Grilla




Fina blommor vi fick av gästerna va?! Maten blev supergod, grillad kycklingfilé, klyftpotatis, sallad, massa gott rött och en ananaspaj till efterrätt. Strålande sol under hela middagen. Hann även med ett parti kubb.

Valborg



Hoppas att ni får en fin valborg. Idag har vi haft trädgårdsfix och köpt nya blommor. Ikväll kommer vänner till oss hit och grillar. Nu ska här städas och fixas efterrätt. Happy Valborg på er!

Ute



Visst blir man glad av sol och värme! Dessa bilder tog jag under påsken. Så fint med allt som blommar! Nu ska jag ut en liten sväng sen blir det fredagsmys och film.

Amerikanskt



Det blev pannkakor med glass, lönnsirap, hallon och banan ikväll. Gott!

Körsbärsblommor




Jag bara älskar dessa träd.

Grillpremiär



Årets första grillning blev av under påsken. Kyckling med J:s specialmarinad, klyftpotatis med ugnsbakade grönsaker, sallad, bröd rostade på grillen, vitlökssås och ett par glas rött. Gott!

Sommar



Tånaglarna är målade och sommarklänningen på. Har precis sått nytt gräs på vår gräsmatta och nu är det dags för mumsig lunch i trädgården, god grillmat som blev över från igår. Sen ska jag plugga lite i raketfart och därefter ska vi iväg på ytterligare en familjepåsk-middag. Kram.

Påskdagen




Strålande solsken idag med. Älskar detta vackra rosa träd som jag ser från mitt arbetsrum. Brukar alltid passa på att knipsa några kvistar att ha i vas så fort det blommar. Någon som vet vad det heter? Åt lunchen ute i trädgården idag och ikväll blir det ev grillning. Nu är jag precis hemkommen från MRL-pass och ska hoppa in i duschen. Trevlig kväll på er!

Påskafton




Ytterligare en solig och vacker dag med äggmålning, påskbuffé och familj ute på landet.

Glad Påsk



Äggmålning har varit en tradition i alla år. Tycker det ser rätt trevligt ut med målade ägg.

Bikinis



Efter en genomgång av garderoben ser det inte ut som att jag behöver några fler bikinis på ett tag. Gick igenom för att se vad jag hade och ett par hade jag faktiskt nästan glömt bort. Min personliga favorit är den turkosrandiga längst ned i mitten som jag köpte i Australien för flera år sedan. Tyvärr har jag aldig hittat någon passande nederdel till den. Turkost finns tydligen i en mängd nyanser! Invigde den röda med volang idag. Vädret har ju varit helt fantastiskt underbart!

Underbar morgon



Första frukosten utomhus för i år. Vilket härligt väder, perfekt varmt, ville aldrig gå in. Dock har jag en del plugg att ta itu med nu trots påsken. Sen är det tänkt att vi ska börja med takmålningen. Här ser ni förresten en skymt av trädgårdsmblerna som vi satte ihop igår. Så fina, passar bra in.

Var hittar jag sittdynor?



Vill ha fina sittdynor till de nya trädgårdsmöblerna. De ska vara enfärgade antingen i natur eller någon färglad  färg som orange, rosa, turkos eller lime. Har sökt på en massa websidor, men hittar mest bara kuddar och jag behöver ju platta dynor. Även dynor med ryggstöd är intressanta. Hjälp mig med tips är ni snälla:-).

Färg



Min fina bikini har äntligen kommit. Jag älskar volangtoppen, den sitter som ett smäck på. Nu ska det bara tränas lite innan det är dags att hoppa i den;-).

Trädgårdsmöbler från Halmstad

Det blev en oväntad spontanutflykt till Halmstad fram och åter idag. Efter att ha jagat trädgårdsmöbler i hela stan hittade vi vad vi ville ha på K-Rauta i Partille. Dock var möbelgruppen en utgående modell och både soffa och stolar saknades och var alltså inte komplett. Ringde runt till övriga K-rauta i Umeå eftersom föräldrar till J bor där och skulle kunna tänka sig att ta med vi nästa besök, men där fanns bara  monterade demoex och alltså inte möjligt att få plats med i bilen. Ringde även Norrköping, Linköping, Jönköping utifall där skulle finnas något ex kvar. Egentligen behövde vi bara ett par stolar, soffan var inte viktig. Men ingen ville sälja enbart stolar trots den utgående modellen. Vi hittade till slut vad vi sökte i Halmstad och kompletterade med resterande stolarna i Partille. Så nu är vi äntligen hemma, det tog ett ta med släpvagn och allt. Hoppas att det kommer att bli finfint när det är monterat och klart. Visar bilder då.

