Slottskogen










I helgen tog vi en härlig höstpromenix i slottskogen. Inom någon vecka eller så tror jag att alla träd kommer att spraka av färg, visst är det vackert! Den här korta tiden på året går otroligt fort och det gäller att ta vara på ljuset så mycket man kan. Jag kommer att ta powerwalks och skogspromenader så fort jag är ledig för att njuta av all färgprakt. Kameran hänger förstås med som alltid.



Höst i trädgården




Vilken strålande höstdag det har varit idag! Här har det planterats och höstfixats i trädgården. Utemöblerna har efter en rejäl tvätt fått flytta ner i källaren över vintern, perenner i krukor från sommaren har grävts ner i rabatten. Buskarna (kameliashersmin och bondsyren) som vi köpte för flera veckor sedan har nu äntligen fått en plats i jorden vid entrén. Framför dem tänkte jag plantera krokus, tulpaner och vårstjärnor. Vad spännande det ska bli att se hur det tar sig fram på våren när man har glömt vad och var man satte alla lökar! Krukväxterna med de sedan länge utblommade sommarblommorna bytte jag ut mot ljung och silverek för en höstigare känsla. Visst blev det väl ganska fint!

Italien del 7 - Arrivederci





Med lite blandade pics tar jag farväl av Italien för denna gången. Översta bilden är en utflykt till huvudorten i Kalabrien; Reggio di calabria. Hit tog vi oss med tåget på några timmar. En jättefin och lång strandpromenad, och en hel del shopping, men annars fanns där inte så mycket att se tyvärr. Avnjöt mango och färska fikon när vi kom tillbaks till hotellet  som inhandlades i Sicilien. Finns inget så gott som alldeles solmogen mango konsumerad i det land där den odlats.Sist, men inte minst en vacker solnedgång över vulkanen Stromboli utanför vårt hotell. Här slutar vår resa, men jag kommer defenitivt besöka Italien igen ♥.

Italien del 6 - Taormina, Sicilien









Nu har jag äntligen laddat upp Siciliendelen som lovat. Det tog lite längre tid än jag tänkt då annat oväntat kom emellan. Till den romantiska staden Taormina tog vi oss under en heldagsutflykt från Tropea. Spenderade nog ca tre timmar enkel väg på buss och sedan var det färja över Messinasundet och ytterliggare drygt en timmes buss upp i bergen. Byn ligger nämligen högt upp på en klippa med utsikt över havet. Mäktigt! Här finns en lång gågata som går genom hela staden mellan de två stadsportarna. Här finns också flera smala små gränder och ett stort utbud av mysiga restauranger och caféer.  Det är otroligt mysigt och fint här med en massa gamla byggnader, men tyvärr är det förstås också väldigt turistigt med fullt av folk överallt vilket är lite trist kan jag tycka. Taormina är har sedan länge varit den lyxigaste och mest kända turistorten på Sicilien läste jag nyss. Från staden kunde man också ta sig med modern linbana ner till stranden, vilket jag tycker är lite coolt, hann dock inte testa den pga tidsbrist.  Vi åt i alla fall en underbart god tonfiskpasta här till lunch och hade samtidigt utsikt över vulkanen etna (bild 4). Det är fortfarande en aktiv vulkan och den hade sitt senaste utbrott 2003. Lite läskigt skulle jag tycka det vore att bo i närheten av den!

Italien del 5 - Konsten att njuta











Italien förknippar jag med njutning i alla dess former. Arkitekturen, den underbara maten, det vackra språket. den avlappnade atmosfären. En kväll njöt vi av lokala specialiteter som salami, oliver, soltorkade tomater, ostar. Mums vad gott det var! Vi testade även en massa efterrätter som Tartuffo, olika glassar, semifreddi m.m. En annan trevlig sak är att om man beställer en drink, eller t.ex en juice bjuds det på en massa trevliga tillbehör som t.ex bröd, oliver, chips, kapris, tomater etc, utan att det kostar något extra alls! Hit kan man resa för enbart maten tycker jag! Vad det gäller språket kunde italienarna i Kalabrien i stort sett ingen engelska alls. Menyerna var dock översatta till tyska, då tysk turism har funnits i den här delen av Italien sedan en tid, men med hjälp av kroppsspråk och enkla ord och fraser förstår man oftast till slut varann. Det italienska språket är väldigt vackert. Funderar faktiskt på att ta en liten språkkurs. Vore kul att kunna ett språk som inte som många talar eller hur? Jag kommer defenitivt att besöka landet igen, men då blir det troligen de norra delarna och även Rom skulle vara spännande att se!

P.s. Förresten jag älskar min gula klänning! Därför är den på så många bilder:-)!

Missa inte del 6 om Sicilien imorgon.



