Gott med lax

 
Nu är det fredag! Jag inleder den här helgen med en tidig middag/sen lunch och ett nytt recept med inspiration från Starwoman. Mycket gott, enkelt och snabblagat.
 
Tina 4 laxfileér och lägg dem på ett ugnsfat. Krydda med salt och peppar. Värm 1/2 dl balsamvinäger tillsammans med 1/2 dl honung. Rör om och häll över laxen. Tillaga sedan laxen i ugn på 225 grader i 20-25 minuter. Koka samtidigt pastan, häll av vattnet och blanda ner valfri sallad. Jag tog en fransk mixsallad. Smula fetaost och blanda ner det med. Klart att servera!
 
 
 

Key Lime & Brasil Passion

 
Sitter med en tenta i lättläst text och det är inte så lätt som det låter. En svår text om klimatkompensation ska skrivas om med mycket få ord och korta meningar. Lättläst svenska ser ut ungefär som en dikt i uppbyggnaden. Wish me luck! 
 
Tog en paus i pluggandet, åkte och handlade och upptäckte två glada nyheter från Ramlösa. Jag som älskar bubbelvatten tycker det ska bli kul att testa dessa exotiska smaker som verkligen får en att längta till solen och värmen. Någon som provat? De kanske har funnits ett tag, men kom till vår butik alldeles nyss.

Nike Free

Nya träningsskor är införskaffade, ett par Nike Free 5.0. Grymt snygga, kommer kanske använda dem till vardags och för powerwalks i stället för träning. Kan bli en bekväm och snygg vardagslook. Gillar hur denna tjejen matchar sina.
 
Tack V + L för ert bidrag:-).

Årets första semla

 
I helgen åt jag årets första semla på Ahlströms konditori. Väldigt gott! J tog en vaniljsemla och jag en vanlig. Någon som vet var man hittar årets semla i Göteborg? Varje år brukar det göras tester om vilket café som gör den godaste. Brukar personligen gilla när de piffar dem och gör dem lite extra snygga som med en bit grön marsipan under grädden eller något annat dekorativt. Gillar ni semlor?

Weekend i Stockholm, del 5

 
Som avslutning gjorde vi ett besök på det omtalade Wienercafeét mitt på Biblioteksgatan. Kön in ringlade sig ända ut på gatan, men vi fick ett bord till slut. Cafeét är riktigt tjusigt och här är det bordsservering som gäller. Man kan äta lunch, fika eller ta ett glas vin. Fika blev det för oss, en prinsesstårtbit för J och en chokladbiskvie för mig samt två cappuccino. Detta lilla kalas gick på tvåhundra kronor. Var det värt det? Nja, J:s prinsesstårta var faktiskt riktigt god, men chokladbiskvien var lite torr och smaklös och inte riktigt vad man väntat sig av detta ûbertjusiga ställe. Sen var miljön ganska stimmig och man satt väldigt trångt. Om man ändå vill dit, rekommenderas att försöka få plats vid fönstret. Vi blev tilldelade den plats som blev ledig, så det gick inte att välja. Kan tänka mig att det är trevligt att sitta vid fönstret och se ut över alla förbipasserande under dagtid och vid bättre väder, för nu var det inte många ute. Summa summarum så håller jag fast vid att café Brogyllen i Göteborg är mitt favoritcafé lite i samma stuk minus bordsserveringen och inte riktigt lika extravagant.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Weekend i Stockholm, del 4

 
Jag hade läst om ett trevligt fik på Djurgården som serverade hembakt i mysig miljö, så dit traskade vi i dimma och småregn. Flickorna Helin Voltaire visade sig vara precis ett sånt trevligt fik så där stannade vi för hembaka bullar och kaffe. Därefter var det dags att promenera vidare mot Moderna Museét samt arkitektur- och designcentrum som ligger vägg i vägg.  Just dessa museér tilltalade oss inte så mycket, men däremot Fotografiska som blev vårt nästa besök. Fantastiskt fint och intressant! Utsikten från cafeét är jättevacker och butiken var rolig att kika runt i, några affisher fick följa med hem, men har ännu inte kommit på plats. Hit blir det säkerligen ett nytt besök vid nästa Stockholmsresa.
 

Födelsedag

 
Igår firade jag min födelsedag på en av Göteborgs bättre restauranger, Meet. Eftersom de är specialiserade på kött blev det oxfilé till huvudrätt, gratinerad chevré till förrätt och creme brulé till efterrätt. Gott, trevligt sällskap, skön musik och mysig miljö. Kan tänka mig att sitta på deras veranda när det blir varmare. Tanken var att vi också skulle på Spa imorgon, men det var fullbokat, så det får bli nästa helg istället. Det ser jag verkligen fram emot.

Blus

 
Även denna blus hittade jag under julrean på Zara. Blusar kan man ju inte få för många av och gillar särskillt sådana med volang:-). Idag kom snön, ja bara lite puder, men ändå. Är de nu vintern ska börja tro?

Snart i Göteborg

 
Bland det bästa i Stockholm var besöket på Vapiano, det var till och med så bra att vi var där två gånger. Ena gången på restaurangen på Östermalm och andra gången i Gamla Stan. Kedjan finns bara i Malmö och Stockholm än så länge, men till hösten kommer den även hit till Göteborg läste jag! Oh yes! Underbart koncept med supergod mat tillagad direkt framför ögonen. För er som inte bor i dessa priviligerade städer kan jag berätta att Vapiano erbjuder pasta, pizza och bar och att i stället för bordsservering så står man i någon av ovan nämnda köer. Väl framme vid disken beställer man rätten precis som man vill ha den, komponerad med extra tillbehör, eller välj bort något du inte gillar. Under våra besök åt jag två fantastiskt goda pastarätter varav den ena var carbonaran. Yummie! Pastan är egentillverkad och färska kryddor står alltid på borden. Gott om sittplatser, men väldigt poppis. Absolut värt ett besök om ni inte varit där än.

