Tropea - part one

 
Nu har jag äntligen börjat få ordning på bilderna. För någon vecka sedan kom vi hem från underbara Kalabrien och den supermysiga staden Tropea i södra Italien. Var på exakt samma ställe för fyra år sedan och har sedan dess alltid längtat lite tillbaka. Vattnet och stränderna här är de finaste jag sett i europa, och man får verkligen en exotisk känsla. Den tredje bilden är vår utsikt från hotellet och på den lilla stranden där nere badade vi varje dag och hade den i stort sett helt för oss själva. Lyx! Under veckan kommer fler bilder från vår resa, så håll utkik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gottskär

 
Lite bilder från Gottskär på Onsalahalvön förra helgen. Ett ställe jag ännu inte hade besökt under mina år i Göteborg. Mysigt var det, men väldigt litet. Älskar att göra små spontanutflykter och upptäcka nya saker:-).
 
 
 
 
 
 
 

Orientvallmo


Den korallfärgade orientvallmon blommar nu för fullt i trädgården. För varje dag som går har en ny blomma slagit ut. Magnifik tycker jag, då den lyser upp på långt avstånd. Förra året blev det två blommor, i år blir det minst åtta:-)

Vår plats i solen


Trivs bra på vår uteplats som blivit så lummig och grön. Här äter vi nästan varje dag om sommaren. Extra trevligt nu med den nya webergrillen som införskaffats i helgen:-).

Flädermojito

 
Tänkte bjuda på ett smaskigt recept av flädermojito med hemlagad fläder som vi bjöd på under midsommaraftonen. Vi gjorde den alkoholfri, då det var många som körde bil, men man kan givetvis använda alkohol i om man vill.


 
Flädermojito (recept per drink)

0,5 dl koncentrerad fläder
0,5 dl vit rom
en stor knippe mynta
0,5-1 lime
Fyll på med sprite efter smak
Massor av krossad is
 
 

Midsommar

 
Midsommarafton firades hemma oss med vänner och god mat i stora lass. Solen kikade fram lite då och då så det gick fintfint att grilla ute. Traditionsenligt för dagen blev det både kubb- och sällskapsspel. Kan tipsa om en väldigt god fördrink som jag testade i år, flädermojito. Frisk, söt och svalkande. Midsommardagen har nu ägnats åt att bara ta det lugnt och njuta av det fina vädret.
 
 
 

Allium

 
Massor av allium blommar i trädgården hemma. Dessa har fått stå på bordet och pryda de fina flaskorna som jag loppisfyndade för länge sedan. En växt som verkligen gör sig bra på foto.
 
Obs, detta är ett tidsinställt inlägg.

Off to Italy

 
Vid den här tiden sitter vi på ett plan till Tropea i Kalabrien, Syditalien. Vi återvänder till samma ställe som vi besökte i september 2011. Det var en otroligt mysig och vacker plats och vi ser fram emot att få komma tillbaka♥

Syren

 
Syrenerna blommar för fullt just nu. Så Underbara!
 
 

White flowers

 
Liljekonvaljer och syrener har stått på bordet här hemma under veckan. Krispigt vita och underbara blommor som väcker minnen från barndom och skolavslutning. Det doftar härligt varje gång man går förbi.

Burgare i trädgården

 
Att ha trädgård innebär att man enkelt kan grilla precis när som helst och det gör vi så ofta vi kan. Häromdagen låg det smaskiga hamburgare på grillen i kvällssolen. Trots att vädret inte har varit på topp de senaste månaderna så har det blivit en hel massa goda grillmiddagar. Detta är helt klart bland det bästa med sommaren.
 
 
 

Lövkojor

 
För ett tag sedan hade jag fina lövkojor på bordet. Snart ska jag plocka mina egna snittblommor. Nu är det säsong för syren och liljekonvalj. Fina favoriter som dessutom doftar gott!

Trädgården i maj

 
Redan juni, tiden går fort. Såhär har det sett ut i trädgården under maj månad. Min vita rhododendron har blommat fantastiskt tillsammans med myskmadran som vi planterade förra våren. Den har nu spridit sig över hela rabatten och är en utmärkt marktäckare som verkligen lyser upp rabatten när den blommar. I min "lagun" har jag flyttat om växter och planterat lammöron, vit blodnäva alba och vita purpurklätt. Ser fram emot juni när det börjar blomma.

RSS 2.0