Adventskalender inspo

 
Bilder: Craft & Creativity
 
Har hittat en ny favoritsida jag gärna surfar in på med en fantastiskt trevlig tillhörande blogg. Här får man verkligen hur mycket inspiration som helst och blir så himla pysselsugen! Sist hittade jag det här fina kalenderhuset. Man viker bara ihop kartonglådorna och husets delar enligt instruktioner och sen dekorerar man på valfritt vis med t.ex papper och lim, washitejp eller målning. Hur fint som helst och inte alls svårt. Blir riktigt sugen på en själv, trots att jag inte har några barn som behöver kalender. Skulle älska att få en sån här som barn eller varför inte som vuxen med en ny liten överraskning varje dag fram till jul:-).

Ny latte

 
Är så sugen på att prova nya Pumpkin Spice Latte som ska vara en höstnyhet? Har läst att flera testat denna med bra betyg, men när jag gick in på Starbucks här i Göteborg idag, såg jag inte till den någonstans, ingen reklam, ingenting. Är det något man får specialbeställa måntro?

Skolarbete och lattedrömmar

 
Idag sitter jag med projektarbetet igen och håller på att välja ut bilder till hemsidan, den roligaste delen. Samtidigt dyker en massa härliga sommarminnen upp, älskar att titta på gamla bilder!
 
Hösten sprakar inte fullt lika mycket nu, men det är ändå vackert ute, trots stormen. Äpplena lyser röda mot höstlöven på marken, perfekta fotoobjekt för dagen! Är så sugen på Starbucks nya Pumkin Latte, men J är sjuk idag, så det blir nog inget stan för min del. Ikväll har jag dock bokat in träning och därefter Solsidan och en film.

Innan hösten passerat

Jag tar sällan bilder med mobilen, men förra helgen på landet hade jag inte med mig min kamera. Tack vare lite skojiga appar fick jag till en hel del fina bilder ändå. Man måste ju passa på nu när höstlöven sprakar av färg.
 
Idag förresten har jag varit barnfotograf och fotat för några vänner. Lägger upp bilder på dem så fort jag redigerat. Just nu är det fullt ös med med projektarbete. Bygger som sagt en webbplats i responsiv design. Sidorna ska alltså anpassas efter olika mobila enheter och skärmstorlekar. Man får tänka så det knakar!.

Create wonderful memories

 
Nu är bokstavsbannern på plats och jag tycker den gjorde sig bra ihop med vår svartvita inredning. Tröttnar man är det ju bara att byta ut orden lätt som en plätt. Det var så många bokstäver i paketet med flera dubletter så att det räcker till att skapa fler banners. Även ett ensamt ord är ju fint!  Skulle vilja ha en i mitt arbetsrum också.

Gott till kvällen

 
Goda praliner från Flickorna Kanold skall avnjutas ikväll till senaste avsnittet av Heart of dixie, så kul att det äntligen har kommit en ny säsong. Idag har varit en riktig pluggdag, bygger en ny sajt och försöker lära mig allt om responsiv design. Kommer att behöva dessa chokladbitar efter det.
 
Strax lutar det åt pluggpaus och en liten fikautflykt till Haga. Hoppas ni har en underbar helg!

Hallon på hallon

 
Om ni inte redan har provat Kesella Hallon så tycker jag att ni ska göra det. Jättegott bara som det är till ett mellanmål eller finfint att använda i snabb cheesekake eller som fyllning i tårtor eller pajer. Mums helt enkelt.

Ljusa nyheter

Bilder: My Tivoli, Lilys & honey, Granit
 
Nu märks det att det börjar mörkna ute allt tidigare om kvällarna. Att ha många olika ljuskällor i mitt hem känns extra viktigt. De fina bollarna från Iris lights ligger högt på listan liksom en ny skrivbordslampa. Kanske denna nyhet från Granits webbshop kan va något. De flesta skrivbordslampor jag tittat på har varit på tok för höga , men denna saknar info om mått, så det kanske får bli en sväng till butiken i helgen. Någon som sett den i verkligheten?

Köpa frystorkat?

 
Jag letar med ljus och lykta efter frystorkade hallon och jordgubbar. Har letat i varenda tänkbar butik i Göteborg med omnejd. Det ryktades om att Ica Focus, Saluhallen och Ica Maxi i Kungälv hade dessa delikatesser, men icke. Har också kikat i krydd- och tebutiker i bl.a. Haga. Till slut fick det bli en beställning från Low carb shop på nätet. Där kostar 100 gram 65-70 kr med fraktpris 50 kr utöver det. Inte billigt med andra ord.
 
