Perhentian islands



Varan strand pa Palau Besar



Jag pa Turtle Beach

Nu befinner vi oss pa Perhentian Besar som anses vara bland de mest bedarande platserna i landet och ligger pa Malaysias ostkust. Resan hit tog 7,5 timme med buss liten buss fran Taman Negara sam ca 20 minuter speedboat ut till on. Har ar vatten alldeles turkost och kristallklart. Snorklingen ar den basta vi har varit med om, battre an Australien. I dag simmade vi med gigantiska vattenskoldpaddor och foljde dem nar de betade sjogras pa botten. Vi bokade en privat bat och hade turen att fa vara ensamma med skoldpaddorna. Vi har ocksa sett en massa andra vackra fargglada fiskar, bl.a "Nemo". J sag en revhaj nar vi befann oss pa Sharks point, tyvarr hann jag inte se den, de ar sa snabba. Vi har ytterliggare 3 heldagar har och hoppas fa se skolpaddorna lagga agg och hinna med en o-rundtur. Det ar valdigt dyrt har. Ungefar det tredubbla priset jamfort med fastlandet nar det galler mat. For att ta sig rung anvander man battaxi.

Jag vill garna lagga in bilder, men har inte fatt det att fungera annu. Annars blir det bilder nar vi kommit hem istallet.

Kram kram

Taman Negara



Flytande restauranger pa Tembeling River i Taman Negara



Canopy Walk




J pa trekking i djungeln

Taman Negara ar Malackahalvons storsta nationalpark och en av de finaste i hela Asien. Regnskogen har ar runt 130 miljoner ar gammal. och stracker sig in i flera delstater.
Vi akte buss fran Jerantut ca 1,5 timme till Temebeling varifran vi tog en smal liten flodbat som skulle ta oss in i parken. Resan tog 3 timmar med bat och vi anlande i Kuala Tahan som ar det lilla samhallet utanfor parkhogkvarteret. Det ar en mycket speciell plats, helt annorlunda fran allt man sett tidigare. Langs med floden ligger ett antal flytande restauranger och det ar dar man ater och arrangerar sina turer i regnskogen. Vi bokade in oss pa en night jungle walk samma kvall som var riktigt spannande. Vi fick bl.a se tva dodligt giftiga ormar hangandes i traden ovanfor, ett par skorpioner, en doligt giftig spindel, apa, vandrande pinnar m.m. Det ar sallsynt att pa syn pa storre vilt numer, men det lar finnas bade tiger, elefant, panter och noshorning. Ju langre fran parkhogkvarteret, ju storre chans att se storre djur. Det finns vandringar pa allt fran 1 timme till 9 modosamma dagar. Vi valde en tur som tog 4 timmar och det rackte gott for sen var man helt slut. Vi testade bl.a canopy walk, en vinglig och sma. gangbro 40 meter upp i luften. Sista dagen gjorde vi en battur pa en av de midre floderna som var ett riktigt aventyr nar man for under traden och vajde mellan stora stenar. Det var bara jag och J och de som korde baten.

Jerantut

Hej!

Nu kommer antligen lite uppdatering. Vi har inte hittat nagon dator med hog internethastighet (dar vi ar nu finns satellit uppkoppling) , sa det blir en uppdatering i efterhand istallet.

Vi lamnade Krabi med flyg till Kuala Lumpur den 22 juni. Fran flygplatsen i KL hade vi tur och fick tag i en taxi som ville kora oss till Jerantut, inkorsporten till Taman Negara. Resan dit tog tre timmar (det var for sent for att ta bussen) och kostade 300 RM = 600 kr. Tank om det vore sa billigt hemma! Om man vill snala tar man bussen 35 RM=70 kr. Jerantut var en riktigt spoklik och sunkig stad, extra laskig var den i skymningen. Alltsa inget stalle dar man garna promenerar ensam. Tur att vi bara skulle stanna en natt for att sedan ta oss vidare. Har bodde vi for 35 RM=70 kr for ett dubbelrum. Vi bokade bussturen till Nationalparken Taman Negara samt bussresan vidare till Perhentians med hotellet.

