Mer från julen



Vad fort tiden går! Nyår snart och knappt nån snö har det varit! Göteborg håller på att regna bort och man vill bara sitta inne och kura. Idag tog jag mig i alla fall lite motvilligt in till stan. Behöver ny vinterjacka. Men hu vad mycket folk det var! Någon vinterjacka blev det inte. Däremot fick jag användning av mitt presentkort på Akademibokhandeln. Lägger upp bilder under helgen på vad det blev för något. Nu ska jag fixa ihop lite kvällsmat häe hemma.

Hemma




Då har vi kommit hem igen. En vecka går fort. Skönt med semester, men samtidigt saknar man alltid sin egna goa säng. Ledigheten har förutom julmys ägnats en hel del åt att utforska kameran närmare och att åt att lära mig lite nytt i photoshop. Har förresten fått tummen ut och börjat fota i RAW sen några dagar tillbaka. Så mycket smidigare och enklare att rädda bilder med felaktig vitbalans eller som har blivit över-eller underexponerade. Alla bilder tagna i Umeå inklusive dessa ovan är fotade och redigerade i RAW. Nu är jag så sugen på att gå en fotokurs för att lära mig mera!

Julafton

Litet bildregn från julafton i Umeå. Sällskapsspel, julklappslek, god mat och alldeles för mycket godis:-).

God Jul

Julafton idag och vi har just kommit in från en långpromenad. Här slås det in paket och ska strax ätas julgröt och skinka. Sen ska vi iväg till J:s bror och fru för julmat och julfirande. Önskar er alla en fin jul!

Snö blir till tö

Nu öser regnet ner även här i Umeå och det stormar. Riktigt Göteborgsväder har vi tagit med oss, huh. Hoppas att det klarnar upp imorgon och att snön hittar hit. Ska ut en liten sväng nu på stan för lite små ärenden. Sen blir det mest till att hålla sig inne och kura. Inget väder för powerwalks och foto idag.

Minus tio

Tidigt igår morse for vi upp till Umeå för att fira jul. Idag har vi varit på stan och fixat alla klappar. Så skönt att ha det gjort. En ny sats med kola har kokats. Dom är så oemotståndligt goda att de nästan tar slut på en gång:-). Har ryktats om att 15 sorters julgodis kommer att finnas på julbordet i år! Härligt! Här i Umeå ligger snön vit på marken. Trots att det bara är ett tunt lager skänker det genast mer känsla och julstämningen är på topp. Trevlig kväll!

Julstök, packning & Umeå



Lite av vad jag bakade häromdagen. Chokladbeskvier och kolasnittar. Mums. Tidigt tidigt imogon bitti far vi till Umeå för att fira julen. Hoppas på en vit och fin jul. Har så mycket julkänsla redan:-).

Kärleksbullar



Ja, så kallas dessa goda hjärtbröd. Har länge velat baka dem och nu gjorde jag äntligen slag i saken. Hur söta? På mitt bröllop (om jag gifter mig någon gång) ska det finnas hjärtbröd. Goda och lättbakade är dom också. Om någon vill ha receptet, hojta till. Nu ska jag ta mig ett litet hjärta.


Kakfat och gran



Oj vad det har bakats här i helgen. Hittade sju recept jag absolut ville baka inför jul. Har hittils gjort pepparkakor, chokladbiskvier, chokladkola, kolasnittar och bröd. Ska fortsätta imorgon. Samtidigt kom jag på att saknar ett bra och trevligt kakfat. Våningsfatet ovan från Koizol fick följa med hem. Passar fint till både kakor och frukt, men skulle även kunna funka som smyckesfat. Beroende på hur många gäster man har kan man lätt plocka bort eller ligga till ett fat. En liten gran har under helgen planterats i kruka och hamnat på golvet i vardagsrummet. Meningen var att den här lilla granen skulle stå ute på trappen, men tycker att den ser så fin ut här och gillar att jag kan kika på den titt som tätt. Får se om jag flyttar ut den i morgon. Vi ska ju ändå vara borta över jul. Nu ska jag alldeles strax mysa ner mig i soffan och smaka ett nybakat bröd ♥.

Fler pics från Liseberg



Inte helt lätt att ta kvällsbilder. Det är något jag sällan gör. Tycker dessa blev ok, men ,man kanske skulle gå en liten kurs för att lära sig lite tips och trics. Har ju inget stativ heller. Då kan det nog bli grymma bilder.

Är så förskyld idag att jag kommer att hålla mig inomhus hela dagen, lite lätt julpyssel och kanske göra lite julgodis.

Hoppas ni får en fin lördag!

En kväll med massa ljus



Spenderade gårdagskvällen på Liseberg. Så fint det alltid är där om jularna. Tog en del bilder, så jag lägger upp resten imorgon. Nu har jag blivit sjuk, förkyld. Attans. Kommer att knåpa ihop en pizza och krypa ner under filten framför tv:n och se en film. Ska kolla på Contagion. Nån som sett den?

Baka liten pepparkaka



Nya formarna ska invigas ikväll. Gillar verkligen dom rosa. Kommer säkert att fota resultatet med;-).

Bjuden på middag?



