Update

image605

Lite nya träningskläder kanske skulle få träningen att kännas ännu roligare. Dessa snygga sportskor skulle verkligen piffa till min outfit ute på golvet.

Bloggdesign

Jag håller på att försöka lära mig lite photoshop och html. Hittills har det gått ganska bra. Lyckades förflytta profilbild med menyspalt från höger till vänster häromdagen och är riktigt stolt över mig själv. Övning ger färdighet heter det ju:-). Alla tips på bra sidor om bloggdesign m.m. välkomnas varmt.

Heldag

Nyss hemkommen från en heldag på stan. Det började med klippning och slingor hos favoritfrisören. Sen kom mamma på besök och det blev pannkakor till lunch/fika på stan, sedan en liten sväng i butiker och därefter ett besök hos sveriges bäste indier, innan det var dax för bio. Detta var min julklapp till henne som inkluderade middag och teater. Tyvärr var dock teatern fullbokad, så den spar vi till en annan dag. Är fortfarande mätt efter all mat jag ätit idag:-).

Simsalabim

image603

Är det någon som kan trolla? Vill gärna vara i ett varmt och skönt land på en beach just nu med en mangosmoothie i handen. Inte? Då får jag vänta ett par månader till...


Belöning

Nu har jag precis varit och handlat frukost och annat för helgen. Det blev även lite lösgodis (mina favoriter) till kvällens film som ska ses när jag har städat klart. Det är viktigt att ha något att se fram emot : ).

image598


Myskväll?

Funderar på att ha lite myskväll ikväll med en bra film och lite godis. Det var längesen jag bara satt ner och tog det lugnt nu. Men först ska jag träffa en vän för lunch på stan, sedan ett jobbärende, och så hämta mitt paket på posten, powerwalk och  slutligen handla helgens mat. Vad ska ni hitta på ikväll?

Aj

Sitter på jobbet med världens huvudvärk och undrar hur jag ska klara en hel dag framför skärmen. Inte alls kul. Det positiva är att det är helg snart och jag får chans att vila upp mig lite. Efter jobbet ska jag hämta ut ett paket från La redoute hos posten. Jippie!

Skattkammare

Jag har flera gånger den senaste månaden spanat runt på Benetton. Där finns just nu en hel del gobitar för våren. Speciellt cashmerekoftorna är så fina. Tyvärr måste jag spara mina pengar nu inför resan i sommar. Får se om jag kan hålla mig ; ).

Besviken

Denna dag blev inte alls som jag tänkt mig. Jag var arg och upprörd över en grej som hände under dagen. Snacka om att känna sig totalt överkörd och dessutom få världens mest idiotiska förklaring på köpet. Jag avskyr när människor spelar trevliga genom att vara inställsamma och fjäskiga. Det är verkligen svårt att förstå personer som inte kan föreställa sig eller sätta sig in i andra människors situation och som bara tänker på sig själva. Ibland fattar jag bara inte hur folk tänker.

I can't live without you

Var hos min kiropraktor idag pga att ja har fått en hel del värk i axlar och nacke igen. Det är riktigt läskigt när det knäcker till och knakar i nacken vid behandling. Man tror att det ska göra jätteont, men man blir mest chockad av ljudet. Hur som helst hade jag en kvinnlig kriopraktor tidigare och ho rekommenderade en nackkudde från Tempur. Efter att ha sovit på min i drygt 1 år nu kan jag knappt sova på vanlig kudde längre. Den är verkligen underbar. Har aldrig sovit bättre. En räddare i nöden.
image597

Clean

Det blev ingen powerwalk idag, istället blir det powerstädning ikväll. Jag får besök i helgen av mamma och då vill jag att det ska vara rent och snyggt. Honey kommer inte hem denna helg. Ovanligt. Han ska besöka bästa vännen i Skåne som strax ska flytta utomlands. Jag får klara mig själv, men det brukar inte vara några problem, då jag ju alltid har en himla massa att göra ändå. Dessutom är jag ju inte själv heller.

Body Combat

Tänkte visa er lite av vad jag tränar. Såhär kan Body Combat se ut. Det är en jätterolig träningsform, men krävs som sagt god kondition för att orka.





Battle

Lyssna på denna fina låt! Colbie Caillat har gjort flera bra låtar.


