Nu blir det grillat



Premiärgrillning för säsongen. Solen har värmt oss och dagen har varit underbar! Har trädgårdsarbetat i linne och fått en massa gjort, men är långt ifrån klara. Startade upp ett nytt projekt som jag gått och klurat på ett tag, en ny rabatt mitt på trädgården att beundra lite på avstånd. Tror det kommer att bli superfint! Ser framför mig precis vilka växter som kommer att få flytta in där. Imorgon luckrar jag upp jorden och inhandlar växter. Ikväll ska jag kolla upp jordtyper, bästa gödsel och göra en liten lista över mina inköp. Detta kommer att bli så bra!:-).

En dag på jobbet


Bovieran - Som att bo på Rivieran

I  vanliga fall sitter jag på ett kontor, men denna dag var det invigning av ännu en Bovieran - Bostadsrättsförening, denna gång i Varberg. Eftersom det var första gången jag deltog i ceremonierna passade jag på att ta en massa bilder i den härliga miljön. Att regnet ösde ner utanför, har ingen betydelse. I vinterträdgården är det alltid torrt och lagom varmt. Gjorde också ett reportage med de boende som kommer läggas upp på företagets hemsida inom kort. Den ska jag sitta och fixa med nu under helgen. Såna här dagar är det helt okej att jobba och kul att få delta i den positiva utvecklingen som sker hos oss nu.

Körsbär



Nu blommar det underbara körsbärsträdet utanför mitt fönster.  Så vackra dom är! Minns att förra våren när den blommade satt vi ute vid de nya trädgårdsmöblerna, åt grillat och solen sken. Måste ha varit mycket varmare då. Blir det varmt och gott till helgen kanske möblerna äntligen får flytta ut.

Weekend


Bild: Google

Då var det bokat. En härlig weekend i en myllrande och romantisk stad ser vi fram emot i mitten av maj. Åh jag längtar verkligen ut att resa nu, så detta kommer att bli underbart! Kan ni lista ut vart vi ska?

Vårhälsning



Trots de senaste dagarnas ruggiga kyliga väder spirar våren för fullt där ute. Detta är bl.a. vad man kan hitta i vår trädgård nu. En löjtnantshjärta som växer så det knakar och pioner som redan skjutit en bra bit i höjden. Kul när man kan följa utveckligen från dag till dag. Ska strax visa er hur det gått med mina sådder också. Det händer en massa nu.

Ogräs & sticklingar



Idag har rabatterna gjorts fina och trädgårdsplattorna rensats på ogräs och gammalt trädgårdsbråte har åkt till tippen. Ser ju genast så mycket trevligare ut.  Bilderna är från förra veckans projekt när jag klippte ner lavendeln. Passade då på att ta sticklingar av denna söta blomma och härligt doftande ört. Testar det här för första gången och satte därför några i kruka utomhus, några i krukor inne och resten direkt i rabatten där jag vill ha dem. Spännande att se hur och vilka som tar sig. Brukar ni ta sticklingar av era favoritblommor?

Cyrano



Som vanligt går helgerna i rasande fart. Den här kvällen avslutades på restaurang Cyrano, mest kända för sina provencalska pizzor bakade i vedeldad stenugn. De är helt enkelt så underbart goda och liknar inte alls några vanliga flottiga pizzor och man äter lätt upp en hel utan att känna sig som världens onyttigaste. Dessutom är miljön jättetrevlig och mysig och det doftar alltid helt ljuvligt där inne, omöjligt att inte känna sig hungrig. Drack ett utsökt shirazvin till detta och en chokladmousse till dessert.

Nu ska jag kika efter boende till vårt resmål:-).

Blue



Blått i alla kulörer är en favorit i vår. Därför kunde jag inte stå emot när jag hittade några ensamma penséer i en ljusblå nyans. så söta. Pärlhyacinterna jag satte ut för ett par veckor sen står nu i full blom. Det blir en riktigt härlig färgklick på den grå betongtrappan. Nu väntar vi bara på solen och värmen.

