Tea, please

 
Jag är en riktig tedrickare som måste ha te till frukost och te till kvällsmackan. Däremot dricker jag alltid kaffe på fikat. Te är liksom en morgon- och kvällsdryck för mig. Vi köper oftast lösviktste, men då och då blir det tepåsar. Då kanske det inte alltid är så roligt att ställa fram pappkartongen som de kommer i. Ett tips är då att i stället hälla över dem i en glasburk. Det är både snyggare och dessutom praktiskt då man lätt ser vad som finns i. Glasburkarna funkar finfint även för te i lösvikt. Drick och njut!

Poppel

 
En bukett med poppel fixar vårfint här hemma. Gröna kvistar i vas tröttnar jag aldrig på. Älskar min fina vas från MIO och önskar nästan att jag hade köpt två. Solen sken helt underbart över Göteborg idag. Har hunnit med en liten sväng ute, lite plugg och ett pass indoor walking på gymmet. Nu ska vi strax äta upp resten av den indiska maten och jag ska plugga lite till.

Indiskt hemma

 
J lagade Daal igår ikväll! Det är en indisk veggogryta med röda linser bland annat. Som tillbehör hade vi Naanbröd från Masala Kitchen. Underbart gott! Det doftade indiskt i hela huset. Färsk koriander är en av mina älsklingskryddor! Skulle ni vilja prova själva så finns receptet här.

Vårnytt från NIKE

 
Nytt till träningsgarderoben. Fastnade totalt för dessa vårnyheter från Nike. Tränar en hel massa just nu och det är kul med lite ombyten i färg som piggar upp och ger energi. Det har verkligen blivit trendigt med träning. Snart sagt varenda större butikskedja har sin egna kollektion och det finns galet mycket snyggt där ute. Vilken skillnad från för några år sedan. Verkligen kul att en så hälsosam trend har vuxit fram. Vi får hoppas att den håller i sig.

Sävedalens Gårdscafé

I går besökte vi Sävedalens Gårdscafé som är ett mysigt litet inredningscafé mitt i lilla Sävedalen utanför Göteborg. Här serverades massor av hembakt så vi slog till på semla, hallongrotta och äppelpaj med vit choklad och mandel. Mums! Ett trevligt tips om ni har vägarna förbi. Passade också på att besöka blomsterlandet när vi ändå var i närheten för att inspireras och skapa lite vår här hemma. Hur har ni haft det i helgen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nya halsduken

 
Visar bild på min nya halsduk som jag köpte på GT för ett tag sedan. Den påminner väldigt mycket om den ombloggade från Acne och känns faktiskt lika tjock och go, men denna variant får man till ett fyndpris. Gillar färgen och att blanda mörkblått och svart är väldigt fint enligt mig.

Kickstart

 
Efter en lång sovmorgon kickstartar jag denna dagen med bananplättar fyllda med protein och fibrer. Laddar inför ett lunchpass indoor som jag till min förvåning fastnat för. Resten av dagen är det plugg för hela slanten, ska lyssna på föreläsningar och lära mig mer om SEO, sökmotoroptimering. På onsdag är det inlämning igen.

Sol ute sol inne

 
Solens strålar gör mig verkligen på bra humör. Klockan ett ska det bli full sol över Göteborg och då blir det en rejäl powerwalk för mig. Har spenderat de senaste fyra veckorna med tenta på tenta framför datorn så nu behöver jag verkligen ett rejält break och massor av d-vitamin. Underbart! När solen skiner blir det alltid så härligt ljus i vårt vardagsrum, man vill bara lägga sig där och sola;-). Får passa på att fota inomhus såna här dagar när man som jag saknar en blixt till kameran. Nu ska jag göra sista rycket innan lunch i redaktörsarbete, sen är det jag som njuter av solen!

Sommarminnen från trädgården

 
Åh vad jag saknar värme och sol när jag tittar tillbaka på förra sommarens bilder. Vi hade flyttat om i trädgården och hittat en perfekt plats för trädgårdsgruppen. Hur mysigt som helst när klätterrosorna blommade som bäst! Det ska bli så spännande i år att se allt det nya jag planterat. Man glömmer så lätt från år till år vad det är man egentligen har satt, därför brukar jag dokumentera en hel del med bilder på vad som växer under olika perioder på sommaren.

Bönor & Bagels

 
 
Idag har jag fixat med ärenden på stan, bytt en kjol och köpt nytt rouge och lite blommor bland annat. Vi stannade till för lunch på Bönor & Bagels i Linnéstan. Här åt jag en supergod bagel med kyckling, avokado och mozarella i. Mums! De har massor att välja på och en dagens med soppa kostar bara 65 pix. Lokalen är liten så det gäller att vara först;-). Kommer definitivt att sitta på deras uteservering i sommar!
 

Alla hjärtans dag

 
Firar ni Alla hjärtans dag? Vi brukar inte fira på nåt särskillt sätt, men går gärna ut och äter. Igår provade vi restaurangen Maharani Moor vid Heden som är systerrestaurang till Maharani, ansedd som ledande och bland Sveriges bästa indier. Maharani är helt klart en favorit i Göteborg och Maharani Moor var inte heller dum. Dock har de en mindre meny och är kanske inte fullt lika mysig lokal som den på Första långgatan, men gott var det:-).
 