Shape up

Minst 30 minuters träning om dagen är mitt nya motto. Måste komma i form till sommaren och beachen. Dessutom är koreografin i Body Combat ganska tuff nu, så jag måste komplettera med powerwalks och annat för att klara det höga tempot. Tror inte att det ska bli alltför svårt att genomföra. Jag går ofta halva vägen hem vilket tar ca 30 minuter. Dessutom skulle jag behöva lägga till flera armhävningar på schemat , då instruktören kör stenhårt med dessa (på tå) i slutet av passen. Om det är möjligt vill jag gärna lägga till ett pass i core också.

Powerwalk har jag redan hållt på med ett par veckor.


Retur

Den vippiga kjolen från Asos jag bloggade om förra veckan var alldeles för stor. Ska se om jag kan returnera den utan att det kostar skjortan. Förstår int eatt det ska vara så svårt med storlekar. En 36:a ska väl vara likadan, åtminstone i samma affär. Arrgh!

Is

Hjälp vad halt det är ute nu! Halkade hem från bussen idag och nu när jag kom från träningen hade de frusit på och blivit ännu halare. Visst är det fint med snö, men då ska det helst vara ett par minusgrader så att det inte blir så blaskigt och isigt. Dock hade jag börjat se fram emot våren nu. Ser ut som att vårjackorna får åka tillbaka in i garderoben igen.

Vintervackert

Nyss hemkommen från en rask promenad pulsandes i snön. Nu blir det resten av pizzan från igår innan J åker och jag måste plugga vidare på tentan.

Trevlig kväll!

Into the wild

image592

Ett utdrag ur filmens handling från SF Bio.

22 årige Christopher McCandless har precis avslutat sina collegestudier och har en lovande framtid inom räckhåll. Men istället för att välja en framgångsrik yrkeskarriär, bestämmer han sig för att vända sitt priviligerade liv ryggen och ge sig ut i vildmarken. Det han får uppleva förändrar honom för alltid. Den i början vilsne sökaren McCandless blir med tiden en ikon för många unga. Men vem var han egentligen? En heroisk äventyrare eller en naiv idealist, en 1990-talets variant av Henry David Thoreau eller bara en ur Amerikas förlorade generation, en modig risktagare eller en tragisk figur?

Denna film såg vi förra helgen, glömde dock bort att publicera recentionen. Det var en mycket speciell och väldigt djup film. Den överraskade verkligen i både berättarteknik och handling.  Den är både konstnärlig och poetisk. Klart sevärd.

Betyg 4/5

image593image594image595image596

Annandag påsk

J har målat köksväggen och jag har pluggat på tentan.  Nu är det dags för lunch. Det blir J:s goda köttfärssås med morötter och champinjoner och min sallad med avokado, äpple och mangobalsamvinäger. Mums.

På eftermiddagen ska vi en kort sväng till stan och bokhandeln för att kolla upp lite till vår resa. Vad det exakt blir återkommer jag med senare. Vi ska också hinna med en tur till skatås friluftsområde för en uppfriskande powerwalk i snön. Igår var det halt, så vi får ta det försiktigt

Påskdagen

Idag ska vi sätta igång och spackla och måla väggarna i köket, vi kom hem sent igår , så vi får börja med det idag. Ska också städa ut och rensa lite i vårt arbetsrum. J ska ha med sig bokyllan när han åker tillbaka till Östergötland. Eftersom det är strålande solsken ute vill vi såklart också hinna med en skön powerwalk i vintervädret.

Vad ska ni hitta på idag?

Påskafton i bilder

image588

Äggmålning -en tradition i familjen, även om alla barn är stora nu.

image589

Laxpirog- även den en tradition

image590

Påskbuffén som gjorde oss proppmätta

image591

Påskbrasan. Den värmde skönt när det blev minusgrader

Glad Påsk

Hoppas att ni får en riktigt trevlig påskafton kära läsare. Vi kommer att åka till landet och familjen. Där är det alltid
mycket folk och en massa god mat. Innan vi åker tänkte vi ta en kort powerwalk i det kalla klara vår (vinter) vädret.

image582 image586
image585image587

Årets påskpyssel

Ledig?

Påbörjat storstädning, pluggat på tentan, förberedelse för målning av köksväggar, storhandlat, påskhandlat och påskpyntat. Ja vi har gjort en hel del idag. Egentligen ska man väl vara ledig på långfredagen, men vi har så mycket att göra och J är ju bara hemma på helgerna. Då blir det mycket att få till på samma gång. Kvällen har i alla fall avslutats med indisk mat, påskgodis och filmmys.

Nu ska jag krypa i säng.

Go´natt!

