100% silk

image636
Bild: Topshop

Den här scarfen gillar jag verkligen. Somrig och fin i de rätta färgerna och dessutom i helsiden. Den finns hos Topshop.


Valborg

Långhelg vankas! Har precis kommit hem från föreläsning och en liten runda på stan (inga inköp). Ikväll kommer älsklingen och  vi har lite planer på att spana in valborgsbrasan i Slottskogen. Måste kolla upp när den börjar. Annarss är vårat stora projekt för denna långhelg att måla och renovera i köket. Det kommer att ta sin tid, men jag hoppas att vi kan få det mesta gjort i helgen. Hur ska ni fira Valborg?

Avkoppling

Precis hemkommen från träningen. Nu ska det slappas med senaste avsnittet av Desperate Housewives och en kopp te. Innan jag går och lägger mig tänkte jag söka efter lite ny och skön musik att fylla min iriver med. En tågresa väntar ju imorgon.


Tentan avklarad

Så skönt! Nu behöver man inte tänka på den mer. Tror faktiskt att jag klarade den, även om jag var beredd att ge upp i morse då det kändes som att inget av det jag läst hade fastnat. Nåväl nu dröjer det väl sisådär 3 veckor till resultatet kommer, så nu är det bara att hugga in på nästa uppgift, men först ska jag passa på att försöka vara lite ledig i helgen, nu när det är långhelg och allt. Imorgon har jag sista föreläsning halvdag. Tror den är viktig, så jag planerar att gå.

Förvara smycken

image634
Mina smycken börjar bli många och de bodde alldeles för trångt i ett litet, men sött smyckesskrin. I helgen fick de flytta in i min nya garderobsinredning med transparenta fack. Riktigt bra blev det och man får bra översikt när man drar ut lådan. Botten av lådan täckte jag med ett härligt tjockt champagnefärgat sammetstyg. Jag blev riktigt nöjd faktiskt! När samlingen växer, är det bara att köpa en extra låda. Man kan t.ex ha silver i en och guld i den andra.

Träning som ger resultat

Mycket att göra var det i helgen. Däremot skippade jag inte min träning som jag börjar få riktigt rutin på nu. Jag märker att jag orkar mer och igår var armhävningarna närmast lätta. Jippie! Älskar snygga armar! Upp på tå nästa gång. Är också sugen på att lägga in ett pass på gymmet i veckan. Hittills har det varit svårt att klämma in, för jag vill helst gå dagtid när det inte är fullt, men det kanske kan hinnas med nu under långhelgen. Det är också dax för mig att köpa nytt träningskort denna vecka. Det är inte det billigaste, så jag tror att det får bli ett 10-kort eftersom jag ändå är bortrest en månad i sommar. Dessutom kan jag ju faktiskt cykla mer nu när det är varmt. Min cykel har ännu inte fått se vårens ljus. Skäms på mig!


Rosetter

image633
Bild: KyssJohanna

Jag är så sugen på detta rosetthalsband från Disney Couture nu. Jättesött ju! Tänk till enkelt linne i sommar. Har just nu en inre konflikt med mig själv och mitt shoppingstopp inan resan. Det finns ju faktiskt en risk att den tar slut snart! Och den risken vill jag väl inte ta, eller??

Tentaplugg

Min frånvaro beror på intensivt tentaplugg denna helg och början på nästa vecka. Inte alls roligt när älsklingen är här och man bara vill umgås och göra roliga saker ihop. Dock ska jag ta en paus framåt 14-tiden för att åka och hälsa på en vän som precis fått barn. Ikväll tänkte jag också köra ett combat pass. Man blir stel av allt pluggande.

Vad hittar ni på idag?

Forever 21

image632
Häromdagen gjorde jag min första beställning från Forever 21. Det blev dessa söta shorts bl.a. Jätteklurigt med storleken då man inte vet om de är små eller stora i storlek, men jag tog en storlek större än vanligt och hoppas hoppas att det funkar. Jag klickade också i rutan för gift, då jag har hört att flera har sluppit tullavgift. Om ca 10 dagar är de mina. Längtar!

