Det gäller att vara effektiv


Idag har varit en heldag på stan. Vi hade en lång lista med en massa ärenden som skulle fixas. Först for vi iväg till Bäckebol köpcentrum och Ikea för att leta badrumsskåp och spegelskåp till badrummet. Där åts det även ikeaköttbullar, mums! På Ikea fanns tyvärr inga skåp som passade i storlek, men  fick i alla fall med mig en extra trådkorg till garderoben (det börjar bli fullt där). På Hornbach ute vid backaplan hittade vi ett litet spegelskåp som nog skulle passa  vi har även sett ett alternativ på Rusta som ska spanas in först. Därefter blev det en tur in till stan för att kolla på träningskläder samt en ny mobil. Visar vad det blev imorgon. Sist, men inte minst tog vi varsin chailatte på espressohouse. Älskar chailatte, smakar lite jul. Har ni inte prövat tycker att absolut ska testa.

Linnet med stort L



Är så sugen på detta linne som nu är på rea hos La redoute. Gillar den lösa modellen och trycket som ger ett stilrent intryck. Linne finns även i färgerna grått och svart samt som t-shirt respektive långärmad tröja.

Detta skulle jag bära till muskulösa och vältränade armar. Ska träna som sjutton nu tilll sommaren. Ikväll blir det Latino Aerobic och därefter Pump. Måste lägga på ett extra kol nu för att få effekt. Två styrkepass och ett konditionspass i veckan ska jag försöka få till.

Nu åter till plugget...


Finns det något mysigare?



Jag älskar att vara bekvämt klädd och skulle inte ha något emot att bära någon av dessa snyggingar från Nelly när jag trippar omkring hemma. Närmare tvåtusen är dock lite i högsta laget för en mysdress. Trots priset säljer Juicy som smör och favoriten, en grå dress är borta för länge sen. Någon som äger en Juicydress och har någon erfarenhet av kvalité och hur länge de håller?


Nitar




Jag äger inte många plagg med nitar förutom min jeansjacka som jag köpte förra sommaren. Dessa sandaler finns hos Gojane och är urläckra tycker jag. Den bruna och den cremefärgade överst är favoriter, men jag skulle gärna ha ett par i varje färg. Tyvärr brukar det bli dyrt att beställa från USA när tullen tillkommer. Ja, drömma kan man i alla fall göra.

Nya vänner




Nu har jag äntligen fotat delar av det som kom i paketet från La redoute förra veckan. Överst en gudinneklänning med paljetter, superfin. Skulle egentligen haft den på nyår, men det var mellan 5-10 veckors leveranstid tyvärr. I paketet låg också två snygga toppar från Soft Grey i loose modell. Jättesnygga på! Materialet är en blandning av cashmere och viskos.

Att förena nytta med nöje

Idag tog vi en rejäl sovmorgon. Dert behövde jag verkligen efter att ha stigit upp 06.30  hela veckan för att släppa in hantverkarna som har renoverat vårt badrum. Idag är en dag med både lite  jobb, träning och nöje. En lagom blandning av allt helt enkelt. Förmiddagen har spenderats till att fundera på hur jag ska lägga upp min presentation/diskussion av ex-jobbet för styrelsen till organisationen jag utfört arbetet åt. Har en idé som jag tror kommer att bli bra. Till eftermiddagen har jag bokat in ett MRL pass (det med pilatesbollarna) som jag gick på förra söndagen och ikväll blir det bio, Benjamin Button. Utöver detta tänkte jag att vi skulle ta en skön promenad, fota lite möbler som kanske ska säljas, och diskutera lite resplaner, ja vi har en spännande resa på G. Mer om den senare i vår.

Ha nu en riktigt skön, trevlig och rolig Söndag!

Leopard



Gårdagen var heldag med ärenden i både stan och på Ikea. Vi är ute efter nya badrumsskåp då vårat badrum delvis har renoverats i veckan. Hittade dock inget som passade igår, så vi får fortsätta vårt letande nästa helg. På stan tog jag en snabb svängin till H&M och ut därifån kom jag med detta djurmönstrade linne. Tycker att det är snyggt att bara låta det kika fram lite under en kofta eller t.ex. en v-ringad tröja. Vi passade också på att köpa biobiljetter tills ikväll då vi ska se Benjamin Button. Den verkar himla bra.


Heta rytmer

Har precis bokat ett Latino Aerobics pass på gymmet. Tänkte slå till på dubbelpasss t.o.m och köra pump direkt efter. Till min besvikelse var pumppasset fullbokat. Konstigt. Har aldrig sett att det varit fullbokat förut. Kommer jag inte in som reserv kanske jag provar deras massagestol i stället. Tänk vad skönt att slå sig ned i den när musklerna har jobbet efter ett svettigt danspass.

Men först väntar lunch och plugg.

