Fikapaus & programmering

 
Sista inlämningen för terminen är i full gång och hjärnan går på högvarv just nu. Sitter med ett avslutande projektarbete i PHP programmering. Tur att vi är två för man blir galet frustrerad av att ägna timmar åt felsökning medans solen skiner för fullt utanför fönstret. Uppdraget går ut på att skapa ett bloggverktyg vilket också innebär arbete i databaser för hantering av bloggdata och användardata. Idag har vi fixat stöd för loginfunktionalitet, sessioner och kryptering av lösenord. I helgen ska vi tvätta all data som skickas till databasen för att undvika s.k. sql-injektioner som kan skickas med formulär och manipulera eller radera användardatat. Viktiga saker, men hjälp vad trött man blir av att koda hela dagarna.
 
En fikapaus med några bullar kan faktiskt göra susen och vara vad som krävs för få den där aha-upplevelsen som för arbetet framåt. Tur att jag har duktiga Frida vid min sida:-).

Bästa pizzerian

 
Efter en lång dag med plugg och träning lyxade vi till det lite på godaste pizzerian i stada. Cyrano. Har ju bloggat om dem en hel del tidigare. De är ju kända för sina pizzor, men serverar också en del annat. Doftar alltid underbart när man kommer in här, eller faktiskt redan när man går förbi, finns alltid gott om plats,  och är dessutom himla mysigt. En favorit i vår del av staden.

Min vita lagun

Bilder tagna i juni 2012
 
 
Igår hämtade jag ut min beställning på vita kantnepeta och jag känner att det här kommer att bli så bra! De ser små och oansenliga ut nu, men kommer att bli större och vackrare om någon månad. Har tänkt placera dem i min vita lagunformade rabatt, då de flesta av mina kantnepeta från fjolåret gick under med vintern. Hoppas hinna peta ner dem i jorden idag, då jag längtar efter att se dem växa:-).

Blommar nu


 
Så här ser det ut i min trädgård nu. Tulpaner, pingstliljor och hyacinter blommar för fullt. Visst är franstulpanerna vackra! Krispigt vitt och frächt vårgrönt är en härlig kombination. Häromdagen flyttade jag om i rabatterna och satte ner några nyinköpta perenner. Det ska bli spännande att se resultatet sen. Just nu väntar jag på en låda vita kantnepeta som jag har beställt. Det kommer bli en perfekt inramning till min lagunformade rabatt.

Cheesecake LCHF

 
Efter en smaskig lasange och en powerwalk var det skönt att sätta sig i trädgården med varsin Cheesecake på glas. Det här receptet är väldigt enkelt att göra och jag hittade det hos bloggaren 56 kilo.
 
2-3 portioner
 
Mandelchrunch:
I stället för digistivekex gör man en egen Mandelcrunch: 50 gr smör, 1,5 dl mandelmjöl, ev 1 matsked sötning (t.ex tevia strö eller sukrin).
 
Youghurtröra:
150 gram philadelphiaost, 3 dl turkisk eller grekisk youghurt 10%, 1 dl frysta halvtinade jordgubbar, 1 dl sötning
 
Gör så här:
Smält smöret och blanda ner mandelmjölet och ev sötning. Bred sedan ut det på bakplåtspapper och grädda i ugnen, ca 175 grader i 7-8 minuter. Degen ska få lite färg. Ta ut och låt svalna, smula sönder till kaksmulor.

Vispa yoghurt och philadelphia med sötning, vispa ner jordgubbarna så att det blir en slät smet.
Varva krämen och kaksmulor i ett glas och toppa gärna med färska jordgubbar!

 

Planteringsdags

 
Idag har sommarblommorna inhandlats. Vitt är årets tema. På bild har jag planterat snöflinga, eller bacopa som den också kallas. Fick tag i jättefina och stora plantor. Vitt lyser upp en skuggig plats, skapar lugn och en känsla av harmoni och avkoppling.

Girls Night Out

 
 
Tre glada tjejer på fredagens bloggevent som arrangerades av Mgroup PR & Event. Bilden togs precis när vi anlände till nattklubben. Kameran hänger med som ni ser;-).

Tjejkväll!

 
Lite bilder från gårdagens eventGirls night out. Tog med mig min bloggande kurskamrat Lina i blått och hennes kompis Emma. Vi hade en riktigt trevlig tjejkväll med mingel och tävlingar, goodiebag m.m. på nattklubben Glow. Utställare var Grazette, Topshop, Aviani och Light Elegance Göteborg. Det blev inte så bra bilder från kvällen, då det var så mörkt i lokalen,  men vi blev även fotade när vi anlände, så ev dyker det upp fler bilder från kvällen. Vädret var fantastiskt och det verkade som hela Göteborg hade samlats på Avenyn denna kväll. Hoppas nu att sommaren fortsätter i samma anda:-).

