Köpa frystorkat?
Ingen aning. Måste de vara frystorkade? Vad ska du ha dem till? Jag har ägnat mig åt att torka mat (bland annat bär) i egen ugn inför fjällturer. På bakplåtspapper, 50 grader, ugnsluckan lite på glänt, tills allt är snustorrt. Hur lång tid det behöver stå beror på hur blöt/fet matvaran är.
Funderar på hur jag har gjort... Jo, jag har kört med frysta bär. Tina långsamt i kylen och kör sedan in dem i ugnen. Vet dock inte hur processen skiljer sig från frystorkat eller hur det skiljer sig åt rent näringsmässigt. Vet inte heller om det skiljer sig åt smakmässigt? Mina torkade bär har i alla fall smakat bra på fjällturen, men då smakar ju å andra sidan det mesta bra :-)
Jag har lärt mig på den här bloggen: http://denperfektavandringen.blogspot.se/2013/06/om-vandrarmat.html
På just den här sidan beskrivs grunderna och hur hon gör med jordgubbar. Länk också till "osmotisk förbehandling", vilket jag själv aldrig testat.