Hoppas nu på att någon av er läsare skulle kunna hjälpa mig. Känner ni till någon butik i närheten av Göteborg som säljer dessa?
 

Relax vid poolen

 
Längtar tillbaka till Italiens underbara mornar med poolen för oss själva, en islatte och en bra bok. Hotel Mediterraneo hade verkligen den finaste trädgården och trevligaste poolområdet som jag bott på.

Hotellfrukost med utsikt

 
Vi bodde på ett fantastiskt fint hotell i Sorrento. Utsikten från frukostmatsalen över kusten var makalös och satt man ute på altanen hade man det vidstäckta havet framför sig samtidigt som man skymtade ön Capri. Själva frukostbuffén var ovanligt stor och bra för  ett hotell i Italien. De har ju själva inte alls samma frukostvanor som oss svenskar. Men här fanns gott om valmöjligheter och färsk frukt som jag älskar. Den enorma kakbuffén som syns på en av bilderna kändes dock lite överflödig, den hade jag hellre bytt ut mot fler sorters bröd och pålägg. Tårta och paj äter jag gärna till fikat, men skippar det helst till frukost. En av dagarna hölls frukosten vid poolrestaurangen i stället, och det var ju inte så dumt det heller:-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bland virvlande löv

 
Den obligatoriska lövkastningen har fångats på bild även i år. Här i Nääs Allé är det mycket vackert vid den här tiden. Här invigde jag också den nya fina kappan från Esprit som jag skrev om tidigare. Ser fram emot fler fina dagar innan löven har trillat av helt. Höstmys!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maten i Sorrento

 
Har några gobitar kvar från vår resa till Italien att visa. Italienarna har en förmåga att med mycket få och enkla råvaror skapa fantastiska rätter. Några exempel på det är alla pastarätter som serveras och  den härliga svamprisotton eller päron- och rocottatårtan. Maten var bra, men den var faktiskt snäppet bättre på vår resa till södra Italien och Tropea. Kan tänka mig att det beror på att många av grödorna odlas där och därför serveras solmogna och färska. Maten är näst efter naturen en av det viktigaste bitarna i valet av resmål för mig. God mat och vacker utsikt = lyckad semester.
 
 
 
 
 

Höstfotografering

 
Igår styrde vi kosan mot en av mina tänkta fotoplatser för helgen, nämligen Nääs Allé i närheten av Nääs Slott. Hade mina aningar om att där skulle vara ett fantastiskt ljus just nu och det var det verkligen! Det var inte bara vi som ansåg att detta var det perfekta utflyktsmålet för helgen så det gällde att vara riktigt snabb med kameran då det var en hel del trafik. Lägger upp fler bilder under morgondagen!
 

Photowalk Skatås

 
Packade kameran och gav mig iväg till Skatås för en promenad runt sjön. Är ute så mycket som möjligt nu när det är så sprakande vackert överrallt. Tyvärr gick solen i moln när jag kom fram, men några bilder blev det ju ändå. Har lite planer för några olika fotoutflykter i helgen. Det finns ett par platser som jag föreställer mig är jättevackra just nu. Man märker verkligen hur det varierar från plats till plats i vilken fas träden har kommit i. På många ställen är det fortfarande helt grönt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstplantering

 
Passade på att plantera lite härlig ljung i det fina vädret häromdagen. Vita för balkonglådan och en mix av lila och rosa till de övriga krukorna. Valde den perenna ljungen som står länge och är fin större delen av vintern. Tre plantor för 99 kr på Blomsterlandet är inte så farligt.
 
Har ni planterat något höstigt?

Älskade bokstäver

 
Älskar typografi och allt som har med bokstäver och ord att göra. Häromveckan kom min efterlängtade bokstavsbanner på posten. De har synts lite här och var på webbshoppar och bloggar och kommer snart att få pryda en vägg hos oss med. Återkommer med bilder när den är på plats.

Surdegsbröd på 4 timmar

 
Idag har jag bakat mitt första surdegsbröd genom att använda färdig rågsurdeg på burk, vilket förkortar baktiden en aning. Det blev två jättefina limpor som ligger och svalnar nu. Ser verkligen fram emot morgondagens frukost. Receptet jag använde kommer från kronjäst och ni hittar det här.
 

Liva upp en gammal dörr

 
Nu sitter kransen på dörren som genast blev lite roligare. Är sugen på att göra en krans i ljung eller lingonris med. Tror det får bli lite pyssel till helgen!

Lövpyssel

 
Tog en paus i projektarbetet för att njuta lite av höstens solstrålar. Har samlat ihop en del vackra löv och passade på att binda en krans att ha på ytterdörren. Ett enkelt pyssel som livar upp vilken dag som helst.
 
 
 

RSS 2.0