Frukost i det gröna

 
Frukost ute och det känns som högsommar! Turkisk youghurt, bär, valnötter och mandlar är min varje-dag-frukost! Gott och nyttigt och man håller sig mätt länge!
 
Några bilder från gårdagens event kommer upp senare idag.

En perfekt dag för fläder

 
Vilken toppenhärlig dag det är idag! Har plockat fram min hemgjorda flädersaft som förvarats över vintern. Perfekt att svalka sig med i sommarvärmen. Så ljuvligt att sitta ute i trädgården att man aldrig vill gå in:-).
 
Ikväll är det dock dags för bloggeventet. Det ska bli spännande. Har ni tur kanske det dyker upp någon bild från kvällen under morgondagen:-).
 
Ha det nu så fint alla söta bloggläsare. Blir så glad över era fina kommentarer och värmande ord, vilket får mig att vilja blogga ännu mera!
 
 

Botaniska

 
En bild från Botaniska häromdagen. Vi fortsatte hit efter fotosessionen i "Körsbärsträdgården". Här står vårens lökar i full blom redan allt är så fint och perfekt arrangerat. Tulpanlökarna här hemma ( de som överlevde rådjuren) är precis på väg att slå ut. Flera av mina växter i trädgården, bl.a. ett par rosor och hälften av alla kantnepeta jag satte förra året har gått under med vintern. Så trist! Men så är det i bland. Så fort jag får tid ska jag ta mig till min trädgårdshandlare och inhandla några nya ersättare.
 
Ser att inlägget nedan med Körsbärsblommorna har publicerats i dubletter. Nu får det vara kvar då jag fick en så fin kommentar ♥
 

Körsbärsträdgården

 
Här har ni Göteborgs egna lilla Kungsträdgården. Jag blev så inspirerad av alla fina bilder på körsbärträden som dykt upp på var och varannan blogg. Packade därför kameran och gav mig iväg med J för att fånga kvällsljuset och i hopp om att alla fina blommor inte fallit till marken ännu. Den här vackra tiden är ju så kort! Träden bildade ett vackert tak över den lilla allén och ljuset var fantastiskt! Nästa år ska jag vara här när de slår ut. Ett magiskt ögonblick.

Vad blir det till lunch?

 
Lunch ute i det gröna! En av fördelarna med att studera är att man kan lämna datorn närhelst man vill och gå ut och njuta av solen. Den härliga gula färgen på omeletten kommer sig glada och välmående hönor hemma hos familjen.

I Körsbärsträdgården

 
Här har ni Göteborgs egna lilla Kungsträdgården. Jag blev så inspirerad av alla fina bilder på körsbärträden som dykt upp på var och varannan blogg. Packade därför kameran och gav mig iväg med J för att fånga kvällsljuset och i hopp om att alla fina blommor inte fallit till marken ännu. Den här vackra tiden är ju så kort! Träden bildade ett vackert tak över den lilla allén och ljuset var fantastiskt! Nästa år ska jag vara här när de slår ut. Ett magiskt ögonblick.

Draperade kjolar

 
Jag gillar verkligen draperat och har sedan tidigare flera blusar. När jag nu se att dessa kjolar fanns kvar hos Vila blev det snabbt ett klick på den gråa. Klassiska, snygga och lite roligare än den vanliga släta kjolen. Hoppas på att även den svarta kommer in i min storlek igen.

En trevlig inbjudan

 
 
Häromveckan damp det ned en trevlig inbjudan i min mailbox. Så kul att det sker något för bloggare här i Göteborg. Mitt under pluggstressen har jag något roligt att se fram emot. Är det kanske någon mer som planerar att gå på detta eventet? Så sugen på att träffa er andra! Hojta till om ni vill gå dit tillsammans.

Reseminnen


 
Här kommer ett bildregn från Italiens pärla Tropea. Ett fantastiskt charmigt, vackert och mysigt resmål. Kikar igenom mina semesterbilder och längtar verkligen ut och resa igen. Tropea var helt underbart och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att resa tillbaka dit igen. Vi hittade vår egen strand nära hotellet där vi slapp trängas med alla andra turister. Trodde inte att man kunde hitta så här klart och turkost vatten i Europa! Vi verkade vara nästan de enda svenskarna här, vilket var skönt och gjorde upplevelsen lite mer exotisk. Den Italienska maten var supergod och var man än beställde en juice eller drink, fick man en massa trevliga tillbehör till alldeles gratis. Hoppas på en liten resa snart igen, gärna Italien, men var som helst vore mysigt.

