Delsjön




Tog en härlig höstpromenad runt Lilla Delsjön igår. Avslutade med fika på trevliga Bertilssons café som jag aldrig tidigare varit på. Allt är hembakt och så där mysigt gammeldags. Tänk vad mycket fina platser det finns som man ännu inte har sett runt om i Göteborg. Älskar att upptäcka nytt. Just nu är det en perfekt tid att vara ute i naturen. Nu är hösten som finast.

Nytt




Här är bild på skorna jag köpte. De kommer från Nilsons och jag är helnöjd. Capen i svart från Åhléns fick jag också tag på. Har den i beige sedan tidigare. Nu ska det ätas american pancakes. Yammi!

Tips tips tips




Måste bara tipsa om det underbara surdegsbageriet på kastellgatan här i Göteborg. Himla gott bröd har de. Finns även lite bullar och andra bakverk. Detta Gotlandsbröd ska jag mumsa på nu under valvakan.

Muffins



Har gjort världens godaste muffins ikväll med äpple & kanel. Hur underbara som helst. Här hittar ni receptet.

Fint




Vilken fin höstdag det har varit idag! Skulle gärna ha gått en långpromenad i skogen idag, men det får bli ett träningspass body balance i stället. Har varit i stan hela dagen och äntligen hittat ett par skor jag vill ha. Visar bilder senare. Nu hemmafix och göra mig i ordning för träning.

Euro sko



En massa snygga pjucks finns hos Euro sko. har knappt varit inne i den butiken, men på hemsidan ser jag att det finns en massa gobitar. Ska nog kika in imorgon när jag ändå är ledig. Kommer speciellt att spana efter de två översta.

Skor skor skor



Efter en runda på stan hittade jag fler skor jag gillar. Samtliga hittar ni hos Nilsons. Dessa stövlar från Ecco är jag också sugen på. Kan inte välja, vill ha alla:-).

Jag idag



Ovanligt med outfitsbilder på denna blogg, men idag blev det en.  Skjorta Topshop, Kjol Monki, Skor Nilson.

Gotteligott



Nu har jag varit i farten igen. Äppelpaj med äpplen från trädgården & schackrutor favoritkakan:-).

Jodhpurs



Parisienne, Ecco, Ecco, Vagabond

Var en sväng i stan idag å provade skor. Det börjar luta åt klassiska jodhpurs. Sköna och snygga och passar till det mesta. Det enda som kunde passa bättre vore priset. Har iaf lagt undan de översta vänstra till morgondagen. Ska sova på saken.

Varmt



Gillar dessa snyggingar från Topshop. Capen till vänster är slut tyvärr. Ser så varma och mysiga och perfekt höstiga ut.

Pyssel




Gjorde lite trevliga saker igår som att baka kakor, finska pinnar och äpplemos gjord av äpplen från egna trädgården. Finns massor av äpplen här som jag måste ta vara på. Blir nog äpplepaj till helgen. Inget slår ju hembakat/hemlagat!

The way you move ain't fair you know



Hösten är på intåg och man kan sluta hoppas på 25 grader, men jag känner mig verkligen inte färdig med sommaren. Inte färdig med blommiga klänningar, bara ben, bikini och solkräm. Inte redo alls! Det har gått alldeles för fort i år. Kanske beror det på den uteblivna årliga semesterresan eller på att jag arbetade just de veckor när det var som absolut varmast här. Ändå har jag njutit av varenda solstråle medveten om att inte sommaren är för evigt.

Fånga dagen






Mys ute på landet

Maxi


Twist and Tango Ellos, Lindex, Gina Tricot, Ellos

Har blivit lite sugen på en maxikjol, gärna en vid lite mer svepande kjol. Testade den beige från Gina idag, men hjälp vad lång den var! Snyggt att bära till skinnjacka/kavaj samt converse eller ankelboots.

Idag



Startade dagen med rejäl frukost och nybakta scones. Gillar långa helgfrukostar med tid för att läsa tidningen. Nu på förmiddagen är det garderobsrens, ut med sommaren och in med hösten *snyft, jag är verkligen inte redo än*. Ska ta några tag med dammvippan å dammsugaren också. Ikväll blir det grekisk middag med vänner. Later.

Something new




Cape Åhlens, Halsduk MQ, Torgvantar Åhléns

Kvällen



Tacos & Naturgodis

Förkyld & Klingglass




Varit hemma mestadels för att krya på mig, förkylningstider på gång nu. Har dock hunnit uträtta en del viktiga ärenden med och så självklart kopplat av en stund i solen med Sofis mode och en glass. POP 74 från Kling är en superdupergod pinnglass som ni alla måste pröva genast! En apelsinisglass med chokladöverdrag som är sjukt god. Den är riktigt svår att få tag i faktiskt. I gbg-området har jag endast hittat den högst upp i Guldhedstornet samt i en pytteaffär i Mölndal. Detta betyder att jag laddar frysen full så fort jag blir sugen ha ha. Ikväll blir det ingen pole tyvärr. Behöver vara hemma å kurera mig. Så himla trist att va sjuk.

Marstrand in my heart ♥




Det är med lite sorg i hjärtat jag nu lämnar några fantastiskt fina, härliga, soliga och underbara veckor ute på Marstrand på det absolut bästa jobb jag haft. Jag har verkligen njutit av varenda sekund som jag har fått vistas i denna mysiga, charmiga och pitoreska miljö. Fina arbetskamrater har jag haft och jag har fått möta en massa goa och trevliga människor. Tror knappt man kan ha en bättre och trivsammare arbetsplats. Atmosfären här är så speciell, jag tror man märker det först när man har arbetat här ett tag, turisterna är glada och positiva, människorna i allmänhet är genuint trevliga och hjälpsamma. Jag kommer att sakna utsikten från mitt jobb med alla segelbåtar, ljudet från båtmotorerna, solens strålar i det spegelblanka vattnet, grannarna på hantverksbutiken Agaton, doften av tjära, flakmopparna, de karaktäristiska vita trähusen med utsnidade stjärnmönster på altanerna, lunchpromenaden till södra strandverken, den söta färjan från Koön, ja t.o.m den långa resan ut till Marstrand och så självklart arbetsuppgifterna. Jag har alltid velat arbeta som Turistinformatör och nu har jag fått pröva på om än under en kort period och det har lett till mersmak. Jag kommer att sakna ö-livet och allt från denna sagolika idyll. ♥

RSS 2.0