Vit jul



Soluppgång utanför huset

Här i Umeå är julen vit och fin. Vi har precis varit ute och gått en långpromenad i snön. Härligt! Jag känner mig något bättre idag även om jag fortfarande snörvlar och nyser om vartannat. I eftermiddag ska vi på bio. En gemensam present från oss barn till hela familjen. Vi ska se; Vi hade i alla fall tur med vädret, del två. Har hört att den är sådär, men tror faktiskt inte att jag har sett den första ens, så det kommer att bli kul. Igår åts det en himla massa, precis som alltid på julafton. De har verkligen inte snålats med choklad i huset och jag har upptäckt min nya favorit, rocky road (choklad med jordnötter, dumle & marsmallows) Mums! Det blir till å träna när man kommer hem!

Jag önskar er en mysig juldag med en massa avkoppling, så hörs vi senare.

Sjuk

Resan upp hit gick bra, men den var lång. Tog ca 10 timmar från Finspång och hit, men det går bra när man stannar och gör pauser då och då. Jag hade sett fram emot detta med jul å mys, men tyvär är jag inte på topp. Jag är riktigt krasslig sedan några dagar tillbaka och börja bli less på detta. Vill så gärna vara frisk och pigg nu inför julen och julafton som ju faktiskt är imorgon. Solen skiner och det är jättevackert ute med en massa snö här i Umeå. Man vill bara ut å promenera. Istället har jag suttit med min uppsats hela dan idag och igår och snörvlat. Snart ska jag följa med J in till stan för att gå på apoteket.

Som en liten tröst och julklapp till mig själv har jag lagt in en beställning på en myskofta från Mint & vintage. Hoppas att den passar mig. Tyvärr gick det inte att länka den, men visar när den kommer.

Frossa på O'learys

Oj vilken kväll det har varit. Vi har verkligen frossat. Vi åt supergod mat på O'learys här i Finspång. Det var verkligen en överraskning som jag inte hade väntat mig. En riktig festmåltid. Trodde att det var ett sånt där fettdrypande ställe med typ fish n' chips, men där hade jag fel. Till huvudrätt åt jag Blackened pasta alfredo som bestod av den godaste marinerade kycklingfilé jag ätit på länge tillsammans med en pasta i gräddig sås, vitlöksbröd  och till efterrätt ett smarrig pecannötpaj med vaniljglass och cola. J åt Sizzling chicken fajita och en american blueberrypie. Så typiskt att jag glömde kameran för allting var läckert serverat och så så mumsigt ut. Gissa om vi är mätta nu. Vi typ rullade hem.

Imorgon bitti far vi till Umeå. En resa på ca tio timmar med bil. Vi hörs!

Pluggdag

Det har verkligen varit en riktig pluggdag idag. Helst av allt hade jag velat vara ledig, men jag ser framemot ett par dagar kring jul. Däremellan kommer det bli just plugg eftersom uppsatsen ska vara inlämnad å klar den 7 januari. Helt sjukt mycket jobb har det varit med den, men jag är säker på att den kommer att bli bra i allafall.

Ikväll ska jag och J unna oss en middag på O'learys. Det var ju fullt igår, men nu har vi bokat till kvällen. Ser fram emot detta!

Kram

Kina och svenskt



Idag firar vi att det har gått bra för J på jobbet. Egentligen skulle vi gått på O´learys och sedan bowlat, men där var det fullbokat på restaurangen. Det blev Finspångs kinarestaurang istället. J beställde plankstek. Vilken mix! Gott var det i alla fall. Nu ska vi äta choklad å se på film.

Trevlig kväll på er!

Mitt nya jag



Jag slänger upp en dagens för att visa min nya snygga och mysiga acnetröja som jag redan älskar. Den är hur skön som helst och lagom oversize. Dessutom är jag nyslingad och nyklippt. Det fick bli slingor i utväxten istället för färg den här gången eftersom jag har märkt att det sliter en del på håret när man fönar och plattar det. Det blev himla bra ändå tycker jag.

Tillbaks i Finspång

Igår tog jag tåget till J som mötte upp mig i Norrköping. Vi passade på att ta en lång och skön promenad över strömmen och gick sedan vidare till Fräcka Frökens där vi åt smaskiga grillspett med fläskfilé. Det stället är så mysigt och jag rekommenderar det om ni befinner er i Norrköping någon gåg. Här i Finspång ska vi bara stanna till söndag då vi tar bilen ända upp till Umeå för att fira jul hos J:s familj. Det blir en lång resa på ca 10 timmar, men det är billigare än flyg och dessutom får vi med all packning. Själv har jag ju tre väskor:-).  Hoppas hoppas att det blir en vit jul i år. Chanserna är ju ganska goda när man befinner sig i Norrland. Jag får ta lite bilder å lägga upp när jag kommer fram.

Nu måste jag sätta igång med ex-jobbet. Full fart fram till lunch!

Jul i Göteborg


Julfint på avenyn

Foto: Privat

Igår var jag och älsklingen en sväng till stan för att titta på årets julfilm på Götaplatsen. Tycker att den var riktigt bra. Det är otroligt häftigt att de utnyttjar pelarna på konstmuseet i filmen. Lite julkänsla fick man också av alla granar å mysbelysning. Har ni tittat på årets julfilm?