Tröttast

Nu är jag helt slut för idag. Har hunnit med ett sista seminarium inför tentan, en liten shoppingrunda på stan, handlat mat och städat. Brukar kunna hålla mig vaken rätt länge om kvällarna, men idag är jag verkligen inte pigg. Imorgon är det tentaplugg som gäller, så då är det viktigt att jag är utvilad och fit for fight.

Godnatt kära läsare!

Paj

image631

Innan träningen lagade jag en jättegod skinka/broccolipaj med ädelost. Mumsigt. Den blev helt perfekt och nu luktar det dessutom gott i hela huset. Det blir min lunch att ta med till skolan imorgon.

Det värmer

Ännu en dag i solens tecken. Härligt! Jag har hunnit med att sola en stund och faktiskt fått lite färg i ansiktet. Är precis hemkommen från träningen och det gick riktigt bra idag. Trodde inte alls jag skulle orka, jag funderade faktiskt på att tanna hem, men så kom jag igång i alla fall och var bättre än någonsin. Kanske var det solens sköna strålar som letade sig in genom fönstren som hade en peppande effekt på mig. Skönt var det i alla fall och nu hoppas jag få sova gott i natt. Men först blir det dusch och lite kvällsmat.

Solbränna

Jag jobbar på att bli lite solbränd innan resan. Hoppas att det här fina vädret håller i sig nu! Efter skolan la jag mig på en filt i trädgården, så skönt. Det kändes nästan som högsommar. Egentligen borde man vara ute hela dagen, nu när det är såhär fint ute, men man har ju lite plikter att utföra också. Håller på att plugga inför min tenta nästa vecka. Det gäller att börja i tid för det är en salstenta denna gång och en hel del att läsa.

Snart får jag i alla fall paus, för då kommer en vän och hälsar på. Trevligt!

Premiär på födelsedagen

image630

Det är älsklingens födelsedag idag och vad passar bättre än att grilla en sån här fin dag. Vädret har varit fantastiskt och årets bästa dag hittills. Har gått i kjol och linne hela dagen. Efter lite trädgårdsarbete och hjulbyte på bilen har vi bara legat på en filt i solen och haft det skönt. På bilden ser ni lite av dynorna jag köpte igår på rusta.

Äta ute

Vi är nyss hemkomna från restaurang Vino Tapas och känner oss alldeles proppmätta. Det är älsklingens fördelsedag imorgon, så detta var min present till honom. Till huvudrätt åt vi hjort/ oxfilé och till efterrätt chokladbakelse/ Vaniljglass med chokladsås och jordgubbar. Gott!

Nu ska vi sätta oss och kola upp lite hotell inför första stoppet i Bangkok. J är ju medlem i priority club, så det kan bli fördelaktigt för oss att använda några gratisnätter. Kanske blir det någon film ikväll också. Man vet aldrig.

Ugglor i mossen

image629
Så klart har vi varit ute och gått också en fin dag som denna. Skatås är en favorit året om. Vi blev rätt så överraskade när vi stötte på dem här inne i skogen. Det var fullt av dem lite överrallt. Det är sånt där roligt som förgyller tillvaron litegrann:-)

Strålande sol

Underbart väder idag. Vi har hunnit med en massa saker redan. Under förmiddagen ägnades ett par timmar på Ikea då vi verkligen behöver en bra och ergonomisk kontorsstol. Detta var den bästa vi hittade. Men jag önskar en med stöd även för nacken liknande dem som ofta finns på kontor. Det verkar dock som att man i så fall får beställa över nätet, där även företag beställer. Det är ju faktiskt viktigt att man sitter bra och riktigt. Funderar på att ta en titt på kinnarps också.

Idag har vi också invigt våra trädgårdsmöbler och ätit vår lunch ute för första gången i år. Jättemysigt!  Var på rusta och köpte nya finfina dynor till vårt lilla cafébord med stolar. Söta servetter med somriga motiv fick också följa med. Dem ska vi inviga imorgon.

