Näset








Vilken perfekt avslutning på dagen att bara ligga och slappa på en filt med en vän, äta pastasallad och se ut över vattnet. Två dopp hanns med och trots att det var ganska kallt i vattnet så vänjer man sig rätt snabbt. Massor med folk hade hittat hit idag, men det var ändå hur skönt som helst att bara ligga där och känna solens varma strålar. Det är ändå nåt visst med havet. Älskar det!

Sidenklänning



Bild: Haléns

Jag äger inte någon maxiklänning faktiskt och väl heller inte direkt haft några planer på att skaffa en, men så fick jag syn på den här i helsiden för 699 och då blev jag plötsligt lite sugen. Eventuellt kunde man ju korta den lite om den är för lång, jag tror inte att det stör mönstret så mycket. Ja, det tål att tänkas på.

Stjärnor


Bild: Haléns

För den som gillar stjärnor finns det nu et söt volangkjol hos Haléns för 449 kr. Jag blir själv lite sugen, fast att det inte alls är något jag behöver just nu. Det är ju jackor jag ska titta på. Fy mig!

Mera bad

Vädret ser ut att hålla i sig idag och jag har redan packat picnicväskan med fräch pastasallad med kyckling och pesto. Direkt efter jobbet sticker jag och blir upplockad av en kompis. Tror det får bli Näset eller Smittska den här gången också. Man måste ju passa på nu när man inte vet om det blir sommarens sista strålar eller inte. Kameran är med idag, så jag tänkte passa påatt knäppa några bilder från badet.

Ikväll kommer älsklingen hem. Han har tagit ledigt en dag, för att vi ska hinna bli klara med trädgård och renovering. Han är ju för söt. Visar bilder när allt är färdigt.

Glass i stora lass



När det är såhär hett ute passar glass som handen i handsken. Tyvärr är min favorit slut, men till helgen köper jag nog en ny. I stockholm fanns en Ben & Jerry glasskiosk utanför H&M hamngatan. Där fanns närmare 18 smaskiga sorter att pröva. Såklart jag gick dit! Inte billigt, men gott :-)

Blondare



Igår hos frisören klippte vi bara topparna och fyllde i utväxten. Även om det bara är ca 4 cm från från botten som har blivit färgat så gör det verkligen stor skillnad för helhetsintrycket. Man känner sig som ett riktigt ljushuvud;-). Nä, skämt å sido, jag är helnöjd i alla fall och nu sparar jag till längre.

Snygging





Bild: Accesora

Ytterliggare en väska som jag gillar och som passar perfekt för att kånka runt med skolböcker. Den finns hos accessora, men är tyvärr slut för tillfället. Älskar att denär sådär stilren, vilket får mig att tänka på Mulberrys Bayswater.

28 grader

28 grader var det hemma hos mig i morse. Puh! Därför ska jag och en kompis åka och bada i eftermiddag. Badväskan är packad och picknic ska med. Hoppas nu att solen håller i sig. Eftersom det är så lugnt här på mitt jobb ju i semestertid, så har jag även tid för att gå ut och sätta mig i solen ett tag, vilket är skönt när man annars bara blir sittande framför datorn. Ser verkligen fram emot att få doppa mig ikväll. Årets första bad i Sverige blir det då. I Thailand/Malaysia blev det förstås en hel del bad.


Friis & Co



Bild: chique.se

Jag är sugen på en ny svart  "skolväska" till hösten. Helst ska den vara i skinn, så att den inte går sönder redan efter ett par månader. Dessa två, båda från Friis har jag spanat lite på. Den översta i skinn går på 1699:- och den understa i konstläder 649:-. Har ni andra tips på stora snygga väskor till hösten?

Tillbaka i vardagen

Sent igår kväll kom jag hem från storstaden. Vi har haft en riktigt varm och skön helg som startade med en grillkväll på landet i Norrköping och sen på lördag förmiddag kom vi fram till Stockholm. Vi har promenerat i Djurgårn, gamla stan, drottningatan m.m. Jag har mestadels tittat runt i butiker medans J och hans kompis har pratat killsnack. En massa god mat har ätits och en och annan fika. Lite shoppig blev det också. Bilder på det kommer senare.

