Extrajobb

Helgen har varit jättebra, men den gick alldeles för fort som vanligt. Innan jag skjutsade J till tåget ikväll gjorde vi en repris på american pancakes igen. Gott gott, men hjälp vad man blir mätt! Jag fick precis ett erbjudande om att jobba extra imorgon, vilket passar bra nu när man behöver en massa extra pengar till resan i sommar. Jag är dock inte lika förtjust över att kliva upp kl 06.00, men det ska nog gå bra. Kläderna för morgondagen är redan framplockade. Har provat outfits hela kvällen. Man måste vara proper i mitt jobb som imorgon innebär att vara receptionist/konsult på ett stort företag. Nej nu måste jag verkligen krypa i säng. Jag vill ju vara utvilad och pigg imorgon när jag börjar ett nytt jobb.

Sov gott!

Godmogon Söndag


Härlig sovmorgon idag igen. Invigde nya mixern med att göra en tropisk smoothie bestående av mango, banan, ananas och juice. En riktigt härlig sommardrink. Här väntar nu en intensiv dag med full fart fram till ikväll. Jag ska gå igenom presentationen av mitt exjobb under förmiddagen. Ska på möte med uppdragsgivare på tisdag.  Däretfter ska vi fortsätta med våra resplaner och boka boende på första stoppet. Skriver mer om detta senare. I em/kväll väntar ett MRL pass innan jag skjutsar älsklingen till tåget och därefter blir det troligtvis mer förberedelse inför mötet. Lite gott och blandat helt enkelt.

Vad hittar ni på idag?

Lördagen



Lördagen var mysig och vi hade fullt upp som vanligt. Dagen startades med sovmorgon och därefter ett pass i gymmet med fria vikter.  Betoningen var rygg, axlar och armar. Det var minst en månad sen jag körde något pass på gymmet och det märks redan att jag hade förlorat lite i styrka. Otroligt vad fort det går om man gör ett break i träningen. Senare under dagen passade jag på att städa lite och fixa lite påskfint. Kvällen var hur mysig som helst med J:s hemmagjorda pizza med fetaost, favoritgodiset, cola och så Robinson så klart. Tyvärr tycker jag att Robinson förlorat sin charm sedan TV4 tog över. Produktionen och själva filmningen känns rätt så budget om man jämför med SVT: dramatiska klipp och man har ju knappt fått sett något om hur de lever, vad de äter och vilka personliga prylar de har fått ta med sig. Nja Robinson sjunger nog på sista versen nu, tror ni inte det? Däremot passade jag på att se några avsnitt av kanal 5:s Charterhjältar. Hade inte sett det inna och det var ju hur komiskt som helst. Snacka om stereotyper, man tror ju nästan att det är ett skämt, men det värsta är ju att det är sant. Folk som verkligen lever "Sällskapsresanliv" när de åker utomlands. Jag och J fick oss ett gott skratt samtidigt som vi skakade på huvudet å detta. Komiskt var ordet.



Nu: Frukostdax

Upp å hoppa

Viilken dag det har varit. Heldag i skolan 9-16, vilket är ovanligt länge. Har precis kommit hem å ätit lite mumsig fiskgryta som jag gjorde häromdagen. Nu är det hur lätt som helst att lägga sig i soffan med nya Chic som kom i brevlådan idag, men näpp. Här ska tränas! Har man lovat sig själv så har man. Det blir MRL om en timme å jag har sån tur som får skjuss hem av J som lämpligt nog kommer från hem från Finspång i samma veva som jag slutar mitt pass. Nya träningsskorna var en aningens små så eventuellt åker dom tillbaka till Ellos. Har i alla fal beställt ett par i en storlek större att testa. Man vill ju inte få skoskav när man tränar. Dags för mig att byta om nu. Ikväll vankas det Lost...

On the billboards



Hos Frida hittade jag denna skojiga sida och blev förstås genast sugen på att testa själv. Tycker det är himla coolt att man kan göra såna här grejer och få det att se ut som på riktigt. Tyvärr hade jag inte så många nytagna foton att testa med, men efter lite trixande i photoshop blev det ju bra ändå. Skoj!

