Intressant läsning!



Håller på att lära mig grunderna i grafisk design och har haft en minst sagt haft intensiv vecka med näsan i böckerna.  Älskar ju foto, men att arbeta med kodning av hemsidor och objektsgrafik är ett helt outforskat område för mig. Dock verkar detta väldigt intressant och jag känner på mig att jag kommer att lära mig en himla massa nyttigt och kul den här vårteminen. Min förhoppning är att jag sen ska kunna använda mig av mina nya kunskaper för att också kunna ge bloggen ett lyft och kanske rent av en ny design.

Till mig



En liten present från mig själv till mig själv blev det häromdagen. Fina mysbyxor från Lexington.

Fint



Fina presenter som jag fick på min födelsedag. Tack alla! ♥.


Kalas forts.



Jag älskar att fota mat och kakor som ni kanske märkt, men här kommer även en bild av min fina farmor ♥.

Kalas



Här kommer lite bilder från helgens kalas. Vi hade jättetrevligt åt en massa gott och jag fick finfina presenter. Tack alla fina som var här och firade min födelsedag med mig ♥.

Lägger upp fler bilder från kalaset imorgon.

Snö & kalasförberedelser




Idag fixar och donar vi inför morgondagens kalas. Baka, städa, handla! Det har börjat snöa tokmycket här i Göteborg och är alldeles vitt ute på marken. Årets första riktiga snö! Jag som trodde vi gick emot vår nu. Ipod:en fick jag i fördelsedagspresent av J:-). Min färg å allt ♥.

Vårjackan!



Den här fina vår/sommarjackan från Hunkydory i marinblått är nu äntligen på väg hem till mig. Den gröna är grymt fin, men ser ut att vara slut överallt! Marinblått kommer passa perfekt till sommarens vita klänningar, khakifärgade shorts/byxor och till jeans såklart! Med nästan 1000 kr rabatt är jag riktigt nöjd med mitt köp!

Birthday today




Födelsedag idag, ett år äldre, tiden går för snabbt! Den här dagen hade jag gärna firat på den här underbara stranden i Tropea, södra Italien. Bilderna är från vår resa i september. Nu drömmer vi (eller jag) om nya underbara resor och spännande upplevelser. Min födelsedag ska vi fira i helgen, då blir det lite kalas här. Jag och J ska också ut och äta något gott. Sitter och spanar in olika restaurangers menyer nu. Är riktigt sugen på Casino Cosmopols Monte carlo brunch, men de öppnar inte förrän den 28:e! Why?. Peacock Dinner Club, Canton House  och Dubbel dubbel är tre andra Göteborgsfavoriter. Den sistnämnda har jag inte besökt än, men den har en himla spännande meny med massa Dumplings & Wantons menyer. Mums!

Auktioner



Har nyss lagt upp ett gäng auktioner på Tradera. Kommer att lägga upp fler under veckan. Är du intresserad av något, kika in här.

Lilla Delsjön




Det blev en timmes promenad runt Lilla Delsjön idag. Skönt att komma ut och röra på sig och få andas lite skogsluft. Tänkte besöka Bertilssons stuga, ett mysit litet fik som ligger vid sjön, men där var som vanligt smockfullt med folk och kö redan i entrén. Vi klarade oss utan fika och har istället svängt ihop en god lasange med touch av rödvin. Mums! Håller på att lägga upp en massa auktioner på Tradera nu. Lägger upp en länk senare om någon är intresserad.

En gobit på rea



Den här superfina tröjan från Hunkydory är på väg hem till mig nu. Hittade den hos Milk & Honey för halva priset! Såg att den fortfarande säljs till ordinarie pris på t.ex NK. Det här kallar jag fynd!

Nu blir strax promenix vid Delsjön, lite grått idag, men hoppas att vi klarar oss undan regn. Kameran följer med.

Long time no see




Ni kanske har tänkt att det varit dåligt med bloggande här den senaste tiden. Jag har helt enkelt haft fullt upp med jobb denna vecka. Tycker det är roligast att lägga upp bilder jag tagit själv, men när jag inte har tid att fotografera blir det ibland lite glest mellan inläggen. Tycker i alla fall att det är väldigt roligt att ni fortfarande kikar in då och då:-). Uppdaterandet kommer sannolikt att gå lite i perioder efter hur mycket tid som finns. Våren och sommaren är dock en period som med all säkerhet kommer att fotograferas i massor, så mycket roligare att ta bilder när det är grönt och fint ute och trädgården spirar:-).

Kickade igång den här dagen och helgen med med årets första Body Pump pass. Nu minns jag varför jag så sällan tränar pump. Det gör typ ONT överallt! Trivs bäst med mina MRL-pass tillsammans med body balance, men saknar styrketräning för överkroppen. I fortsättningen ska jag försöka satsa på trippeln 30 min pump, 30 min core, men 30 min spinning byter jag ut mot gymmet i stället och så varvar jag detta med powerwalks.

