Fikapaus

 
En bild från helgens gofika på Råda Säteri i solen. Är svag för såna här småkakor. Är riktigt baksugen nu, så fort jag är klar med den här examensuppsatsen jag sitter med, då ska det bakas och bjudas på fika. Var så säker:-).

Espadriller till mig

 
Dessa snyggingar fick följa med hem från Topshop igår. Hade spanat på dem på webbplatsen, men där var de så gott som slut. Behövde verkligen nya. Ballerinorna slits ju lätt ut på en säsong så i år provar jag espadriller. Gillar att de är i mocca, men med skinndetaljer där fram. Sköna och fina vardagsskor helt enkelt.

Lasange

 
I går gjorde J en underbar lasange till lunch som vi åt i trädgården. Så skönt att kunna sitta ute i trädgården och äta och njuta av det fina vädret och allt det gröna. Det har varit intensiva dagar för mig den sista tiden då det nu är examenstider och jag är på sluttampen med min utbildning. Bara uppsatsen kvar och till den går nu nästan all min tid, därför går bloggen på sparlåga just nu. Men jag kommer tillbaka. Hoppas ni vill stanna kvar ett tag:-).

Snyggt från Mango

 
Mango

Den här snygga trenchcoaten har jag spanat på ett tag, hade nästan gett upp hoppet då den var slut hos Mango och hos Asos hade de regler kring att Mango inte skickades till Sverige. Gissa om jag blev besviken. Nu hade Mango fått in returer i min storlek och jag var snabb på att klicka hem den. Hoppas nu den är lika fin i verkligenheten:-)

Maxi dress

1. H&M, 2. Miss Selfridge, 3 H&M
 
Jag ser långklänningar och slitsar överallt den här säsongen. Riktigt snygg kombo som jag skulle vilja testa. Problemet med långklänningar tycker jag är att man ofta känner sig lite för finklädd för att användas till vardags, men det kanske är en vanesak? Nr 1 och nr 2 är i alla fall på väg hem till mig nu:-).

Chokladpudding på avokado

 
Japp ni läste rätt! Det går att göra chokladpudding på avokado och det blir till och med riktigt gott! Ett helt perfekt mellanmål som desutom gör nytta och ger en lagom mättnad.
 
Mosa 1 avokado i mixern, tillsätt kakao ca 1/2 dl eller testa dig fram. 1 msk honung fungerar bra som smaksättare och likaså kokosmjölk. Mixa allt till en fin och krämig konsistens. Det finns även varianter med tillsatt ägg, proteinpulver och att använda sig av raw kakao istället för vanlig, men detta funkade också fint!
 
Med färska bär på blir det dessutom en trevlig efterrätt!

Firar 40-åringen

Vi firade 40-åringen, min J med buller och brak för ett tag sedan. Han överraskades av sin pappa och bror med att vi alla blev hämtade av denna tjusiga bil från Royal Limousine för att ta oss till hemlig destination. Vi gjorde oss snabbt hemmastadda och korkade upp champagnen för en skål. Otroligt häftig upplevelse att för första gången åka limousine och sitta i en lång soffa med bardisk mittemot och lampor som skiftar färg i taket, kan absolut tänka mig att fortsätta med detta;-). Vår chaufför var mycket trevlig och vi började åkturen med att cirkulera runt i centrums alla små och stora gator. Här och där var det mycket trångt för vår långa bil, gissa om folket vände sig om och pekade:-). Kul att se omgivningen från en kändis vy för omväxlings skull.
 
När vi var klara med sightseeing styrde vi kosan mot Tuve och Sankt Jörgens Spa & Resort för en härlig eftermiddag och kväll. Jag hade aldrig varit där tidigare, men det var jättefint och fräscht i hela anläggningen.
Väl framme välkomnade vi med ytterligare ett glas champagne som vi njöte ute i solen. Därefter var det dags för ombyte och en genomgång av sparitualen. Vi valde den energivande ritualen och fick då ett kit med anpassade produkter och ett program för eftermiddagen.
 
Det var väldigt lugnt och skönt denna dag, perfekt för avkoppling. Kvällen avslutades med en 3-rätters i restaurangen. Till förrätt blev det halstrad råbiff av oxfilé, till huvudrätt fisk och till efterrätt lavendel creme brulé och så ett par glas vin till det. Kort och gott, en underbar dag och ett fantastiskt sätt att bli firad på. Leve 40-åringen! Hipp hipp hurra!!
 
 
 
 
 
 
 

Blomkålspizza

 
Ikväll testade vi att göra blomkålspizza för första gången. Har förstått att ni är många där ute som gillar detta. Det lät så himla spännande så jag var ju tvungen att testa. För er som inte vet vad blomkålspizza är så är det en pizzabotten bestående av ett rivet blomkålshuvud mixat med två ägg, en dl riven parmesan och en tsk fiberhusk. Detta rör man ihop till en smet och kryddar med  pepparmix, salt och oregano. När degen är klar plattar man ut den på bakplåtspapper och ställer den i ugnen för att förgräddas på 225° 10-15 minuter.
 
På pizzan bredde vi sedan pesto (hemmagjord), passerade tomater och sen på med allt som är gott! Vi hade rökt skinka, körsbärstomater, rödlök, fetaost, broccoli, champinjoner, prästost och pizzakrydda. In i ugnen igen på 225° ca 10 min. Klart!
 
Vad tyckte vi om detta då? Jo helt okej i smak. Kändes väldigt nyttig och mättande! Den blir ganska lös i botten jämfört med en vanlig pizzadeg, men det var inga problem att få loss den från bakplåtspappret. Detta är en perfekt pizza om du vill utesluta gluten av någon anledning och funkar också bra som LCHF.
 
Rekommenderar er att testa! Det var kul och lite annorlunda!
 
 

Långhelg

 
Idag sitter jag med examensuppsatsen, det närmar sig terminsavslut och examen nu för mig. Otroligt vad fort tiden har gått (nästan för fort). Har verkligen trivts med mitt val av utbildning och det finns mycket mer att lära.
Nu avslutar jag praktiken och djupdyker  i min uppsats om sociala medier och medborgardialoger. Spännande ämne! Ikväll väntar också besök av J:s familj och till helgen väntar en hel del roligheter och festligheter.
 
Jag har lovat att återkomma med bilder från min resa och det kommer inom kort, men som vanligt är det en massa bilder att gå igenom. Försöker hinna med några av dem till helgen! Hoppas ni har en underbar helg!
 
 

RSS 2.0