Krabi



Vackra Ao nang beach, Krabi

Vi befinner oss nu i Krabi pa Thailands vastkust. Vi ska bara stanna en halvdag och ta flyget harifran till Malaysia imorgon. Det ar stor skillnad pa Krabi och det vi sett av Thailand hittills. Kandes som att komma till ett annat land faktiskt. Har finns breda gator och trottoarer och parkeringsplatser, man ar inte radd for att att bli overkord, manniskorna har verkar vara battre pa engelska och allt verkar mycket lugnare och mycket mera valorganiserat och man kanner sig mer hemma helt enkelt. Krabi ar en popular semesterort for framforallt norrman och svenskar, men for tillfallet ar det inte sarskillt mycket turister. Det ar synd att vi bara kan stanna en halvdag nu nar det verkar sa trevligt har. Vi har promenerat langs den langa stranden, badat, klattrat uppfor ett hogt berg pa en mysko trappa for att kolla efter apor (de kommer tydligen ner pa stranden ibland, men vi sag inte till dem. Nu ska vi ta en massage och sedan vandra hemat for det borjar bli sent har.

Kram pa er!

Koh samui & Koh phangan



Jag vid Big Buddha, Koh Samui



Beach i Koh Phangan

Da har vi antligen fatt lite sol och bad ute pa oarna. Vi spenderade 3 dagar pa Koh Samui i en mysig resort. Samui har som rykte om sig att vara en paradiso, men det stammer nog inte langre.  Genom de tva storsta och finaste stranderna (enligt guideboken) gar tva stokiga huvudleder fram med intensiv trafik, shopping och overexploatering. Vi bodde en bit ifran och hade det lugnt pa var resort & spa. Vi hyrde bil for att se oss omkrng pa on, men detta var inte det lattaste. Vi har hort och last att det ska vara valdigt latt att resa i Thailand pa egen hand, vilket inte stammer alls pa de platser vi har befunnit oss. Vagskyltarna ar namligen sallan pa engelska, och skulle de vara det sa de anda sa svara att upptacka pga av all reklam och kommers, sa det blev bara en kort tur till ett vattenfall och enstrand. Vi hade ocksa planerat att trekka (vandra i regnskogen till vattenfallen m.m.), men det ar alldeles for hett for langre promenader an till narmaste restaurangerna. Det blev bad i alla fall och aircon pa rummet. Maten ar lika god pa oarna som i Bangkok.

Igar anlande vi till Koh Phangan med bat. Denna resa (hotellet) ingick i paketet vi kopte av bluffresebyran pa Khao san. Boendet blev darefter. Denna o-tur hade vi planerat in sedan lange, men upptackte forst nagra dagar innan avfard fran Sverige att det okanda "Full moon party" gar av stapeln samma kvall vi anlander. Som man hor pa namnet sa pagar detta strandparty en gang per manad (fullmane) med mjukstart pa hotellen runt om om i 3 dagasr innan dagarna innan. Partyt besok av 8-30000 beroende pa sasong. Vi bor 1,2 mil fran sjalva partyt, men slipper alltsa anda inte helt undan. For er som inte vet sa florerar det en hel del droger och alkohol under denna fest. Det var ratt mycket liv utanfor var dorr i natt (alkhol och drogpaverkade ungdomar i 25-ars aldern). Idag akte vi till den strand som partyt var pa eftersom den ar kand for att vara sagolik. Vi kan intyga att bade stranden och samhallet  sag ut som totalt kaos. Hur som helst hade vi aven tankt att hyra bil har och se oss om bland fina oexploaterade strander och djungel langre norrut. Nu blir det inget med det for hos inga biluthyrare ingar nagon som helst forsakring. Jag citerar : "No insurance, you pay! Go to mechanics!"  Ett annat alternativ skulle kunna vara lokalbuss, men har finns inget sant, taxis vill tydligen inte kora sa langt och privat chauffor fanns ingen att hyra. Vad gora? Jo det enda elternativet blir nagon av de suspekta resebyraerna om man ska fa se nagot av on. Vi har bokat med en i morse (en snorklingstur), men det hela kanns lite olustigt efterom man varken far biljetter eller nagot schema for dagen och det ingar visst en del "games" (oldrickande). Som ni forstar ar det mest ungdomar som turistar pa denna o och det marks pa servicen. I guideboken star dock att den aven besoks av barnfamiljer och charterturister?!

