I ur och skur

 
Äntligen gummistövlar! Dessa Hunterstövlar kom med posten för några dagar sen. Det är mina första gummistövlar i vuxen ålder. Det ni! Nu när det finns så många snygga modeller var det lika bra att slå till. Här i Göteborg regnar det ju allt som oftast den här årstiden och nu kan inget stoppa mig från att gå ut. Utmärkta för mig som har trädgård dessutom. Tycker dessa är tillräckligt snygga för att även funka som vanliga stövlar en grå och mulen dag. Nöjd!

Rosa begär & feberdrömmar

Bilder: Pinterest & Ikea
 
Har fått nåt slags crazy ha-begär efter en rosa soffa, eller divan. Det sistnämnda har jag nog tyvärr inte plats för, men en soffa åh så fint det hade varit! Tänk vitt, lite svarta detaljer, lite silver och så denna rosa färgklick! Färgen på soffan till vänster ser ut att ha nästan samma varma härliga nyans som min finfina lampa. Men Ektorpsoffan till höger är faktiskt precis den som jag har i vardagsrummet, fast i vit klädsel. Den rosa säljs inte längre i butik, men går att hitta begagnat. Sugen är jag så klart, men frågan är om man inte tröttnar snabbt. Dessutom skulle J gå i taket om soffan blev rosa;-). Just nu vill jag dock gärna spontanklicka hem en klädsel, men ska nog lugna mig lite. Tror faktiskt att jag yrar. Feberdrömmar

En helg går så fort

 
Har försökt kurera mig, men har samtidigt jobbat lite här hemma. Idag var en heldag med besök hos familj och gamla vänner. Känner mig inte helt kry än, men har en viktig vecka som väntar. Nu ska jag strax krypa ner i soffan med med en kopp te och Solsidan, samt sista avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar på svt play. Har ni kikat på den? Tycker den är riktigt bra, men blir så berörd, den är så sorglig ju! Hoppas att slutet för med sig något gott också, så att inte allt bara skedde utan mening. Jag undrar hur det går för Benjamin?
 
Hur har ni haft det finisar? Hoppas att ni haft en toppenhelg!

Löv

 
Hittade så otroligt vackra löv på min senaste höstpromenad. De var dom sista som fanns kvar och nu är dom förevigade. Kanske borde ha tagit hem några, pressat och gjort en vacker tavla. Hade en massa höstpysseltankar, men tiden rusade iväg. Har ni höstpysslat något i år?

Baka med hjärtat

 
Förkylningstider här hemma. Ingen bra tajming alls. Lite gladare blir man när när man plockar fram sina nybakade hjärtfrallor tillsammans med en stor kopp te. Inget går ju upp emot hembakat. Det är kärlek det!

Tidningar på hög

 
Min väggmonterade tidskriftssamlare är riktigt snygg att titta på, men inte särskillt funktionell, då den passar bättre för att visa upp tidningar snarare än att förvara dem. Därför har jag nu kompletterat design med funktion genom att inhandla detta enkla, smarta och ack så stilrena tidningsställ som samlar alla mina finaste tidningar i en prydlig hög. Har egentligen en hel drös med tidningar, men har bestämt att de snyggaste (som matchar inredningen) förvarar jag här, medan resten har förpassats till en hylla i garderoben:-). Gillar ni tidingsstället. En likadan hittar ni här.

Att dela med sig av sitt liv

 Bilder tagna i trädgården idag
 
Har funderat över om jag ska bli lite mer personlig här i bloggen och i så fall på vilket sätt. Ni som följt mig ett tag kanske tänker att att det är en lättsam och trevlig blogg där jag främst delar med mig av mina intressen och min fritid framförallt i bilder. Det är så jag har velat ha det. Jag skriver sällan eller aldrig om vad jag huvudsakligen gör om dagarna och de flesta av er har förmodligen ingen aning. Många bloggar har en liten inforuta om sig själv på startsidan som talar om lite av vem man är, vad man gör och bloggens syfte osv. Det tycker jag är trevligt. Jag har fortfarande efter fem års bloggande inte publicerat någon sådan "ruta". Framförallt för att jag har velat särskilja mitt bloggande från mitt övriga liv och att för mycket personlig information på nätet känns skrämmande. Tanken är nu inte att jag ska bli privat här i bloggen, för mycket information vill jag fortsätta hålla för mig själv. Men lite mer personlighet kanske vore trevligt, eller vad säger ni?! Jag uppskattar i alla fall när de bloggar jag följer visar lite personlighet och att man får veta lite mer om människan bakom bloggen. Tänkte att jag börjar med att knåpa ihop ett inlägg om vad jag pysslar med om dagarna nuförtiden, så får tiden utvisa vart vi hamnar. Har ni några andra önskemål, något ni vill se mer eller mindre av här i bloggen eller något ni vill veta är det bara att hojta till!