Storstad

Imorgon gäller det! Jag tar tåget till älsklingen och tidigt på lördagsmorgon åker vi till Stockholm. Jag har kollat upp lite grejer jag vill göra och vilka butiker jag vill besöka, men har ni några fler tips så är de mycket välkommet!

Några butiker jag planerar att besöka:

♥ Nk
♥ Urban Outfitters
♥ Mint & Vintage
♥ H&M hamngatan
♥ Myrorna
♥ Andra secondhandbutiker som vi passerar

Bakdag

Igår hade vi jättemysig bakdag och gjorde både muffins och scones som vi sedan åt på en filt i kvällssolen. Sånt skulle man göra oftare för det var ju hur trevligt som helst. Synd bara att scones är godast när de är färska och är inte så mycket att spara på, men mumma var det i allafall:-)


Hektiskt

Det har varit mycket att göra hemma ett tag eftersom vi håller på med renoveringen. Dessutom har trädgården nästan förvandlats till en djungel under tiden vi har varit bortresta. Igår kväll gick jag loss med häcksax och trädgårdshandskar och sopsäck och Imorgon ska nya gräsklipparen invigas. Trädgårdsmöblerna har knappt varit framme i år ,eftersom vi varit borta så mycket. Häcken på framsidan och det stora fläderträdet täcker faktiskt en del av fönstret nu, men dessa kan jag inte klippa själv då det är alldeles för tungt. Hoppas det inte tar alldeles överhanden, då det måste vänta i ytterliggare två veckor, när vi är hemma tillsammans igen. Grannen har redan klippt sin för flera veckor sedan, så man känner ju pressen...:-).


Sex and the city-filmen i måndags var förresten jätebra. Både rolig och underhållande och kan varmt rekommenderas!

Bio



Ikväll blir det Sex and the city på bio med några tjejkompisar. Ska bli kul att se hur filmen är nu när man har sett serien. Det var riktigt länge sen jag var på bio nu, så detta ska bli skoj, men innan dess blir det lite käk på stan. Trevligt.

Ny almanacka


Min almanacka har snart gått ut, så jag passade på att göra en beställning hos personligalmanacka där man kan designa en alldeles egen. Jag tycker att de är jättesnygga och praktiska , då man kan välja speciella scheman och listor för t.ex träning, skola, shoppinglista, väder etc. Riktigt fiffigt med andra ord. Min blev rosa såklart ;-).

Renovering

Denna helg har det verkligen jobbat hårt hemma hos oss! Vi hade en hel lista på saker som skulle fixas och grejas hemma i lägenheten och i trädgården. Den största uppgiften var att renovera arbetsrummet genom att måla väggarna vita och lägga nytt golv. Nu är det nästan färdigt och det tog faktiskt hela helgen. Stackars J har fått slita ordentligt, då det har varit en hel del sågande och hamrande och även hel del extra arbete då väggarna i vårat gamla hus är snea och vinda. Puh! Men nu ligger det på plats och ser så fint ut. Längtar tills vi ska sätta upp garderoberna, vi köpte ytterliggare en på ikea igår så att de ska täcka hela långväggen. Men nu blir det liggandes ett par veckor , eftersom man behöver vara minst två för att sätta ihop och lyfta det hela. Nästa helg bär det ju av till Stockholm.

Shopping i Malaysia - del 3



Vit/marinblå randig topp i malaysiskt märke



Jag passade på att bunkra upp med baslinnen från Dorothy Perkins.





Dessa tre fann jag på Forever 21 i Kuala Lumpur. Butiken var stor och ganska rörig och utbudet inte detsamma som på hemsidan, men klänningen känndes som ett riktigt kap för sommaren. Det var den sista som fanns kvar, så jag hade verkligen tur!