Bröllop



Jag och J ska på bröllop i sommar och jag äger i princip inga festkläder förutom ett par svarta, därför passade jag på att beställa denna ursöta klänning från Nelly. Hur fin som helst är den, så jag håller tummarna för att den ska passa. Funderar på vad jag kan bära till när jag är utomhus. En liten kofta kanske? Vad tror ni skulle passa till?

American pancakes & USA-planering




Jag och älsklingen gjorde riktigt mumsiga amerikanska pannkakor idag. Jag älskar dessa och för inte så länge sen skrev jag ett inlägg om vårt brunchbesök på Egg and Milk. Idag inspirerades jag även av Maria dock använde jag ett annat recept till smeten. Otroligt gott med färska bär, valnötter och lönnsirap på. Testade även att blanda i hackad mörk choklad i smeten, vilket inte alls var fel. Härligt dessa går att variera i det oändliga. I sommar vill jag ha färska jorgubbar och honungsmelon till. Yammi! Det amerikanska temat passa perfekt för dagen då jag och honey håller på att planera vår USA-resa i sommar. Vi har rutten klart för oss, men har inte helt bestämt, datum och reslängd ännu. Kommer att bli superskoj, ska se om jag kan jobba lite extra innan avresa för man vill ju gärna shoppa liiiite. Skriver mer om detta när allt är bokat å klart.

Nu är det dags för mig att krypa i säng, ses imorgon!

Pad thai



Fredag och hämtmat Pad Thai. Det är en av mina absoluta favoriter från det thailändska köket. Testade även rätten när jag var i Thailand i somras, men måste säga att jag föredrar Pad Thai från Sverige. Den thailändska Pad Thai med kyckling innehöll alltid små gråsvarta räkor som jag faktiskt tyckte var lite läskiga, men denna är mumma! Men från det äkta Thailand saknar jag verkligen alla underbara wokar och färska fruktjuicer i form av litchiejucie, vattenmelonjuice, mango- och papayajuice m.m. Den thailändska maten känns oftast nyttig, fräsch och kycklingköttet är alltid mört och fint. Kan helt klart vara ett av världens bästa kök. Nu ska jag njuta!

Bon Apetit!

Inte vår än


Nyss hemkommen från skola och MRL. Så skönt att träna äntligen. Jag försöker få in minst tre pass i veckan, så det får bli ett denna helg också. MRL tar bra. Det känns redan i ben och rumpa vill jag lova. När jag kom hem var det alldeles vitt på marken och träden och trots att det redan börjat slaska bort, ser det så fint ut den lilla stund snön får stanna. Det bästa med snön är att det blir ljusare ute på kvällarna, dock ser jag fram emot våren och värmen nu. Det ska bli så skönt att packa undan tjocka dunjackan och halsduken och istället plocka fram klänning och våriga kjolar. Ge mig vår!

Nytt från H&M




Dessa får stanna kvar, men resten som var alldeles för stort skickades tillbaka. Skorna är riktigt snygga och bekväma, men de var på vippen att även dem fick åka tillbaka då de "glappar" en del i hälen. Dock kan jag inte ha en mindre storlek då de är precis att tårna får plats. Nån som vet om man kan göra något åt skor med "glappande" häl? Finns det några hälinlägg eller liknande? Vill gärna behålla dem då de är snygga och sköna att gå i med den mjuka kilklacken. Fyndpris dessutom.

Sena kvällar

Oj, vad tiden rusar iväg. Det har inte blivit så många inlägg den senaste tiden. Vi håller på med kommunikationsplanering och skarpa case på JMG just nu. Läser en kurs där i media och kommunikation. Trodde aldrig att en grundkurs kunde vara så tidskrävande. Det blir många sena kvällar med grupparbete och därför har jag helt enkelt inte hunnit blogga någonting. Det går i vågor det med hur mycket tid som finns helt enkelt. Jätteroligt att ni hänger med och kikar in här ändå. Imorgon tänkte jag visa några av mina senaste inköp. Träningskläderna från Ellos kom också häromdagen, där fanns en hel del att prova igenom. Det ska jag ta itu med ihelgen. Hoppas att skorna passar.

Nu är det dags att knyta sig, ska upp tidigt imorgon och jobba med caset och då gäller det att vara pigg som en lärka.