Nya dojor + krångel med inlägg



Vårens skor har inhandlats. Skönt att ha det gjort. Gillar verkligen färgen på dessa och dom passar till mycket. Föredrar vitt och beige på converse framför olika pasteller. Så fort det slutar regna kommer de att invigas.

Hmm, verkar vara nåt skumt med blogg.se de senaste dagarna. Detta inlägg publicerade jag för ett par timmar sen, men ändå hamnade det bland äldre inlägg längre ner. Hur skumt? Lägger upp det igen och hoppas att det nu hamnar rätt..

I trädgården



Nu blommar även påskliljorna i trädgården för fullt. Ser så fint ut när de lyser upp mot husväggen.

Lunch utomhus



Idag åt jag lunchen ute i solen på trappan. Blev vegetariska morots- och linsbiffar, fullkornsbulgur tomat- och paprikasallad och lite fetaost på det. Jättegott! Nu ska jag göra ett kort ärende till stan och sen förhoppningsvis träna.

Gårdagen



Det bästa med Göteborg är att bo nära havet. Sol i ansiktet, vind i håret och utsikten. Kan det bli bättre?

17 grader



Vad varmt det var ute idag! Vårskorna har åkt på. Lite sent kanske ni tänker, men jag tycker att det har varit rätt kyligt till och från. Nu ska jag äntligen ta tag i tomatfröna som jag skulle så. Vi har haft mycket annat för oss. Jakten på trädgårdsmöblerna har pågått hela helgen. Har varit riktigt knepigt att hitta rätt storlek, färg och modell.

Vårens dojor



Vårens skor har inhandlats. Skönt att ha det gjort. Gillar verkligen färgen på dessa och dom passar till mycket. Föredrar vitt och beige på converse framför olika pasteller. Så fort det slutar regna kommer de att invigas.

Smithska Udden







Varit ute hela dan och haft en riktigt bra dag i solen. Efter besöket på Smithska udden for vi runt och letade trädgårdsmöbler, hann även med en kort visit i stan, föredrar dock naturen numera framför att trängas med alla shoppingtokiga. Lägger upp fler bilder imorgon.







Testar



Efter att ha blivit tipsad blev även jag tvungen att testa på nyheten från Marabou, Schweizernöt cookies. De smakar inte direkt som chokladkakan, men är ändå en helt okej kaka. Dock föredrar jag faktiskt orginalet.

Fondtapet



Idag kom tapeterna från Eco Lotus som jag hade beställt. Är så glad för det var en utgående modell och svåra att få tag i. Ser ut på bilden som att den är lite beige, men den är snarare mer vit och med skimmer i mönstret. Kommer att bli supersnyggt i vardagsrummet. Visar bild när den är på plats. Först ska ju allt det mindre roliga grundarbetet göras med spackling och målning av tak och väggar. Vi sätter igång till helgen.

Lite småfix & träningssug



Nästan frisk nu efter min tredje förkylning i vinter. Inte likt mig det här! Jag som har sånt träningssug får avvakta någon dag till, åhh, villl ju verkligen komma igång nu! Idag ska jag i alla fall få gjort lite grann. Ska iväg och köpa lite lecakulor till mina tomatfrön som ska odlas idag. Ska även gå igenom  en sen leverans med bikinis från H&M som kom häromveckan och slänga upp lite auktioner på Tradera, en Trenchoat och några Converse bl.a. Sen ska jag ta tag i all ren tvätt och ev blir det en svän till Mölndal för lite ärenden.

Vårtecken





Blommorna och balkonglådorna i zink gjorde sig perfekt på trappräcket. Den lila färgen gör att jag genast blir lite piggare och får mer vårkänslor. Även vitsipporna har dykt upp i vår trädgård. Vi har ofta lä intill husväggen, så man kan faktiskt sitta ute och njuta av solens varma strålar. Härligt!

Inreda



Har en massa projekt på gång här hemma. Har varit och kollat på fondtapeter, köpt en bänkskiva, köpt en balkonglåda i i zink och fler blommor. Nu ska vi påbörja renovering i vardagsrummet. Spackla och måla tak blir nummer ett på listan. Kommer förstås att ta bilder på det färdiga resultatet, men det kommer att ta sin tid då det är mycket underarbete att göra först. Ska bli så roligt att se hur det blir sen när det ä klart. Kommer att bli så fint!

RSS 2.0