Sol

Äntligen lite sol idag. Dagen har varit fullspäckad med plugg på förmiddagen för min del. J och hans pappa har lagt golvet i hallen. Jättefint! Träffade också min syster och promenerade runt Nääs slott i det fina vädret.  På kvällen var jag iväg och tränade body combat, så nu känner jag att jag har varit duktig i helgen. Kommande vecka kommer jag att ha fullt upp känner jag på mig, men hoppas att få lite tid över till bloggen också.

Busy day

Tränade aerobic i morse. Kommer nog inte att gå på det så många gånger, hade svårt att hänga med, då de har tagit bort de två lättare nivåerna och nu bara har en. Ska hålla mig till combat istället. Efter lunch åkte jag in till stan för att fixa lite nya sminkprylar. Träffade även en kompis och hennes pojkvän för fika. Kände mig duktig när jag avstod semla som de andra åt. Vill ju trots allt ha resultat med min träning. Efter fikat var jag iväg och klippte mig. bara luggen, men ändå känns frisyren fräshare nu. Det gör en hel del.

Nu blir det potatisgratäng och vinmarinerad rostbiff. Mums!

Helgen är här

Då var det helg igen. J har precis kommit och hans pappa är här och hälsar på denna helg. De ska tillsammans lägga nytt golv i hallen , så att det blir lika fint som i köket. Jag har lite att plugga på, men har också tänkt att boka in två träningspass. Body combat på söndag och något annat imorgon. En sväng till stan blir det nog också.

Vad ska ni göra?

Perfect Lips

image501
Är sugen på att prova Lip Fusions produker med läppförstorande effekt. Var och spanade in dem på Åhléns idag och funderar faktiskt på att köpa en. Priserna verkar ligga mellan 450-550 kr, så man får hoppas att det är värt varenda krona.

Body balance

image500

Kom nyss hem efter att ha testat body balance för första gången. Tycker att det var väldigt likt yoga och pilates. Skön med avslappning och meditation i slutet, men jag föredra ändå konditionsträning och body combat.

Blommigt var det

image499Bild: Lindex


Ett sött blommigt paraply till kommande skurar piggar upp i vinterrusket. Längtar efter sol och värme, klänningar och skira blusar.

I'm in love

image498
När jag var på stan idag fick jag syn på denna skönhet. Se bara på de matchande söta lurarna. Det var kärlek vid första ögonkastet, så nu har min kära LG fått konkurrens. Säljaren stressade mig och sa att det bara fanns 3 kvar och att de definitivt inte skulle finnas kvar till helgen, men jag ville fundera på saken. Tänkte söka efter lite information om den på nätet hemma, men hittar den ingenstans. Endast på bild i google. Fanns ej på telenors hemsida. Hoppas verkligen inte att det är limited edition på denna.

Baby come back!!


Träna med stil



Här kommer bild på träningstopparna jag köpte på hm i fredags. Den svarta är redan invigd, och den funkade perfekt. Har även köpta svarta träningsbyxor, men de måste läggas upp före användning. Hm hade flera snygga träningskläder om man vill komma undan lite billigare.

One earth

image494Bild: Accessora


House of Natalias senaste kollektion ONE EARTH symboliserar att människan måste leva i harmoni med moder jord. One Earth symbolen är en sammanflätning av livets träd och det klassiska fredstecknet. Bäraren av smycket sympatiserar med budskapet: One Earth - en värld, en fred.

Jag älskar smycken med med fina budskap bakom. Det är inte bara ett smycke utan uttrycker också åsikter och värderingar. Detta är en personlig favorit. Gillar desutom designen som gör att den passar till många outfits.
Halsbandet One earth från House of Natalia finns hos Accessora i 2 storlekar, guld eller silver. Priset på den stora i guld är 545 kr.

Siden

image493
Denna söta sidenblus finns hos Haléns för 399 kr. Riktigt fin färg, den passar både till fest och till vardags. Tror att den skulle vara snygg ihop med ett par svarta byxor.

