Blommor & choklad




Har haft familjen här på besök i helgen. Det var planerat sedan länge att vi skulle grilla, så det grillades under parasoll och presenning trots att regnet öste ned. Åt gjorde vi dock inomhus. Gjorde en uppskattad chokladpavlova till efterrätt med färska bär på toppen, så lite sommarkänsla blev det allt. Den fina buketten med höstastrar fick jag från farmor och farfar och den står nu och ser vacker ut i vardagsrummet. Efter lite råd och tips kring hur man kan planera trädgården for vi ut till Mölnlycke Handelsträdgård för att inhandla en massa fint. Blev både buskar, perenner och lökväxter. På bilden syns några av dem. Spännande att se hur allt tar sig framåt vår och sommar. Nu är jag helt slut som artist, har grävt och donat här ute, så nu blir det till att ta det lugnt i soffan med lite kvällsfika och tårta. Det kanske går nån trevlig film ikväll?

Höstnytt



Med höstnytt tänker jag inte på kläder utan snarare snurrar tankarna kring vilka buskar, och lökväxter jag ska köpa och sätta i jorden nu när hösten närmar sig. Jag skulle vilja ha syrener, det är ju en helt underbar buske och kanske en kameliashersmin. Kärleksört,  enchinacea,  höstflox, tulpaner och liljekonvalj vill jag också ha. Det finns så mycket underbara och fina växter. Kan spendera timmar i en handelsträdgård:-). Ska läsa på lite för att se vad som kan göra sig bäst och sen ta en tur till någon plantskola. Ser redan nu framför mig hur fint det kommer att bli till våren:-).

One more cupcake



Slutade tidigare idag och passade på att besöka nyöppnade cupcakecafeét i Lunden, "Be my cupcake". Söta cupcakes, men smakade tyvärr inte så mycket. Man kanske skulle prova på att baka dem själv någon gång. Älskar ju att dekorera:-). Utsikten ett stenkast bort var däremot fin. Bra vy över Göteborg.

Mogna



Först nu mot slutet av sommaren har tomaterna börjat mogna. Är glad att jag sparade en av mina frösådda tomatplantor. De var så långa och gängliga och passade egentligen inte alls för att växa i en kruka inomhus utan skulle i stället ha bott i ett växthus. Nu tog dom sig i alla fall till sist och goda är dom:-)

Belysning i trädgården



Har mysat till det lite i trädgården med trädgårdsbelysning. Bollslingan drivs av solceller och kommer från Ikea. Hade tänkt att köpa flera att även ha inomhus, men såg att de nu är helt slut. Visst ger dom ett fint sken. Nu hoppas jag att det kommer i alla fall några varma kvällar innan sommaren är helt slut så att man kan sitta ute och mysa, dricka rosé och äta snacks.

En rolig upptäckt




Gjorde en rolig upptäckt idag på vår utflykt till Skårs Gård och Åsa. Stannade först till i Linnéstan för att kika på en lampa och när vi parkerat så ser jag ett Cupcake bageri och glömde genast bort lampan! Visste inte att vi hade sånt här i stan så det var en kul överraskning. Blev förstås tvungen att köpa ett par som lite färdkost:-). Så gulligt med kartongen också. Kan meddela att de slank ned fort:-).

Ledig helg



Åh ska försöka njuta så mycket jag kan under min lediga helg. Hoppas att vädret är på min sida och att solen äntligen vill lysa. Det blev grillad korv i trädgården ikväll, passade bra eftersom jag slutade sent. Lyktorna på bordet är nya och inhandlades på Village i Alingsås tidigare under veckan. Älskar transparenta lyktor som ger så fint sken. Har även piffat lite i trädgården med utomhusbelysning. Mer bilder på det kommer imorgon.

Smultron



Ni kanske minns smultronplantorna jag visade tidigare i somras. De har växt till sig ordentligt nu, ger skörd varenda dag och stortrivs i min rosa plåthink. Mysigt att kunna gå ut i trädgården på morgonen och plocka lite till filen, särskilt nu när det är svårare att få tag i goda jordgubbar. Det kanske får bli ett litet land med egna jordgubbar också nästa år, eller en odlingslåda i alla fall. Funderar redan på hur min trädgård kommer att se ut nästa sommar. Det kommer att bli spännande att se hur allting tar sig som jag har planterat i år.

Bohuslän är allt bra fint







For till Smögen på min lediga helg. Hade inte varit där på säkert femton år så det var på tiden. Passade även på göra ett litet besök i Kungshamn och Hunnebostrand (mina hemtrakter) på vägen hem. Så mysigt och idylliskt det är i vackra Bohuslän. Rofyllt på nåt sätt. Blev en räkmacka i Smögen såklart och helt otippat en jättefin marinblå regn/vindjacka. Kanske visar en bild på den vid senare tillfälle. Imorgon är jag ledig igen och hoppas på att få sola och bada.

Kvällsmat




Blev hemgjorda burgare på grillen ikväll när jag kom från jobbet. Gott var det:-). Man får inte glömma att än är inte sommaren slut och att det kanske ges flera bad- och grillmöjligheter under augusti månad. Man kan aldrig njuta för mycket:-).

Bröllop i Umeå











Var på ett jättefint bröllop i Skeppsvik utanför Umeå förra helgen. Vädret var fantastiskt och brudparet var underbart fina tillsammans. Min J var toastmaster och hade fullt upp hela dagen med att välkomna och ta emot gäster, presentera talare och se till att allt flöt på bra under dagen. Det gorde han bra! God grillbuffé serverades och en smaskig chokladtårta. På kvällen var det livemusik och dans för de som ville. Det var verkligen en otroligt fin och vacker plats för ett sommarbröllop. Idylliskt och sagolikt. All lycka till brudparet ♥.

RSS 2.0