Sista dagen

Det är sista dagen att söka till högskolan idag. Själv är jag ständigt i valet och kvalet när denna dag kommer. Jag läser ju kurser och söker därför på nytt varje termin. Den stora frågan lyder Beteendevetenskap eller Turism?

Jag liknar gärna detta vid ett modernt problem; Valfrihetens Tyranni, som för övrigt är en bok som stämmer nästan på pricken in på mig just nu. Rekommenderas för alla som har svårt för att bestämma sig.

Bokat och klart

image628

Bilder: Ving

Yes! Vi har nu bokat och betalat vår resa till Thailand och Malaysia. Det kommer att bli helt underbart att äntligen komma iväg dit. Vi bokade redan 2003, men pga oroligheter i landet ändrade om till Seychellerna vilket absolut inte var dumt det heller. Men nu kommer vi äntligen iväg.  Vi åker i början av juni till Bangkok och hem från Kuala Lumpur. Det blir en massa skoj att planera nu framöver med packning, hotell, resrutt,  vaccinationer etc. Happiness!

Ledig

Det blev inget jobb för mig idag, och det kanske var lika bra det. Jag måste ha ätit något konstigt igår kväll för jag har haft kramper i magen i natt och även nu under morgonen. Inte skönt. Jag har bestämt mig för att ägna förmiddagen åt min kommande tenta och nästa veckas seminarium. Sen vill jag förstås ta mig ut i det fina vädret, handla lite mat och senare idag om jag mår bättre tänkte jag träna. Långhelg med andra ord.

Time to sleep

Nu är det dag för mig att krypa i säng. Har sagt att jag kan jobba imorgon (jobbar extra som receptionist) och då kan det hända att de ringer tiiiiiiidigt. Om inte får jag sovmorgon och mycket tid till tentan om två veckor, men pengar behövs alltid och är extra välkommet just nu. Kommer väl att sova som på nålar nu när jag inte vet hur det blir.


Go'natt på er!

Mera kjol

image627 Nelly

Den här från Nelly är så somrig och söt och i precis min stil. Nackdelen är att spara pengar inför sommaren nu och inte borde köpa något alls. Frågan är om jag kan låta bli.

Kjolen

image626

Just det ja, jag hade ju glömt att visa den omtalade blommiga kjolen från Topshop som kom förra veckan. Den är jättesöt och fin, men jag kommer att använda leggings eller strumpisar under för den är en aning för kort utan. Ett tips är att ta en större storlek så att du kan ha den på höfterna, då den annars inte täcker rumpan;-).

At the beach

image625 Bild: HM

Det finns jättemånga fina bikinis i affärerna nu. Denna söta köpte jag på HM efter att ha kollat på den under ett par veckor. Är sugen på att ta på mig den redan nu, men det får nog vänta ett par månader till.

Vår

image624

Idag var vi ute och promenerade i Skatås i det fina vädret. Hoppas att detta håller i sig nu och att det inte blir mera snö och kyla. Nu vill jag ha vår,  gå i tunna kläder och äta glass i solen.

Söndag

image623

En fasan spatserar i vår trädgård. (Bilden är tagen före krattningen).


Mycket frisk luft och motion har det blivit idag. Det är riktigt skönt ute nu. Dagen började med långpromenad i Skatås friluftsområde, därefter lunch och lite skolarbete. Nu på eftermiddagen har vi krattat och räfsat i trädgården så att det blir vårfint. Otroligt vad mycket kvistar det blir efter alla stormar. Nu ska jag alldeles strax ge mig iväg på body combat, det var två veckor sen jag var på det senaste passet, så det ska bli skönt att komma igång igen.

Reseplanering

image622

Två stora kartor har inhandlants till vår reseplanering. De orange post-it lapparna kommer att placeras ut på speciella servärdheter som vi vill besöka. Ja, vi är ambitiösa resenärer som vill se så mycket som möjligt när vi är ute och flyger:-) Hade önskat att vi var borta tre månader, men nu får jag nöja mig med 3-4 veckor i stället. Ser ni vad kartorna föreställer?

