Välkommen vår!
Idag har jag städat bort höstens alla löv och grenar från trädgården. Det var riktigt härligt att vara ute i solen och fixa och göra fint. Jag får massor med vårkänslor när solen skiner och inspirationen flödar. Det här är ju bästa tiden på året! Förutom trädgårdsfix har jag hunnit med en fika på stan och en hel del oplanerad, men trevlig shopping. Kan hända att lite bilder kommer upp från det med.

Nu är det dags att svänga ihop en pizza och se någon spännande film. Tips?

TrädgårdenVackra vårtecken tittar fram lite här och var i trädgården. Mina planer för helgen är att kratta bort alla löv och pinnar i gräsmatta och rabatter samt tömma utomhuskrukor på vissnande ljung. Nu ser jag dock på termometern att den vara visar två grader, så det får bli till att pälsa på sig rejält. Mitt andra projekt är att måla om mina gamla köksstolar, allt är förberett så det är bara att sätta igång. Kul med lite förrändring. Visar förstås bilder på resultatet sen.

TråkigheterDet är roligt att se att ni fortfarande kikar in här fast mina uppdateringar har varit få den senaste tiden. Det gör mig glad ska ni veta! Men jag återkommer alltid, förr eller senare. Det händer väldigt sorgliga saker just nu. En mycket kär familjemedlem är på väg att lämna livet efter en tids sjukdom. Det känns otroligt tufft att bara se på, när ingen hjälp längre finns att få. Det enda man kan göra är att närvara och visa sitt stöd och att man bryr sig, men usch så tråkigt det känns. Orättvist! Nu blir ingenting sig likt längre ♥.

FrönSommarens örter och blommor ligger nu och gror på min fönsterbräda. Hoppas att de tar sig bra och att jag har fina plantor att sätta ut när nattfrosten är över. Detta är lite av en så-premiär för mig, så det ska bli spännande att se förrändringen under de kommande veckorna. Ser nu framför mig ett härligt litet krydd- och grönsaksland:-).

InneHär är det vår även inomhus. Planterade ett gäng pärlhyacinter i den lilla silverskålen från Day. Vita tulpaner är en klassiker här hemma om jag får välja. Så sugen på att piffa, städa, fixa och greja med allt möjligt nu, men allt har sin tid, får se vad som hinns med i helgen. De fina skjutdörrarna och garderoben ska ni få se längre fram nrä vi fått i ordning. Det blev verkligen otroligt lyckat!

VårteckenSnödropparna dyker troget upp år efter år och piffar till trädgården mitt i allt det bruna och trista. När pärlhyacinterna gjort sitt i krukan får även de en plats här i trädgården. Tänk på att ni kan återanvända de lökväxter ni sätter i kruka. Man blir ju extra glad av lite färgklickar här och där såhär års.

Vår i luftenVilket härligt väder det var under förmiddagen. Här vid altandörren var det lä och jag kunde fixa med mina planteringar i bara klänning och kofta utan att frysa. Vilken känsla! Våren börjar tidigt hos oss i år igen. Gjorde ett besök på en trädgårdshandel i helgen och kom hem med både penseér, pärlhyacinter, krokus och fröer. Här har nu både, såtts, planterats och omplanterats i en salig röra. Nu är det inte långt kvar tills vi får njuta av blå blomsterprakt. Lägger upp fler bilder på mina små projekt under veckan.

Mer från landetFler bilder fotograferade i Bokenäs. Älskar att fota naturbilder, men det blir ganska lite av det såhär års, så man får passa på när man har vädret på sin sida. Ikväll har jag bokat in ett Zumbapass. Det var säkert ett halvår sen jag tränade Zumba sist. Nu är det ny instruktör. Ska bli spännande att se koreografin, men med rätt musik funkar det mesta.

I vårsolenSåhär fint väder var det på landet i helgen! Vi tog en riktigt skön långpromenad. Här har det badats en hel del när jag bodde hemma. Fint va! Det är svårt att förstå att det ska snöa här i Göteborg imorgon när man äntligen har fått lite glimtar av våren. Har till och med sett flera vårtecken i trädgården idag. Hoppas nu att våren kommer snabbt och att kyla och snö blir kortvarigt.

Nu blir det fläskfilé och potatisbakelser med rödvinssås. Lyxar till det lite på en tisdag:-)

Chokladpaj, födelsedag och solsken

Födelsedagsfirande med familjen på landet igår och det bjöds på en otroligt god chokladpaj som jag älskar. Underbart fint väder hade vi, så det blev långpromenad i solen vid havet. Härligt. Fler bilder kommer upp under veckan.

RSS 2.0