Fixardag

Bakdag, städdag, pysseldag, you name it. Kl 15 kommer familjen. Nu ska jag fixa mig i ordning lite och städa undan det sista. Så skönt att ha det gjort inför kommande vecka också. J håller på att fixa med tårtan nu. Det kanske blir ett foto sen


Kram

Baka kaka

image491
image492

Fick ett bakryck ikväll. Chokladkaka med sesamfrön, drömmar och marängtårta (marängen står i ugnen). Familjen kommer ju imorgon. Blev sugen på att baka fruktfröd också, kanske hinner det imorgon.

Nu fortsättning på Prison Break.

First choice

image488

Det blev chokladpudding på menyn. Lovar att det inte var nyttigt, men ack så gott.

Beslut

image487

En godsak till kvällsmyset. Vad ska det bli? Dagens i-landsproblem, jag vet :-). Föresten är det första gången jag att pannacotta finns att fixa till med såhär enkla medel. Fusk? Ja, men det struntar jag i.

Kamelia

image486Bild: La redoute

Snygg topp snygg färg. Kameliarosa eller aprikos som jag kallar det är supersnyggt till sommaren. Toppen är från soft grey och priset är 189 kr. Jag har redan flera långärmade i samma märke sedan tidigare och vet att de är jättesköna. Vid nästa beställning blir det den här.

Träningssko

image485
Bild: La redoute


Jag gillar verkligen denna träningssko i svart och rosa som finns på La redoutes barnavdelning. Priset  på 519 kr är ju mycket billigare än skorna hos dam. Jag kanske ska slå till. Behöver faktiskt nya skor till träningen


The dress

image483

Äntligen fick jag tag i klänningen med stort K. Har spanat på den i flera veckor, men väntat på en rabattkod från asos. För ett par veckor sedan dök den upp på en populär blogg och vips så var den slut i nästan alla storlekar. Men jag tappade aldrig hoppet helt och det var tur för i morse hade någon vänlig själ returnerat den, så nu är den äntligen min min min! Hoppas att den är lika fin i verkligheten som på bilden.

MRL

Nyss hemkommen från tufft träningspass med fokus på mage, rumpa & lår. Kan säga att det känns rejält i rumpan redan nu när man går nerför trappan. Puh! Nästa gång blir det body combat istället. Mera min grej.

Nu dusch och sedan lax i ugn.

24

Älsklingen och jag har precis varit och handlat inför helgen. Nu ska vi krypa ner i sängen och kolla på 24. Imorgon bitti har jag ett träningspass inbokat, så ikväll får det inte bli allt för sent.

Trevlig kväll & helg!

Mums

image482

Det här såg riktigt gott ut. Har aldrig bakat blåbärsmuffins, men eftersom jag ska ha kalas i helgen så kunde ju dessa passa bra på fikabordet. Det ska absolut prövas i alla fall. Undrar hur man får dem såhär fina och utan att hela muffinsen blir blå? Nån som prövat?

Försoning

image478

England, året är 1935. Det är varmt, den varmaste dagen hittills denna långa sommar. Trots att nazismen växer sig starkare i Tyskland och världen står på tröskeln av ännu ett världskrig, spenderar Briony Tallis och hennes familj några lata dagar i lyx i deras enorma viktorianska hus utanför London. Hettan är kvävande och de sedan länge undertryckta känslor som familjemedlemmarna bär på, hotar att brisera under det att veckoslutet fortskrider. Briony är en nybliven författarinna med livlig fantasi. Genom en rad missuppfattningar utpekar hon hushållerskans son, Robbie Turner, för ett brott han inte begått. Robbie och Cecilia, Brionys syster, är förälskade i varandra och Brionys anklagelser får inte bara konsekvenser för det unga kärleksparet, utan förändrar familjen Tallis liv för alltid.

Jag hade som sagt höga förväntningar på denna film pga alla goda recentioner, men näee. Inte alls min typ av film. Lite udda sådär, lite som en cannes-film kan vara..