Regnigt ute - Mys inne

 
Regn hela dagen och det ser inte så lovande ut för resten av helgen heller. Trots att jag har trädgårdspyssel att göra så stannar jag gärna inne och myser såna här dagar i sköna kläder gärna min nya fina collegetröja från Lexington. Tur att det dessutom finns en massa trevliga saker att sysselsätta sig med här hemma också. Bakning står på listan den här helgen. Både bröd och fikabröd. Började med en kladdkaka till kvällens film
 
Hoppas ni har en mysig kväll!

Nu tar vi helg!

 
Kvällens goda idag är min favoritost Gruyere tillsammans med marmelad, goda kex och ett glas rött. Underbar kombination! Vill gärna se en film till, gärna thriller. Filmtips någon?

Tack för responsen!

 
Roligt att se att få syn på detta inlägget här i morse. Tack snälla:-) Stort tack också till alla som kommenterat under dagen. Jättekul att se att det finns fler som är nyfikna på boken och höra era tankar. Lovar att återkomma med en recension när den är utläst:-).

Boken alla talar om!

 
Har med spänning och nyfikenhet påbörjat läsandet av den så omtalade boken Femtio nyanser av honom eller Fifty Shades of Grey som den heter på engelska. Boken tillhör E L James triologi som slog ner som en bomb när den publicerades. I USA såldes boken i 10 miljoner exemplar efter bara 6 veckor i bokhandeln och succén har fortsatt med att 37 länder nu har köpt rättigheterna. Boken kommer också att filmatiseras.
 
Femtio nyanser av honom har beskrivits som romantisk, befriande och fullkomligt beroendeframkallande! Men den har också kallats erotisksexig, tantsnusk och banal kiosklitteratur á la Harlequin!
 
Senast i dag hörde jag två fnittrande tjejer eller rättare sagt kvinnor när jag stod och väntade på busshållplatsen stå och tissla och tassla om denna bok. Det var visst ett väldigt pinsamt och genant ämne att diskutera och det märkes att de tyckte att det var liksom lite förbjudet att tala högt om eller ens erkänna att man hade denna bok i sin ägo.
 
Det har också kommenterats att boken bör läsas i originalspråk då översättningen som gjorts anses felaktig eller bristfällig. Synd om detta ska dra ner betyget.
 
Det verkar som att det här är en bok som man antingen älskar eller avskyr!
 
I övrigt gör ovanstående recensioner inte detta till mindre spännande läsning. I stället blir man ju ännu mer nyfiken på vad en så laddad och kontroversiell roman kan bjuda på.
 
Jag ser fram emot fortsatt läsning och att få dras med in i denna spännande och förbjudna värld:-).
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen kökslampa!

 
Det blev ingen bumling till köket. I stället hittade jag den här snyggingen. Slope Pendel vit från Svenska Hem. Den gjorde sig riktigt bra över bordet och smälte in så väl att man knappt tänkte på att den inte funnits där tidigare. Nu ska vi bara känna av höjden lite, kanske sänka den något? Den har ett frostat glas undertill så att man slipper bli bländad. Ett bra köp helt enkelt!

Hej våren!


Äntligen är alla lökarna på plats. Gick bananas i handelsträdgården och köpte på mig 17 påsar! Alltså allt som alles närmare 150 lökar. Nu kan jag inte låta bli att längta lite till våren och drömma lite om hur fint det kommer att bli i trädgården. Färgskalan går främst i vitt (till vita rabatten), men också ljusrosa och lila. De orangea tulpanlökarna såg jag i en trädgårdstidning och föll pladask. De kommer definitivt att liva upp fram på vårkanten innan perennerna har vaknat.
 