Man kan ju inte bara äta godis

Nu blir det citronkryddad lax, tomatsås med örter och kokt potatis. Nyttigt värre.

Långhelg

Snart kommer älsklingen hem. Det ska bli roligt att få vara tillsammans hela fyra dagar nu. På påskafton kommer vi att åka till min familj, men i övrigt har vi planerat att så smått börja måla om i köket, fixa i ordning garderoben vi köpte förra helgen. Alla delar fanns ju inte på plats hos ikea.o och skolarbetet har prioriterats i första hand. Men nu så hoppas ja att den kommer på plats och i ordning. Jag vill också gärna fixa ett fint påskägg, helst ett rosa såklart, eller så kan ja ju tillverka ett själv. Lite påskfint måste vi också hinna med att göra imorgon. Bättre sent än aldrig.

Duktig

Nyss hemkommen från powerwalk. Innan dess spenderade jag timme på gymmet. Det var påskens träning det. Nu kan jag äta lite påskgodis med gott samvete;-). Egentligen ogillar ja att träna styrketräning, men pga påskhelgen hade de flesta pass dragits in, så även mitt combatpass på söndag. Satsa på powerwalks denna långhelg i stället.

Kjoloman

image579

Bilder: Topshop

Åhh så många söta kjolar det finns nu. Dessa mkommer allihop från Topshop och vill mer än gärna klicka hem dem, men måste besinna mig ett tag till. Är så sugen. I wish!

Långhelg

Imorgon börjar min påsklediget, fast ledig är väl synd att säga. har ju en hemtenta att börja med imorgon. Hoppas att deninte är så svår och att den går fort att skriva. Vill också passa på att träna ifall de har öppet imorgon. Dessutom vill jag städa och göra fint här hemma.

Brukar ni påskpynta?

Blommor blommor

image577 Bild: Asos

Kunde inte motstå denna söta och somriga kjol, så det blev en liten beställning idag. Är rädd att den tar slut snabbt som allt fint brukar göra och jag har ju faktiskt inte någon sommarkjol (försvar);-). Jag har tidigare varken beställt kjol eller byxor från asos och är därför osäker på storleken. Många säger att de är en aningen små i sina storlekar, så för säkerhets skull tog jag en strl större. Vill inte ens tänka på vad det kostar att returnera...

Lång dag

Nyss hemkommen från träningen. Det blev en lång dag hemifrån. bara hemma en kort stund för att tvätta och få lite mat i mig. Nu ska jag kasta mig i duschen.

Snö

Näee, tittar ut och ser att det har snöat i natt. Jag som trodde det var vår nu. Soligt och fint under gårdagen, men nu kör visst vintern repris. Bara att bylsa på sig mössar å halsduk igen. Tänkte starta dagen med en föreläsning.

Tacos

image576

Ikväll gjorde J och jag tacos innan han skulle åka. Vi provade dessa nya sorter från Santa Maria och det var verkligen en annorlunda smak på kryddningen. Smoked chili & garlic gör skäl för sitt namn får jag säga. Rekomenderas om du vill prova något annorlunda, men personligen föredrar jag nog orginalet.

Spara och förvara

Idag har vi hyrt släp och varit iväg två svängar på Ikea för att äntligen köpa lite fler garderober. Det är serien pax vi har spanat in för den är utbyggbar i det oändliga med massor av bra inredning och komplement till. Vi är nyss hemkomna, så det är dags att sätta igång så det blir klart innan kvällen.  Ska bli så skönt att äntligen på en ny och fräsh garderob. Har ju en hel del nytt att fulla den med.

image575

Reseplanering

Har förmiddagen ägnats åt. Satt på café med våra kataloger och böcker. Vi hade ju enats om sydostasien och troligen Thailand, men så lockar ju även Malaysia/Borneo, Isla de Margaritha, Laccadiverna m.m. Ha ha, inte bra att börja bläddra sådär i kataloger när man är velig, men jag vill ju se allt!
image574

Skynda skynda

Japp, nu ska jag strax iväg. Handla ingredienser för kvällen. Blir pizza även denna helg. Var ju succe förra gången med nya receptet. Ska städas och fixas lite också samt göra klart projektplanen, för imorgon ska den in.

Chinos

image572
image573 Bilder: Hm

Sååå snyggt. Speciellt översta bilden med benen upprullade. Can´t wait for summer!

Par i byxor

image570image571
Här är byxorna jag köpte idag. Båda från Hm. Chinosarna (till höger) blev jag extra förtjust i. De är ganska vida, men något smalare nedtill och jättesnygga upprullade. Ska lägga upp en bild å en snygg kombo som jag hittade hos Hm.

