Marmorbord

 
Ett soffbord i marmor har varit på min önskelista länge nu och efter att ha fått tips om att Furniturebox just nu säljer ut dessa under en pågående sommarrea kunde jag inte låta bli att slå till. Hoppas nu att dessa är lika fina i verkligheten som de ser ut att vara på bild. Det enda tråkiga är att jag nu måste vänta i hela 6-8 veckor på leverans. Rean pågår i ytterligare fyra timmar om någon mer skulle vara sugen på att fynda. De har också väldigt fina utemöbler!
 
 

Sommarkvällar

 
Varma sommarkvällar är bland det bästa som finns. Hoppas att vi hinner uppleva ännu fler innan hösten är här på riktigt. Efter att jag och Lina fotat på stan bar det av hem till oss för grillning och mer fotografering i det vackra kvällsljuset. Här ser ni några av kvällens bilder.


 

Fototur och fikahäng


I helgen träffade jag min kompis Lina, som var min studiekamrat på webbredaktörsutbildningen för fika och fototur på stan. Vi gick raka vägen till Da Matteo för att sitta på deras underbara utegård i solen. Efter att ha svalkat oss med varsin islatte och goda kardemummabullar gick vi vidare mot Kronhusbodarna för att fota lite bland kullerstenar och mysiga miljöer. Det är kul med någon som är precis lika fotogalen som mig, letar motiv i omgivningen och gillar att både fotografera och fotograferas. En riktigt trevlig eftermiddag som fortsatte hemma hos mig med grillning.
 
 
 

Lediga dagar

 
 
 
Vilken fantastisk vecka vädermässigt! Så här spenderar jag gärna lediga dagar som dessa. Med islatte, bigarråer och musik, läsandes i trädgården eller någonstans vid havet. Om ni inte redan testat kan jag tipsa om att hälla kaffe i iskubsformar så fixar ni snabbt en härligt iskall latte.
 
 
 
 

Höstresa

 
Bild: Fritidsresor
 
Vi får värme i höst! Nu är det äntligen bokat och klart. Efter ett stort antal efterforskningar på Tripadvisor har vi kommit fram till att detta Blue Couples hotell på Samos kommer att passa oss finfint. Hur underbara ser inte dessa solbäddar ut? Verkligen ett hotell i min smak:-). Lika fint ser det ut att vara på hotellets strand. Som gäst här måste man vara över 16 år, vilket innebär att det kommer att bli lugnt och skönt utan varken badbollar eller luftmadrasser i poolen. Längtar redan hit:-).
 

En härlig dag

 
Det är sällan man ser Göteborgs badplatser såhär folktomma! Idag spenderade jag dagen här med en spännande bok, avkoppling och en massa sol. På kvällen blev det ett besök till favorithaket Cyrano för pizza och planering av en kommande höstresa. Kort och gott en fin dag och resten av denna vecka ser ut att bli minst lika underbar!

Äntligen är sommaren här!


Hela veckan ska det bli underbart sommarväder och jag ska passa på att bara vara ute och njuta, promenera och bada, lyssna på musik, läsa böcker och fika. Ett av favoritcaféerna är på Gunnebo Slott och Trädgårdar. Här är allt som serveras hembakt, det finns en stor uteservering  i soligt läge och fina omgivningar. Även Bertilssons Stuga vid Delsjön är väldigt trevligt.

Gott med rabarber

 
Vilken tur att jag har snälla grannar som låter mig plocka rabarber hos dem. Rabarberpaj och rabarber- och jordgubbskräm med fläder serverades igår och extra rabarber till vinterns godsaker ligger i frysen:-). Allt med bär känns lockande just nu och hade jag haft plats hade jag planterat både hallon, vinbär och björnbär i min trädgård. Förra året satte vi ett plommonträd i trädgården. Det kan ta några år innan det bär frukt, men det blir ju underbart att kunna gå ut och plocka sina egna plommon sen:-).
 
 

RSS 2.0