Skinnväst

    
Chicy har fått in denna skinnväst som jag tycker är ganska fräck. Helst skulle jag dock vilja ha en vanlig svart eller grå snygg väst. Nån som har nåt tips på var man kan hitta en fin?
                                                                            


Hemlagad är bäst



Det blev ett MRL (mage, rumpa,lår) pass för mig ikväll. Skönt! Nu har vi precis ätit  våran smarriga pizza med en massa fetaost på, I love it och ska strax sätta oss å kolla på en film. Ett par vykort är skrivna, men det var mer än jag trodde, så jag fortsätter imorgon, de bör väl komma fram till jul ändå?!

Planer som ändras

Gårdagen ägnades åt plugg och trevlig lussefika hos en vän.

Idag skulle jag å älsklingen hittat på en massa skojigheter, ätit italienskt, fikat och sett på årets julfilm på Götaplatsen.Tyvärr är min honey sjuk så inget av detta blir av idag. Istället blir det en ovanligt lugn dag med powerwalk för min del och ev träning i em. Ikväll blir det filmmys och pizza och jag ska äntligen ta ta tag i julkortsskrivandet som jag har skjutit upp i flera dagar.

Vad har ni hittat på i helgen?


Vintervitt


Jag är så inredningssugen nu. Vårt hem går i vitt och naturfärger och är också på många sätt inspirerat av naturen både i material och motiv på tavlor etc. Vi gillar den avskalade lite minimalistiska stilen och i princip alla våra möbler är av det moderna strama slaget med raka kantiga linjer. På sistone har jag tänkt att jag skule vilja skapa mer liv i hemmet och skapa lite kontraster med hjälp av möbler och inredning med som har en lite äldre (gammaldags) sliten look lite i stil med shabby chic, men ändå behålla det avskalade. Här är några saker som jag gillar och tror absolut skulle förgylla vårt hem.

1. Rostiga bokstäver, Prästbostället
2. Vita rosor, Country by mail
3. Pläd, Hemtex
4. Steghylla, Syster lycklig
5. Lykta, Country by mail
6. Bokstäver trä, Country by mail
7. Ljusstakar i fattigmanssilver, Country by mail
8. Stol, Ilva

Andra advent



Kände mig så pysselsugen häromdagen att jag pysslade ihop ljusstaken på bordet efter lite inspiration från några bloggar. Det är vita dekorationsstenar som ligger i botten. Visst blev den fin? Även hyacinterna är på plats som vanligt. T.o.m granen är klädd med ljus och pynt. Börjar tidigt i år eftersom vi ska fira i Umeå.

Helgen har ägnats åt diverse inköp i stan, ljusstaken med dekoration, blockljus, ljusslinga till granen samt julpyntning, lussefika och filmmys. Det är så julmysigt här hemma nu så att det nästan är skönt att vara hemma och skriva uppsats såhär innan jul när man kan mysa runt i tofflor och äta frukost i lugn och ro med tända ljus och julmusik.

Godmorgon

Idag är det äntligen fredag igen och helgen närmar sig med stormsteg. Veckan har rusat fram och jag har haft fullt upp av plugg och två intervjukvällar på organisationen jag skriver mitt x-jobb åt. Igår kväll fick jag äntligen tid för träning och körde ett pump pass med lite tyngre vikter. Extrakilona kändes verkligen och det är ju dem som ger resultat sedan. Idag står städning först av allt på schemat, få bort alla kläder som jag spritt ut överallt och att få undan disk och dammsugning. Sedan väntar mera plugg och till kvällen ska jag på julfest med jobbet. Roligt! Det är lite speciellt då jag arbetar på ett bemanningsföretag och aldrig har träffat dessa människor förut, det är alltså inga som jag jobbar ihop med. Kvällen blir nog inte alltför sen, för älsklingen kommer ju hem idag också. Saknar honom så mycket! Nä,nu är det dags att sätta igång här, disken kallar.

Ses i helgen!

Acne




Bilder: Acne

Acne har mycket snyggt i sin webshop. Jag fastnade särskillt för dessa två i stickat. Den långa beige tröjan är supersnygg, men ack så dyr. Tänk om Acne kunde ha rea nu? Det blev i alla fall klick klick  på den blåa. Jag har aldrig  köpt nåt från Acne tidigare, så storleken fick jag chansa på. Den är ju rätt så rymlig i modellen, så kan hända att den blir en aning stor. Ja, det återsår att se. Den dyker nog upp i slutet av veckan.


Avslappning



Egentligen har jag väldigt mycket att göra just nu med uppsatsen, men känner samtidigt att jag behöver koppla av mentalt och förbereda mig för kvällen. Ska nämligen iväg till organisationen jag gör mitt ex-jobb åt för att göra ett par intervjuer. Smått nervöst innan, men det kommer att gå bra! Nu ska jag bara ta det lugnt och göra roliga saker som att läsa mina nya tidningar. Det är perfekt nu när det regnar och är sådär gråmulet ute.

Ny mobil


Jag har länge spanat efter en ny mobil. Den ska ha bra kamera, snygg design, lätt att använda och smidig i formatet. Zoul B (till vänster) och Touchwiz är heta kandidater. Speciellt Touchwiz känner jag starkt för. Den finns även i rosa, fast jag gillar faktiskt den svarta med. Bra recensioner har den fått också. Zoul B är helt ny för veckan. Till helgen ska jag känna på dem lite mer.


RSS 2.0