Träning + bio

Vi började dagen med ett träningspass. Jag på MRL och J på gymmet. Resten av dagen har vi spenderat framför våra datorer med reseplanering för sommaren. Exakt var vi ska åka skriver jag om lite senare, när det hela så att säga är klappat och klart. Vi har i alla fall bokat bokat in en Stockholmsweekend i maj, då vi ska dit på bröllop. Det kommer att bli jättemysigt! Vi ska bo centralt och har en extra dag att spendera i staden och äta på mysiga restauranger och caféer. Härligt!

Nu ska jag fixa ihop en potatisgratäng å sen ska jag och älsklingen på bio. Det blir Män som hatar kvinnor. Hoppas den är bra! Nån som sett den?

Söt som socker




På stan slank jag in på H&M en sväng  och kom ut därifrån med denna söta handväska i puder. Den är gjord i mocca och har små söta nitar även på axelremmen. Har tittat på den några dagar och kunde inte låta bli att köpa hem och testa ihop med mina kläder. Visst är den söt?!

TGIF

Yes helgen är äntligen kommen. Har varit busy hela veckan med grupparbete och redovisning, håller på med kommunikationsplanering nu och har en riktigt seriös uppgift framför oss. Men nu längtar jag verkligen efter att röra på mig och att svettas på gymmet, jag har haft ett ofrivilligt uppehåll nu på två veckor eftersom jag var sjuk bl.a. och det känns verkligen, men imorgon bitti är det MRL som gäller, så skoj!

Efter skolan idag mötte jag upp J och vi tog en lite sväng på stan. Hade tänkt boka biljetter till Män som hatar kvinnor, dock hade de bara ett fåtal biljetter kvar och kassorna hade fått tekniska problem. Det blir en myskväll hemma i stället med pizza och Lost. Inte fel det heller.

Klick klick


Bild: Ellos

                        

Jag passade på att kika på nya träningkläder häromdagen. Behövde verkligen byxor samt nya skor avsedda för training (träningsformer som innehåller sidoförflyttningar). De jag har nu är egentligen till för löpning. Ellos har himla mycket snyggt inom träning, det svåra är bara storleken, men jag håller tummarna för att det passar. Skorna är jag verkligen nyfiken på, så snygga, heldämpade och i skinn och inte alls särskilt dyra. Ett gult linne har jag sedan tidigare och jag älskar det, det fick bli ett till att komplettera med. Det är aldrig fel att köra på ett beprövat koncept. Åhh, vad jag är peppad att sätta igång med träningen nu, är ju nästan helt frisk, imorgon kanske?

Bra böcker ger inspiration



Ikväll ska jag ta en tidig kväll och krypa ner i sängen med mina nya böcker som anlände idag. De verkar ruskigt bra, så detta kommer att bli spännande. Att läsa innan jag ska sova är bland det bästa jag vet. Hur mysigt som helst ju. Jag tror att just dessa böcker kommer att ge mig massor av motivation och fokus till de mål jag vill förverkliga i livet, såväl inre som yttre. Finns det något bättre sätt att avsluta kvällen på än att formulera mål för framtiden?

Brunch



Brunch på Egg and Milk, Övre husargatan.



Idag åt vi en underbar brunch tillsammans med vänner på Egg and Milk, ett amerikansk café i dinerstil. Här serveras ljuvliga bagels i massor av smaker och mumsiga amerikanska pannkakor med lönnsirap. Jättemysigt att träffas på detta sätt. Jag älskar det stället och kan lätt rekommendera det till er som bor i Göteborg eller kommer hit på besök nån gång. Man är mätt i flera timmar efterråt. Se gärna you tube klippet från Laila bakar.

Resten av dagen ska vi bara ta det lugnt, har börjat få hosta och känner mig därför inte riktigt kry så det lutar åt att vi kommer att ha 24-maraton här hemma och ikväll blir det thai.

Hemma behöver ingen vara hungrig



Igår åt J å jag middag hos familjen. Det bjöds på ungsbakad lax med örter och till det potatisgratäng och en jättemumsig sallad. Till efterrätt serverades semlor i massor. Gissa om jag blev mätt. Tror jag har ätit min sista semla i år nu faktisk, vågar inte tänka på hur många det har blivit i åt, men gott är det. Hur som, vi hade en jätte trevlig dag ute på landet. När vi kom hem softade vi med godis och 24 i soffan.

RSS 2.0