Workout babe



Tidigare i veckan hämtade jag paketet med träningskläderna från Sexy By Sweden. Jättefina, men shortsen var i minsta laget måste jag säga. Det är väldigt små i storlekarna och M är den största storleken kläderna tillverkas i (?!). Bestämde mig alla fall för att behålla ett par för att se om jag kommer i dem framåt mitten av sommaren efter all workout och pole dancing borde det väl inte va några problem, ha ha.

Jag vill jag vill



Grymt duktig tjej

Ikväll fick vi lära oss tekniker för att hänga upp och ner på stången. Wow, det är bara tredje gången och tänk att vi redan ska ska lära oss det, det går fort framåt. Jättekul! På tisdag ska jag dit och öva mer på detta. Efter dagens träning tog vi en sväng om Martin Shop, då det var workshop och ladies night där. Vår instruktör hade med sig X-stagen dit och alla som ville fick pröva på lite pole moves. Vill ha en stång hemma, så jag kan öva varje dag!

Mina auktioner

Imorgon den 28/5 går de flesta av mina auktioner ut. Ni hittar dem här.

Learn Club Dancing




Har du drömt om att vara drottning på dansgolvet, vara mittpunkten för allas blickar och göra alla snygga sexy moves á la Beyonce & Britney? Nu är det fullt möjligt. Hittade nämligen en trailer för en instruktionsdvd till Club dancing. Hur kul? Snart kan du slänga med håret, göra body rolls och skaka på axlarna som dina idoler. Jag sätter igång redan idag. Övning ger färdighet heter det ju. Have fun Club Dancing!

Tränat



Våran studio


Nyss hemkommen från Open Pole & sushi med N. Vi har tränat på alla snurrar och steg vi lärt oss. Det kommer ett inlägg med youtube-klipp på dessa snart. Det roliga är att för varje gång känner jag att det går bättre och bättre och att jag redan har blivit märkbart starkare i armar och axlar. Det som först kändes omöjligt börjar nu att bli lätt och man letar redan nya utmaningar. Vi hade jättekul ikväll! Det är på många sätt befriande med Pole dance. Man testar saker man inte tidigare trodde att man klarade av och man vågar också att bjuda lite på sig själv. Många som hållt på med detta ett tag berättar om förbättrad självkänsla och kroppskännedom. Det gör ju inget heller att få en slimmad kropp medans man har kul! Våga prova! Det är superkul och beroendeframkallande! Ni kommer inte att ångra er.

Scones



Blev sugen på scones till kvällens film The bounty hunter. Ensam-hemma-kvälls-mys.

Kalas







Invigde nya älsklingen, klänningen från Nelly på 75-årskalas igår. Helt klart en favorit i garderoben nu. Vädret var helt underbart och sommartugan vi var i ligger helt fantastiskt fint med utsikt över havet. Satt ute hela kvällen å bara njöt av solen. Hoppas nu att vädret håller i sig för idag blir det lunch i botaniska. Mys.

Klick



Det fick bli en beställning av shorts & hoodie från Sexy by Sweden. Kunde inte låta bli. Hoppas hoppas att de passar nu.

23 grader


Pics: Nilson


Nu får stövlarna ligga på hyllan i väntan på hösten och fötterna släppas fria. Ska kika lite på sandaler och ballerinor under veckan. Förra säsongens är hels utslitna och duger bara till promenaden fram och åter till soptunnan. När det kommer till skor för mig måste det i första hand vara bekvämt. Jag är inte tjejen som trippar runt på 11 cm, utan behöver skor som funkar att gå i hela dagen och gärna sandaler som kan användas till långa promenader. Stadiga, men ändå fina ska dom va. Ska ta en kik på ovanstående under eftermiddagen.

Ny kategori - Pole dance

Sådär ja, nu slipper ni leta i arkivet. Klart att Pole dance ska ha en egen kategori i min blogg.

Pole-kläder



Jag vill ha snygga och välsittande kläder när jag tränar poledancing. Dessa gobitar kommer från Sexy by Sweden. Shortsen ligger på 229:- och hoodien 399:-. Det verkar finnas två olika modeller eller åtminstone nyanser även om de verkar snarlika. Tipsa mig gärna om andra snygga träningskläder!

På startsidan idag



Nyss hemkommen från studion och open pole som innebär fri träning och vad får jag se om inte mitt inlägg på startsidan av blogg.se igen. Jätteroligt! Välkomna tillbaka ni som läste förra veckans inlägg och varmt välkomna alla nya läsare! Jag kommer då och då att lägga in nya inlägg med bilder och filmklipp och hålla er uppdaterade om vad vi lärt oss i denna roliga och spännande dansform.

La Paz



Jobbat några timmar, därefter jobbmöte och till slut trevlig fika med A. Ett nagellack från Mavala fick följa med hem. Det matchar mina supersöta rosa klänningar som jag ska ha så fort det blir varmt ute. Nu Hollywoodfruarna.