Friday

Japp, då var den här fredagen. Det blev en kort dag på praktiken idag. Tog därför en sväng på stan efteråt. Skulle ju spana in shortsen hos zara, men dem passade inte alls. Hittade istället finare shorts hos hm som jag ska fundera på ett tag. Efter att ha sett chinos på varenda reklambild den sista tiden, har jag också blivit sugen på såna. Ett par fina från Hm fick följa med hem tillsammans med ett par andra byxor. Bild kommer.

Det närmar sig

helg nu. Ja, veckan har gått fort som vanligt. Inlämningsuppgift och litteraturseminarium blev jag klar med häromdagen och projektplanen är princip också klar. Jippie! Fick ledigt från praktiken imorgon pga att jag inte skulle ha så mkt att göra då, men icke jag vill lära mig allt. Ska ju faktiskt skriva praktikrapport på minst fyra sidor i slutet och då måste man ju ha något att berätta. Finns det inget jobb, så skapar man sig ett:-).

Efter jobbet (praktiken) idag tog jag en sväng förbi zara och fick syn på ett par fina shorts. Tänkte titta närmare på dem imorgon, för idag hade jag bråttom med spårvagnen. Hade ju utlovat foton på mina nyheter från HM, men tror det är bättre att vänta till imorgon, så att jag kan fota i dagsljus.

Paket

Idag hämtade jag ett paket från HM innehållandes bl.a shorts & koftor. Tar bilder imorgon och lägger upp här på bloggen. Måste prova ordentligt och se vad jag ska behålla och vad som ska skickas tillbaks.

Hoody

image569 Bild: Asos

En hoody i sailorstil är inte fel. Älskar marinblått på vår och sommar. En marinblå kofta i kashmir vore inte heller fel. Nåt tips?

Ensam på jobbet

Idag fick jag sköta mig själv på praktiken. Visst fanns det andra på kontoret, men jag är den enda som sysslar med projektet. Det gick dock bra, var tom ganska kreativ och mailade iväg lite förslag  på marknadsföring bl.a till chefen. Kände mig riktigt duktig faktiskt:-). Jag har även fixat en affisch för rekrytering av deltagare till mitt projekt. Antagligen kommer jag att sätta upp den på Universitetet under veckan. Skakanske ta kort på mitt kontor och visa här på blogen. Det är dock ganska tomt så när som på min bärbara dator. Ekar gör det när man pratar i telefon. Ha ha!

Praktiken

Nu är jag igång med min praktik och vet på ett ungefär vad jag ska göra härnäst. Jag ska fungera som projektledare för ett integrationsprojekt på ett utbildningsförbund. Projektet är nationellt, men jag driver det genom organisationen här i Göteborg. Det är spännande, men en hel del självständigt arbete och mycket kontakter som ska tas och information som ska ges till berörda parter. Har fullt upp med planering nu. Projektplanen ska in till skolan senast Lördag, så det gäller att snabba på. Jag har också lite ideér för höstens kurser som ska planeras. Blir det tid över på min praktik kommer jag också att söka upp samarbetspartners och fundera lite kring hur de på bästa sätt kan marknadsföra sig.


Lite att göra alltså!

Tjingeling

Favorit i repris

Nu blir det pizza igen. Måste ju äta upp resterna från vår goda pizzakväll. Mumma!

Patchwork

image568 Bild: Asos

Jag gillar denna på nåt sätt. Den söta volangen, mönstret, modellen och med skärpet i midjan som pricken över i:et. Men på mig? Hmm..kanske det.

Ready

image567

Bild på mig innan gårdagens fest. Syns inte på bilden, men svart klänning, svarta strumpisar, high heels.

Lördagen

Denna helg har det tyvärr blivit mycket pluggande, då jag missat en tenta tidigare måste jag göra denna senast nästa lördag. Puh! Jag som har praktik på heltid samt seminarium och kursen här i Gbg. Ja lite läsande måste det bli idag, men vi ska också hinna med en sväng till Ikea för att inspireras lite.

Lördag kväll var vi på 30-årsfest hos en vän och det blev sent innan vi kom hem, så nu är man allt lite seg.


Pizzakväll

image566

Ikväll gjorde vi hemgjord pizza. Otroligt gott! Provade att ha på fetaost denna gång och det kan verkligen rekommenderas. Det blev både fylligare och smakrikare. Mums!

