Sommar för mig




Syrener är sommar för mig. Doftar helt underbart och jag är glad att ha dem i närheten. Jag är lite sugen på att odla syren i kruka. Är det nån som har erfarenhet av det? Tyvärr blommar de ju endast en kort tid, men det kanske kan vara ett projekt för nästa sommar. Har planterat om mina tomater idag och tror tyvärr inte de kommer att överleva min "ömma" vård. Kanske får bli en sväng till blomsteraffären för expertodlade plantor framöver..

Tomater på G



I vårt vardagsrumsfönster ser det just nu ut såhär. Har för första gången frösått tomater och det ska bli spännande att se om de kommer att utvecklas. Tog nämligen "fel" sort när jag valde en som var mest lämpad för växthus. Dock har de ju som ni ser skjutit i höjden rejält. Enligt påsen skulle de bli 40 cm , men är snarare 60 idag och ganska gängliga, ska plantera om dem i veckan och behålla endast de två största krukorna i betong. Tror det kan vara dags att vänja dem vid att vara ute lite nu under dagarna. Mina bebisar:-).

Mys



Bild: 1652.se

Trist väder ute när man äntligen är ledig. Ska passa på att fixa klart det mesta av målningen i vardagsrummet denna helg. Har varit utan vardagsrum och tv en månad nu! Var en sväng till blomsterlandet och hornbach idag och kom hem med en fin smultronplantor, pelargoner och en fin kruka. Bilder på detta kommer framöver. Var också iväg till ikea för att leta efter en snarlik ljusslinga som på bilden, tyvärr var de slut, men kommer snart in igen. Lamporna drivs av batteri som laddas upp via solceller, praktiskt och bra eftersom jag tänker ha dem ute. Mysigt!

Biscotti



Så här ser min kväll ut idag. Helt slut och siktar på en tidig kväll. Lite sugen på att se filmen "Water for elephants". Får se om jag kan lura i J att titta på den;-). Om ni tycker att det har varit ovanligt glest med blogg-uppdateringar den sista tiden, beror det mycket på vädret. Har helt enkelt inte haft lika stor inspiration att fota när det varit gråmulet ute. I helgen hoppas jag på fler fototillfällen. Kram.

För det är bara regn idag



Hoppas att ni haft en skön helg! Jag har hunnit med lite påtande i trädgården och bl.a planterat en vacker vit buskros. Kommer att bli spännande att se hur den växer till sig. Idag regnar det och bilden är tagen från sovrumsfönstret. Älskar vår kaprifol som blommar så fint och doftar underbart! Kan inte solen kika fram så man kan gå ut och mysa i trädgården i stället?! Igår var vi på grillning hos vänner och idag har det varit en massa hemmafix och plugg och en liten snabb kortis i stan för att spana in ballerinaskor, men hjälp så mycket folk. Ville bara vända med en gång. Alltså blev det inga idag, men ingen brådska. Nu håller jag på att marinera en smarrig kyckling med en massa vitlök och ska sätta mig och läsa en stund till. Trevlig kväll önskas!

Betong




Bilder: Dixie

Är väldigt förtjust i betong och har fastnat för krukorna och faten från Dixie. Så fint att ha t.ex en avklippt pion eller en ros i ett fat med lite vatten. Längtar efter att det ska bli fint väder nu så att jag kan va ute och greja i rabatterna igen. Har ett målningsprojekt på gång gång också med vårt gamla balkongbord. Ser fram emot att sätta igång med det. Kommer bli så fint!

Pyssla


Bilder: Elle

Så sugen på att pyssla, fixa och göra mysigt hela tiden. Visst blir man inspirerad när våren kommer och sommaren
närmar sig. Varje dag händer det en himla massa i naturen. Grönt är verkligen skönt!

My garden



Bra start på dagen. Frukost med jordgubbar och trädgårdstips. Har till och med hunnit med att rensa lite i rabatterna. Nu ska jag ta tag i pluggandet och så får vi se vad resten av dan har att bjuda på.

Inspiration




Trädgården börjar ta form och till och med jag har fått gröna fingrar och det är himla kul att göra fint i trädgården. Idag har vi planterat klätterrosor, lavendel och nejlikor. Ska blir så spännande att se när det börjar växa. Lyktan ovan hittade jag på Ikea häromdagen. Passar fint på nya bordet.

Dynor



Idag hittade jag äntligen fina dynor till utemöblerna. Nöjd är ordet. En massa nya växter  och en lykta har också inhandlats. Trädgårdsarbete står på schemat även denna helg.

Let´s play


Bilder: Asos, Forever21

Har hittat några galet fina playsuits/jumpsuits/rompers/byxshorts, ja kärt barn har många namn. Så himla söta att jag vill ha allihop! Mysiga att ha hemma i trädgården, på stranden, på promenaden eller kanske på stan? Tillsammans med en liten kofta känner man sig mer klädd. Ååh, verkligen sugen nu...klick klick!

Plugga



Här har jag suttit en stor del av dan, men nu är det hög tid att sätta igång och plugga. Ska lyssna på en föreläsning via webben och visst blir det mycket trevligare och roligare att plugga med lite fina blommor på bordet:-)

Planterat + lykta



Det börjar bli trevligt i trädgården. Har sått nytt gräs i helgen och lite nya blommor har vi fått till uteplatsen. Fjärilslavendeln har jag låtit stå på trädgårdsbordet, den gör sig bra där. Några till har jag att plantera, måste bara hitta lämplig kruka till dem först. Nu letar jag efter en fin lykta att ha tillsammans med lavendeln på bordet. Var kan man hitta lyktor?

Vackra



Älskar blommorna jag fick. De passar perfekt på vårt nya trädgårdsbord. Verkligen somrigt.

RSS 2.0