Bikinin med stort B



Häromveckan kom bikinin jag beställde för månader sen. Den sitter perfekt! Tycker den är hur läcker som helst med alla stenarna. Ge mig sol nu!

Baka baka liten kaka



Fick ett ryck och gjorde schackrutor och hallongrottor till kvällens film The private lives of Pippa Lee. Nån som sett den? Först blir det god mat, fläskfilé med rödvinssås, klyftpotatis och ugnsgratinerade grönsaker. Till det serveras rödtjut. Yammi.

Yesterday



Igår sken solen för fullt och jag och J tog en sväng till stan för att leta skor. Hade ingen större skolycka, men det blev en glass i solen som ni ser. Idag är det ett grått och regnigt Göteborg som möter mig, men vad gör väl det för idag är det stora städaredagen och paketfixardagen för de auktioner som nu är avslutade och klara. Skönt med långhelg och att få en massa gjort.

Pole dance - frågor och svar



Är Pole dance fitness?
Pole dance härstammar från Chinese Pole och har sina rötter från Asien där den har utvecklats från konstformen chinese pole där man utför akrobatiska övningar på skyhöga bamburör. Under 90-talet började Pole dance undervisas för allmänheten i fitnessammanhang, men det dröjde ända till 2000-talet innan träningen fick ett ordentligt genomslag. Under dom senaste åren har poledance exploderat och intresset bara växer. Dansstudios finns i flera länder och i USA har Pole dance blivit en trend bland nya träningsformer vilket har gjort att nya tekniker utvecklas hela tiden. Det har blivit en allt mer accepterad sport.

Hur vältränad måste jag vara?
Pole dance är styrketräning, akrobatik och dans på hög nivå. Men man behöver inte vara vältränad från början eftersom träningen är anpassad för alla nivåer och man startar från grunden. Du måste dock vara över 18 år och ha en god fysisk hälsa.

Vilka kläder skall jag ha?
Ta bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Det är lättast att träna i hotpants eller shorts, då bara ben ger bättre grepp om stången. I början är det lättast att träna barfota tills man har blivit mer van och kan gå över till skor eller stövlar. En handduk kan vara bra att ha med om det inte finns att låna för att torka av stången om den blir hal. En vattenflaska är inte heller fel att ta med.

Vad skall jag undvika?

Undvik klockor och armband som kan repa stången. Använd heller inte bodylotion innan träning, då det är risk att du halkar och glider på stången vilket kan vara farligt.

Finns det några risker/skador?
Om man har roblem med handleder och rygg rekommenderas att man rådgör med sin läkare innan träning. Gravida bör inte utför Pole-fitness. Träningsvärk liksom blåmärken på armar och ben är vanliga speciellt i början.

Var kan jag träna?
Pole dance finns på olika orter. I Göteborg kan du bl.a träna på Pole-Fitness och i Stockholm finns t.ex. North Pole Studio.




Zumba




Jag skulle vilja prova på Zumba. Ser så himla roligt ut. Tyvärr finns det inte på mitt gym än. Zumba är en konditionstränande rytmisk dans som har blivit en av de snabbast växande träningsformerna i USA. Inspirationen kommer från latinska rytmer som salsa, merengue, cumbia och samba. Det viktigaste i Zumban är att man har kul när man gör det. Visst ser det himla roligt ut!

Välkomna!



Jätteroligt med alla nya besökare! Ni är varmt välkomna! Det verkar finnas en stor nyfikenhet på Pole Dance där ute, vilket jag tycker är kul. Jag har svarat på alla era frågor här och tänkte också ställa samman ett inlägg med mer fakta samt frågor och svar inom kort. Jag kommer också att lägga upp fler videoklipp och bilder. Håll utkik!

Avslutas 13 maj


Den 13 maj avslutas många av mina auktioner på Tradera. Se här.

På startsidan av blogg.se



Vad glad jag blev när jag kom hem idag och såg att mitt inlägg om Pole dance hade hamnat högst upp på startsidan av blogg.se. Tack snälla ni! Jätteroligt med alla nya besökare och kommentarer som ramlat in här under dagen. Välkomna! Ni gjorde verkligen min dag! Jag lovar att läsa och svara på era frågor angående Pole Dance. Det kommer att dyka upp fler inlägg om detta framöver så håll utkik.

Picking flowers




Klänningarna kommer från: Haléns, Nelly, Topshop, Topparna kommer från Forever 21 och H&M.

Jag längtar efter sommar och få att bära blommiga klänningar till bara ben. Här har ni min lilla samling. Jag har låtit mina finaste hänga framme i sovrummet bara för att få lite sommarkänsla. Tycker man att det blir för sött med allt det blommiga är det bara att tuffa till det lite med t.ex skinnjacka och nitsandaler. Blommigt kommer definitivt att bäras på nästa vår/sommarkalas inom kort. Hur kombinerar ni blommigt?

You said move on, where do I go?






