Skogens guld

 
 Det fina med hösten förutom alla vackra löv måste vara skogens guld. På dessa blir det fetaostfylld köttfärslimpa med rotfrukter och kantarellsås samt rårörda lingon.
 
Vad är ert bästa kantarelltips?
 

Tips till Göteborgarna

 
Fredagskvällen spenderades på en av mina favoritrestauranger här i stan, ja även förra lördagen spenderades där;-). Peacock Dinner Club är ett måste för gourmander. Här serveras modern asiatisk plockmat med de ljuvligaste smaker man kan tänka sig. En mix av japanskt, kinesiskt, koreanskt och vietnamesisk plockmat. Här hittar man inga "Tre små rätter" eller eller "stekt risk och vårrullar". Däremot underbara ångkokta eller friterade dumplings, koreanska tacos, vietnamesiska fyllda bröd, sallader, sushi och sashimi, desserter m.m. På 3-4 smårätter blir man lagom mätt och har garanterat njutit hela kvällen. Även interiören och musiken är spännande här, bokar man i god tid för sitt sällskap kan man sitta i runda soffor med draperier och mysbelysning runt om. Lokalen ligger i källaren så här är ganska mörkt, men beysningen kommer från de mönstrade väggarna med hål som släpper ut skönt ljus i vackra mönster. Inredningen går i övrigt i guld och varma färger. Restaurangen är väl värd ett besök!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens detalj

 
Hortensior håller länge och en ensam blomma blir jättefin i vas. Denna vecka körde jag på blått.
 
Helgen innebär fullt upp med mitt avslutande projektarbete i Illustrator. Håller på att utveckla en grafisk profil och tre trycksaker. Mycket på gång med andra ord. Nästa vecka är det presentation av våra arbeten. Nu ska jag ta en paus och äta en bit mat på Burgersson.
 
Trevlig kväll till er alla!
 

Höstpromenad

 
I helgen tog vi en promenad i vackra Änggårdsbergen i närheten av Botaniska. Som ni ser var det mestadels grönt på träden och inte riktigt de färgsprakande toner som jag hade förväntat mig. Men om någon vecka har det säkert hunnit hända mycket, vädret har ju snabbt blivit betydligt kallare. Passar på att vara ute och njuta av de sista värmande solstrålarna för att samla energi till vintern.
 
 
 

En glaskupa har flyttat in

 
Helgens besök på Mio resulterade i att min efterlängtade glaskupa äntligen fick flytta in. Den påminner om den populära glaskupan från Day, men till ett betydligt bättre pris. En vacker fjäder från Interflora får bo i kupan ett tag. Det fina är ju att man lätt kan ändra innehåll efter säsong och humör.

Litet marmorpyssel

 
Med hjälp av lite dekorplast i marmormönster klädde jag enkelt och snabbt om en vanlig och trist tändsticksask. Nu behöver den inte döljas längre i något skåp utan kan ligga framme och smälta in bland övrig inredning.
 
Har under en tid kikat efter ett nytt soffbord med marmorskiva, tänkte pyssla ihop det själv, men var hittar man egentligen snygga underreden till bord, vill ha ett i lackat stål eller borstat stål som är rektangulärt, men det verkar inte vara någon alldeles lätt uppgift. Tipsa mig gärna om var man kan köpa separata underreden till soffbord!
 
 
 
 
 
 

Ravello del 2 - Mysigast på Amalfikusten

 
 
Här kommer fortsättningen på bergsbyn Ravello. Otroligt mysigt överallt och en perfekt plats för att till exempel fira en smekmånad. Gamla murar omgärdar de charmiga gränderna och här finns många romantiska platser. Det var stor skillnad på att befinna sig här jämfört med livliga Amalfi och Sorrento. Vackra miljöer överallt och mysiga cafeér och restauranger. Ravello kallas också för musiken stad, eller som det heter på italienska La Città della Musica, en klassisk musikfestival arrangeras varje år för att hedra Wagner. Även andra kändisar som Greta Garbo flydde hit för att komma undan offentligheten. När man googlar runt kan man läsa att Bröllop rekommenderas på denna plats, vilket är fullt förståeligt. Hit åker jag gärna tillbaks någon dag.
 
 
 
 
 

Ravello del 1

 
Tillbaka igen med fler Italienbilder, haft fullt upp med skola och jobb ett tag, men nu har jag redigerat klart de sista av bilderna. Under vår resa till Amalfikusten besökte vi en fantastiskti bergsby som kom att bli en klar favorit. Ravello heter den och ligger högt över havet. Trots turismen kändes byn vädigt lugn och behaglig och överallt hade man fatastisk utsikt över vinodlingarna eller havet. Vi vandrade i charmiga gränder på kullerstensgator och passerade små otroligt mysiga restauranger och cafeér.  Vi bytte buss i Amalfi för att ta oss hit, en slingrade serpentinväg med fantastisk utsikt. Hade gärna stannat längre eller spenderat några nätter här. En riktig pärla i Amalfikusten!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New in

 
Den här fina ullkappan från Esprit har jag spanat på i någon månad nu och ikväll gjorde jag slag i saken och köpte den.  Kände att jag inte ville vänta för länge i år då de tog slut i ett nafs förra hösten. Älskar modellen med knyt i midjan och stor volangkrage som även går att knäppa högre upp om man skulle vilja. Känns gedigen och elegant.

