Första lunchen utomhus

 
Gårdagen bjöd på soligt väder och en långpromenad runt lilla Delsjön. Vi avslutade med lunch utomhus, årets första, i Bertilssons café. Hur skönt som helst. Här har de supergoda pajer och sallader som verkligen rekommenderas. Utanför på ängen, var det laddat för påskeld. Vad tiden går fort!
 
 
 
 
 

Vårt nya badrum

 
Det börjar arta sig. I stort sett är badrummet klart, bara vattnet som ska kopplas på och några detaljer som ska fixas. Älskar den fräscha känslan som blev med mosaiken tillsammans med det nya tvättstället. När det är helt färdigt kommer jag att lägga upp före- och efterbilder.

Att göra plats för våren

 
Det underbara vädret i helgen satte fart på trädgårdsarbetet. Lövkrattning och fallna grenar samlades i stora högar och den vissna ljungen byttes ut mot färgglada penseér. Nu längtar jag till handelsträdgårdarna fylls på med perenner och så småningom sommarblommor. Jag är redo.
 
 
 
 
 
 
 
 

Wake up breakfast


Dagens frukost består av en nybakad formfranska gjord på mandelmjöl och massor av ägg. Extra god rostad med jordnötssmör på. Kusmi Anastasia är en kär favorit och tillsammans med ett glas juice på röda apelsiner är jag på topp. Idag är det bland annat städning som står på schemat här hemma.

Krokus och tulpaner

 
Man märker verkligen skillnad varje dag i trädgården. Här är krokusarna tillsammans med tulpanerna igen, och bara på ett par veckor har det hänt massor. Nu funderar jag på om inte tulpanerna ska få lite sällskap av förgätmigej. Det är ju en perfekt utfyllnadsväxt och det skulle säkert bli otroligt fint.
 
 
 
 
 
 
 
 

Fröbröd med gojibär och nyponskalsmjöl

 
Dagens frukost är serverad och proppad med nyttigheter som gojibär, nyponskalsmjöl och boveteflingor. Använder sällan vanligt mjöl när jag bakar, utan hittar olika alternativ som mandelmjöl eller bovete. Frukosten fick tummen upp och nu är jag redo för trädgårdsarbete och plantering i det underbara vädret. Receptet i sin helhet hittar ni hos denna sköna bloggerska.

Bildregn från Gotland

 
Våren är äntligen här! Spenderade hela förra veckan i Visby. En ovanlig tid att åka dit, knappt några turister alls och nästan folktomt på gatorna dag som kväll. Sist jag var där var på sommaren för 15 år sedan. Mycket har hänt, men muren var sig lik i alla fall och vädret var mestadels soligt och fint. Passade på att hälsa på min syssling i hennes charmiga 1700-talshus innanför murarna. Tänk att hon bor där året om och pluggar på högskolan. Mysigt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0