Rensa rabatterna med stil



Plantering och ogräsrensning bli ju så mycket roligare med ett par fina handskar på sig. Se så bra de dessutom matchar pionerna i bakgrunden! Dessa finingar från Plantagen har jag spanat på ett tag, men sambon tyckte dem var MYCKET onödiga, typiskt män;-).  Jag blir ju glad varje gång jag tar på dem och de gör oräsrensningen till en fröjd:-).

Midsommardagen






Lång sovmorgon med frukost i solen i Lysekil och sedan en mumsig middag hos familjen. Äntligen fick vi njuta av lite vackert väder. Hann även med att hälsa på farmor och farfar. Farmor har vävt jättefina mattor till mig, helvita som jag vill ha. Kommer att bli superfint här hemma:-).

Lysekil



Det blåste på rejält under gårdagen, men solen tittade fram precis lagom till att vi skulle äta. Knytkalas och massor av god midsommarmat, det blev inga bilder under själva firandet tyvärr, men roligt hade vi, ett glatt gäng med massor av skratt långt in på natten, riktigt duktiga festfixare var det också som kommit på en massa skojiga lekar. Det kommer att bli extremt roligt att se dessa bilder sen;-).

Glad midsommar


Bild tagen här hemma.

Vad hittar ni på idag? Här bär det av till fest i Lysekil. Vädret ser inte så lovande ut, det blåser storm i götet och tidigare kom det en skur. Såg fram emot att bära min nya blommiga klänning, men nu lutar det mer åt byxor och tjocktröja. Kommer ni att trotsa vädret genom att bära fina midsommarstassen?

Det finns inget dåligt väder..





Trotsade regnet och gick ut och planterade lite smått och gott från dagens besök på Blomsterlandet. Det regnade en hel del vilket inte syns på bilden, men det var både regnjacka och regnbyxor som gällde idag. Är riktigt förtjust i stäppsalvian och nu hittade jag den i en lite ljusare lila/rosa nyans. En perfect match helt enkelt. Hela trädgården går nu i rosa, lila och vitt, till och med matchade sittdynor lyckades jag ju hitta. Det kommer att bli en fantastiskt fin sommar med grillmiddagar, nybakade bullar och hemgjord flädersaft här ute.

Fläder



Trist väder ute, så jag passade på att plocka blommor från flädern i vår trädgård. Här håller jag på att göra saft. Hur gott som helst. Nu ska det stå och dra i några dar och röras om mellan varven. Underbart!

Smått å gott från jobbet




Har länge velat ha lite finare desserttallrikar att servera på när vi har gäster. Dessa vintageinspirerade hittade jag redan för ett par år sen, men det var först nu som det blev ett köp. Finns även större tallrikar och skålar i serien. Ni hittar dem här.

Paket från Nelly



Klickade hem två söta sommarklänningar. Nu väntar jag bara på att solen ska titta fram igen.

Ingen semester



Jobbar en hel del nu vilket är kul, men hinner dessvärre varken fota eller blogga så mycket som jag önskar. Har dock lite nytt att visa er så fort jag hinner och det blir bra fotoväder. Längtar också efter att få sätta igång och måla balkongmöblerna så att allt blir klart och att trädgården känns komplett, åtminstone för denna säsongen. Ser fram emot att vara ledig nästa helg och ta itu med alla roliga projekt:-)

Sunny




Bilder från helgen som var. Blev mycket pill i trädgården, men även en härlig cykeltur i skogen. Älskar att cykla ute i naturen, det är en sån frihetskänsla och dessutom luktar det ju så gott. Lite pinsamt att säga det, men detta var min premiärcykeltur på två år. Kommer att rasta cykeln mer regelbundet framöver:-)

Tacos hos oss



Ikväll hade vi vänner över på tacos. Jättekul att träffas när man inte setts på lång tid. Jobbar imorgon så det blir ingen sen kväll för mig.  Dagen har bestått i en hel del trädgårdsarbete och planering samt lite nya inköp. Börjar få ordning och reda på blommorna nu:-) Verkar till och med som att jag har fått lite gröna fingrar eftersom jag lyckats hålla liv i krukväxterna ocså såhär långt.  Pionerna blommar för fullt i rabatterna nu. Dessa var bland de första blommor vi satte. Tyvärr är de inte långlivade, utan har enbart en blomningstid på några dagar, men visst är de fina?! Det som saknas nu är balkongbordet och de små stolarna som ska målas, där ska mina krukväxter få bo så fort det är klart.

Snabbt & gott



Ibland orkar man inte lägga ner så mycket tid på matlagning och då får det gärna gå fort och vara enkelt. Att sitta ute i solen och grilla korv är inte heller så dumt. Enkelt, snabbt och gott!

Sommar när den är som bäst








Supermysig kväll hos oss igår med vänner, god mat och fantastiskt underbart väder. Fick en anledning att inviga lyktorna från jobbet också. Visst blev det fint? Troligen var detta den sista buketten syrener jag får tag på, ser att de sjunger på sista versen, får passa på att njuta av dem extra mycket nu. Detta är svensk sommar när den är som bäst!

Nytt till rabatterna



Spenderade hela 2,5 timmar på Blomsterlandet häromdagen och kom hem med en hel del fint bl.a två sorters clematis, stäppsalvia, lavendel, petunior, tomatplantor (ifall det inte blir några på mina), m.m. Nu är det bara det lilla kruxet, hur ska allt få plats? Men med med lite tips och trix från närmsta grannen kommer jag snart att få ihop det. Men grävandet får vänta tills det kommer en svalare dag. Visst är det riktigt varmt idag! Snart kommer vänner hit på grillning. Det kommer att bli en härlig kväll.

Grönt är skönt



Några söta lyktor fick följa med hem från jobbet idag. De smälte perfekt ihop med trädets lövverk, diskreta men skapar ändå ett varmt och mysigt ljus under varma sommarkvällar. Är jättenöjd med mitt lilla köp och tänker inviga dem så fort det blir varmt och gott ute igen.

Smultron



Planterade smultron i helgen i en perfekt rosa lackad kruka. Det blev ett par över som jag satte i rabatten brevid rosorna. Riktig sommarkänsla. Tänk bara att kunna plocka färska smultron på morgonen och lägga i filen. Eller som när man var liten, trä smultron på ett strå.  Nu hoppas jag på riklig skörd:-).

RSS 2.0