Väskfynden

Tror visst jag fick mersmak för det där med loppis, för redan dagen efter att vi kommit hem begav jag mig iväg till närmsta secondhand, ett besök jag verkligen inte ångrar. Det visade sig att det doldes en liten skattkammare där inne. Jag som flängt land och rike runt (nästan) på loppisjakt gjorde nog faktiskt några av mina bättre fynd just här, bara några knappa kilometer hemifrån. Tre fina handväskor bl.a., precis vad jag behövde. De var definitivt värda femtio kr styck. Fynd!

Triss i mintgrönt

 
Detta bageri/konditori i Nice blev snabbt en favorit hos mig. Visst är det fint! Har blivit smått kär i mintgrönt och matchar stället med min favoritkjol från Monki. Hur söt är inte bilen föresten? En Fiat 500. Såg ut som en jätte när jag försökte posa lite snyggt intill den. Tänk att lite pasteller och färglada  hus och bilar kan göra en så glad!

Sjutton kronor

 
Dessa fyndade jag Secondhand på Prio1 i Norrköping förra veckan. För knappt två guldpengar blev de mina. Klänningen är i ren bomull och skönt svalt tyg. Den ska jag lägga upp så den slutar ungefär vi knäet. Hinner kanske inte användas så mycket i år, men det kommer ju fler somrar:-).

Från Östergötland till Småland och hem igen

 
Äppellådan fyndade jag i en liten butik i Kivik förra sommaren.
 
Några mysiga och varma sommardagar har spenderats på landet utanför Norrköping. Hela vistelsen samt vägen dit och hem igen har varit fylld av besök på loppisar och antikaffärer och vi har sett en himla massa roligt längs med vägen och besökt platser dit man aldrig annars kommer. När jag packade upp alla mina fynd under morgonen var det som rena julafton. Några har jag precis fotat och visar er imorgon:-).
 

Côte d'Azur

 
Så här blått var faktiskt havet! Blir sugen på att hoppa i när jag ser bilderna, men när stranden var fullproppad och man fick vara uppe i ottan för att kämpa sig till en ynka badlakansmeter tappade jag lusten. Fokuserade min bild ovan på en privat del av stranden där det såg extra läckert och iunbjudande ut. Klapperstenstränder är det som gäller i Nice och stora kraftiga vågor som slungar runt en som en vante om man inte är beredd. Stranden är kilometerlång och man ser inte slutet på den från ena änden till den andra. Frukost en tidig morgon här är riktigt mysigt!

På grillen

 
Detta är vad som låg på grillen häromkvällen. Underbart med högsommarvärmen och grillkvällar! Vi har det bra här i Östergötland. Gjort små utflykter runtomkring och bl.a. varit i Rejmyre Glasbruk, fikat och ätit lunch samt kikat in i flera antikaffärer och loppisar. Inga fynd idag, men har några ställen kvar jag vill besöka imorgon. Ikväll grillar vi lax och njuter av den varma sommarkvällen. Hoppas ni har det fint!

Mot sommarstugan

 
Så här fint blommar det hos oss nu:-)
 
Nu bär det av till landet och sommarstugan i Östergötland. Stannar till helgen, men bloggar därifrån. På vägen dit tänkte jag hinna med några fler loppisar. Min nya hobby tror jag. Så kul:-)
 
 

Nice - I City

 
Det kryllar av butiker i Nice och de övriga större orterna vid Rivieran,  både lyxiga, exklusiva och de mer vanliga kedjorna inhemska och internationella samt alla turist- och souvenirbutiker förstås. Vi föredrog dock att kika lite mer på marknader, arkitekturen, promenader, hamnar och mysiga restauranger/caféer. Varje dag är det marknad på Cours de Saleya i Nice. De har både blomstermarknad och delikatesser, frukt & grönt, baguetter, oliver, nötter etc. Jättekul att bara går runt och kika och provsmaka lite här och var, för det får man göra:-). Här kan man också lätt finna något till frukosten för att sedan slå sig ned på t.ex stranden eller i någon park. Vi hade inte frukost på hotellet utan handlade ofta i den närbelägna matbutiken som även de hade nybakade baguetter, frukt, youghurt m.m. Mysigt att sitta ute och äta. I den närbelägna staden Antibes hade de en superfin marknad med en massa godsaker. Mer om den kommer i ett inlägg längre fram:-).

Dagens bildbomb - Utflykt & loppisrunda

 
Vi flydde molnen i Göteborg och styrde kosan först mot Kungsbacka och sedan Varberg.  Fick ett spontant infall och ville besöka några loppisar, eller snarare secondhand/antik affärer som jag hittat på nätet. Det blev en riktigt trevlig och dag, solen var med oss och även shoppinglyckan. En hel del smått och gott fick följa med hem. Osäkert om allt verkligen var fynd, då jag är lite nybörjare på det här med loppis, men kul var det i alla fall.
 