Lördag

Det blir en resumé av gårdagen idag. Hela förmidagen ägnade vi åt att planera resan. Den är preliminärbokad, men vi har kollat upp lite alternativ för att få några extra dagar. Slutgiltig bokning ska vi göra på Måndag och då berättar jag också vart vi ska. Jag var också en sväng till biblioteket för att låna några guideböcker till vår planering, men en hel del finns ju också på nätet. På stan hann vi också med en caffe latte och provade några bikinis. Det blev dock inga köp än. Sist meninte minst en härlig promenad i slottskogen.

Fredag fredag

Oj  vad veckan har gått fort. Vips sa det bara, och så var det helg igen. Jag har haft fullt upp med skolan i helgen och har inte hunnit blogga så mycket. Nu ska jag ialla fall ta igen mig ett par dagar, så då kommer jag att ha tid över för nya inlägg. Sitter och väntar på älsklingen nu, tror snart han ringer på dörren:-). Tänkte hinna med att dammsuga lite först. Vi hörs senare.

Te

image621
Vi är riktiga tedrickare hemma hos oss och köper ofta lösviktste. I helgen köpte vi dessa fina burkar så att man kan se de olika tesorterna. Det blev riktigt fint tycker jag och kommer passa bra in nu när vi håller på att måla om i köket. Jag föredrar svart te eftersom jag gärna vill ha mjölk i, men vissa gröna är också och dessutom hälsosamma.

Mango

image620
Har precis gjort en härlig mangosmoothie, bästa botemedlet mot godissuget. Dessutom får det mig att tänka på exotiska breddgrader, sol, stränder och turkost hav. Mangofrukten har en liten speciell smak och jag tycker att den gör sig bäst i just smoothie. En annan favorit som jag älskar precis som den är , är papayan. Vilken är din favoritfrukt?

Solsken

Solen lyser för fullt här och jag har precis kommit tillbaka från en långpromenad. Man måste massa på nu när det varken snöar eller regnar. I morse när jag vaknade var det faktiskt ett vitt puder ute på marken. Det kan man inte tro nu när man tittar ut. Jag har precis avslutat min praktikrapport och den är färdig att skickas in. Nu ska jag istället ta itu med torsdagens seminarium i klassisk sociologi.

Bullar

image619

Idag har vi bakat bullar igen. Det doftar så härligt i huset och det är roligt att vara lite pysslig ibland. Älsklingen är så bra på att göra degen. Min specialitet består i att fixa fyllningen , pensla och dekorera. Tycker att vi är ett bra team:-).


Polka

image618

Det blev även lite shopping i Varberg. Tanken var att jag skulle köpa en till cashmerekofta från Benetton, men i beige denna gång. Tyvärr var den slut där också. Men jag slank in på hm och fann denna polkarandiga topp med trekvartsärm och söta knappar på ena axeln. Det blev alltså ett litet fynd ändå:-).

Utflykt

image617

Idag gjorde jag och honey en liten utflykt i solen. Vi packade med oss lunch och tog bilen till Varberg. Där sken solen trots att det var ganska kallt i luften så värmde den och vi åt vår lunch i parken. Sedan blev det lite sightseeing och en härlig långpromenad längs strandpromenaden. Bättre hade vi inte kunnat spendera den här lördagen. En massa frisk luft och motion i vacker natur på samma gång.

Bokrea

image616

På bokrean fyndade jag denna bok. Jag tycker att trots att den har ett par år på nacken är den ganska trevlig och rolig att bläddra i. Många tips är klassiska och tidlösa och fungerar även idag. 70 kr var den värd tycker jag.

Extrajobb?

