There's a hundred thousand angels here tonight



En busy dag på kontoret med full rulle. Jag har hittills haft ett alldeles eget kontor, lyx, men har nu fått en trevlig arbetskamrat som flyttat in till mig. Vi kommer säkert att arbeta ihop lite då och då framöver. Kul. Är inte riktigt van vid att jobba långa dagar och det tar sin lilla tid att varva ner när man haft tusen bollar i luften under en hel dag. Började därför med att tända lyktan på trappen. Levande ljus tycker jag sprider både värme och harmoni och visst blev det fint! Det kommer att bli en fortsatt lugn kväll här hemma med lite tv, måndagar är ju bästa tv-dagen; Svenska Hollywoodfruar och därefter Ung & bortskämd, precis såna ytliga enkla nöjen som jag behöver för att koppla av en stund. Hostan har inte släppt än, så det blir en tidig kväll för mig. Önskar er en trevlig kväll!

Homemade at its best



Har just ätit sjukt goda köttbullar med kryddpeppar, ja allt är hemlagat, utom lingonen. Här är receptet Var tvungen att lägga upp dem här. Himmelskt goda! Jag dör.

1:a Advent



Det blev ändrade planer för helgen i och med att båda varit sjuka. Lite adventsfint har vi i alla fall fixat. Stjärnorna är uppe, lyktan står på trappen, adventsljusstaken som jag fixade förra året står på bordet. Jag har även målat ett sista lager lackfärg på tv-bord och byrå, så skönt att vara klar med det. Så fort det torkat och allt är i ordning i vardagsrummet ska jag ta en bild och visa er.

Ikväll ska jag ta det lugnt. Först en skön lång dusch, sen ska jag fixa hemgjorda köttbullar och potatismos, sås och lingon. Mums. Ska avsluta med en film också så klart och förbereda mig för en vecka på kontoret.

En mysig kväll önskar jag er!

Akut bronkit



Satt på vårdcentralens drop-in mottagning och köade i morse. 2,5 timme fick jag vänta på min tur. Efter att har undersökt mig fick jag konstaterat att det var akut bronkit eller luftrörskatarr som det också heter. Alltså hosta orsakat av virus, vilket jag misstänkte. Ny hostmedicin fick jag, än har den inte hjälpt men jag håller tummarna, för denna helgen har jag roliga planer på G. Tänkte nämligen gå på  Gunnebo Slotts julmarknad, jag har hört att den ska vara fin samt att på lördag kväll är vi bjudna till en vän på mat och sen har vi ju möblerna som ska målas klart.

Jag tänkte snart lägga mig och se en film, Änglavakt. Har någon sett den? Att ligga med datorn på magen hoppas jag gör susen. Tänk förresten att det är första advent nu på söndag. Får försöka fixa lite julmysigt till dess.

Sjuk frisk sjuk



Pannkaka med hjortron.

Hallå vad är det som händer, har blivit sjuk igen efter att ha varit frisk i en vecka. Jag som nästan aldrig är sjuk, det måste bero på att jag vickat så mycket i skolorna de senaste veckorna, barnen hostar och snörvlar och det sprider sig till lärarna och jag får rycka ut. Jag hopps nu att detta blir kortvarigt, då jag som sagt har tagit på mig ett nytt projekt under de närmaste månaderna där jag måste vara på topp, prestera och visa framfötterna. Det går alltså inte an att vara sjuk nu. Nåväl, dagen har varit lugn, och snart blir det lite roligt på tv, Robinson och Ladies på Östermalm. En liten hälsning fick ni i allafall. Till helgen har jag planerat in lite kul där kameran ska följa med, då blir det förhoppningsvis lite roligare updates. Hörs!




22:12



Hade lite överskottsenergi när jag kom hem ikväll och eftersom brödet var slut så passade jag på att baka nytt. Hade i bl.a. naturell youghurt, linfrön, hasselnötter, russin , lingon, honung m.m. Gott! Jag har haft en intensiv och fullspäckad dag på jobbet och känner att jag börjar bli sjuk igen, så nu är det dags för mig att tänka på refrängen.