Polka



Har ni testat nya Marabou Polka? Som chockoholic måste jag ju testa alla nya sorter. Måste säga att den var helt okej, rent av god faktiskt. Fast det finns förstås inget som slår Noblesse.

Ugnsbakad lax



Köpte för första gången färsk lax i fiskboden i stället för frysta filéer i butiken och vilken skillnad det var på fisken! Man får plocka bort lite ben, men det kan man stå ut med när det är så gott. Dessutom är kilopriset billigare än hos fileérna! Gårdagens middag blev lax med pressad potatis, sallad och en supergod citronsås till. Hittade receptet på såsen här. Prova gärna!

Cherry




Utanför mitt arbetsrum finns ett sånt där vackert rosa träd, jag tror det är nån slags körsbärsträd. Japansk körsbär kanske? Kunde inte hålla mig så idag tog jag trädgårdssaxen och knipsade av ett par grenar lagom till min vas. Visst blev det fint! Älskar att ha färska blommor hemma och nu blev det ju gratis dessutom. Love it.

Destination X



Besökte Världskulturmuseet idag och utställningen Destination X som handlar om resande av alla de slag. Nu är jag sådär himla sugen på att komma iväg igen, ut å se nåt nytt, byta miljö, gå på upptäcksfärd med min kamera, ligga på en varm strand, se ut över ett turkost hav, äta mat i nån mysig gränd, höra nya språk, faschineras av andra kulturer och bara vara. Har ingen möjlighet att resa just nu, men snart snart hoppas jag. Snart.

Pole dance



Riktig roligt var det ikväll, men man måste verkligen öva på teknikerna så de sätter sig. Jag och N ska anmäla oss till open pole, som innebär att man kan gå till studion och öva själv en dag i veckan. Det kommer att behövas helt klart! Idag övade vi en massa olika snurrar som jag inte minns namnet på, men kul var det. Vi deltagare var barfota eller hade sockar på oss, hotpants och linne. Instruktören bar knähöga lack-stilett-stövlar! Det lustiga är att lokalen är i källarvåningen på en kyrka! Undra om kyrkan vet vilken verksamhet dom hyr ut till:-). Roligt var det som sagt, men jag känner redan nu att blåmärken och svullnad i armar och vader är på väg, men detta är alldeles normalt tillsammans med brännmärken. Ja, vad gör man inte för konsten? Vill man öva hemma får man punga ut med 3000 kr för en stång som är justerbar och lätt monteras upp. Det braiga med detta är att man då kan kolla på en dvd och få instruktioner samtidigt. Jag får dock nöja mig med open pole så länge. Ett öva själv pass går på 60 kr och vill man delta i strechingen efteråt får man punga ut med ytterligare 40 spänn. Själva nybörjarkursen är 7x60 min och kostar 1600 kr. Det är ingen billig träning, men det är jättekul att prova på.

Vår




Idag har varit en lugn och skön dag, en intervju och lite hemmafix. Ser fram emot Pole Dance ikväll, kursstart.

Yoga




Nu ska jag kila iväg på yogaträning, så skönt att få sträcka och tänja ut kroppen ordentligt. Är säker på att det är grymt bra att kombinera detta med Pole dance som börjar på torsdag. Har fått en hel del gjort idag, tvätten är tvättad, säljbrevet nästan färdigt, frisörtid bokad och powerwalk gjord Det som inte har blivit färdigt fortsätter jag med senare i veckan. Älskar att vara effektiv.

Today

Tvätta/städa
Boka klipptid
♥ Ansöka om examen (ja, jag ska äntligen ta mig i kragen å göra detta)
Posta paket (returer)
Fila på ett säljbrev/personlig profil för ansökan
Powerwalk
Yoga
♥ Lägga upp fler auktioner på Tradera (om jag hinner)



Inspiration




Är sugen på att göra något med håret igen, det blir jag alltid när jag sparar ut håret och har en tråkig utväxt. Hade verkligen tänkt att försöka låta bli att bleka om eller göra nya slingor pga att det har blivit så slitet, men när jag ser dessa bilder på Paris blir jag himla sugen på både frisyr och färg. Tycker hon är skitsnygg i lätt uppklippt bob och snedbena, det passar henne bättre än långt hår enligt mig. Dessutom är jag sjukt sugen på extentions igen, man blir helt klart beroende när man väl har börjat, långt hår kanske brunt med stora lockar i som Jessica Alba är en annan dröm. Hon är enligt  mig en av Hollywoods klart vackraste kvinnor.  Som brunette kan jag tona håret i stället, vilket inte sliter på samma sätt, dock älskar jag ju att vara blond och kommer alldeles säkert att vilja gå tillbaka till det inom kort igen. Ahhh, dessa i-landsproblem, what to do, what to do?

Lullaby



Pics

Ny kryper jag i säng. Sov sött.

Valborg



Hade en mysig dag igår med vänner. Först promenad och sushi med M och sen middag hemma hos A. Nice.

Snart kommer min syssling på besök och jag ska möta upp henne vid stationen, så nu blir det snabbstädning!

RSS 2.0