Jag har idag deltagit i en undersökning på psykologiska institutionen. Undersökningen gällde  olika upplevelser av känslor under dagen. Ca 1 timme skulle det ta och för detta fick man välja på en biobiljett eller fyra trisslotter. Jag valde bio eftersom jag inte har direkt tur i spel. Antagligen kommer jag inte att ställa upp på någon mer intervju för det var verkligen en ordentlig bunt med papper som skulle besvaras och instruktioner som skulle läsas. Puh. Stressade mig igenom och då klarade jag precis på en timme. Ett noggrant svarande skulle ta säkert minst det dubbla. Dock kan detta vara ett bra tips för fattiga studenter som vill unna sig lite nöje. På Gbg Universitet sitter det lappar  uppe på anslagstavlorna lite titt som tätt.

Lika som bär?

image615

Ja, eller nästan i alla fall. De bruna är från La redoute. Beställde även ett par svarta, men de var så hårda och obekväma att de åkte tillbaka illa kvickt. De svarta på bilden hittade jag på Scorett under gårdagens shoppingrunda. De var betydligt bekvämare. Jag gillar  rosetten och de veckade detaljerna. La redoutes modell finns i flera fina färger. Kanske behåller jag de bruna också. Ska testa lite här hemma.

Hissa segel

image613

Marinblå kofta med pärlemorknappar i 100% cashmere från Benetton

image614

Linne med knappdetaljer och små ankare i rött och marint från Gina Tricot


Dessa sötnosar kommer att passa finfint till sommaren. Men fungerar även nu till jeans eller kjol. Blev så nöjd så.

Uppe med tuppen

Idag var jag uppe tidigt. Kunde inte sova, utan låg bara och vred och vände mig och då är det lika bra att kliva upp. Efter en lång frukost samt en bloggrunda känner jag mig redo att ta itu med dagen. Förmiddagen blir till att vara hemma och tentaplugga, på eftermiddagen ska jag delta i en undersökning. Jag berättar mer sedan. Men först ska jag visa gårdagens fynd.

Shoppingtime

Idag spenderade jag hela eftermiddagen på stan, vilket är ovanligt för mig nuförtiden. Spanade bl.a efter skor och kappa/vårjacka. Skor hittade jag samt lite annat som jag inte direkt hade planerat in, men kände att jag skulle ha nytta av. Känns som att man ska passa på när man hittar snygga kvalitetskläder. Bilder kommer imorgon.

Mayan Mystica

image612 

Bild: Gb

Idag var det så soligt och skönt ute att jag blev sugen på glass. Ville testa den nya Magnum Mayan Mystica som var en riktig hit hos mig som älskar choklad. Supergod. Helt klart en favorit.

Like a lot

image611 
Bild: Asos

Denna hoodie från Asos hade jag gärna velat ha, men tror inte att den fanns att köpa i mer än en dag. Så fort tog den slut. Tycker att den ser jättemysig och snygg ut. Hoppas hoppas att den kommer in igen eller att någon vänlig själ vill sälja den till mig.

Art by

image610
Bilder: HM

Jag har kollat lite på Hm:s At by kollektion, men det känns inte riktigt som något för mig. Funderade ett tag på Tee:n ovan, men såg att kvalitén på tyget i verkligheten var sådär. Det blir inget köp för min del. Gillar ni Art by kollektionen?

To do

♣ Städa/diska
Tvätta
Handla mat
♣ viktiga mail
Skriva projektrapport
Plugga inför seminarium
Viktiga samtal

A touch of India

image608
Bilder: Indiska


Indiska säljer de nu fina tygväskor med olika motiv från Indien för endast 59,50. När man köper väskan går 10 kr till Peace Trust sociala projekt i Indien.

Våfflor

image607

Bilder: google

I söndags blev jag så himla sugen på våfflor. Hade helt missat våffeldagen. Efter träningen gjorde jag våfflor med en kompis. Kanske borde ta och skaffa mig ett nytt våffeljärn. Skulle vilja testa att göra en egen smet någon gång.
Har ni provat det?

Äntligen

Äntlien fungerar blog.se igen. Typiskt att jag var så bloggsugen i helgen och inte kunde göra något. Dock har jag haft tid att lära mig mer om photoshop istället, vilket har varit bra. Vad tycker ni,  har det varit skönt med lite bloggpaus?


RSS 2.0