Roliga britter

 
Möt Karl Pilkington i An Idiot Abroad. Vilken kille!! Har precis sett klart första säsongen från 2010 och har skrattat hejdlöst här hemma. Den brittiska dialekten är helt underbar här! Man kan inte annat än älska Karl!! Han är killen som avskyr att resa och sällan låter sig imponeras av världen utanför Wales. Nu ska ska hans ögon öppnas och i första säsongen får han möjlighet att besöka Världens sju underverk och det är verkligen en underhållande resa. Har precis börjat se andra säsongen och det dags för Karl att genomföra en Bucket List, dvs en lista på de 100 mest populära platser och upplevelser människor önskar se och uppleva innan de dör. Problemet är att det inte är Karls lista, utan andra människors önskningar. Han ska nu välja bland dessa!

Finbesök

 
Kolla vilken söt liten rackare jag hittade när jag kikade ut genom balkongdörren i morse! Trodde det var Hacke Hackspett som var på besök, men i stället hittar jag världens sötaste lilla ekorre bland fågelmaten. Snabbt var jag där med kameran och tog några genom-rutan-bilder. Försökte glänta lite på dörren, men då var han kvick som tusan och kilade snabbt upp på staketet och sen vidare upp i fläderträdet. Första gången jag ser en ekorre här i trädgården på tretton år! Hoppas verkligen på ett återbesök:-).

Nybakat

 
Direkt från bageriet i Gunnebo kommer dessa härliga surdegslimpor. Köptes på utflykten i Söndags och tog slut i ett nafs. Måste försöka baka bröd lite oftare. Finns ju inget godare än hembakat färskt bröd som fortfarande är lite varmt ifrån ugnen med krispig yta och saftigt inre. Mums!

Söndagsutflykt

 
Efter fotostoppet hos svanarna blev det ett besök på Gunnebo Slott för att att köpa nybakt surdegsbröd från deras bageri. Passade också på att ta en fika i det trevliga cafeét och kunde inte motstå de söta små minisemlorna som serverades. Ett mysigt cafétips för er som bor i Göteborg!

Fotografera fåglar


På väg till Gunnebo på söndagsutflykt fick jag syn på en massa svanar vid Stensjön. Hade kameran med  mig och skyndade iväg för att knäppa lite bilder. Tror att de nyligen blivit matade för de var så nära, men så fort jag fått upp kameran började de simma utåt igen. Tyvärr har jag ju ingen zoom på 50 mm, men jag gjorde några tappra försök. Ska åka hit igen en dag med klarare väder å ta med lite bröd.Tror det skulle kunna bli riktigt fina bilder på svanarna med lite tur och rätt förutsättningar.
 

Världens godaste äppelsmulpaj!


 
Japp ni läste rätt! Den är alldeles underbar och så enkel att göra! Finessen med just den här pajen och det som skiljer den från andra smulpajer är en perfekt avvägd mängd av flingsalt. För att ni inte ska missa detta, så lägger jag ut receptet här nedan. Vi hade hade för övrigt en riktig njutningskväll igår då jag och en vän lagade en mumsig fläskfilégryta med touch av apelsin. Den var så god att jag borde ge er receptet även på denna, men tyvärr tog jag inga foton på maten, men nästa gång, då blir det bild!
 
Här kommer receptet på pajen.
 
Fyllning: 800 g äpplen, 1 tsk kanel, 2 tsk socker, 1 krm flingsalt, smör till formen
 
Smul: 125 g kallt smör, 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn, 1 1/2 del socker, 1 1/2 tsk flingsalt
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 °C
2. Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter.
4. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Wihoooo!!!

Betygen har äntligen kommit och jag slog klackarna i taket när jag fick VG på mitt projektarbete i Tekniker för webbdesign !! Har aldrig kämpat så mycket med en specifik kurs tidigare! Här kan ni läsa mer om projektet och se fler skärmbilder från sajten. Nu ska jag dansa vidare:-).

Semledagen

 
Semledagen idag! Det har väl ingen missat! Jag har såklart ätit en. Vaniljsemla blev det. God och fluffig var den, föredrar dock den äkta mandelmassan framför vaniljen. Vad gillar ni bäst? Vanilj eller mandelmassa?

Swedish Grace

 
Jag är förtjust i den här söta servisen Swedish Grace från Rörstrand. Var och kikade på tekopparna häromdagen. Så fina de var och i perfekt testorlek.  Serien är också väldigt fin i vitt!
 
"Servisen visades för första gången på Stockholmsutställningen 1930 och är designad av Louise Adelborg.  Den axformade reliefdekoren har blivit hennes tydliga signum under sin långa karriär".

Nytt till köket

 
Kunde inte motstå bokstavsmuggarna så det blev ett liten inköp här på Granpa´s i Göteborg. Teburkarna inhandlades på NK. De hade äntligen kommit till vår stad. Egentligen ville jag ha den andra modellen på te/kaffeburk, men den verkar inte säljas här. Passar perfekt in i vårt vita kök.

Söker efter evighetskalendern


En sån här Evighetskalender såldes för något år sen eller mer på Lagerhouse. Nu finns de inte kvar, men undrar om någon har sett liknande någonstans? Har sökt på nätet, men hittade bara en dyr variant för omkring 500 kr, vilket inte kändes helt värt priset. Tipsa mig please!

På tal om lampor

 
Dessa roliga lampor hittade jag hos Moltas Design shop. Kul idé! Kan tänka mig att de är helsnygga på rätt plats!

Detaljer

 
Min garderob saknar blusar! Häromveckan hittade jag en vit lagom transparent blus med fina och rätt diskreta detaljer i form av vita paljetter på kragen. Gillar den massor och är så glad att jag till slut fann en i rätt storlek!

Italienskt

 
Igår var jag bjuden på en supermysig Italiensk restaurang helt i min stil. Titta bara på lamporna så fina! Med oxfilé, potatisgratäng, rött vin och glass till efterrätt var jag rejält mätt och nöjd. Restaurang Marsala här i Göteborg. Lägg det på minnet! Trevlig personal med!

RSS 2.0