TGIF



Hoodie H&M, Denimväst omgjord H&M, byxor Vila, Converse köpta i Usa.

En dagens outfit har varit sällsynt på min blogg, men då och då dyker det upp en. Här med denimvästen från föregående inlägg.

Idag har vi varit och hämtat en iMac som vi köpt av en vän. Jättekul! Den är ju så snygg och kommer att passa som handen i handsken till vår inredningsstil. J ska fixa en del med installeringar och sånt, så det dröjer någon vecka innan den kan användas. Spännande!

I övrigt kommer den största delen av den här helgen att gå åt till renovering (J renoverar, jag pluggar till salstenta). Vi ska ta bort en dörr mellan sovrum och vardagsrum, regla öppningen och sätta för en spånskiva. Därefter blir det en massa spackling, på med färg och antagligen en tapet. Detta kommer vi att syssla med några helger fram över. Det ska bli kul att se det färdiga resultatet, då ska vi nämligen köpa nya låga bokyllor/skåp och får mer väggyta än vi hade innan. Kanske ska fixa med lite svartvita foton, som skulle passa där?

Jacka blir väst



Nu har jag fixat ett av sommarens trendplagg, jeansvästen. Jag slog till och klippte av ärmarna på min jeansjacka som jag ändå aldrig använder. Lätt som en plätt. Jag tycker att det blev riktig bra. Blir snyggt med vit tee under eller klänning.

Velour



Vill tipsa om ett par söta velourhoodies från Ellos som ett budgetalternativ till Juicy Couture. De ser riktigt sköna och mysiga ut tycker jag, speciellt när hösten närmar sig och man vill krypa upp i soffan i något skönt. Är sugen på den gråa.

H&M News


Nu finns den omtalade skinnvästen från Divided samt en pälsväst inne på webshopen. Kan tänka mig att de ryker snabbt som attan. Passa på!

Lika som bär



Jag slog till på jackan från Ellos och hoppas att den kommer att sitta bra. När jag surfade in på La redoutes hemsida fick jag syn på en näst intill identisk(?) jacka för bara någon hundralapp mer. Tror att längden kan skilja något, men i övrigt ser det ut som samma jacka, eller hur?

Nu blir det kvällsfika, äggmackor och te samt lyxfällan.

Army



Efter att ha sett Elin Klings armyjacka på bild blev jag sugen på en egen. Har spanat in Fjällrävens, men som ni ser är det stora prisskillnader mot någon av budgetvarianterna. Ellos jacka är ju ett riktigt kap nu då den har nedsatt pris, dock är den varken fodrad eller vind/vattenavisande, men priset på ynka 149 kr känns ju helt klart bättre för plånboken. Ska fundera på saken.

Vilken gillar ni bäst?

Marimekko



Marimekkoskålen från iittala passar fint till grädde eller som godisskål. Funderar på en vanlig transparent också att ha till jordgubbar eller andra bär. Ni som har denna skål, vad använder ni den till?

iittala



Detta är vad som låg i påsen från iittala outlet. Den klassiska Marimekkoskålen hade jag spanat på ett tag. Tyvärr var det inget erbjudande på denna, utan ordinarie pris. Whiskeyglasen från Orrefors fick jag till ett något lägre pris pga 2:a sortering. Glasen tänkte jag använda som dessertglas för t.ex. mousse, pannacotta el dyl.


Nu blir det tv/film och kvällsfika.

Utflykt



I Söndags gjorde vi en lite dagsutflykt till Höganäs. Vi hade nämligen fått tag i ett badrumsskåp på blocket som vi sökt efter med ljus och lykta under något år. Det är ett skåp som har utgått ur Ikeas sortiment och gissa om vi blev glada när vi äntligen fann det hos ett par i Höganäs. Visst var det en bit att åka, men det var det värt. Skåpet passar perfekt hos oss. Kan visa en bild senare då jag fixat och inrett klart. Dessutom var det roligt att göra en liten spontanutflykt. Vi hade packat matsäck, det som blev över från gårdagens grillning och stannade till på en rastplats längs vägen. Väl framme i Höganäs passade vi också på att besöka iittala outlet, vilket var kul. De hade en hel del grejer, men jag tycker inte att priserna var några direkt outlet priser. Fick i alla fall med mig ett par saker hem som jag kikat på ett tag.

Lördagen i bilder



I Lördags hade vi som sagt besök. Hade på mig nya kjolen från Monki, Linne GAP, kofta Lindex, Halsband Dogeared och Flipflops från Haivanas.



Vi grillade fläskfilé, åt klyftpotatis till det samt en cremefraiche sås med smulad fetaost och hackade soltorkade tomater och till det en melonsallad. Mumsigt värre!