I det stora hela vi valdigt overraskade over att bilden av Thailand stammer sa daligt. Nastan ingen har kan engelska. De allra enklaste fraserna  ar mycket svara for dem att forsta. Visar man en turistkarta over on eller platsen har de mycket svart att orientera sig (detta ar ingen stor o) Visst ar det overexploaterat pa sina hall, men servicen har inte riktigt hangt med. Det mesta ar valdigt simpelt och primitivt.  manga i lokalbefolkningen lever i mycket enkla forhallanden (las fallfardiga skjul pa styltor etc). Service kan man bara forvanta sig pa lyxhotell ca 1000 sek och uppat. Vi forvanas ocksa over denna intensiva spa & massagetrend. Massage finns overallt och det ska man absolut unna sig eftersom allt ar sa billigt har. Pa en affarsgata ligger massagestallen tatt ihop. Massage 1 timme, olika varianter gar pa ca 40-60 kr. Aven skraddare finns i nastan varje horn. Vi undrar hur det gar ihop?

Nu ska vi strax ga och lagga oss. Imorgon ar var sista heldag har och forhoppningsvis far vi se lite av on da. Darefter far vi till baka till Koh Samui for att ta flyget till Krabi. Dar bor vi en natt i vantan pa flyget till Malaysia och Kuala Lumpur.


Update:

Idag var vi ivag pa snorkligsturen och det var trevligt att fa se lite mer av on och vi hade jattebra vader. Vi fick se ett par fina strander med klart vatten och frodig djungel. Jag och J var de enda som var helt nyktra och drogfria. Resten borjade supa redan innan vi satte oss i baten (tratt med slang anvandes flitigt) Flera rokte pa och var patanda inklusive utflyktsarrangoren (en engelsman) och hans thaikompis. Nu ar vi hemma i tryggt forvar och jag har fatt lite solbranna.


Vi hors i Malaysia

Ko chang




Dimma och regn over Ko chang. Bild tagen fran farjan.



Kacha resort. Bild tagen fran var balkong. White sand beach ligger alldeles utanfor. De skulle vara fint om det slutade regna, sa vi kunde komma ut och se oss omkring lite.

Nu befinner vi oss pa ett regnigt Ko chang, en o nara gransen till Cambodia. Regnet oser ner konstant och det ar osakert om det kommer att klarna upp. Om inte kan vi bara hanga pa hotellet. Trist! Vi hade sett fram emot trekkingen har eftersom on ar kand for sin sin natur och sin intakta djungel och relativt ororda inre del av on. Tydligen har det regnat har mer eller mindre hela tiden de senaste tva veckorna sa det ser inte sa ljust ut for oss. Resan hit fran Bangkok var lang och vi betalade mycket och blev lurarde och blasta pa transport och pengar trots att vi bokat genom den statliga och auktoriserade turistbyran har. Vi blev utlovade  deluxe vip buss (den basta av tre kategorier, vi fick se bilder) Vi skulle bli hamtade pa hotellet i Bangkok och korda hela vagen med denna buss till farjan non-stop. Dar skulle vi bli hamtade av hotellet. Allt inkluderat i biljetten vi betalat. "Easy and comfortable" som han sa sakert tio ganger. Verkligheten var tyvarr en helt annan. En timme for sent kommer transporten och hamtar oss pa hotellet, men det ar ingen VIP buss, utan en liten minivan med plats for ca 8 personer och vi far veta att den ska ta oss till VIP-bussen , som vi da tror finns i Bangkok, men icke. Efter tre timmar, da vi har akt halvvags far vi byta till VIP-buss. VIP-bussen visar sig i verkligheten att vara i samre skick an var minivan och nar vi val kommer fram till farjan vet ingen vart man ska ta vagen. Ingen moter upp oss. Vi tanker att hotelltransporten finns pa Ko chang. De skulle ju mota oss med namnskyltar och allt ( precis som att aka med Fritidsresor. Easy!) Val i land pa on finns endast lokaltrafik som kravde overpriser for transport, biljettten vi betalat gallde inte tyckte de. Vi fick alltsa betala igen. Verkar som att alla forsoker lura en pa pengar i Thailand. Flera vi traffat pa har har varit med om samma sak. Kanns surt! Var ar servicen i "The land of smilings"? Vi hoppas pa battre vader och lycka framover, vi har ju anda nastan tre veckor kvar av var resa.