Betyg 2/5

image480image481

Grekiskt


image477

Torsdagens firande startade med att jag och en vän åt på Grekisk restaurang i Linnéstaden. Mysigt! Favoriten var vitlöksbrödet och tzatzikin som vi åt som förrätt, men huvudrätten var inte dum den heller. Fylld kycklingfilé med fetaost och soltorkade tomater med råstekt potatis och grönsaker. Mmm! Därefter gick vi på bio. Jag hade stora förväntningar, men den blev faktiskt en besvikelse. Recention kommer senare. Kvällen var dock mycket trevlig och jag tog taxi hem vid 11-snåret.

Happy birthday!

image476
Idag är det min födelsedag, så jag passar på att fira mig själv lite här på bloggen:-). Började dagen med redovisning i organisation och ledarskap, mindre kul på sin födelsedag, men nu är det över och jag ska inte plugga något mer idag. Istället ska jag och en vän gå ut och äta ikväll och därefter blir det bio. Trevligt!
Älsklingen är inte hemma nu tyvärr, men han kommer imorgon och vi ska fira mig i helgen i stället.

Något uppiggande tack

image475

Som ni ser är det plugg som gäller. Tror vi ska läsa typ 7 böcker samtidigt och antalet sidor är omkring 3000 per månad. Härligt!! Därför blir jag emellanåt lite osynlig här på bloggen. Naturligtvis vill jag skriva amycket mycket mera , men den som väntar på  något gott.....:-)

Bloggkrångel

Jag har nu inte kunnat närvara på bloggen under ett par dagar. Dels har jag haft mycket att göra i skolan och dels har blogg.se krånglat för mig. Hela fältet för att läga in bilder och tecken under inlägg var blankt under gårdagen.


Har ni också haft problem med blogg.se?

På agendan

Dagens lista består av:

♣ Långpromenad i det fina vädret
♣Plugga inför redovisning
♣Träning, Body Combat
♣En massa telefonsamtal

Lackat

image473
Här är skorna jag köpte i veckan. Jättesnygga både till jeans och till kjol. Gillar att klacken är träliknande vilket gör att den ser mer sofistikerad ut. Bra pris var det också 349:-

Rea

image474
Igår var vi en sväng på stan under förmiddagen. Jag skulle byta mina nya lackskor till större storlek och J skulle kolla efter en t-shirt. Spanade även in MQ och fann en söt peak topp på rean. J hade lite rabatt där också som jag fick och då kunde jag förstås inte låta bli ;-).

Black & white

image470

Denna söta topp hos Asos har jag spanat på ett tag. Nackdelen är att den är gjord i viscose vilket inte alltid är bästa kvalitét. Kan inte asos nya rabattkoder snart, nu var det längesen tycker jag. Klick or no klick?

Prioritering

Jag har inte bloggat på några dagar, då jag har fått prioritera skolan ett tag. Under helgen kommer jag troligen att ha mer tid. Jag är sugen på att gå ut och gå en riktig långpromenad, men tittar man ut så möts man av gråaste grått. Fy! Jag som faktiskt kände för en rejäl skogspromenad idag. J har ärenden på stan och jag brukar ju inte vara sen att haka på. Får se vad som händer.

Tänkte visa er lite av mina senaste inköp också under dagen.

Make a wish

image469
Snart fyller jag år och efter att ha klurat lite på om det är något jag behöver/önskar kom jag fram till några saker:

Style A to ZOE av Rachel Zoe
Chic - Den kompletta garderoben
Gummistövlar viking

Stilrena salladsbestick matt silver
Fruktskål stilren
Handkräm från Principessa
Rosettarmband i silver från M925


Mycket gjort

Idag har jag jobbat bort en hel del av skolarbetet. Känns skönt att vara lite ifatt för en gångs skull. En tenta och en uppsats kvar att göra denna vecka och imorgon är det redovisning i seminareform igen. En rask promenad hann jag i allafall med idag samt att umgås lite med en vän efter grupparbetet.

Imorgon ska jag upp tidigt igen, men är inte alls trött tyvärr. Liten bloggrunda och sen sängdax. Bums!

Sovmorgon

....eller egentligen inte. Försov mig faktiskt, vilket berodde på att jag pluggade till sent igår kväll/natt. Jag har därför mycket att göra nu de närmaste timmarna med uppsats, tenta & paper. Vet knappt var jag ska börja, så jag hugger tag i första bästa. Därefter har jag ärende till posten, powerwalk, grupparbete, och ett diskberg som väntar på mig.