Vi var såklart stamkunder på Starbucks och var förstås tvungna att köpa med både dricktermos, muggar och nya kaffebönor. Muggarna har vi sedan tidigare, vi fyllde bara på förrådet. Det var tur att vi köpte dem i Malaysia, för när vi kom till flygplatsen i Amsterdam, såg vi att både muggar och termosa var ungefär dubbelt så dyra.



Forever 21




Här är några favoriter från Forever 21. Jag gillar särskillt den paisleymönstrade kjolen och klänningen som skulle vara utfin till hösten. Dock är jag tveksam till att beställa från Forever 21, då frakt och tull blev lika dyrt som hela beställningen. Fina kläder har de i alla fall. Det är synd att deinte finns i Sverige!

På landet



Bilder: Privat

Nu har jag fått bilderna från förra helgen. Det är så mysigt där på vårt lantställe och vi hade det otroligt skönt i solen. Att sitta och glassa i solen med ett gäng tidningar är verkligen sommar för mig. Självklart åt jag min favoritglass Mayan mystica. Hoppas att jag hinner med fler turer till landet innan sommaren är slut. Mys!

Kärlek

Idag kommer älsklingen hem till Gbg en dag tidigare eftersom han hade möjlighet att ta lite ledigt. Det ska bli så roligt att få träffas lite längre och dessutom har vi massor av planer för helgen, då vi ska dona och fixa här hemma med köket, garderoberna, lägga golv osv.  Men vi kommer också att ha tid för mys förstås med god mat, film och promenader. Åh, jag skulle gärna vara ledig imorgon, så att vi kan börja helgen redan nu :-)!

Stockholm

Jag och J ska åka på en liten weekendresa till Stockholm nästa helg. Det ska bli spännande för jag har inte varit där på många år och dessutom finns det ju en hel del att titta på. Vi ska bl.a hälsa på J:s kompis som bor i norrmalm, så vi slipper bo på hotell denna gång. Vi kommer förstå att titta på stan  och kolla i affärer, så därför undrar jag om ni har några tips på trevliga cafeér, bra shopping, vintagebutiker etc? Förresten, är det någon som vet var man hitta Burberryhalsdukar i Stockholm eller för den delen här i Göteborg?


Ränder


Topshop

Jag har fastnat på kjolar med ränder och tycker  att denna från topshop är fin. Tyvärr finns den inte kvar i min storlek och det kanske är tur det, eftersom jag ju skulle vara duktig och spara. Jag är nog snarare en slösa än en spara , så denna regel kommer att bli svår att följa.

Shopping i Thailand- del 2



Det blev ett par Havaianas i Bangkok. Köpta i fint varuhus, men det var ändå en dryg hundralapp billigare än hemma och dessutom i favoritfärgen rosa.



Detta kallar jag fynd! Fem pashminasjalar i siden och kashmir för endast 50 kr st efter intensiv prutning:-). Helt klart mitt bästa köp på resan! Skulle köpt en i varje färg för de är riktigt sköna och härlig kvalité.





Dessa fyndade jag på Khaosan Road. De är nästan precis vad jag letade efter och då var det ju bara att slå till. Älskar inslag av asiatisk inredning blandat med modernt. Hoppas att de även passar här hemma i vårat typiskt nordiska hem i vitt och med ljusa möbler. Ska vänta med att sätta upp dem tills renoveringen är helt färdig. Har läst att man inte får föra ut bilder av Buddha ur landet, men det var ingen som kontrollerade något och dessutom såldes de ju i var och varannan souvenirshop. Jag hade gärna haft en riktigt stor till trädgården, men redan denna lilla staty (sista bilden) var tung och tog upp större delen av ryggsäcken. Fatet tänkte jag att man kunde ha ljus i och tavlan ska stå på en byrå, lutad mot en vägg.

Farligt


Bild: Ellos

Det är farligt att ha för lite att göra på jobbet. Man slösurfar och fastnar på shoppingsidor och bloggar. Jag behöver verkligen inte denna nu, men fin är den och sugen blir man. Måste tänka praktiskt och sparsamt nu efter semesterresan, men fy vad tråkigt det är :-).