Vårtecken i trädgården

 
Varje dag ser jag hur det händer lite till i rabatterna. De första snödropparna har precis slagit ut och tulpanerna och krokusarna har vuxit flera centimeter. Satte en hel låda med mixade tulpaner blandat med krokusar i vår pionrabatt i höstas. Det kommer verkligen bli spännande att se hur det ser ut om några månader! Längar till jag får gå ut och göra fint och duka upp både frukost, lunch och middag i trädgården!

Mera vår i garderoben

Ytterligare ett vårigt plagg som fick följa med hem från Zara tillsammans med den blå blusen jag visade häromdagen. Har inte bestämt mig om jag ska behålla. Älskar färgkombinationen, men är osäker på mönstret. Passar dock snyggt till både svart och vitt, vilket är toppen. Kan tänka mig att den är grymt fin ihop med ett par vita shorts i sommar. Vad säger ni. Är det en keeper?

Blue

Denna vackra blus fick följa med hem från Zara häromdagen. Älskar färgerna, de är verkligen mina och borde användas oftare. Den är snygg både knuten som på bild eller öppen över en topp. När den är öppen har den ett jättefint fall.

Tubscarves

 
Jag har börjat gilla Esprits kläder allt mer. I år har de massor av fina tubscarves, vilket jag tycker är toppen då de alltid ramlar av eller går upp med vanlig knut. Nu slipper man ju tänka på det då tuben sitter snyggt hela dagen. Så här dags när det går mot vår dras jag allt mer mot de grönblåa tonerna, men på hemsidan finns alla möjliga färger. Kika in vettja!

Brunch Le pain francais Bistro

 
Den här helgen har vi lyxat till det rejält. Först middag på Jensens fredag kväll, med deras supergoda cheesecake till efterrätt. Prova den!! Lunch på Brasserie Lipp och semlefika på Brogyllen i lördags. Idag, en fantastiskt god brunch på Le pain francais bistro på Avenyn. Jättegod mat och mycket att välja på. Dessutom en väldigt snygg interiör i denna nyöppnade restaurang. För min del hamnar de på topplistan över Göteborgs bruncher, tätt följd av italienska Monte Carlo på Casino cosmopol som tyvärr verkar ha lagt ned nu.
 
På bild är bara lite av det kalla rätterna, men det fanns mängder att välja på och allt var lika gott:-) Dessertbordet fullkomligt dignar av söta bakelser för den som gillar det. Tummen upp för Le pain francais bistro.

Inspiration från Ikea

 
 
 
Dessa lysande nyheter från Ikea har jag fastnat för, ska faktiskt dit och spana in dem idag. Väldigt rolig idé med beslysningslådor. Ett kul sätt att visa upp sina samlingar. Passar för både barn och vuxna. Här hittar du dem.
 
 
 
 
 

Först Spa sedan brunch

 
För någon vecka sedan när vi firade min födelsedag startade vi dagen med Arken Spa. Kan verkligen rekommendera deras utomhuspool, den kyliga luften mot det varma vattnet skapar en effektfull dimma och det är riktigt härligt där. Deras mörkerterapi-rum med vattenfyllda uppvärmda madrasser var inte heller fel.
 
Själva brunchen var tyvärr fullbokad, så vi åkte vidare mot Hagabadet och deras populära brunch i stället. Bilden ovan är från delar av deras efterättsbuffé.

Ny design med vårtema

 
Fortfarande hemma och sjuk. Det var en riktigt seg förkylning det här. Är glad att jag kunnat vara uppe och pilla lite med datorn idag. Ny header är fixad bland annat. Har haft min gamla design i flera år och man tröttnar ju lätt när man kikar på den varje dag. Har länge velat profilera om bloggen så detta kändes som ett steg i rätt riktning. Nu förstår man mer vad den handlar om. Även en ny URL ska det bli är tanken, ska klura på nåt bra namn med.
 
Någon som kanske vet var det är enklast och billigast att byta domännamn? Vill finnas kvar på blogg.se och alltså bara ha en ny URL.

Sjuk

Blev riktigt knallförkyld lagom till helgen. Så trist när jag hade massa roliga planer på G. Dagen har i stället spenderats halvtid i sängen och halvtid i soffan. Har försökt att kolla igenom alla inspelade föreläsningar till kommande tenta, så jag har åtminstone fått lite gjort. Har inte så stor matlust just nu, men några amerikanska pannkakor slank ned i alla fall. Har också kollat igenom rekommenderade tv-serier för 2014, så kul att ha nåt att följa, speciellt nu när jag med frustration avslutat sista avsnittet av Homeland, det var ju inte så det skulle sluta!! Har dock hört ett rykte om att det kommer ännu en säsong, är det möjligt? Idag började vi i alla fall kika på True Detectives, har bara sett första avsnittet ännu, men den har fått mycket bra betyg, så det verkar lovande. Vill också kolla på House of cards. Någon som kikar på dessa?

Sorrento återblickar

 
Lite återblickar från sommarsemestern i Sorrento. Hittade lite bilder jag inte visat tidigare. Sista kvällen med magisk solnedgång över capri och middag på första pakett. Nu längtar jag till våren, solen, klänningar och grönska. Härligt att kunna plocka fram lite minnen när det snö och slask utanför fönstret. Månaderna går ju trots allt ganska fort och snart är vi där igen.
 

RSS 2.0