Favoriter



Nu blir det soffan, mys med älsklingen och idol och sedan ett inspelat avsnitt av Rosenberg - Amerikas val.

Trevlig kväll!

Älgen



Ser ni älgen som hållt till utanför vår trädgård i över en vecka nu? Han var svår att fota, så detta var den bästa bild jag fick. Lite skojigt tycker vi att ha så mäktiga djur in på knuten.

Godis för håret



För någon vecka sedan köpte jag Lanzas Healing Strength silk serum som skyddar håret mot plattång och torra toppar och den har redan gjort under i mitt hår. Jag tar ungefär två pumpar efter varje tvätt och masserar in i håret före fön och hittills har jag varit jättenöjd och kan varmt rekommendera den till er som vill ha en skyddande produkt i håret. Doftar ljuvligt som flera av Lanzas produkter gör den också.


Tentaångest

Igår vid niotiden satt jag och svettades i tentasalen på Handels. Tenta i bl.a statistisk tolkning och analys. Puh!! Det är verkligen den svåraste kursen jag någonsin läst. Jag kände mig förberedd och redo innan start, men måste säga att det var riktigt knivigt att hålla isär tabellerna, läsa av rätt och förstå sambanden. Fyra timmar räckte för första gången inte till. Stressigt var det verkligen och stressen gjorde att jag började räkna poäng för kolla om jag skulle nå upp till kravet för godkänt. Det är nog på håret, men hoppas hoppas. Har drömt mardrömmar om negativa samband, tolkning, replikation, regressionsanalys och multivariata korttabeller. Även tidigt i morse hörde jag mig själv yra nåt om "X" och "Y:n" och negativa samband. Ni hör ju själva, det här kan inte va nyttigt.


Idag ska jag försöka ta det lugnt och njuta. Ledig helg för första gången på 3 veckor.

Bakat



Dessa bakade jag och älsklingen igår. Mums! Älskar när det doftar nybakat hemma, så mysigt. Det är perfekt att ha bullar i frysen när det kommer gäster.

Förra årets



Denna halsduk köpte jag på  H&M herr förra året. Snygg, men dessvärre kliar den som attan. Varför envisas H&M med att göra snygga halsdukar som kliar?

Vilken är snyggast?



Vilken gillar ni mest? Jag hade tänkt att bara köpa en, men i all hast kunde jag inte bestämma mig och bäge är ju faktiskt fina enligt mig. Den från H&M har dock en starkt minus. Den kliar!

Färgklick



Dessa halsdukar köpte jag  under min powershopping i fredags. Jag kunde inte bestämma mig då, så det fick bli bägge två. Jag gillar att de verkligen lyser upp mot en i övrigt mörk outfit. Det kanske blir lite lättare att klara vintermörkret med lite färg.

Strax kommer bilder när jag provar dem på.

En fläkt av glamour


Jag dricker inte särskillt mycket alkohol just pga att jag aldrig har gillat smaken. Däremot gillar jag fina drinkar läckert serverade (som gärna får vara alkoholfria) i fina glas med bär och snygga sugrör etc.  Just nu är jag dock inne i en cola-period (light), men det skadar ju inte att pimpa och servera även den i fina glas. Isen får man inte glömma.

Vilken är din favoritdryck?

Älgar

Vi har älgar i trädgården! Så söta! Igår kväll när vi skulle handla låg en av dem längst bort på gräsmattan. Det var rätt mörkt så man kunde bara se dess getalt torna upp sig. Tror det var en kalv. Sen när vi kom tillbaka från affären låg han inte kvar, så jag tänkte smyga fram och kika runt bakom buskarna. Men ingen där! Gissa vem som då står brevid grannens bil och kikar tillbaka på mig. Ha ha, undrar vem som smyger på vem egentligen?:-)

Jag önskar jag kunde få till ett foto, men vågar mig nog inte på att gå så nära, blir de rädda finns ju risk att de attackerar.

Två tentor

Det är en himla massa pluggande hos mig nu då tentorna är staplade på varandra. Statistisk analys och vetenskapsteori står på schemat och därför blir det inte så mycket bloggande. Nu är det i alla fall färdigpluggat för idag och jag och älsklingen ska åka oiväg och köpa nåt gott och sen blir det filmmys. Skönt!