Recept till fyllning på våra pizzor:

Krossade tomater med örter och vitlök
rödlök
banan
champinjoner
körsbärstomater/ananas
rökt skinka
fetaost
riven prästost
oregano

The jacket

image565

Denna fina jeansjacka med trekvartsärm och nitar inhandlades idag på HM. Den var jättesnygg på, särskillt med vit tee och svarta byxor till. Är säker på att den kommer att användas flitigt i sommar och förhoppningsvis under våren med. Den påminner om den deinjacka som sett på Kate Moss för inte länge sedan. Nu kan jag faktiskt stryka den från topp fem listan:-)

Shoppinglista

På min inköpslista för våren/sommaren ligger dessa kläder på topp 5.

sommarjacka / jeansjacka
♣ shorts
♣ Svart kavaj
♣ Svarta ballerina
♣ Trench/kappa

Fredag igen

Nyss hemkommen från skola samt en liten shoppingtur på stan. Det är inte ofta det hinns med nuförtiden. Då är det tur att internet finns. Hittade i alla fall något som fanns på min shoppinglista. Blev väldigt nöjd. Bild kommer. Nu ska jag städa i ordning, diska och dammsuga samt försöka hinna med lite plugg innan J kommer hem.

Vi ses senare!

Smoothie

image564

Gjorde precis en smoothie till kvällsfikat. Så gott och kabn varieras i det oändliga. Detta var enklaste receptet. Endast hallon och fil (hade inte yoghurt hemma), men man tager vad man haver. Riktigt god blev den i alla fall.

Denim

image563 Bild: Asos

Fick syn på denna goding när jag surfade in på Asos i morse. Undra om den skulle passa mig. Man kan ju variera med att ha linne eller topp under om man vill. Ja, ja är lite sugen. Dock står den inte med på prioriteringslistan just nu..

Bloggpaus

Har haft lite ofrivillig bloggpaus några dagar, då det har varit mycket att fixa med inför skolan, men nu är jag tillbaks igen. Det är så tråkigt när man inte hinner, men bättre att skriva när man orkar, då är man ju mer kreativ och det blir roligare.

Lost

Nu har jag varit duktig och diskat. Belöningen blir nya avsnitt av Lost i sköna soffan. Det är ju så spännande att man inte kan slita sig när man väl börjat kolla.

Trevlig kväll på er!

Beach 2008

image562  Bild: Asos

Cute Beach Dress från Asos för 250 kr. Den finns även i rött som är minst lika fin. Ser fram eomot när man kan klä sig i lätta sommarklänningar och sandaler, sola och bada vid klipporna här på Västkusten. Åhh kan det inte bli sommar nu?

Ny vecka, nya möjligheter

Helgen går alltid så otroligt fort och det är alltid så mysigt när J kommer hem och alltid lite vemodigt när han åker tillbaka. Helgen har dock varit mysig och vi hade sol och fint väder med promenad på landet, lite födelsedagsfirande och vi  har även hunnit med att fixa i ordning lite här hemma. Det ska bli spännande att se vad denna vecka har att erbjuda nu.

Kalas

Idag ska jag hem till familjen, då det vankas födelsedagskalas. Det va så länge senja var hemma nu, så det ska bli trevligt att träffas igen. Ikväll skulle jag vilja hinna till träningen. I så fall blir det body combat.

Nu måste jag verkligen skynda mig, sitter här i bara pyamasen;-)

Fredag kväll

image561

Gårdagskvällen avnjöts med en stor skål med favoritgodiset och favvoserien LOST tillsammans med älsklingen. Älskar fredagskvällar!

Addicted

image560

Jag är numera beroende av serien Lost. Helt galet, men jag ser säkert mellan 3-5 avsnitt per kväll nu när jag har hela serien. Har nämligen inte följt den på tv utan har nu tre säsonger att titta på i rad. Är redan inne på tredje säsongen efter ca 1,5 veckas tittande. Ni får inte avslöja vad som händer;-)

Städdag

Inte så kul, men måste göras. Har sorterat och rensat bland alla papper hela morgonen. Så skönt att få det gjort, förstår inte var allt kommer ifrån. Det har liksom samlats på hög i flera månader för att jag inte orkat ta itu med dem. Men nu så börjar det att likna lite ordning.

Ikväll får vi gäster på middag och då vill man att det ska se fint ut. Innan dess ska vi en snabbis in till stan för ärende till biblioteket och sedan en latte på mysigt café.

Vad ska ni göra idag?

RSS 2.0