Påskbrasa



Vilken tur att jag hade kameran med mig när vi skulle kolla in påskbrasan. Riktigt kul att ta silhuettbilder ju. Blir så fina effekter med elden. Såg ni någon påskbrasa i år? Det är tradition där jag kommer ifrån.

Ikväll håller vi på att kika på en resa, funderar på en weekend framåt pingst.
Får se vad vi kan hitta.

Från påsken



Bilder från Påskafton. Vi hade tur med vädret och som vanligt fick vi en solig om än lite kall påskafton. God mat, (inga foton på detta tyvärr), äggmålning, promenad vid havet, påskbrasa (fler bilder kommer) och trevligt sällskap.

Ledigheten har varit så skön, men alldeles för kort för jag har tusen roliga projekt på gång. Nu ska jag fortsätta måla köksskolar. Bara en klar hittills. Himlars vilken tid det tog!

Påskgott



I år blev det inget ägg tyvärr, så jag fyllde finaste ostronfatet med lite påskgott i stället. Kör på en lite lyxigare variant denna gång med gobitar från Anton Berg. Ser fam emot en mysig kväll med choklad och ett glas rött.

Välkomna hit!

Jag vill passa på att hälsa nya läsare välkomna hit. Blir alltid lika glad när ni kikar in och postar en kommentar. Lovar att svara på alla era frågor och jag tittar alltid in hos er som kommenterat. Det är så roligt att se vilka ni är. Vill ni följa mig, klicka bara på knappen nedan.
bloglovin

Klara, färdiga, gå!



Det var inte bara en denimskjorta som fick följa med hem från stan häromdagen. Ett par färgglada träningsshorts a´la 80-tal har även de fått ett nytt hem. Inbillar mig att jag med en ny träningsgarderob kommer att känna en större lust att träna. Vad tycker ni? Blir man mer motiverad att träna med snygga kläder?



Här ser ni vad jag delvis ska sysselsätta mig med under påskhelgen. På fönsterbrädan i vardagsrummet står redan fullt av småkrukor som det här och var har börjat spira i. Det är inte alla frön som tar sig och en del växer oändligt långsamt så det gäller att ha tålamod med de små liven. Mitt största bekymmer är dock var jag ska få plats med alla nya örter och blommor. Jag tror att lösningen får bli en odlingslåda i år. Ska strax kika mer på det visar så klart hur allt blir.

Denim + volanger = sant



Min första denimskjorta har inhandlats. Har kikat på denna ett bra tag nu och tycker den är så söt med volangkant i både ärmslut och knäppning som gör det där lilla extra. Tycker det känns lite extra vårigt med upprullade ärmar, men låter gärna volangkanten kika fram. Fina att bära både öppen och knäppt. Glad att att jag slog till tillslut.

:-):-):-)




Tack Karin!
Vilken trevlig och rolig överraskning jag fick när jag kom hem från jobbet idag!

Dahlior



Dagen startade med ett besök på Garden Center i Mölnlycke, där hänger jag gärna och ofta såhär års. Älskar att ha gott om tid på mig och kunna flanera runt länge och väl för att planera, inspireras och insupa våren. Hade väl ingen direkt inköpslista förutom lecakulor och några panseér att ha på trappen. Hem kom jag dock med både det ena och det andra. Här på bild har ni triss i rosa dahlior. Hittade några lägre sorter att ha i kruka eller ampel. Älskar att de är stora och färgstarka och tar plats i trädgården, då syns dom även på håll vilket jag tycker är roligt. Dessa blommor kommer i en mängd former och färger så att alla kan hitta sin favorit.

Dahliorna är knölar som sätts i jorden först när nattfrosten är helt över. Detta är jätteviktigt, då dessa blommor är väldigt frostkänsliga. Likaså tar man upp knölarna ur jorden när det blommat färdigt och första frosten kommer. Då ska de förvaras inomhus, gärna mörkt och svalt och torrt i t.ex en kruka eller låda fyllt med torv. Där ligger de sedan i väntan på en ny sommar. Då är de bara att plantera ut dem igen. I källaren förvarar jag mina förra säsongens Dahlior. Det ska bli spännande att se hur de har klarat vintern.

RSS 2.0