Vacker melonsallad med feta, ruccola och oliver



Till efterätt åt vi smaskig ananaspaj

Godmorgon Lördag



Då var det lackat och klart. Gillar verkligen färgen på det nya lacket. Lagom sweet. Nu behövs bara ett par ny svarta sandaler eller heels med öppen tå att visa dem i:-). Ska spana på lite skor i nästa vecka tänkte jag. Idag får vi besök här hemma och vi har massor att fixa i ordning innan dess. Gräsmattan ska klippas och ogräs plockas och köttet ska marineras. Vi ska nämligen grilla idag. Vi kommer även att köra en bildvisning från vår Usa-resa. Åh, vi har så mycket roligt att berätta. Det är fantastiskt med resor man gör. Minnena lever kvar för evigt och man kommer på sig själv med att le åt någon fantastisk händelse.

Nä, nu kallar plikten. Jag ska fixa i ordning mig å huset för dagen.

Färgklick



Hittade inget särskilt på stan idag, men kom i alla fall hem med ett nytt nagellack från Mavala i färgen Toulouse. Färgen är något skarpare än på bilden. Nöjd helt klart.

Nu vankas pizza i köket. Mums.

In till stan

Ska ta en lite cykeltur i det fina vädret in till stan nu å kika lite. Ska kolla efter jackan i tidigare inlägg, en klänning och lite annat smått och gott. Känns lite ovant för jag har inte varit inne i stan på över 6 veckor nu i och med vår USA-resa, men har ju shoppat desto mer där borta.

Ha en trevlig fredag!

Up - Se den!



När vi var i L.A. såg vi filmen Up. Den var hur bra som helst, både rolig och vemodig. Tyckte snarare det var en vuxenfilm än en film för barn. Den kan jag verkligen rekommendera när den kommer till Sverige. Såg på IMDb att den fått 8,8/10 i betyg, vilket verkligen inte är illa.

Betyg: 5/5


Finns jackan kvar?



Bild: STYLEbyKLING


Precis när jag sett över min budget efter vår långresa och funderat på att börja spara, får jag syn på den här snygga jackan Elin Kling har på sig. Hela outfiten är snygg förresten. Hoodtröjan från Acne skulle jag inte heller tacka nej till. Angående jackan gillar både färg och stil och att den ser praktiskt ut och funkar såväl till landet som till vardags. Den skulle visst finnas på Naturkompaniet. Någon som vet om den finns kvar och vilken modellen är?

USA-shopping del 3



Tidningar såklart. Både amerikanska och brittiska. Är man tidningsjunkie så är man...



Lite coolare mints till handväskan..



Topp från Forever 21. Gillar mönstret.



Forever 21



Forever 21 här med.



Baslinnen från GAP



Sötaste pyamasbyxorna från GAP. Borde ha köpt fler par.



Shorts från GAP

USA-shopping del 2



Converse är riktigt prisvärda att handla i USA. Jag köpte dessa båda par för 640 kr tillsammans!



Guldiga Havaianas från GAP


Favvosandalerna i sommar i färgen nude. Redan använda som ni ser på bilderna. Dessa kommer från Zara. Detta är nog sommarens bästa köp.



Armband från Forever 21



Dessa hittade jag faktiskt på Target. Gillar verkligen färgerna.


Jag blev kär i denna hatt som fick följa med mig hem. Har glömt namnet på butiken tyvärr.

USA-shopping - del 1

Hemma igen från en skön helg med solsken i stugan utanför Norrköping. Nu kommer äntligen bilderna från shoppingen i USA. Det blev en hel del, så jag bestämde mig för att lägga upp det på två olika inlägg. Vi startar med del 1.



Allt är inte på bild och det blev som sagt en hel del. Kan ni gissa vad som finns i påsarna?



Jag har bunkrat upp med produkter från Redken, då jag hört en massa gott om dem. Dessa är faktiskt riktigt prisvärda i USA trots att dollarn är hög. Endast 13 dollar gav jag för literflaskorna med Schampo och balsam!! Fynd från Ulta.



Yes, nu ska jag äntligen prova i.d.:s mineralmakeup. På Sephora inhandlades detta start-kit med 2 foundation, 1 mineral veil, 1 warmth,  1 primer 3 borstar samt en cd:n Get started. Kitet gick på 60 dollar, vilket jag tyckte var prisvärt, då det är ruggit dyrt här hemma. Jag passade även på att köpa en extra foundation i vanlig storlek för 25 dollar.


Kiehls och Carmex läppbalsam har fått goda recentioner. Kiehls fyndade jag på Bloomingdales och Carmex på apoteket. Hoppas att dessa gör underverk på torra läppar i vinter.



Mascara från Dior. Även den inhandlades på Sephora till ett något billigare pris än här hemma.

Norrköping

Det blev hastigt ändrade planer här och jag ska strax ta tåget till Norrköping och till J:s lantställe. Där ska vi stanna över helgen. Vädret ska visst bli finare där har jag hört. Tyvärr har vi inte internet där så jag kan lägga upp shoppingbilderna än, utan det får vänta till nästa vecka. Idag har jag dock fotograferat allting, vilket tog sin lilla stund.

Hoppas ni får en superduper trevlig helg!