Kvällens goda

 
Snart är det dags för kvällens goda och en film! Har plockat fram pralinerna och tryfflarna från Chokladfestivalen förra helgen tillsammans med en flaska rött. Ska bli skönt att krypa ner i soffan nu. Har grävt och krattat i trädgården hela eftermiddagen för att förbereda för höstens planteringar i rabatt och kruka av lökar och perenner. Lägger upp bilder när jag fått i ordning allt.
 
Hoppas att ni har en skön fredagskväll!

Snyggt för tidningarna

 
Nu har jag äntligen frått upp nya tidskriftstället som blivit liggande ett bra tag här hemma. Tycker det blev himla bra! På Mio har jag köpt den och jag suktade efter den redan för ett år sedan när jag jobbade där. Nu var den tydligen utgående så jag skyndade mig att knipa sista kartongen. Tillverkare är Oscarssons Möbel.    Tidskriftssamlaren finns även i 3-fack.

Vårnyhet till rabatten!

Bildkälla
 
Äntligen har jag lite ledig tid att fixa med trädgården! Idag ska vårens lökar inhandlas och sättas i jorden. Förutom tulpaner och allium så är nya Pärlhyacinten Pink Sunrise med på inköpslistan. Är den inte bedårande söt! Även krukorna med sommarblommor ska tömmas och fyllas på med ljung och gröna växter. Den här hösten har verkligen flygit iväg, men nu ska minsann jag med få lite höstfint utanför dörren:-).

Chokladfestivalen

 
 
I helgen besökte jag Chokladhimlen, nämligen  Göteborgs Choklad & Delikatessfestival. Här fullkomligt vimlade det av praliner och chokladkakor från både kända och mindre kända tillverkare. Hos varje tillverkare ges det chans till provsmakningar, en dröm för en Chocoholic som mig:-). Chokladen som enligt mig toppade festivalen var Flickorna Kanold, göteborstillverkare med anor från 1901. Allt de gör är förutom underbart gott också estetiskt tilltalande. Här inhandlades det både en och annan pralin kan jag lova. Älskar att testa nya sorter med spännande kombinationer. Passade också på att gå på deras föreläsning med provsmakning och jag måste säga att Jeanna Kanold som driver butiken var riktigt underhållande och lyssna på. Alla bilder ovan är tagna vid Flickorna Kanolds bord.

Höst i Göteborg

 
Sprakande höstfärger och gröna bokskogar, även dessa från Änggårdsbergen. Inviger här min nya höstkappa. Vi trivs som fisken i vattnet med varann. Nu ska jag bara rota fram halsdukar och handskar ur gömmorna som kan göra oss sällskap:-).

Ett perfekt hjärta från Willys

 
Titta vilken fin hjärtpotatis jag hittade hos Willys! Man kan tro att den är redigerad, men den är faktiskt helt naturligt formad såhär. Har endast frilagt potatisen och lagt på en roligare bakgrund i photoshop. Tyckte den var så fin att jag inte ens har haft hjärta att tillaga den:-).

En dag i skogen

 
Älskar att promenera i skogen, speciellt såhär års när träden får så underbara färger! Förra helgen tog vi oss iväg till Änggårdsbergen här i Göteborg. En favoritplats vid den här tiden om ni tittar tillbaka i arkivet:-). Stora delar av skogen var fortfarande alldeles grön, men så fort vi närmade oss Botaniska ändrade skogen karaktär och färgerna fullkomligt sprakade. Ljuvligt. Det här är en perfekt plats för foto!

Drömmen om en designklassiker

Foto: Danskens Lampkultur
 
Jag har länge varit på jakt efter en kökslampa att ha ovanför köksbordet och har nu i nästan ett års tid varit helt utan någon. Har besökt lampaffär efter lampaffär utan att hitta den rätte. För en tid sedan föll jag pladask för Bumlingen designad av Anders Pehrson för Ateljé Lyktan. Så fin! Skulle sitta som ett smäck ovanför nya köksbordet. Tyvärr har den rätte inte rätt prislapp! Har även kollat både Blocket och Tradera, men inte hittat någon från trakten ännu. Mitt hopp är i ställlet att hitta en snarlik ersättare eller en fin begagnad, helst i vitt. Vill du sälja din bumling eller har du sett något liknande? Tipsa mig please!

RSS 2.0