Paket till mig



Idag har jag hämtat ut paketeten från La redoute på posten. I innehållet fanns b.la. detta snygga skärp i äkta skinn (inte leopard). Det sitter perfekt på mig i midjan, men funderar på om jag skulle tagit det längre skärpet så att jag kan ha det på höften istället. Föredrar att bära skärp på höften. Vad tycker ni? Ska skärpet sitta på höften eller på midjan som på bilden?

Vårnytt



Jag är lite sugen på att beställa dessa godingar från Forever 21. Det är synd att frakt och tull är så kostsamt för bara ett par grejer. Njaa, jag ska suga på karamellen. Kan hända att jag slår till ändå. Känner att lockelsen är stor just nu.

Fick nyligen sms om att jag har två paket att hämta på posten imorgon från La redoute. Spännande. Undra vad det kan vara?:-)

Nu ska jag kila iväg till Willys, känner att chokladen ropar på mig, så tyvärr måste jag tillfälligt bryta mitt nyårslöfte.


Beach 2009

I kväll körde jag ett MRL pass på gymmet. Det  är ett av mina favoritpass faktiskt, fast idag la de in pilatesbollar i stället för gummiband och jag känner att jag verkligen inte är kompis med dessa bollar ännu. Det gäller att man får tag i en med rätt storlek och som inte saknar luft (min idag). Har man för stor boll ramlar man av och har man för liten tar inte övningarna alls. Nä, bollar är nog inte min grej. Har dock lyckats hålla mitt nyårslöfte om att fortsätta träningen minst 2 ggr per vecka. Jag kommer att köra fokus på armar, tycker att det är skitsnyggt med ett ett par starka och vältränade armar, de ska absolut inte vara biffiga, bara snyggt tonade. Nu ser jag mig själv struttandes på stranden i läcker bikini. Beach 2009, här kommer jag!

Födelsedagen



Dagen till ära hade jag på mig:

Kjol (ny) Monki, strumpisar Falke, Cashmeretröja La redoute, linne Cherry tee,  halsband Dogeared

Kalas

Idag fyller jag år. Tänk att ett år har gått redan. Det går alldeles för fort tycker jag! Jag håller på att baka cheesecake för fulla muggar här och alldeles strax kommer familjen. Ska försöka ta bilder och lägga upp sedan. Hoppas ni får en finfin dag!



Chocolate chip cookies, Muffins med skogsbär, New York blueberry cheesecake

Måste säga att Cheesecaken blev helt underbar med perfekt konsistens som jag fick en massa beröm för. Alla recepten kommer från Leilas kokbok.

Ex-jobb klart!

Då var ex-jobbet äntligen klart. Opponeringen och mitt försvar igår gick superbra! Jättekul att få så mycket positivt av examinatorn. Nu ska jag bara göra lite små ändringar samt gå i genom uppsatsen språkligt. Fy sjutton vad skönt att det gick så bra efter allt slit med den under hösten. I helgen ska det firas. Det passar ju prima att det är min födelsedag imorgon:-). Dubbelt firande med andra ord.

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, äta gott och se på Let´s dance.

Skynda fynda

Snart går mina auktioner ut på Tradera. Jag säljer bland annat den ombloggade skinnkjolen från H&M Divided och en oanvänd tröja från Pimpinette.

Jag älskar choklad



Häromkvällen bakade jag chocolate chip cookies med lime, ett recept ur nya kokboken. De blev ju riktigt fina tycker jag, dock var degen nästan omöjlig att skära i pga alla chokladbitar, men det löste sig ju ändå. Nu är jag sugen på att prova de andra recepten också. Dessa ska jag spara till min födelsedag på lördag.

Triss i kjolar



Från vänster: Kjol Monki, Kjolar Zara

Jag har ju glömt att visa resten av fynden jag gjorde förra veckan. Jag har lovat mig själv att bli duktigare på att shoppa klassiska plagg och därmed spara in på onödiga inköp. Detta är verkligen klassiska plagg som håller länge. Jag har alltid saknat enkla, men snygga kjolar i min garderob. Dessa passar verkligen till mycket. De flesta av mina toppar/tröjor, skjortor, blusar och kavajer går att matcha med dessa. Jag älskar de veckade detaljerna på kjolarna från Zara. Tänk att så lite kan göra så mycket. Bra pris var det också. 50 % rabatt på kjolen från Monki. Kjolarna från Zara kostade endast 249 kr st. En dag ska ni få se outfits med dessa kjolar.

Liten jul

Idag firar jag en liten extrajul hos farmor och farfar. Vi har inte träffats något under juldagarna så därför ska jag och J dit idag på lunch och julklappsbyte. Det ska bli roligt att ses, nu var det länge sen.

Dags för mig att hoppa in i duschen & göra mig i ordning nu.

Nytt från Acne



Tröja Acne, 50% kamelull och 50% bomull.

MInns ni att jag bloggade om den snygga tröjan från Acne. Nu är den i min ägo. Jag passade på under rean och måste säga att jag blev riktigt nöjd. På produktbilden ser den ganska vid ut och det är den också, fast den ser lite smalare ut när jag håller händerna i midjan. Jag gillar både kvalitén och den ganska enkla designen. Tror att acne kan bli ett nytt favoritmärke..........Ett dyrt sådant.

