute som kan det här med att göra ändringa i kodmallarna. skulle jag bli superglad.

Tyll



Jag är lite sugen på en tyllkjol faktiskt. Dessa två kommer från Attraktivt by Amanda och kostar 350 kr. En annan favorit är denna från Topshop. Vad tycker ni om tyll?

Sömnig

Näe nu är det verkligen segt. Det ringer ca 5 ggr per  timme här i vxl och jag längtar ut. Vill ut å gå powerwalk. Det gjorde jag häromkvällen. En timmes rask promenad blev det och det var verkligen skönt. Tänkte även se en film som jag inte hann se igår. Funderar på Livsverket, nån som sett den kanske? Det blir även lite garderobspyssel, jag har precis tvättat, så nu får vi se hur mycket nya garderoberna rymmer ;-). Nä, nu får allt klockan pinna på lite, för jag har viktigare saker att göra hemma:-).

Hemma bäst

Jag älskar att vara hemma och mysa på kvällarna. Är en riktigt hemmatjej som trivs himla bra i vårt lilla hus med trädgård. Vi har ju inrett, fixat och donat hemma en hel del den sista tiden och under helgen har vi monterat ihop pax-garderoberna, så att vi nu har en hel extravägg med garderober (nästan alla är mina), som jag håller på att inreda. Det blev superbra. Nu har jag nästan drömgarderoben. Har tänkt att visa er när det hela är klart, just nu håller jag på att prova olika lösningar för att se vad som passar bäst. Nästa helg ska vi också kolla på en byrå till sovrummet, jag tror det får bli en malm i ek, det skulle passa bäst hos oss. Det hela får ta sin tid, då vi har mest tid att greja och pyssla på helgerna, men det är bättre att det får ta sin sid än att man slarvar ihop nåt. Jag funderar på om jag ska ha en spegel på väggen brevid garderoberna också, det blir nämligen ingen walk-in-closet, då då det är ett kombinerat data/arbetsrum, men med ett passande skrivbord, gärna i vitt, kommer det att bli riktigt bra. Dessa mattor i rosa på golvet vore pricken över i:et. Ja , att inreda sätter verkligen fart på fantasin och man får en massa roliga ideér som man genast vill förverkliga. Idag är det perfekt väder föratt pyssla inomhus. Först lite städning och sedan inredningsplaner.

Höst



Till hösten behöver man byxor. Jag la in en beställning på dessa chinos i svart hos Asos. Jag är lite försiktig med att beställa byxor över nätet eftersom jag tycker att det är svårt att hitta rätt storlek som passar, men om dessa är snygga och sitter fint, vill jag gärna ha de gröngråa också.

Gråmulet

Det är regnväder här i Göteborg, fast det gör mig faktiskt inte så mycket eftersom jag jobbar hela denna vecka. Dock skulle det vara trevligt med lite uppehåll för powerwalks på kvällarna, när man sitter så mycket stilla under dagen som jag gör. Det är så lugnt här på jobbet i semestertider att jag mest surfar hela dagarna och dår är det lätt att bli sugen på en och annan höstjacka eller kjol bland alla nyheter, vi får se om jag kan hålla mig:-).

Shoppat i Stockholm



Hittade denna blus på H&M som det har bloggats en hel del om under sommaren. Fin.



Och så lite hårprodukter. En leave-in balsam istället för vanlig balsam. Osis dust it har man ju hört så mycket gott om, så den var jag bara tvungen att köpa. Har inte hunnit prova den ännu, men jag hoppas på den utlovade volymen ska komma när jag gör det. Nån som provat?

Vilken jacka?







Bild 1: Trenchcoat H&M 798:-
Bild 2: Trenchcoat Asos 787:-
Bild 3: Jacka Ellos 599:-
Bild: 4: Pimpinette 1248:-

Även jag har börjat titta lite på höstens mode och funderar på vilken jacka jag ska köpa och hittat dessa fyra kanditater. Alla har sin charm och jag gillar dem var och en. Det här med stor trench och knyt i midjan à la bild ett är verkligen snyggt. Rosettdetaljer och volangerna i bild två är supersött, men inget för vintern. Trean känns rätt klassiskt, även den med knyt och bild fyra är en mer speciell jacka, söt med glittertrådar i tyget. Ja, det här var inte lätt. En hederlig skepparkavaj i marint är inte heller dumt. Vad tycker ni? Vilken skulle ni ha valt ?

Paket på posten

Igår kom två paket på posten. Spännande! Det ena ska jag hämta efter jobbet idag. Vad som finns inuti får ni se sedan. Jag måste ju fota Stockholmsshoppingen ikväll också, det är inte glömt. Jag har bara inte hunnit ännu, men den som väntar på nåt gott...

RSS 2.0