Förutom träning var vi en sväng till stan, men det gjordes inga stora investeringar. I stället har jag beställt en fin tröja från Hunkydory, nedsatt till halva priset. Visar imorgon. Tre kassar har jag också rensat ut från garderoben som ska skänkas bort/säljas. Skönt att bli av med sånt som bara ligger och skräpar

Kvällen har bestått i att surfa runt bland reor, kika på serier, dricka lite gott rött och några härliga praliner från Flickorna Kanold. Nu är jag nöjd och ska strax krypa till sängs med ett avsnitt Desperate Housewives. Godnatt!

Te



Det dricks väldigt mycket te här hemma, så när vi fått lite julklappspengar kände jag att det var dags för en ny vattenkokare. På en shoppingtur i Umeå fick denna vattenkokare från OBH Nordica i vit pianolack följa med hem. Den passar verkligen bra in här hemma och ser så stilig ut att man gärna har den stående framme. Matchar dessutom teburkarna från Bruka och nya kakfatet från Koizol:-).

Tror jag ska baka lite Gi-scones till mitt kvällste:-)

Mera från landet



Lite fler pics från landet kommer här. Vi åt en utsökt kalkonmiddag med förrätt och efterrätt, väldigt mumsig. Alfons, katten ville inte bli fotad och försökte smita upp på övervåningen. Vädret var superfint. Nästa gång blir deten promenad vid havet som ligger alldeles i närheten. Härligt att va på landet ibland.

Träna snyggt



Jag har passat på att uppdatera garderoben vad det gäller träningskläder. Fyndade lite på rean, men det mesta var vårnyheter i blandade märken. Allt är från Inter Sport. Så sällan jag köper nya träningskläder, så det blev en hel del på en gång. Har även spanat in en jacka och ett par shorts på Nike-shopen som jag är sugen på. Får se om jag slår till.

Livet på landet



Igår var det kalkonmiddag hos familjen med grannar på landet. Jättegott och trevligt! Tog lite fler bilder som jag lägger upp här imorgon. Gillar att fota djur, så igår fick en höna posera lite motvilligt:-).

Idag har det tränats Body Balance och powerwalk. Nu blir det hemlagad pizza hos oss.

Inspirerande läsning



För mitt presentkort (julklapp) på Akademibokhandeln köpte jag boxen Digitalfotografi - en faktaserie i tre delar av Scott Kelby. Har redan slukat flera kapitel i första delen och tycker att den verkar väldigt givande och intressant! Här finns kapitel om allt ifrån hur du tar skarpa bilder till hur och när man egentligen ska fotografera landskap. Här ges också tips för den som ska fotografera bröllopsbilder, hur man tar fina blombilder och vad man bör undvika när man tar porträttbilder. Mycket handlar om hur proffsen gör och vad kan vi lära av dem. Jag gillar att man får så konkreta tips som t.ex vilka inställningar man bör använda i olika situationer för att uppnå visst resultat. Böckerna är lättlästa och omfattar de flesta och vanligaste fotograferingssituationer man kan tänkas komma i kontakt med. Så kul när man får en aha-upplevelse eller hittar svaret på just det man alltid har funderat på. Ska erkänna att det har varit lite svårt att lägga i från sig boken om kvällarna, man vill liksom veta mer hela tiden:-).

Har ni andra tips på bra fotoböcker eller webbsidor, hojta till!

Min nya jacka

Utlovade ju en bild på nya jackan jag köpte ute på Hönö i helgen. Färgen är grågrön kan man säga och tyget aningen blankt. Rejält sydd är den också och varm och skön med stoppning av dun. Jag gillar den massor. Det bästa var ju att jag fick den till halva priset med. Ibland ska man ha tur:-).

En liten utflykt



På Nyårsaftons förmiddag sken solen och vi passade på att göra en liten utflykt till Hönö. Varför just Hönö denna dag tänker ni kanske? Jo för där finns en finfin liten butik som heter Nantucket. Jag hade spanat in en jacka ur deras webshop som just nu är på 50% rea. Eftersom det inte var öppet köp på reavaror kände jag att måste dit och prova. Sagt och gjort med en bilresa på 30 min + färja tar man sig från Göteborg till Hönö. Butiken var jättetrevlig och det är ett hett tips om ni är där på besök i sommar. Jackan passade finfint och fick följa med hem. Knep den sista ur min storlek till ett pangpris, så glad. Kommer bild vid senare tillfälle. Spana gärna in webshopen och rean som pågår nu.

Gott nytt år!!!








Nyårsafton har passerat och det är nytt år idag. Funderar på om jag ska ha några nyårslöften, ska ni?  Spenderade gårdagskvällen ute på landet med några vänner och som vanligt åts det en massa gott. Hoppas ni hade en härlig kväll! J hade köpt kinesiska luftballonger, tycker de är så vackra, men vad fort de försvann upp i luften! Fick va snabb med kameran:-). Nyårsdagen tar vi det lugnt här hemma. Pyssla, städa, tvätta lite och se någon film till kvällen. Vädret lockar inte riktigt att gå ut i just nu, får se om det blir en liten promenad sen.

Gott nytt år till er fina läsare! Hoppas att ni vill fortsätta följa mig under 2012. Massa kramar!

RSS 2.0