Söndagsfrukost



Idag kör vi lite English breakfast med nybakade scones från nya kokboken. Vi körde den enklare varianten,men såsmåningom kommer vi att avancera. Det finns ju en massa roliga sorter man kan göra med kardemumma, choklad, jordgubbar, kokos m.m. Det finns väl inget bättre än nybakat till frukost. Dessutom luktar det ju så gott!

En riktigt skön dag



Japansk tvagning


Nu är vi precis hemkomna en riktigt skön Spadag. Asia Spa var jättefint. Mysigt inrett fina pooler. Den största var en massagepool inredd i olika sektioner som gav olika typer av massage. Det fanns t.ex fotmassage, nacke, rygg, framsida och baksida ben, mage m.m. Det första man gjorde var att utföra japansk tvagning,bara det kändes ju riktigt speciellt. Inne vid bastuarna fanns en tropiskt dusch som doftade underbart och även ett ice rain, en kall dusch med mintdoft. Lugn och fin musik var det överallt och flera vilorum /relaxrum, hängmattor. Frukt och dricka ingick. När dagen var slut var vi superhungriga, så det fick bli en smaskig thaimiddag med efterrätt. Mums. Kort sagt en mycket lyckad dag.

Spa



Godmorgon! Idag ska jag och J åka på en Spadag i Varberg.  Det fick jag av älsklingen i julklapp i år. Det ska bli riktigt skönt att få relaxa och bara koppla av och bli omhändertagen med varma bad och behandling. Jag älskar ju den asiatiska inredningsstilen också sådet här kommer att bli riktigt spännande.

Baka



Jag har länge velat ha Leilas fina kokbok eller kakbok kanske man ska säga, så häromdagen slog jag till på den. Jag har tänkt att svänga ihop nåt gott därifrån till min födelsedag nästa helg. Allting ser jättesmaskigt ut. Nån som har hennes bok och prövat något recept?

Koftan






Här får ni se en närmare bild på den fina koftan från Maria Westerlind, Mint & Vintage. När man beställer från dem får man paketet fint inslaget och med  handskrivet kort. Jättekul att de lägger nertid på att göra fina personliga paket.

Till salu

Då var det fredag igen. Hittills har den varit väldigt lugn. Jag passa på att städa och göra fint för helgenoch sen gå ut på en promenad i det fina vädret. Har lagt upp lite auktioner på Tradera. Bra att rensa lite inför våren.

Jag älskar att fynda!





Sportbh Casall, Linnen Rhönish

Jag har passat på att springa på stan nu när uppsatsen är inlämnad. Det blev en tur både igår och idag. Jag hittade precis det jag ville ha och dessutom till reapriser. Kan det bli bättre? Träningskläder är något jag verkligen behövde. Tränar man flera gånger i veckan vill man inte komma i samma plagg jämt. Det blev kläder från både Casall och Rhönish, mina fravoritmärken när det gäller träning. Casalls kläder sitter som ett smäck och man får skitsnygg rumpa i deras byxor:-)

Ikväll blev det ett pass Latino Aerobics, jätteroligt!

Uppsats klar!

Fy vad härligt! Äntligen klart. Lämnade in den härom dagen. Besked om den blir godkänd får vi nästa vecka. Nu ska jag opponera på en annan uppsats och försvara min egen. Spännande och lite läskigt. Tror examinatorn kan vara tuff. Denna helg ska jag i alla fall vara ledig. Så härligt, minns kanpp när jag var ledig på en helg sist.

Koftan



Idag myser jag i min stora härliga kofta från Maria Westerlind Mint & Vintage, en julklapp från mig själv. Tror jag knep en av de sista. Den är verkligen supermysig och skön och tjock i kvalitén. Riktigt bra svensk design.

Dagen idag har spenderats pluggandes på examensarbetet. Hela julen har jag arbetat med den, ja varje dag de senaste nio veckorna närmare bestämt och på onsdag ska den äntligen in. Så skönt! Håller tummarna för att jag kan gå upp med den och att den blir godkänd. Ikväll ska i alla fall jag och J göra något roligt ihop. Först ska vi hälsa på ett par vänner som nyss fått en liten. Sen blir det biomys med filmen Australia. Har hört att den ska va bra och ser verkligen fram emot detta. Det är så himla kul att se miljöerna man själv har varit i och återuppleva gamla minnen från min tid i Australien. Kommer såklart att längta tillbaks massor nu!

Kram på er & trevlig kväll!

Gott nytt år!

Nytt år, nya möjligheter! 2008 har verkligen gått fort. Hela julen spenderades i Umeå och nyårsafton var vi med vänner här i Göteborg. Det åts en massa gott som vanligt. Trerätters och en underbar efterrätt med hemgjord glass och maräng med choklad och hallon. Mums! Nu känner jag dock att det är dags att sätta igång med träningen igen,det får bli mitt nyårslöfte.




Min nyårsoutfit


RSS 2.0