Häromdagen tog jag mig dock en liten paus för powershopping och kom hem med två halsdukar som jag tänkte fota imorgon när det är ljust och lägga ut här på bloggen. Då kan ni få va lite smakråd.

Trevlig kväll!


Pälstips

   Bild: Asos

Om ni inte har fått tag i någon pälsväst än, så kan jag tipsa om att Asos precis har fått in en från Kookaii för 774 kr. Den ser ut att vara i fin kvalité och har ett foder av bomull.

Rodebjer



Bilder: YWFS

Jag gillar verkligen dessa tröjklänningar och hela kombinationen tillsammans. Västen är verkligen hur fin som helst, men den hittade jag tyvärr inte på hemsidan. 895 kr kostar det att slå till på någon av dessa klänningar.

Det kommer mera

Jag ser nu att det börjar likna en matblogg det här. Ha ha, men frukta inte. Det kommer annat också. Nu blir det till att slappa lite framför tv:n med senaste avsnittet av Prison Break. Trevlig kväll!

Chokladbröd


Jag blev så sugen på att baka ikväll som lite terapi i allt pluggande.  Det blev såna här mormorskakor som även brukar finnas på cafeér. Det blev premiär på dessa som faktiskt inte var så tokiga. Passade även på att slänga ihop en mjuk chokladkaka med sesamfrön när jag ändå var på g.

Italiensk kycklingpasta


Det har varit en tuff hemma-plugg-dag idag, så jag behövde muntra upp mig själv med lite god mat. Jag tycker det är skoj att prova något nytt ibland, för det är så lätt hänt att fasta i gamla vanor  och köra samma rätter om och om igen.

Denna kycklingpasta består förutom av kyckling också av strimlade soltorkade tomater, färsk spenat, vitlök och mellan grädde (ett tips är att byta till matlagningsgrädde för en lättare variant).  Fräs kycklingen och sedan i med resten. Låt alltihop koka tillsammans med grädden i slutet.

Limelax


Ikväll gjorde jag och älsklingen en underbar middag så jag tänkte dela med mig av receptet till er.

300 g pasta
400 g skinn- och benfri laxfilé
2 dl Arla Köket lätt crémefraiche
1/2 hönsbuljongtärning
1 msk flytande honung
Rivet skal och pressad saft av en lime
Nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan. Skär laxeni tärningar. Blanda crèmefraichen, smulad buljongtärning, honung, skal och saft av lime i en kastrull. Låt såsen koka upp. lägg i laxen och låt koka någon minut. Servera med pastan och gärna vitlöksstekt squash eller spenat. Krydda med peppar.


Överraskning


Jag överraskade älsklingen i morse med nybakade scones till frukost. Det var han verkligen värd efter all hjälp jag fått med matematik/statistikkursen. Det blir fortsättning på plugget idag tyvärr, men sen tänkte vi ge oss iväg och träna lite. Vad som händer i eftermidag/ kväll låter vi vara öppet, det är ju så lätt att man bokar in för mycket. Allt tar sin tid.

Myskväll



Gårdagens myskväll bestod av Thai hämtmat, idol, chips och choklad. Jättegott! Idag får det nog bli en powerwalk på det;-), men först blir det statistik plugg, jag måste bara förstå hur alla skalor och uträkningar hänger ihop..:-(

Mc Boots



Jag är lite sugen på ett par Mc Boots nu och kikade runt lite på stan i efter skolan idag. Dessa kommer från Din sko och priserna tror jag låg på mellan 350-500 kr. Såg även flera fina inne på Bianco, men där får man nästan räkna med dubbla priset. Jag ska sova på saken och sen kika lite till senare i veckan.

Guldbonus



Häromdagen fick jag en bonuscheck från H&M för att jag varit en trogen kund under det gångna året. Härligt! Dock var det aningen skrämmande att se hur mycket jag shoppat för under året. Huh! Men nu ska det bli andra bullar, jag ska jobba på att bli mer sparsam och tänka klassiskt och praktiskt. Kanske detta får bli mitt nyårslöfte? Ja ja det ju är ett tag kvar tills dess.