Weekend i Stockholm, del 3

 
Då har vi kommit fram till Gamla Stan, ett måste när man är sällan i Stockholm. Perfekta fotoplatsen enligt mig. Tanken var att vi skulle komma tidigt när det var helt folktomt, men är det semester så är det! Här finns massor av mysiga cefeér och restauranger som vi får besöka nästa gång. Schemat var redan fullspäckat på vår tur hit. Tänk om Haga i Göteborg var lika gammalt och mysigt:-).

Lunch hos mig

 
Har precis avslutat en en sen lunch med smaskig omelett och nygräddat surdegsbröd. Vill tipsa om att ha riven parmesan i smeten och ösa på med färsk spenat. Väldigt gott och frächt! Laddar inför ett pass MRL.

Weekend i Stockholm, del 2

 
Jag hann pricka av en hel del från min lista under Stockholmsvistelsen. Ett kärt återbesök på Mocco. Älskar deras sallader, supergoda, önskar att vi fick Mocco hit till Göteborg! Det blev också ett middagsbesök på den japanska restaurangen Roppngi på Kungsholmen. Mumsig Sishi tempura roll för mig:-). Efter att ha läst flera fina recensioner om Zink Grill på biblioteksgatan bokade vi bord där. Måste dock säga att varken maten eller miljön levde upp till förväntningarna. Pommes som smakade exakt som McDonalds, då hjälpte det tyvärr inte att det var serverade i fin liten strut av franskt tidningspapper och dessutom döpta till " very fine fries". Vi valde en färdig meny där allt ingick, men inte en enda grönsak? Nej Zink Grill får tyvärr tummen ner från oss..

Weekend i Stockholm, del 1

 
Nu börjar jag äntligen få ordning på bilderna från vår Stockholmsweekend. Som vanligt blev det en hel del så jag lägger upp dem i flera delar. Vi lyckades få ett pangpris på ett mycket centralt och trevligt hotell. Rummet var på en helt nyrenoverad vindsvåning och mycket fräscht och fint. Högst två minuters promenadavstånd till Sturegallerian och Biblioteksgatan och vi behövde inte åka tunnelbana en enda gång utan vi promenerade överallt. Kul att vara tillbaka i Storstaden igen, det var nog fem år sen sist vi gjorde ett besök. En helt klart lyckad weekend.

Kvällsmat

 
En bild från gårdagskvällen. Hemgjorda burgare och ett glas Apassimento amaronevin. Inte dumt alls. Idag däremot har vi ätit god kalkon ihop med familjen.
 
Ikväll fixar jag det sista inför morgondagens presentation av min animation i flash. Wish me luck!:-).

Minnen från Fotografiska

 
Det blev ett längre uppehåll än jag tänkt mig. Tentorna avlöser varandra här, men jag hoppas kunna fixa Stockholmsbilderna under veckan. Vi hade en jättehärlig weekend trots ett grått och småregnigt Stockholm. En av höjdpunkterna var besöket på Fotografiska som var premiär för mig. Otroligt fint och intressant! Dessutom har de en vacker utsikt och ett jättefint café. Dit kommer jag absolut att återvända. Gillade speciellt Elliot Erwitts utställning som pågår just nu. Roliga, vackra och otroliga bilder!  Med mig hem följde dock ett fotografi av en kamera, fotogalen som jag är samt en av Vee Speers "The Birthday Party" som jag gillar. Nu ska jag bara hitta passande ramar och en bra plats till dessa.

Fint till våren

 
Tillbaka igen. Har spenderat en lång och härlig weekend i storstaden. Mer om den och vad vi hittade på i nästa inlägg. Gissa om jag fick shoppingsug när det var stor rea i varenda butik. Typiskt nog hittade jag istället en väldigt fin stickad tröja helt i bomull från Zara´s vårkollektion. Den är redan invigd och hur skön som helst och snygg till det mesta.
 
Nu blir det en massa plugg, håller på att skapa ett intro /vinjett till en film med 60-tals tema i flash och det är inlämning denna vecka. Ikväll blir också årets första träning för mig, MRL. Det känns verkligen att det behövs, trots långa promenader i både Umeå och Stockholm längtar jag efter att få ta i och svettas på riktigt. Mer bilder från Stockholm kommer snart.

Snygga strumpor

 
När vi var i Umeå över julen passade jag på att besöka Helens Under för att införskaffa lite fina tights och strumpor. Dessa från Pretty Polly är verkligen läckra. De blev även ett par over-knee strumpor med spetsband och rosett i silke från Vogue. Så fina att jag vill inviga dem genast:-).

Vårens träning är räddad


Fyndade även detta snygga träningslinne från Soc. Den är kort och har en vidare passform. Jättesnygg över ett enfärgat längre linne. Även ett par yogapants fick följa med från Gina Tricot. Nu är jag i stort sett garderad för en träningsfylld vår. Saknar bara snygga skor. Men jag fyller ju faktiskt år snart;-).

Fynd från Nike

 
Hoppas ni hade en underbar nyårsafton igår! Vi hade jättetrevligt och åt en massa gott! Här är mina fina fynd från mellandagsrean i Umeå och Göteborg. Efter helgerna blir det nya tag med träningen och hoppas att dessa snyggingar ska peppa mig lite extra. Har ni gjort några fynd på rean i år?

RSS 2.0