Redan i Kungsbacka blev vi hungriga och stannade till vid Storstugan som ligger vi Tjolöholms Slott (översta bilden). Därefter bar det av mot Röda Korset Kupan i samma stad. Här gjorde jag två fynd och t.o.m J hittade nåt. Nästa stopp blev Second Chance som drivs av Pingskyrkan i Varberg. Ut från butiken kom jag med en hel kasse full av småsaker. Sist men inte minst i detta lilla "loppisrally" blev Nostalgirundan centralt inne i Varberg med mycket glas och porslin samt möbler från 50- och 60-talet. Här var inte billigt alls, men knep ändå några grejer som jag lyckades pruta lite på.
 
Dagen gick fort och avslutades på Café Smedjan beds som också är ett B&B samt en liten butik med antikviteter och möbler gjorda av återvunnet trä. Verkligen mysig miljö där och har ni vägarna förbi är det ett trevligt litet stopp. Samtliga bilder utan de tre översta är därifrån. Blev tyvärr inga bilder från butikerna i övrigt, men visar fynden under veckan.

Hälsningar från Nice

 
Har haft en kanonbra semester på rivieran med fullt upp från morgon till kväll. Stor sol varenda dag och över 30 grader. Bodde i Nice, vilket visade sig vara en mycket bra utgångspunkt för de sevärdheter vi skulle besöka.  Det är nära till allt, Cannes, Antibes, Monaco m.m. Nice har ett stort utbud av shopping och restauranger, en mysig stadsdel kallad Vieux Nice - Gamla stan och en fin strand mitt i stan med Promenade des Anglais alldeles intill. På kvällarna lever promenaden upp med inlines och skateboardkonster, fotograferande turister, uppklädda och festsugna. Det är en väldigt turistig stad och nu mitt under högsäsong var det proppfullt med folk på stranden från tidig morgon till sen kväll. Det är inte riktigt vår kopp te så det blev tyvärr inte så många dopp, utan i stället mera sightseing. Vi har gått kors och tvärs, åkt buss och tåg och sett en massa fint och intressant. En intensiv, men rolig semester. Håll utkik efter del två ikväll eller imorgon:-).

Hemma nu

 
Det är fantastiskt härligt att vara ute och upptäcka världen, men visst är det allt lite skönt att också få komma hem igen, åtminstone till sin egna sköna säng och att få vakna upp till en rejäl och hederlig frukost. Baguetter och croissanter i all ära, men efter någon vecka längtar jag redan efter fullkornsbröd, ost, fil och flingor och färska bär. Min första svenska måltid efter efter hemkomst blev dock ingen traditionell husmanskost, utan bara lite enkel, men ack så god sushi att smaska på i eftermiddagssolen. Har även hunnit med en liten runda i trädgården. Där händer det mycket på 1,5 vecka.
 
Nu har jag precis importerat bilderna från kamerans minneskort och har nu att se fram emot närmare tusen bilder att sortera och redigera. Kika in imorgon på söndag för ett första inlägg från resan.
 
 
 
 

Bonjour!

En liten hälsning från Nice och Rivieran där vi har det supertrevligt, men mycket varmt! Ser att ni är flera som kikat in här under veckan och kommenterat vilket är jätteroligt! Jag ska kolla in era bloggar när jag kommit hem:-). Det har varit fullt upp med aktiviteter och utflykter här nere hela tiden så jag lägger upp lite roligare inlägg med bilder när jag kommit hem i stället. Har tagit massa kort på vackra och mysiga platser som jag gärna vill dela med mig av till er.
 
Kram
 
 

a bientôt!

 
Nu kära vänner far vi till Nice om några timmar. Hoppas att ni vil fortsätta följa mig när jag är tillbaka. Då kommer jag som vanligt att bjuda på massor av härliga semesterbilder. Får jag möjlighet under resans gång så lägger jag upp en liten hälsning här. Annars ses vi igen efter den 20 Juli.
 
Nu får ni ha bästa underbaraste semestern!
 
Kramar!

Packa & fixardag

 
 
På Café Borgyllen häromdagen.
 
Idag packas och tvättas och fixas det för fullt här hemma, redan imorgon bär det av:-). Just nu fixar jag ihop min "egna guidebok" med en massa fakta och trevliga tips jag hittat när jag surfat runt. Det känns som att det kommer att bli hur trevligt och mysigt som helst. Ser fram emot sol och värme, god mat, bad och turkost vatten!
 
Nu ska jag jobba vidare med min lilla guidebok:-)

Semesterläsning

 
Nu har jag ordnat lite böcker inför semestern och inte minst den stundande flygresan. Var jättelänge sen jag läste något skönlitterärt nu, så jag ser verkligen fram mot att bli sådär uppslukad och liksom fastna i en spännande roman. Verkligen avkopplande och semesterkänsla!
 