The Fairy

 
Passade på att plocka in gren av rosen The Fairy innan den blommat ut helt. Är väldigt nöjd med min runda vas som jag just nu har några kvistar murgröna i. Ett toppenköp från Mio.

Höstträdgården

 
Under augusti/september blommar mina rudbeckia eller röd solhatt som de också kallas. I år köpte jag en ny sort som jag tyckte var lite annorlunda och fin men som samtidigt passar perfekt med de vanliga.Två hortensiabuskar av sorten Endless Summer planterades förra våren och i våras, men ingen av dem gav några blommor i år trots att de blommar på årsskotten. Så tråkigt då jag hade sett fram emot dessa stora vita och rosa bollar.
 
Under sensommaren köpte jag då i stället denna söta hortensia i kruka som har fått förgylla min tillvaro ett par veckor. Tror att knepet med att få dem att blomma är rhododenderonjord så det ska jag testa nu i höst när jag gräver ner dem för vintern.

Luftballong

 
Där vi bor flyger det då och då luftballonger precis över vår trädgård.  I lördags var det hela fem stycken som passerade under en timme. Ibland händer det att de flyger riktigt lågt. Tycker att det är så mysigt att gå ut och kolla på ballongerna. Det kan väl inte finnas ett behagligare sätt att färdas på. När J fyllde 30 fick han en ballongfärd av mig. Det var riktigt spännande, vi fick även vara med under förberedelserna och hjälpa till att resa ballongen och göra den startklar. Färden avslutades förstås med champagnedop:-).

En dag på stranden

 
Finfint väder på helgen innebar en dag på Åsa Havsbad. Lagom med folk och ljumma vindar. Vi såg flera som badade och det kändes inte alls särskillt kallt i vattnet trots att det redan är september. Undra om sommarvärmen är slut nu eller kan vi kanske hoppas på lite till:-).
 
För mig har skolan nu varit igång en vecka och gått raskt in på vecka två. Grafisk design och Illustrator står på schemat. En riktigt rolig kurs så dagarna bara flyger förbi och livet leker. Hoppas ni har det lika fint! Kram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lunch & fika

 
Jag berättade i ett tidigare inlägg om det mysiga trädgårdscafeet Freadal utanför Åsa. Tog med mig en vän dit i helgen för lunch och fika i solen. Resten av eftermiddagen spenderades på stranden. Visst ser väl deras hallontårta riktigt härlig ut?:-).

Sorrento by the pool

 
Här på vårt underbara hotell i Sorrento spenderades som sagt en hel del tid vid poolen speciellt under de hetaste timmarna. Hotellet hade en fantastisk frukostmatsal, men under en dag var den stängd och frukost fick i stället intas vid poolrestaurangen. Inte helt dumt det heller som ni förstår. Saknar verkligen att vakna upp och kliva ut i den här ljuvliga miljön. Underbart att bara ligga där och läsa böcker och sippa på en islatte. Mys!
 
 
 
 
 
 

Trädgårdscafé

 
På hemväg från vår Varbergsutflykt svängde vi in till Åsa och Freadals Trädgårdscafé, en lite dold pärla i utkanten av samhället Åsa. Otroligt mysigt och precis vad jag har letat efter. Gjorde bara en google-sökning efter mysiga lantliga cafeer i närheten av Göteborg och Kungsbacka och vips dök de upp. Såna här små smultronställen brukar man annars oftast hitta nere i Skåne. Nu är jag så glad att jag hittat en favorit nära mig. Ska faktiskt ta med mig en vän dit imorgon och hoppas att hon tycker det är lika mysigt som jag:-).
 

Fint på fötterna

 
Efter att jag visat upp mina nya snygga ankelboots såg jag att H&M har fått in en väldigt snygg budgetvariant också den i mocca och att Vagabond (mitten) har en snarlik modell. Jag har modellen till höger och föll pladask för dessa när jag såg dem.

Nya höstpjucksen

 
Jaha, där kom det, ni hörde mig säga höst i alla fall. Nåja detta är åtminstone mitt första höstplagg och som faktiskt kan användas nu på direkten. Ursnygga enligt mig. Helt kolsvarta och i mocca (svårt att fota svarta saker). Märket är spanska Unisa och ni hittar dem här.

Sommarkänslan finns kvar

 
Ser att alla pratar om höst, höstfotograferingar, höstmys och höstmode. Här på bloggen dröjer sig sommaren kvar ett litet tag till. Det är ju faktiskt ett år kvar till den kommer igen, så  jag tänker njuta till sista solstrålen. Idag är det ju riktigt varmt så lunchen kommer att ätas ute i trädgården. Tror på fler varma dagar innan blåst och regn tar över.

Utflykt Bohuslän

Bilder Fjällbacka
 
Vackra Bohuslän! Här var vi för ett par veckor sen. Vi gjorde en liten turnée under en dag och hann med lunch i Fjällbacka, fika i Grebbestad och middag på Smögen. Fjällbacka är min personliga favorit och här hade jag inte varit innan men blev förälskad på en gång och sugen på ett litet hus:-). Hit ska jag tillbaka igen och även undersöka skärgården närmare. Är sugen på ett besök till Väderöarna, det verkar vara superfint! I fjällbacka fick vi även lite oväntat äventyr som ni ser när vi besökte Kungsklyftan en smal passage mellan två branta klippor som ledde vidare till trapporna upp till toppen av berget och den fantastiska utsikten. Väl värt mödan att ta sig dit. Älskar små äventyr i vardagen:-).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0