Love



We ♥ It

Drömmarnas kaj














Är inne i en period där jag letar ruffiga miljöer för fotografering. Gamla gasflaskor, väderbitna bodar, sönderrostade staket, kedjor, algbeklädda propellrar. Ja allt som ger en vintage känsla. Idag blev platsen med det vackra namnet Drömmarnas kaj dokumenterat. Fler tips?

Tavlor



E sugen på några snygga tavlor till vår nu ganska kala vägg. Har särskilt fastnat för den vänstra I lost my heart to rock n´roll. Snygg, eller hur. Konstnären är bloggaren SMÄM.

Fjärran






En morgon i Fiskebäck.

Kalas



Har haft la familia på besök. Mycket trevligt då vi sällan ses allihop. Bjöd på laxsoppa och ananaspaj. Gott!

Birthday



Fyller år idag och blev glatt överraskad när det stod en stor skål med godis och frukt på mitt skrivbord när jag kom till jobbet i morse. Mums! Tack så mycket!:-) Vi lunchade tillsammans allihop i vastastan i VIP-rummet på Pasta etc. Trevligt! Firade ju en del i helgen med bio och restaurang så ikväll har mest varit en vanlig kväll, men nästa helg kommer familjen och firar mig lite. Tack för alla gratulationer som ramlat in på fb och sms under dagen. Nu ska jag njuta resten av kvällen med en film:-)

Årets första



I stället för tårta äter jag semlor när jag fyller år. Vet att det redan finns en och annan bild på semlor i denna blogg, men är ju galen i dem, så goda ju. Var ute tidigt för att få plats på Brogyllen, mitt favvohak, men så klart serverar de inte semlor på söndagar??!! Hallå, vad är det för stil?? Inte nog med att det alltid är fullt med folk och slut på semlor redan vid lunch!  Nåväl, denna bild togs i stället på Ahlströms konditori. Anrikt ska det va!:-).

Le Village



Firade min födelsedag lite i förtid på Le Village på Nordhemsgatan idag. Finfint ställe, god mat, gott vin och mysig miljö. Tips för er som befinner er i eller besöker Göteborg.  Vi var även och såg Änglagård 3. Jag älskar ju Änglagårdfilmerna med alla härliga karaktärer och gillade förstås även denna som jag tycker fick ett fint slut. Saknar dock Gottfrid, han var ju så go:-).








Vinter






En uppfriskande halkig och iskall promenad i Skatås.

Fint


Happyland




Ser ut genom fönstret. Behöver jag säga att jag längtar efter sommar?

A day off



Skönt med lite långledigt. En snabb visit på Freeport och därefter en kortis med sushi på Kungsmässan. Det enda som inhandlades var en hallondoftande duschgel från Bodyshop. Eftermiddagen spenderades på Brogyllen. Hade siktat in mig på semla, men det var slutsålt redan vid lunch! Brogyllen gör bästa semlorna. Kanelbullen var dock inte fy skam heller. Nu ska jag anrätta en delikat laxsoppa.

Nytt smink



Lite ego-shopping idag för presentkortet jag fick i julklapp. Nu har jag make-up så att det räcker och blir över tror jag. Nagellack olle, microshadow old gold, eyedust golden mane, eyeprimer tinted, rouge fresh rose, ögonpenna vanilla. Blir spännande att testa.

Smokey eye



Hjälp, sen kväll igen! Har precis klickat hem en smokey eye palette från kosmetikan.se. Ser fram emot att pröva den. Till helgen kanske?

Underskattat



Nu blir det film, en thriller, Burried tror jag den heter. Te-mys med skorpor och marmelad är himla gott och underskattat tycker jag. Kardemummasmak på dessa. Mörk choklad som tillbehör och kvällen är räddad.

Från det ena till det andra



Från livets viktigheter går jag nu direkt till dess ytligheter. Har nämligen ägnat några viktiga minuter åt att rengöra mina makeup-penslar. Det är sånt man ska göra då och då, men jag är alldeles för slarvig och antagligen gror bakterierna finfint i dessa. Nu är det dock städat och fint i badrumsskåpet. Har även gjort en inventering av makeupen. Ett nytt rouge från MUS fick följa med hem från stan idag samt en liten ögonskuggspensel. Vad som saknas är ett rosa/nudefärgat läppstift/gloss samt svart och grå matt ögonskugga. Hur ofta rengör ni era penslar?

2010

Det är inte alltid lätt att ge sig själv cred för det man har lyckats med och vad man har åstadkommit eller faktiskt lärt sig. Det är då man ska ge sig själv en klapp på axeln och tillåta sig att känna sig stolt över det man faktiskt har klarat av, det man vågade prova och inte minst för den man är. Jag tror det är viktigt att se och påminna sig själv om det som varit bra och utvecklande och som har lett till att man har och vuxit ännu lite till som människa. 2010 har inneburit en hel del nya upplevelser och erfarenheter. Dessa är jag stolt över!


Under året som gått har jag:

• Lärt mig poledance (och älskar det)
• Gått en presentationskurs/"våga tala" kurs (och fått positiv feedback)
• Testat improvisationsteater (det var ju riktigt kul när det läskiga lagt sig)
• Tagit dubbel examen
• Arbetat som lärare/förskolelärare för barn 3-9 år (Har alltid varit rädd för att tala inför grupper)
• Arbetat i turistbyrå som jag alltid har velat testa
• Arbetat med rekryteringar - annonsering, urval, intervjuer, pres. mot kund (wow, jag kan)
• Vunnit nya vänner
• Haft en riktigt lyckad 30-årsfest (tack vänner)
• Blivit en bättre fotograf

Ta nu några minuter och fundera på vad du är stolt över och vad som har varit bra med ditt år. Jag lovar, det är uppiggande och roligt att inse att du faktiskt har mycket att vara nöjd och glad över!





Nyårsafton



Brukar sällan sminka mig annat än mascara och foundation, men gårdagen till ära testade jag även lite eyeliner och skuggor med inspiration från "sotade" ögon. Gillar när skuggorna är formade så att de ger en kattliknande känsla i ögonvrån. Blev rätt bra för ett första försök tycker jag. Ska investera i nytt rouge, läppstift och fler penslar med presentkortet jag fick från Åhléns i julklapp.

Vi hade en riktigt trevlig nyårsafton med vänner i Johanneberg. God mat, trevligt sällskap och spel:-).

RSS 2.0