I ärlighetens namn är jag mest sugen på att gå ut och få frisk luft, men det får vänta till senare. Dax att sätta igång!

Nybakat

image467

Det doftar bullar i hela huset nu. Härligt! Vi gjorde dubbel sats med tanke på att jag fyller år snart och familjen kommer på besök. Det är inte ofta man bakar bullar faktiskt, det ska ju jäsa i två omgångar så det är lite pyssel, men det är roligt när man väl tar sig den tiden. Så fort de var klara bjöd vi in grannarna på bullkalas, vi har ju så trevliga grannar och försöker att träffas och grilla på somrarna eller middag hem hos nån då och då. Tycker att det ärroligt när man kan ha enbra gemenskap med sina grannar och få hjälp med posten eller vattna blommorna åt varann när man är bortrest.

Spana in våren

I förmiddags var vi inne en snabb sväng till stan för att J skulle byta en tröja. Jag passade då på att kolla in Topshop för att se om några av mina sailorfavoriter fanns inne. Klänningen hittade jag, men kände att den var för dyr just nu. Tyvärr fanns varken väskan eller blusen som jag gillade, men lite andra varianter som kanske kan bli aktuella längre fram i vår. Jag ska inte förhasta mig. Det är ju trots allt bara början av januari nu.

Sailor spring

image466

Några utvalda gobitar i sailor-anda bland Topshops vårnyheter. Det är så tråkigt att de inte fraktar till Sverige. Älskar den här stilen på sommaren. Jag är speciellt förtjust i blusen längst ner till höger samt väskan. Längtar till sommar och sol nu!

Par i rosa

image464image465

Såg att jag hade glömt att visa min rosa kofta och sjal som jag köpte när vi var uppe i Umeå. Gillar den skira färgen, de kommer att passa fint till våren, men kommer såklart att användas redan nu. Den finaste och mest gångbara rosa färgen enligt mig.

Bio

image459

Vi fick ju presentkort på bio i julklapp, så vi passade på nu ikväll när det ändå inte blev nåt spa i Varberg. Filmen var rätt creepy, men ändå ganska spännande. Dock hade jag inte förväntat mig att hela filmen kretsade så mycket runt deras sekt och tro.

Jag ger Solstorm 3/5 glassar

 image461image462image463

Hemmaspa

Helt oplanerat kom vi på att vi ville åka på Spa idag (min julklapp från J). Vi ringde till Varbergs kurort i morse, för att se om det gick att komma med såhär kort varsel. Jodå, rum fanns lediga, vi blev t.o.m erbjudna en svit samt 1000 kr rabatt rabatt per person, men tyvärr var alla behandlingar uppbokade. Med viss besvikelse bestämde vi oss för att vänta. Behandlingen är ju nästan huvudpoängen med en weekend på Spa. Vi siktar på att åka en söndag-måndag i stället, då de har erbjudande. Men helt lottlös går jag inte. J har erbjudit mig ett hemmaspa ikväll med massage. Mysigt!

image458

Zipper

image455
Bild: Haléns

Beställde dessa skor idag för 349 kr hos Haléns. Vet att det är en sommarsko, men blev ändå sugen. Dessutom har jag få högklackade finskor, så detta blir ett välbehövligt tillskott i garderoben. Skorna kommer till mig i slutet av Januari. Har tidigare ej betällt från Haléns, men jag hoppas att jag blir nöjd.


Julklappar

image450

Här är några av de julklappar jag fick i år. Blev extra glad när älsklingen överraskade med en spa weekend. Det ska bli mysigt. Hoppas att det kan bli av nu under våren. Tänk att unna sig lite lugn och ro, god mat och skön massage. Längtar!

Helgen

Nyårsafton blev jättetrevlig med god mat, 3-rätters och sällskapsspel och vänner. Det var skönt att fira hemma i år, då vi ibland firat ute på restaurang och nattclub. Helgen var i det stora hela slapp och skön. Mer sånt:)!

RSS 2.0