Nu grillar vi igen

 
Man får passa på att ta tillvara på solstunderna! Igår var en skön dag i solen med en hel del trädgårdspyssel. På grillen ligger en fläskfilé och som till behör en underbar rotfruktsgratäng och lite hemmagjort fröknäcke. Körsbärskvistarna från tidigare inlägg har nu hamnat i en vas så att man får njuta lite extra av dem. Hoppas att vi kommer att få massor av såna här dagar framöver!

Ny smak

 
Jag som älskar mineralvatten upptäckte häromdagen att Loka kommit ut med ytterligare en ny smak som enligt mig var en väldigt lyckad kombination. Mina två favoriter mango och päron i en! Det kan ju inte bli bättre. Dock saknar jag fortfarande Papayan (tror det var Ramlösas) som fanns för många år sen. Köpte hem mängder, men plötsligt tog den slut och Mango blev min ersättare. Nu i konkurrens med mango päron;-).
 
Gillar ni bubbelvatten? Vad har ni för favoriter?

Körsbär


Nu blommar körsbärsträdet utanför fönstret här hemma. Skönt att vila ögonen på när man behöver en paus från plugget. Älskar dessa träd, så vackra!



 

Lunch i Linné

 
Härligt med en ledig dag mitt i veckan. Blev bjudna på lunch på Linnéterassen idag! Himla gott och trevligt! Speciellt efterrätterna var underbara. Till huvudrätt tog jag husets fiskgratäng med ett berg av räkor och kräftor på och till efterrätt en chokladmoussetårta! Därefter blev det långpromenad och nu film och chips.

Kvällsmat

 Pannkakor med mandelmjöl, LCHF
 
Gårdagens väder var underbart! Satt ute i trädgården och åt både lunch och kvällsmat. Jordgubbar är min varje-dag-mat nuförtiden och äter det alltid till frukost. Gott gott!

Stora halsband

 
Tycker det är så fint med stora halsband och blev direkt förälskad i det blå jag bar på festen. I samma butik hittade jag ett liknande, fast grönt/turkost som jag tycker är lika vackert. Det känns riktigt somriga och perfekta till både vardag och fest. Båda kommer från Bik Bok.

Premiär

 
I helgen var det grillpremiär här hemma. Äntligen! Favoriten är kycklingfilé och rotgrönsaker i ugn. Mums!
 
Idag startade terminens sista kurs, Dynamiska Webbapplikationer 2, PHP och serverdynamik, here I come! Kvällen har ägnats åt diverse installationer och jag har redan påbörjat inlämningsuppgift 1. Det kommer att bli fem intensiva veckor!
 
 
 
 
 
 
 
 

Blått är flott

 
Redo för fest! Så här såg jag ut igår. Ni som läste mitt tidigare inlägg om klänningsval ser ju att det blev den blåa till sist. Hitta till sist passande acessoarer att bära till. Speciellt halsbandet och väskan gillar jag mycket! Även J får vara med på ett litet hörn, alltid med mobilen i handen. Inte lika intresserad av att bli fotad som jag;-). Kvällen var trevlig med god mat,  livemusik, fina tal och allt annat som hör ett 50-årskalas till.
 
Idag blir det en hemmadag med lite plugg, lite träning och förhoppningsvis en stund i solen.

Vårens tecken

 
Fångade lite vårtecken på bild vid Råda Säteri. Om någon vecka kommer det nog att slå ut ännu fler i vitsippsbackarna där. Väntar på att det ska hända grejer i vår trädgård nu. Det sägs ju att värmen kommer till veckan:-)

Första maj

 
Jag bjuder på fler bilder från helgen. Första maj spenderades i solen på Eriksberg där vi promenerade, åt lunch och fikade. Underbart att börja kunna sitta ute nu! Har varit ledig ett tag och mest tagit det lugnt, så skönt att bara få slappa lite.
 
Ikväll vankas det tjusig 50-årsfest och jag har äntligen fått tag i väska och smycken till min fina klänning. Kanske att jag bjuder på en bild efteråt:-).
 
Trevlig kväll!

Valborg

 
Vi hade en jättemysig Valborgskväll som spenderades på restaurangen och vinbaren, Le Village där J:s pappa bjöd på 3-rätters. Precis lagom till att hjortfilén serverades gästades vi av Göteborgs manskör Boyz in Love som förgyllde kvällen med att vackert sjunga in våren. Hur trevligt som helst. Riktigt duktiga killar! Hade ni en fin Valborg?

RSS 2.0