Lussekatter



Idag har varit en sån där dag när jag har varit effektiv från morgon till kväll. Upp tidigt för att göra andra strykningen av grundfärgen på byrån. Soffbordet har blivit lackat, en raskt promenad i det regniga vädret, läst in mig inför kommande veckas arbete (kanske berättar mer om detta senare) bakat årets första lussekatter (yammi) och avslutat kvällen med ett MRL-pass på gymmet. Grymt bra dag. Älskar att få mycket gjort och att känna mig duktig:-).

Nu lite kvällsfika och en bloggrunda och sedan film. Trevlig kväll!

Måla vitt

Håller på att måla om en massa björk och ekmöbler här hemma. Först ut var tv-bänken, sedan soffbordet och nu byrån i sovrummet. Hade tänkt att ta före- och efterbilder, men det glömdes bort tyvärr. Ni kommer att få se efterbilder istället. Det dröjer dock några dagar. Lackfärgen ska nämligen torka i ca en vecka. Jag ser fram emot slutresultatet. Det kommer att bli superfint och vintermysigt.

Nu ska jag slå mig ner i soffan och se filmen Closer.



Texten är så underbar och låten så fin.

Tacos



Lång jobbdag och sedan ommålning av tv-möbel. Nu är jag helt slut som artist. Har avslutat kvällen med tacos & bonden å lite godis samt haft en vän på besök. Jobbar sent hela veckan, men hoppas hinna med lite bloggning också.

Med denna bild säger jag godnatt för ikväll:-).

Lördag



Provade för första gången vegetarisk sushi med bl.a. tofu. Helt okej, trots att det är lite konstigt med sushi utan fisk förstås. I övrigt har klippning (topparna) hunnits med, inhandlat favoritschampot från Matrix, samt ett anteckningsblock. Potatisgratäng och rostbiff står på menyn här hemma ikväll. Mums. Hoppas ni har en trevlig kväll!

Mera höst





Så fort hösten försvann, redan snö och en lång vinter framför oss. Jag tror det kommer att bli en spännande tid.

Sjuk



Det har varit lite bloggning de senaste dagarna pga att jag har varit och fortfarande är sjuk, förkyld med jobbig rethosta. Igår skulle vi ha varit och bowlat och ätit italienskt med vänner, men fick tyvärr ställa in. Satt i stället på akuten, tog prover och fick hostmedicin. Jag hoppas att jag nu är på bättringsvägen. I bästa fall kan jag följa med J en liten sväng till nordstan och leta mössa. Funderar på att kolla efter detta halsband i så fall. Det är från H&M. Nån som sett det i butik? Ser ut att kunna vara snyggt till en svart urringad klänning på t.ex nyår. Ska spanas in. Later.

Sommaren är kort


En liten återblick från sommaren som varit. Tänk att det är över ett halvår kvar till nästa! Just nu käns det som en evighet  när man pälsar på sig dunjacka, mössor och fodrade vantar, men den kommer alltid tillbaks. Så nu har man nåt att se fram emot. Denna sommar har varit fylld med många sköna dagar med sol, bad och vänner och god mat. Inga långresor i år , men förhoppningsvis blir det av under 2011. En massa annat skoj måste förstås hinnas med innan dess. Fånga dagen.

Godmorgon



Dagen idag består i att ta det riktigt lugn här hemma och kurera mig. Funderar även på att slänga upp en inlägg med återblickar från sommaren såhär i höstrusket. Se klart filmen Elegy jag påbörjade igår samt läsa lite i Eat Pray Love, blev så inspirerad att jag köpte boken efter att ha sett filmen. Ha en finfin dag!

Sommarlängtan



Det går precis lika bra att doppa jordgubbarna i marabou mjölkchoklad. De blir himmelskt goda. Visst är det viktigt med lite vardagslyx! Ska krypa ner i sängen nu för jag känner mig inte alls kry. Hoppas att jag är fit for fight imorgon.

Strawberry



Känner mig krasslig och ska krypa ner i soffan med Desperate Housewives ramlösa mango och chokladdoppade jordgubbar.

Lussekatter



Det bjöds på lussekatter hemma hos familjen häromdagen. Ser ni att det är katter? Så söta.

RSS 2.0