Hungrig



Det blev sen lunch idag, men god. Nu har jag ätit upp potatisgratängen som blev över sedan helgen. Till det fick det bli rökt skinka och avokado och äpplesallad. Gott.

Äntligen mina


Dessa snyggingar köpte jag häromveckan på Vagabond och nu har jag bestämt mig för att behålla dem. Visst är dom fina. Tycker att de påminner lite om pistolerna (Acnes) faktiskt. Jag gillar dem massor och sköna är dem med. Blev faktiskt sugen på ett par bruna också, ja och sen finns de även i en högre modell utan revärer. Tycker att Vagabond har en massa fina skor. Nu får jag inte glömma att byta ut klackstiften också (heter det så?) så att jag inte nöter på själva klacken. Dessa kommer att följa mig länge.

Gomorgon söndag

Gårdagskvällen var jättetrevlig. Vi bjöd på god mat potatisgratäng och kallskuret och till efterrätt en chokladkaka. Mums! Vi hade dock tagit i lite för mycket när vi beräknade mängden så  nu har vi en hel gratäng över till idag å en hel del rostbiff och kalkon. Mums! Så könt att slippa laga mat å bara softa idag. Under gårdagen blev det också bildvisning från Thailand/ Malaysia vilket var mycket uppskattat. Ja, såna här grannfester skulle man ha fler gånger.

Nu ska J alldeles strax hjälpa mig med lite statistikövningar och skalor. Tur att jag har honom som är duktig på sånt.

Festligheter på gång

Nu är det fullt upp. Vi håller på att planerar fest för grannarna ikväll. Vi ska bjuda på förrätt, middag och efterrätt så alldeles strax ska vi iväg och storhandla. Det får bli mer bloggande imorgon.

Kram på er alla

Fina fynd


Igår kilade jag bara in en snabb sväng på H&M innan spårvagnen skulle gå och vad får jag syn på då om inte denna fina randiga tröja/klänning i svart/creme på H&M Trend. Jag tog en storlek större så att den är lite loose och kan funka som klänning över leggings. Skinnhandskarna kommer från H&M webshop och de stickade vantarna är från Lindex. Så nöjd!

Kvantitativa metoder

Idag sitter jag lutad över kursböckerna och våndas. Det här med statistik, ordinalskalor & och statistisk analys är ingen favorit hos mig, men det ingår ju i alla samhällsvetenskapliga utbildningar så det är bara att bita ihop.

Det är bäst att ta tag i det på en gång och få det gjort, men först ska jag visa lite fynd jag gjorde häromdagen:-).

Höst


Foto: Privat

Var ute och gick i nästan två timmar i det fina vädret idag. Man får passa på nu när det är så vackra färger på löven. Det är synd att de faller så fort. Höste är en ganska mysig årstid egentligen. På kvällarna kan man stanna inne kura under en filt, dricka te och tända ljus. Nu ska jag krypa in under en filt och titta på senaste avsnittet av Desperate Housewives. Mys!

chockoholic



Oj vilken sovmorgon det blev idag! Äter min frukost nu samtidigt som jag bloggar å alldeles stax ska jag sätta igång med min hemtenta som ska vara inne imorgon. Har ni sett dessa nya chokladdoppade flingor? Jag var ju bara tvungen att testa. Tycker att det är så skojigt att de samtidigt poängterar det nyttiga med högt fiberinnehåll och för ovanlighetens skull så är chokladdoppade flingor inte riktade mot barn. Rent smakmässigt var de inte så dumma faktiskt, det är inga tjocka bitar som på bilden, utan endast en lätt touch av mörk choklad. Ett lite nyttigare mål för chokladberoende.

Fake it



Pälsvästen jag köpte på Bikbok (fuskpäls) för ett tag sedan är en kär vän. Här får ni se den på. Så mjuk och go. Det var lite för kallt och blåsigt att använda den ute idag, men med skinnjacka under funkar det nog. Har ni pälsväst? Hur matchar ni den?

