Lyx vs Budget




Bilder: Mulberry, Apriqot

En drömväska för mig vore en klassisk Mulberry Bayswater i svart. Priset är dock en aning för högt och egentligen tycker jag att väskan är rätt tung i sig, då det är kraftigt rejält läder. I stället funderar jag på en mer prisvärd variant, även den i skinn som jag också gillar. Väskan finns i flera färger hos Apriqot och kostar 1490:-

It feels like you´re a million miles away



Städar å drömmer om sommar, sol och lycka.


Studiolampor






Bilder: Trendenser & Bolagret

Blev lite sugen på en studioinspirerad lampa till vardagsrummet. Det skulle se riktigt coolt ut. Jag har ju redan ett kamerastativ stående i hörnet och snart ska mer fotografier upp på väggarna. Någon som har någon aning om var man kan hitta de översta lamporna? Vet enbart att leverantören heter Scoop och att dessa ska gå på 1349:-.
De nedersta kommer från Bolagret, finns även i rött och kostar 1295:-.

Tips på fler prisvärda studiolampor mottages gärna.

För jag har en längtan som aldrig vill gå över


Hjärtbokeh. Saknar mitt långa hår.

Min kväll



Känner mig hängig av förkylningen och orkar inte göra så mycket. Då är det tur att man har en oläst Glamour väntandes. Någon film blir det nog också:-).

No one is completely on your side



För tio år sen sjöng en vän den här låten för mig och den har verkligen etsat sig fast
i mig.


Going green



Ännu en dag i förkylningens tecken. Bortsett från ett viktigt ärende i stan har jag varit hemma å tagit det så lugnt jag bara kan. Tänkte tipsa er om en fantastisk sallad jag gjorde ikväll. Dessa är ingredienserna: 1 grillad kyckling, valfri blandad sallad, 1 avokado, gurka, cocktailtomater, mozzarellaost, granatäpple, cashewnötter, frusen basilika, salt, svartpeppar, franska örter, olivolja, balsamico. Receptet hittar ni på Marie Serneholts blogg.

Actions






Har laddat ned actions till Photoshop. Vilken gillar ni mest?

Synd om mig



Sjuk. Ska krypa ner under filten i soffan nu med en film å lite choklad. Tror det får bli The ugly truth. Godnatt!

Leggings



Jag är ett stort fan av leggings av alla sorter. Dessa två i denim från Mandeldesign har jag fastnat för. Har ett par superdupersköna och snygga från Gina Tricot som jag bor i numera, men nu till våren kan det vara kul att uppdatera med lite ljusare denim. Dessa par har dessutom bakfickor, så man kan ha dem tillsammans med en kort tee vilket jag gillar. Dessa par kostar endast 299:- respektive 329:-. Billigare än jeans och så mycket skönare än jeans.

Cafémys




Idag var en helmysig dag på stan med min vän G. Först lunch på min favorit-thai och sedan fika på mysiga Brogyllen. Det blev semla såklart, min tredje i år. Gottigottgott!

Har ni ätit några semlor i år?

Fotodag




I helgen satte jag nya kameran, en Canon EOS 500D på prov tillsammans med en vän. Tänkte visa ett par av de bilder som jag tyckte blev allra bäst. Hittills tycker jag kameran verkar bra, men kitobjektivet 18-55 mm si sådär. Dessa bilder är tagna med de förinställda programvalen. Jag kommer att utforska det manuella efter hand ju mer jag lär mig, det är ju en hel vetenskap det här med fotografi, men verkligen roligt att ha möjlighet att kunna ta proffsiga bilder. Allt eftersom kommer det att dyka upp nya bilder här på bloggen, så håll utkik.

Snö



Tog lite bilder på trädgården idag och jisses så mycket snö det är. Det var säkert 30 cm jag pulsade fram igenom. Undra hur detta ska sluta. Nu skulle man haft en pulka och en häftig backe. Vad roligt det skulle vara! Vem vill inte vara barn igen under såna här dagar:-)

Kameran



Yes nu är den köpt! Det blev som ni ser en Canon Eos 500d. Det är mycket att lära i början, så jag ska ut på några fotosessions i veckan och öva. Kul! Kameran köpte jag med kitobjektiv, men i framtiden kommer jag även att införskaffa ett fast 50 mm /1,8 som porträttobjektiv. Det ska vara grymt har jag hört. Återkommer med bilder när jag fått till snitsen och hunnit öva lite mer.

RSS 2.0