Häromkvällen var vi bjudna på middag hos våra trevliga grannar. Ibland vill man ta med sig något när man blir hembjuden. Mitt tips är att arrangera en liten julgrupp (eller annan blomstergrupp beroende på årstid) med dina egna favoritblommor och dekorationer. Det blir lite roligare och personligare än att köpa en redan färdig i butik. Dessutom kan man ju fixa till den precis som man själv vill. Till mitt arrangemang valde jag höstglöd, miniamaryllis och hyacint, alla vita. Som dekoration blev det grönmossa och vitmossa, kanelstänger, filthjärta, virkat band, kotte och dekorationsnålar. Väldigt enkelt, men ändå trevligt som ge-bort-gåva och dessutom riktigt kul att pyssla med.

Julstämning



Denna helg är full av roliga händelser. Har blivit bortbjudna tre kvällar i rad på middag och julfika. Så mysigt! Idag ska jag fixa ihop en fin julblomma/grupp till kvällens värdpar. Ska också passa på att få ordning och städa upp och göra fint här hemma så att det blir ännu mera julmysigt. Häromdagen lärde jag mig förresten något viktigt. Man ska vattna så lite som möjligt på hyacinter och amaryllis. De har redan mycket vatten och näring i löken. Nu förstår jag varför mina blir så otroligt långa och sedan alltid välter. Tackar för den informationen, nu får vattenkannan vila!:-)

Nyklippt



Var hos frissan idag och kom hem rätt nöjd. Tog 4-5 cm på längden och det gör verkligen skillnad och blir en page som hänger ihop bättre. Lättare att styla nu också när det är nyklippt. Nästan allt mitt blonda hår är nu borta, men lite solblekta toppar sitter kvar än. Saknar att vara blond samtidigt som det är skönt att slippa torra risiga toppar från blekningen. Kanske går mot blont till våren igen. Nu ska jag bara vara naturlig.

Kransen är klar



Nu är den färdig, kransen som jag skrivit om flera gånger. Det har bara kommit så mycket emellan. Fick t.o.m skaffa nytt granris då det första fick ligga och vänta så länge att kransen jag gjorde började barra så fort den var klar. Nu har jag gjort en ny. Inte helt lätt att få till det jämnt och fint, men detta får duga. Ett riktigt trevligt och lättsamt pyssel som kan pyntas i mängder av varianter, helt efter tycke och smak:-).

Dofter här hemma



Så fort jag öppnar dörren känner jag doften av hyacint här hemma tillsammans med pepparkakshus och granris, doftar verkligen jul. Alla hyacinter har nu slagit ut och växt upp i raketfart. Nu väntar jag bara på amaryllisarna. De kommer väl lagom till jul. Ikväll ska jag sätta mig och fixa klart min dörrkrans. Den måste ju upp på dörren innan den barrar bort:-)

Låt naturen flytta in



Har säkert nämt det tidigare att jag gillar att låta naturen få bli en del i inredningen. Det är både ett enkelt och billigt sätt att dekorera på. Växter, grenar, drivved eller såhär års t.ex. granris är även de lätt att hitta i naturen. Ett tips är att kika efter fallna träd att plocka från, har sett flera nu efter stormen här i västsverige. Det är bara att ge sig ut i skog och mark. Med lite kreativitet kan man göra en massa fina fynd alldeles gratis dessutom.

Lussekatter



Bakade lussekatter i helgen tillsammans med J och mums vad de blev goda och saftiga. Använde ett recept med kesella i vilket jag gärna rekomenderar då bullarna blir saftiga i stället för torra. Tror bestämt att jag kommer ta några snart till kvällens film:-). Pepparkakorna hann jag inte med i helgen, så dom gör jag under veckan i stället.

Andra advent - Ny ljusstake





Andra advent redan. Vi har haft en mysig sådan med lång och välbehövlig sovmorgon. Lördag kväll var det julbord på Palace med J:s jobb. Jättegod mat var det och trevligt folk. Kul! Idag tog vi en härlig skogspromenad och jag hittade en liten gran och granris och annat smått och gott från naturen. Bild på detta kommer senare under veckan. Här ser ni förresten min nya adventsljusstake av blockljus, hittade ett fat i betong på Åhléns och sidenband hos Panduro. Älskar att den är enkel, men ändå så fin. Den lilla enen fick följa med mig hem i fredags vid ett besök på Mölnlycke Garden center. De har en massa fint där, älskar att gå runt i såna butiker. Nu ska jag pyssla vidare, så får ni se mer imorgon.

Adventstider hos oss



Bjuder på några bilder från köket just nu. Här har pysslats och grejats i några dar och nu börjar det kännas riktigt trevligt och vi är snart redo för andra advent. Hyacinter är ett måste här hemma, men det är första gången jag provar en amaryllis. Kanske håller den sig lite längre än en hyacint som så fort de kommer in i värmen börjar växa så det knakar. Julblommorna har jag varvat med Myrsine, en släkting till Myrten och mina två doftpelargoner.

Bloglovin'



Nu har jag också skaffat Bloglovin´. Bättre sent än aldrig:-) Vill ni följa min blogg och ha koll på nya uppdateringar klickar ni bara på ikonen som ligger längst ned under länkar. Välkomna!

P.s. Under helgen kommer kommer det att komma upp en en hel del bilder under temat inredning/jul.

Roliga formar



Har beställt massa roliga formar från Formina och Muntra Myran inför helgens pepparkaksbak. Några har redan dykt upp. Tycker det är kul att att de finns så mycket att välja på. Blir ju lite mer personligt då. En trevlig ge-bort-present såhär inför julen. Nu ska jag bara hitta fina burkar också.

RSS 2.0