Nu ska jag krypa i säng, godnatt alla.

Hemlagad fiskgratäng



Titta, vad duktiga vi var! Hemgjord fiskgratäng (sej) med potatis och rotgrönsakskross och ovanpå det en cremefraiche-röra med en massa dill och citron. Superbra efter träning.

En massa skoj

Idag har vi hittat på en massa roliga saker. J stannar över natten och åker inte tillbaka till jobbet förrän tidigt Måndag morgon, så därför har vi fått ha en massa härlig tid tillsammans. Dagen började med sovmorgon och sedan frukost framför Sex and the city, filmen. J hade inte sett den förut, men det var inte riktigt hans grej. Sen blev det gymmet. Vi tränar ju tillsammans på söndagar. Till lunch gjorde vi en smarrig och nyttig fiskgratäng, ett nytt recept jag hittat.  Visar resultatet snart. Under eftermiddag,  kväll blev det höstpromenad i slottskogen och sedan bio. Sist, men inte minst avslutade vi kvällen på en av våra favorittrestauranger, Franska hörnet som serverar utsökt mat. Mums! En helmysig dag!

Detaljer




Jag tänktre visa er en bättre bild på volangtröjan från Zara som jag hade på gårdagens outfit. Den är jätteskön och mysig och fanns i flera färger och även i en variant som kofta. En lagom detalj som ändå gör det där lilla extra tycker jag.

To the city



En heldag på stan + Ikea. Det känns i hela kroppen. Nu ska det bli skönt med en lugn kväll, kanske hemmagjord pizza och senaste avsnittet av Prison Break.

Pälskrage H&M, Skinnjacka Ellos, Volangtröja Zara, Topp H&M, Kjol Soft Grey, Strumpisar H&M, Stövlar Vagabond, väska Espirit

Ränderna går aldrig ur




Gick en sväng på stan idag för att kika på skor. Hittade många fina kandidater, men kunde inte riktigt bestämma mig. Tror ni då jag kommer hem tomhänt? Näpp, såklart inte. Skulle bara ta en liten titt i andra affärer och vips kommer man ut med två kassar, men inga skor. Fann denna fina randiga tröja på H&M trend, förmodligen den sista, så det blev en storlek större än vad jag brukar ha, men ska "känna" lite på den hemma ett tag. Snyggt med detaljen, en ficka. Ett par randiga over-knee från Lindex fick också följa med hem. Snyggt ovanpå leggnings eller strumpisar.

Spets & volanger



Jag var uppe tidigt i morse och hann faktiskt med lite outfitbilder. Här ser ni lite av nya koftan jag köpte förra veckan.

Spetstopp med volang H&M trend, Kofta i ullblandning H&M trend, Halsband Pearl of succsess Dogeared, Jeans Veromoda.


Pump

Nyss hemkommen från ett tufft träningspass, så skönt. Nu kan man lägga sig nöjd. Men först ska jag hoppa in i duschen och fixa lite inför imorgon.

Godnatt

Spets



Mitt första spetsplagg blev detta linne med volang i puder från H&M. Den satt som ett smäck och är urfin till t.ex svarta smala byxor. Köpte även en kofta i matchande färg att ha över. Visar den senare.

Nu tillbaks till plugget.

News



Jag lyckades få tag i pälsvästen från Bikbok som tog slut i nästan samtliga butiker redan samma dag den kom. Den är jättefin, men tyvärr inte så praktisk eftersom den är så kort. Den funkar inte i minusgrader, men nu under hösten med lång varm kofta under sitter den bra.



Kort kjol från Topshop. Gillar både färg och form.


En riktig pluggdag

Ja, ibland blir det såna där dagar när man sitter med näsan i böckerna mest hela tiden. Vi ska genomföra nån slags textanalyser, innehållsanalys och diskursanalys med olika kodscheman som jag just nu inte begriper mig på. Måste försöka sätta mig in i detta för jag börjar bli stressad. Kanske har google nåt att säga mig om analyser. Ja ibland hittar man faktiskt enklare förklaringar på nätet än i kursböckerna.

Men först ska jag visa några av mina senaste inköp:-)

RSS 2.0