Semletider

 
En av de godaste semlorna i Göteborg finner man på Biscotti på Allmänna Vägen. De använder sig av ett hemligt recept till själva fyllningen. Inte ens personalen i kassan vet vad de innehåller. Tips, om du har vägarna förbi.
 

Ugnsbakad gröt med björnbär

 
Bästa frukosten när du har gott om tid. Ugnsbakad knaprig gröt med björnbär. My oh my, vad det doftar ljuvligt i huset när den här står i ugnen. Det knapriga täcket består av hasselnötter, pumpafrön, lönnsirap och kokosolja. Receptet finns i den lika underbara boken Green Kitchen Stories som jag just nu håller på att laga mig igenom.

Wraps

 
Måste tipsa om rawfood cafeet Fruits & Friends i Borås. Älskar deras fräscha luncher! Äter oftast deras sallader som är underbart goda, men även wrapsen rekommenderas varmt. Glöm inte heller deras juicer, smoothies och shottar! Om någon tror att man inte blir mätt av rawfood så kan jag försäkra er om att man blir mer än mätt:-).
 
 

Birthday

 
I helgen har jag firat min födelsedag i fransk anda. Det blev middag med mina vänner på restaurangen Le Village här i stan. En supermysig restaurang med jättegod mat. Toast skagen till förrätt, Röding med mandelpotatis och champagnesås till huvudrätt och creme brulé med hallonsorbet till efterrätt. Mums! Idag fortsatte firandet med brunch på Le pain francaise Bistro på avenyn. Gott som alltid.

Renoveringen går framåt

 
Nu är nästan all klinkers på plats och den blå plastmattan är snart ett minne blott. Momentet med fogningen kvarstår. Sedan ska nya handfatet och duschväggen upp. Ser fram emot att snart kunna duscha här hemma igen. Lite besvärligt med badrumsrenovering när man bara har ett! Å andra sidan har jag nu verkligen en morot för att inte skippa träningen där mitt "tillfälliga badrum" finns:-). Återkommer med före/efterbilder sen när det är klart.

Renovering pågår

Lite badrumsinspo såhär på söndagen. Sedan en vecka tillbaka renoverar vi badrummet. Eftersom det är en hyresrätt där det inte finns planer att renovera så gör vi allt själva. Det blir en enklare budgetrenovering, men det kommer ändå att bli en rejäl uppfräschning mot tidigare. Färgskalan går i grått och vitt och just nu sitter jag och spanar på lite mosaik eller mindre kakel att ha ovanför handfatet. Marmormosaiken har jag varit sugen på länge nu, men kostar ju en rejäl slant. Kul att drömma och inspireras i alla fall. Längtar så tills det är klart!

RSS 2.0