Läser ni någon bok under semestern?

Älskade pioner

 
Bilden tog jag förra veckan, men nu sjunger de på sista versen. De har blivit så stora och tunga att de lätt knäcks trots pionstödet. Nästa år måste jag skaffa ett högre. Men så vackra de är när de blommar. Lätt favoriten i min trädgård:-).

Mysbelysning i trädgården

 
Dessa fina lampor och lyktor skulle gärna få pryda min trädgård i sommar. Gillar särskillt den klassiska lyktan och industrilampan, så fina! Förra året hade vi pappersbollslingan från Ikea, men den lyste inget vidare på längre avstånd, nu är jag sugen på att göra ett nytt försök kanske med någon av dessa. Alla lyktor är nu på rea och kommer från Potterybarn.

Dagens bukett

 
Regnet har öst ner över Göteborg idag, och ingen sol i sikte ännu. Har skapat lite somrigt inne istället med blommor jag hittade under gårdagens promenad. Pionen är från trädgården. Den doftar så gott! Lika bra att rädda dem undan regnet nu och passa på att njuta lite längre av dem inomhus i stället. Dagen har gått fort, men städning, klippning hos frisören och en sväng på stan har jag hunnit med. Har lite små inköp som behöver göras innan resan. Nu ska jag krypa ner med en kopp te i soffan och se film eller gårdagens sommar med Ernst som jag missade.
 
Trevlig kväll!

Franska på resan

 
Så här har nästan hela min dag sett ut. Har legat på en filt ute i trädgården och bara tagit det lugnt, läst tidningar, trädgårdsböcker och vilat. Verkligen välbehövligt! Passade också på att plocka fram min gamla franskabok för att friska upp ordförrådet inför resan. Kul att upptäcka att man faktiskt minns en hel del och att allt inte är glömt. Nu får vi se om jag vågar pröva några fraser väl på plats:-).

Carbonara

 
Älskar Carbonara, men idag hittade jag ett recept som lät lite annorlunda mot de tidigare jag prövat. Bestämde mig för att svänga ihop det här till lunchen idag och det ångrar jag verkligen inte. Den var utan att överdriva himmelsk och kommer definitivt att bli en paradrätt i vårat hem framöver. Det är sällan jag lägger ut matrecept i bloggen, men detta vill jag gärna dela med mig av till er.
 
4 Personer: 500 g spaghetti, 200 g pancetta (italiensk bacon, jag tog vanlig i stället), 5 äggulor, 1 äggvita, 2 handfullar bredbladig persilja, hackad (gjärna hemodlad), 75 g parmesan riven, Rivet skal från 1 obesprutad citron
 
Gör så här: Koka spaghettin och rör i lite olja. Skär pancettan i små tärningar och stek dem gyllene i en panna. Blanda den nykokta spaghettin med pancetta, äggulor, äggvita och persilja i den varma kastrullen. Strö över citronskal och parmesan före servering.
 
Njut!
 

Glad överraskning

Älskar glada och oväntade överraskningar. I morse fick jag en sån. Tack Karin & blogg.se
 
P.s Nu finns även receptet upplagt, för er som vill pröva själva.
 

Marsipan

 
Klätterrosen New Dawn blommar för fullt just nu och översållas av små rosa knoppar. Det är en riktig sagoros i  ljust rosa som doftar alldeles underbart när man går förbi. Idag har jag satt mina sista vallmoplantor i jorden. Ska bli spännande att se om de hinner blomma i år. De lär vara alldeles ljuvliga!

Kokos

 
Efter att jag planterat om mina växter tänkte jag spendera kvällen såhär med inredningstidning, en film och nya Marabou Coconut. Helt okej, men aningen söt. Har ni testat den?

Min vita lagun

 
Här ser ni bilder av den nya rabatten jag grävde i våras, här delvis i blomning. Bilderna är tagna för ca tre veckor sen. Idagsläget är den nu helt helt färdig och fylld med växter som väntar på juliblomning. Här ser ni bilder från när rabatten anläggs, rabattkanten kommer på plats och från när plantorna placerades ut i rabatten. Min lagun som jag kallar den pga formen innehåller mestadels vita blommor, men nu med lite lila och rosa inslag. Till nästa vår flyttar jag kanske om och gör den till en helvit rabatt som är så vackert när den ligger i halvskugga. Det vita löjtnantshjärtat alba är en av mina abssoluta fvoriter tillsammans med den vita doftpionen (inte utslagen på bild). Kantnepetan och den vita stäppsalvian blommar för fullt idag och det båda rosorna har fått knoppar. Här och var har jag sått brudslöja och sommarmalva. Ska ta lite nya bilder snart och visa er förändringen. Det är så roligt att se hur allting ändras under säsongens gång.

RSS 2.0