Kram

Hemma + bilder

Nu är vi hemma igen! Vi landade faktiskt redan i Måndags förmiddag. Då hade vi rejäl jetlag, men nu är vi utvilade och pigga igen. Ska jag vara ärlig hade jag gärna stannat 5 veckor till för att se ännu mer av USA, men det är trots allt skönt att få sova i sin egen säng och att få äta hemlagat och riktig frukost igen.

Nu ligger förresten de sista bilderna uppe från L.A. resan. Internet var trögt på hotellet i slutet, så det fick vänta tills jag kom hem. Hade också tänkt att lägga upp bilder från shoppingen i veckan, så håll utkik!

Bilder

Nu finns äntligen bilderna upplagda under Arizona, Utah och Las Vegas. Ska se om jag kan fixa lite bilder till LA också snart.

Los Angeles

Förrförra Söndagen kom vi fram till Los Angeles, även kallat änglarnas stad. Det var en resa på mellan 5-6 timmar från Las Vegas inkluderat enorma trafikstockningar. Tanken var att vi skule ha fördelat dessa två sista veckor mellan både Los Angeles och San Diego, men pga av långa avstånd och  eftersom vi var rätt trötta efter mycket resande beslutade vi att lägga all den resterande tiden här i L.A. Den här staden är enorm! Det har varit svårt att få grepp om den, men nu andra veckan har man kommit in i det lite mer. Trafiken är den värsta jag sett och man är verkligen beroende av bilen här eftersom avstånden till de platser turister besöker är mycket stora inom staden. Vi började med att boka in boende några dagar i Marina Del Rey utanför Venice och Santa Monica. Hyfsat  lugnt och trevligt hotell, men med bil tog det 20 min till Santa Monica och 1,5 timme till Hollywood pga av trafiken. Femte dagen beslutade vi därför att flytta till Hollywood som då skulle ligga lite närmre de attraktioner vi tänkte besöka. Här bor vi alltså nu. Vi är fortfarande beroende av bilen, men avstånden är inte lika långa till allt. Vi har hittat en oas i storstaden, Beverly HIlls. Hit flyr vi när trafiken blir allt för påträngande. Där har vi också hittat några riktiga pärlor. Beverly Hills tillsammans med Santa Monica och Pasadena är förmodligen några av de få trevliga och promenadvänliga stadsdelarna här utan masstrafik. I Beverly Hills bor de flesta kändisar i L.A .med utsikt över staden. Det märks en tydlig skillnad mellan den stadsdelen och resten av stan. Vägarna är bättre, det är grönare och det är lugnare. Shoppingutbudet i LA är mycket bra liksom i många andra storstäder i USA. Eftersom dollarn är dyr har vi inte gjort några direkta fynd. Vi hade en gigantisk lista på saker vi skulle göra när vi kom hit och vi har redan hunnnit med en hel del bla Santa Monica och den berömda beachen där Baywatch spelades in, Walk of fame, Chinese Theatre, Beverly Hills m.m. Vi har även hunnit med saker som Warner Bros. studiotour, bio, Malibu m.m. En lite rolig sak vi gjort och som alla gör här är att köpa en Star map och åka runt i Beverly Hills och Bel Air för att spana in stjärnornas hus. Det är spännande även om man inte ser så mycket mer än höga grindar, täta häckar och vidokameror. Apropå det såg vi idag ett gäng paparazzis som sprang livet ur sig mitt i trafiken för att fota Kim Kardesian, känd för sitt utseende och någon tv-show här i USA)  som varit och shoppat. Vi såg inte mer än tre svarta SUV:s som stängde sina dörrar och rullade iväg. Ja, som sagt LA är verkligen inte som Sverige. Kvar på listan är bl.a Universal Studios och Mullholland Drive som vi snart kan bocka av.


Nu ska vi göra oss i ordning och gå ut och äta stans bästa (?) sushi. LA lär vara grymma på Sushi och Mexmat. Kanske blir det någon drink också.



Sushin på Geisha house var verkligen den absolut bästa jag ätit! Cool restaurang var det också.



Första veckan bodde vi i närheten av Santa Monica. På den här stranden spelades Baywatch in.



En del av stranden kallas för Muscle Beach. Det var här Arnold Swartzenegger tränade förr.


Vi besökte självklart Beverly Hills. Stadens tjusiga område. De hade till och med ett eget stadshus (bild ovan).



Rodeo Drive är stadens lyxigaste gata. Där fönstershoppade vi bara och gick på mysiga fik.



En favorit var mycket populära Sprinkles Cupcakes. Jag fick köa för den här godingen.



Ingen L.A. vistelse är fullkomlig utan att ha sett den berömda Hollywoodskylten



Vad vi inte visste var att faror lurade runt hörnet. Bergslejon minsann! Bergslejon = puma.


Vi gjorde bl.a. ett besök på Paramount Pictures. Tyvärr var inte Dr Phil där.



Stor saknad efter Michael på Walk of fame



Vi firade 4 Juli som riktiga amerikaner. Här på Rose Bowl var det pompa å ståt och storslaget fyrverkeri.



Jag saknar Yogurtland. Fy vad underbart det var!


RSS 2.0