Bangkok



Bangkok by night. Fantastisk utsikt fran State Tower

Har kommer halsningar ifran Bangkok. Det ar otroligt, hett, varmt och fuktigt har och trafiken ar tat. Att ga over gatan sker pa egen risk.  Vi har sett ytterst fa vasterlanningar och bara traffat pa ett par svenskar, vilket forvanar oss mycket. De flesta verkar halla till pa det beryktade Khaosan (sunkigt backpackeromrade). Vi bor i Silom ett finare omrade och har bor nastan bara asiater. Vi tycker att de ar markligt att de ar sa daliga pa engelska har, med tanke pa att Thailand ar ett sa stort turistland och vissa taxichaufforer hittar knappt till de mest kanda turistattraktionerna. Hittills har vi varit pa en flodtur. besokt Khaosan, Sleeping Buddha och varit i otaliga shoppingcenter. Min sammanlagda uppfattning ar att maten har ar fantastisk, men shoppingen ar en besvikelse pga att det ar dyrt (som hemma), eller krimskrams. Har knappt sett till nagra markeskopior som jag hort att de ska finnas gott om?! Hotellet ar bra, men nu langtar vi soderut till havet och naturen.  Pa onsdag far vi till Koh chang. Dar ska vi pa bo Spa.

Vi hors snart igen!


Semester



Imorgon bitti åker vi till flygplatsen och vidare till Bangkok  via Paris, så detta blir det sista inlägget innan resan.  Jag kommer antagligen att blogga någon gång under resan och förhoppningsvis kunna lägga upp lite bilder.

Hoppas att ni får en riktigt skön sommar här hemma, så ses vi snart igen!

Kram ♥

Färdkost



Har packat och packat om väskan hela kvällen. Puh! Passade på att köpa lite färdkost också att ha på vägen. Blev sugen på de gamla klassikerna salta katten och viol. Har tjuvsmakat redan:-)

Sommarsallad


Svängde ihop en god sallad igår på  bl.a bönor och kikärtor, bladpersilja, salladslök etc. Den kändes riktigt somrig och passar bra såna här varma dagar. Dessutom är den ju väldigt bra som picknic mat. Sitter alltid ute i trädgården och äter när det är varmt. Härligt!

Resfeber

Oj oj, vi åker imorgon! Här ligger all packning utspridd. Varje dag försöker jag ta bort något plagg, men så svårt, man  vet ju aldrig vad man behöver. Vill egentligen packa lätt, så jag har möjlighet att fylla väskan med nya fina saker. Det blir en provpackning ikväll. Älsklingen tycker inte att plattången ska med, men jag vill ju va fin i håret, när vi går ut på restaurang etc. Han är så praktisk min J. Det svåra är att minimera necessären. Schampo, balsam, duschgel, spray, deo, rakgel etc tar ju en hel del plats. Smink kan jag va utan, men övriga hygienartklar vill jag ju ha med. Brukar alltid sluta med att J:s väska är hälften så full som min, men han fuskar ju. Har byxor som kan omvandlas till shorts t.ex :-)

Pioner



Foto: Privat

Jag älskar pioner och nu blommar dom för fullt i vår trädgård. Doftar gott gör dom också och dessutom är de ju rosa. De är så fina att ha i vas också. Tråkigt bara att vara andra pionsorter kommer att blomma nu medans vi är utomlands.

Shoppingtips önskas

Åker till Bangkok om två dagar och undrar om ni har några tips på klädbutiker, märken, restauranger eller andra guldkorn som jag ska spana in. Tips i Kuala Lumpur tar jag också gärna emot, det är nog där den mesta shoppingen kommer att bli eftersom det är sista anhalt. ♥

Nyheter



Cocoo har fått in nyheter. Dessa emaljerade armband gillar jag extra mycket, speciellt det orange skulle vara fint att ha nu i sommar. De påminner om armbanden från A.v MAX som jag har sen tidigare, men dessa kostar endast 145 kr/st.