Hemma från landet

Vi hade en lugn och skön helg med en hel del sol innan regnovädret bröt ut ute på landet. Vi solade, grillade, spelade minigolf och promenerade. Så skönt! Hade gärna stannat en vecka eller så, men nu kalla plikten igen:-). Jag tog lite bilder som jag ska lägga upp senare.

Ikväll kommer också nästa shoppinginlägg från resan!

Den eller den


Bild: Ellos

Jag funderar återigen på en svart skinnjacka, förra året beställde jag en liknande från Ellos, men tyckte att den var alldeles för kort. Denna däremot verkar faktiskt vara längre. Denna modell gilllar jag också. Den är lite nättare på nåt sätt., men jag saknar detaljer som dragkedja på ärmarna. Innan jag skrider till verket och gör en beställning ska jag spana in vad som finns på affärerna i stan. Då vet jag lättare vilken modells som skulle passa mig bäst.

Godmorgon

Hjälp vad stressigt det var i morse. Hade inte riktigt packat allt och så skulle jag ju ha med mat till jobbet med. Jag hann i sista stund i alla fall, så nu kan jag pusta ut på jobbet en stund. Det brukar vara lugnt såhär på morgonkvisten. Jag städade faktiskt en hel del igår kväll, men det är inte på långa vägar klart. Jag har bestämt att jag och J ska ha en ordentlig städdag, helst nästa helg när ska köra iväg med allt skräp och sån man inte vill ha till insamlingar och sortering. Även köket ska bli färdigt och dörrar måste införskaffas till garderoberna, ja det blir ett litet projekt, men set skulle vara så skönt att äntligen få det färdigt.

Idag tar jag tåget till landet  (utanför Norrköping) efter jobbet. Det ska bli roligt att änligen få komma dit i sommar och roligt att få träffa J såklart.

Senare

Jag har bestämt mig för att lägga upp fortsättningen på semestershoppingen i början på nästa vecka, för nu hinner jag bara inte och nu i helgen ska jag resa bort till en väldigt kär plats.

Nyplockat


Fick plocka lite vildhallon hos vår snälla granne idag, så det blev en perfekt efterätt till maten. Mumsigt! Skulle gärna odla hallon om jag bara hade lite gröna fingrar, men det mesta tycks vissna omkring mig;-).

Mayan Mystica


Mycket riktigt blev jag sugen på att lägga mig på en filt i solen istället för att städa när jag kom hem. Med min favoritglass i handen trivdes jag förträffligt och ville inte gå in. Nu däremot däremot blir det andra bullar. Dammsugaren ska fram!

Silver


Häromdagen beställde jag det söta halsband Godess Power i silver. Har varit sugen på örhängena tidigare, men nu är de slut och jag fick veta att de inte tillverkas längre tyvärr. Smycket har en fin innebörd tycker jag.

"Make a wish and put on your necklace. Engage your feminine energy-all that good stuff that makes you intuitive, strong and loving. Each time you put on your necklace, let it be a reminder that magic is in the power of believing.
love, love, love! "


Städdag, pepp pepp

Idag behöver jag storstäda när jag kommer hem. Dessutom måste handla och packa upp resten från resan. Just nu känner jag mig riktigt sugen på att ta tag i det hela, men när jag kommer hem vet jag att roligare saker kommer att locka mig. Från mitt kontor på jobbet ser jag att solen luyer och att himlen är klarblå. Om vädret är likadant när jag kommer hem, kanske jag lägger mig i trädgården först för att bättra på brännan, men sen så åker skurhandskarna på:-)

Sommarjobba

Jag började jobba redan i Måndags, dagen efter vi kom hem. Det känns segt att nu börja gå upp så tidigt. Redan 05.30 ringer klockan och då har jag ändå nära till jobbet. Tror att det kommer bli rätt så lungt här i receptionen i sommar, så jag kommer nog att ha tid och blogga en del och nätshoppa (inte bra för ekonomin nu efter semestern). Har redan hittat mängder av trevliga inredningsprylar nu när jag inte haft så mycket att göra mellan samtalen. Men nu ser jag att chefen kom med lite extrajobb till mig. Bast jag ägnar mig åt lite pärmar nu, så att jag inte blir så shoppingsugen hela tiden;-)

Shopping i Thailand- del 1



Tre enkla, men fna tubklänningar inhandlades i Thailand. De var perfekta i den fuktiga värmen och jag ångrar att jag inte köpte dem redan första veckan. Dessa prutade jag ner till minst halva priset och de gick väl på en sisådär 40-50 kr st. Den vita är en favorit. Hoppas nu bara att de tål tvättmaskinen.