Italien del 4 - Vackra vyer








Alla bilder ovan är tagna i Tropea stad och man har en otroligt fin utsikt över den härliga stranden som ligger alldeles precis nedanför med de dramatiska husen på klippkanten som bakgrund. Badade här flera gånger, men vågorna var otroligt stora. På vår egna strand (del 2) var det faktiskt både lugnare och skönare och mindre folk dessutom. Förresten ser ni hänglåsen till vänster om mig? Det är vanligt i både Italien och Frankrike att älskande par låser fast ett hänglås och sen kastar nyckeln i havet för att för att bekräfta evig kärlek. Tycker detta är ett jättefint symboliskt sätt att uttrycka sin kärlek på.

Italien del 3 - Stadsliv







Underbart mysiga gränder här i Tropea. Här har vi hittat vår favoritrestaurang Pinuturicco och här åt vi vår första pizza. Översta bilden visar restauranggränden på dagtid. En vanlig syn här är att man ser tvätten hänga och torka mellan husen. Tycker att det gör Italien extra charmigt och romantiskt. När det blir kväll bärs borden fram och dukas, lyktorna tänds och tavlor sätt upp på väggarna. Hur mysigt är inte det? Åh, nu längtar jag tillbaka igen!

Italien del 2 - Strandliv










Hemma!

Eller hem kom vi redan i onsdags kväll. Vilken omställning att komma hem till höstkylan! Tur att vädret har varit fint här idag. Har nu gått igenom alla bilder från resan, närmare 650 st blev det och tog sin lilla tid det. Nu tänkte jag ialla fall göra som så att jag publicerar dem i flera omgångar. Ikväll får ni se del 2 - Strandliv.

Här på vår strand precis nedanför hotellet har vi levt strandliv under en vecka. Helt underbart utan någon trängsel alls. En massa sol och bad i det alldeles klara turkosa vattnet. Finaste stränderna jag har besökt i Europa måste jag säga. Underbart väder har vi haft med och alldeles perfekt värme. Staden och restaurangerna besökte vi på eftermiddag/kväll och stranden under siestan. Då var ändå allt stängt. Har även gjort dagsutflykter till bl.a. Sicilien och besökt medeltidsstaden Taormina. Fler bilder kommer på det. Lägger nog upp del tre och fyra här under helgen.

Tropea

Här kommer en liten hälsning från Tropea. Passar på att skriva under siestan. Vi har det härligt här i Italien. Tropea är en otroligt charmig och romantisk liten stad med massor av mysiga gränder som känns genuint italienska. Stranden här är otroligt fin och ligger precis nedanför staden. Det går riktigt stora vågor här! Själva stan ligger högt upp på en klippa som stupar dramatiskt rätt ner mot stranden. Vårt hotell ligger ca 2,5 km bort, det var det närmaste hotell som fanns att välja på, men det är ok, då hotellet har daglig shuttlebus till Tropea. På hotellet ingår all mat, det fanns inga andra alternativ, men det är ok för vi äter ändå massa gott när vi är i byn. Har bland annat ätit glass i stora lass.  Ikväll tänkte vi prova pizzan här och dricka ett glas rött.
Hoppas ni har det fin där hemma!

Imorgon ♥



Packar för fullt, tar alltid en evighet när jag packar, så bäst att börja i tid. Börjar bli lite respirrig nu, eller inte än, men snart kommer det. Ska upp i ottan strax efter 04.00. Planet går redan kl 07.00. Ska bli härligt. Ser mest fram emot den italienska maten, sol och bad.

Det kan hända att det dyker upp någon bild här under veckan, om inte så lovar jag att bjuda på bilder när jag kommer hem igen.

Ciao

Lite bilder från Skåne









Jag har ju inte lagt upp så mycket bilder från vår resa till vackra Skåne i somras, men här kommer i alla fall några. Vi hade sån fantastisk tur med vädret under dom dagarna. Solen strålade, himlen var blå, det fikades och promenerades bland pitoreska hus med fantastiska trädgårdar och underbara stränder. Fikabilderna ovan är tagna hos Flickorna på Skäret - Jonsborg som hade ett otroligt mysigt och charmigt trädgårdscafé. Sista bilden är tagen i Sofieros Slottsträdgård vid päron och rosspaljén. Så himla fint det var! Trots att sommaren nu verkar vara slut, ser jag nu fram emot vår vecka i Italien som jag tror kommer att bli fantastiskt härlig:-).

Italy baby



Då var det bokat! En vecka i Tropea, Italien. Det ska bli så underbart, mysigt och skönt!. Har jobbat hela sommaren, så jag ser verkligen fram emot god mat, sol och bad och vackra miljöer. Åker på onsdag och är redan helt uppspelt och tänker på hur mysigt och fint det kommer att vara där. Kommer att fotografera varenda dag och visa bilder här på bloggen förstås. Ev lägger jag upp någon bild under resan, men det lutar nog åt att jag även tar bloggsemester där nere. Kan vara skönt att bara njuta och vara i nuet ett litet tag:-)

RSS 2.0