Fest


Tog lite bilder på min outfit inför lördagens 30-årsfest. Det blev min blommiga tea-dress från Asos. Den har knappar hela vägen och ett band i midjan som inte syns på bilden samt silverflats från Asos och handväska  från La redoute. Det blev inga heels eller äkta partystass eftersom vi bland annat spelade kubb och andra spel utomhus.

Resrutten



Här kommer resrutten som vi har planerat. Det kommer att bli så spännande. Har lite resfeber nu. Vi åker ju faktiskt redan på Fredag. Det kan vara svårt att se vad det står eftersom jag var tvungen att krympa bilden för att passa bloggen. Men det är helt enkelt bara att följa pilarna;-)

1. Bangkok
2. Ko chang
3. Ko samui + Ko Phangan
4. Krabi
5. Kuala Lumpur
5. Nationalpark Taman Negara
6. Kota Bahru + Perhentian Islands

Triss i tunikor



Här kommer bilder på tunikorna jag köpte förra veckan. Den vänstra är från Ellos och de andra två är köpta på H&M. Ett par av dem får nog följa med på resan.


Vira blåtira

Ja, så ser jag ut idag efter smällen. Ringde skjukvårdsupplysningen för säkerhets skull. Det kan ju vara allvarligt med slag emot skallen. Dock verkar det inte vara någon hjärnskakning då jag inte blev medvetslös eller har huvudvärk eller illamående och förhoppningsvis inte heller några inre blödningar, men för säkerhetsskull tar jag det lugnt med träningen till efter resan. Symptom kan uppträda i upp till en vecka efter fallet. Så jag håller tummarna för att inget ska ha hänt. Nu ska jag fortsätta arbetet med min tenta och sen ta en lätt promenad eller cykeltur. Behöver ett par byxor till trekkingen i Malaysia.

Dramatisk söndag

Idag bestämde vi oss för att ta bilen till Smittska för lite sol och ev bad. Sagt och gjort packade vi väskan med fika och badkläder. Otroligt mycket folk och många som badade. Det blev dock inget dopp för oss, vi hade rätt långt till någon plats att kliva i. Tyvärr hände det en olycka som kunde slutat riktigt illa för mig. Jag skulle ge mig iväg över klipporna för att leta upp en toalett och efter ett mycket långt letande och klättrande och på väg tillbaka till J, faller jag ner från en klippa med huvudet först rätt ner i nästa klippa. Behöver jag säga hur ont det gjorde. Kände när jag reste mig hur hela tinningen/ögonbrynet svullnade upp i minst tredubbel storlek. Blev så chockad att jag grät. Jag hade verkligen änglavakt och är så tacksam då det varken blödde eller sprack i huvudet. Det fanns en hel del folk som såg mig och två som kom springande för att hjälpa till. Av en jättesnäll kvinna fick jag vatten att dricka, is att ha på ögat och låna telefonen för att ringa J, så att han kunde komma och hämta mig. Några timmar senare gör det förstås fortfarande ont och kan jag säga att det ser ut som att jag är misshandlad nu när jag börjar få en saftig blåtira. Det blir till att ta det lugn resten av kvällen och , så ä rjag förhoppningsvis piggare imorgon.

Lördagen

Igår ägnades hela förmiddagen åt min tenta som jag ska fortsätta med nästa vecka. J tog cykeln till stan för att fixa det sista inför resan. På eftermiddagen tog vi bilen till skatås för lite intervallträning, powerwalk och jogging omväxlande. Riktigt skönt att få ta i ordentligt och det kändes inte så farligt heller trots att det var gassande solsken ute. Väl hemma igen var det dags att göra sig iordning för 30-årsfest. Mycket trevlig fest, god mat och jag spöade alla i kubb ;-).

Ska lägga ut ett par bilder som jag tog på mig innan festen sen.

RSS 2.0