Ett helt gäng med roliga tee's köpte jag  i diverse affärer och marknader runt om i Thailand, även dessa till ett överkomligt pris. Lite extra kul att jag hittade en Starbucks-tee, eftersom det är en riktig favorit hos mig. Tee'n med shoppingbruden är tyvärr lite liten, men efter lite motionerande till och från jobbet i sommar, så ska jag nog snart komma i den med;-).

Hemma

Vi anlände till Landvetter flygplats vid 14-tiden i söndags. Resan gick bra, men blev två timmar försenad efter byte i Amsterdamm. Förseningen berodde på en läcka på flygplanstoaletten som riskerade att slå ut tekniken i planet, så det var tur att den upptäcktes i tid och vi fick kliva av och byta plan. Under 26 timmar var vi på resande fot inräknat taxi till flygplats och mellanlandning. Jag lovar att jag var fullständigt mör när vi anlände utan knappt någon sömn. Det var riktigt skönt att känna den svenska torra sommarvärmen istället för den klibbiga och fuktiga luften i asien. Samtidigt är det förstås väldigt tråkigt att semestern är slut, den hade gärna fått vara i några veckor till. Däremot kommer jag att sakna stränderna och det klara vattnet med alla vackra fiskar samt maten (Thailand) och det slappa semesterlivet.

Strax kommer foton på all shopping, jag har inte direkt legat på latsidan;-). Tror att det får bli åtminstone 3 delar, för nu när jag packar upp hittar jag bara mer och mer.

Kuala Lumpur



Kuala Lumpur Tower



Kuala Lumpur by night, utsikt från toppen av KL Tower



Shopping Plaza i KL

Vi lämnade Perhentian Islands med båt och tog bussen till Kota Bahru för att därifrån ta oss vidare till Kuala Lumpur med flyg. I Kota Bahru var vi nästan de enda vita, så vi blev både tittade och pekade på. Malaysia är ju muslimskt, så man känner sig nästan lite naken när man går omkring i shorts och kortärmat.

Resan till Kuala Lumpur gick bra och hotellet vi bodde var Crown Plaza som ligger mitt i den sk. Gyllene triangeln, ett hotell- och affärsområde med många eleganta varuhus. Rummet kändes riktigt lyxigt, 38 kvm stort, separat dusch & badkar, schäslong, dvd, morgontidning m.m. Vi bokade detta genom J:s medlemsskap i Priority Club och då får man ett speciellt klubbrum. Vi bodde på 23:dje våningen och hade häftig utsikt över alla skyskrapor och även Menara Kuala Lumpur, som är det fjärjde högsta telekommunikationstornet i världen. Från hotellet hade vi nära till mycket av de intressanta sevärdheterna och när vi inte orkade gå var det bara att ta monorail som stannade utanför hotellet.

Själva staden kändes aningen lugnare och inte så hårt trafikerad som Bangkok, men det var minst lika hett och fuktigt därför blev det mest tid för att spendera i alla shopping plazas och en hel del besök på Starbucks:-). Ett besök i China town hanns också med, fast de var faktiskt inte säskillt sevärt. Marknaden skulle enligt guideboken vara den mest färgsprakande i landet, men där fanns bara krimskrams och fula märkeskopior av klockor eller väskor. Det är nästan inget som stämmer i våra guideböcker trots att de är uppdaterade 2008! Sista kvällen blev det i allafall en tur upp till telekommunikationstornet med den snurrande restaurangen i toppen. Där uppe hade vi fin utsikt över hela staden.

RSS 2.0