Gott nytt år!

 
Tänk att ett helt år har gått redan! Nytt år nya möjligheter! Låt oss hoppas att 2013 blir ett minnesvärt, glädjefyllt och fantastiskt år! ♥

Paperclip

Jag är i inredningstagen och var på stan idag och letade efter såna här paperclip boards, eller skrivplattor på svenska. Materialet ska vara masonit och färgen svart. På Granits hemsida hittade jag till slut den svarta, men väl i butiken så var de helt slut, även på centrallagret. Nu verkar det som att jag får vänta en hel månad tills de kommer tillbaka igen! Om någon av er läsare skulle stöta på något liknande i butik eller på nätet får ni gärna hojta till!
 
 

Snyggt med Typografi

 
Jag gillar bokstäver i inredningen och är lite sugen på dessa fina vykort från Theres Sennerholt. Snyggt både som helt alfabet eller som några få utvalda bokstäver på en vägg t.ex med andra bilder och fotografier. Det kanske får bli ett klick på dessa.

Borta bra men hemma bäst

 
Hemmma igen! Skönt att vakna upp i sin egen säng. Saknar dock det vackra snöklädda landskapet. Kikar man ut genom fönstret här ser man bara barmark och kala bruna grenar. Hoppas att vintern går fort, för jag börjar redan se fram emot våren. Men först har vi ett nyår att fira, helt oplanerat för min del.
 
Idag blir det en liten tur ut i mellandagsrean och sen ska jag bara ta det lugnt resten av dagen:-).

Vinterlandskap

 
Vackert promenadväder här i Umeå. Kommer att sakna alla snöklädda björkar nu när vi far hem.
 
Har ni haft en vit jul?

Hälsning från Umeå

 
Här kommer en liten hälsning från Umeå där vi har spenderat snart en vecka. En härlig vit jul  i ett vackert vinterlandskap har vi haft med massa snö och temperaturer mellan 7 och 15 minusgrader. Förutom långpromander och alldeles för mycket mat och godis har vi bl.a. hunnit med ett biobesök samt en tur till Ö-vik. För min del har det dock blivit en hel del plugg över julen, men det känns väldigt skönt att jag nu börjar få kläm på programmeringskursen, då vi har tre tentor över jul och nyår!
 
Imorgon eftermiddag far vi hemåt. Hörde just att det var regn och slask på G i Göteborg igen. Så glad att vi haft lite äkta vinter häruppe:-).

Julkort med Washitejp

 
Nu är vi framme i Umeå och middan står på spisen. Hann pyssla ihop några snabba kort under morgonen med inspiration från bl.a. Pinterest. Det blev en liten skörd mellan packning och flygresa. Hade flera ideér jag ville förverkliga, men dem får jag spara till nästa år. I år blev det "bättre sent än aldrig".

Julkort i sista minuten

 
Här flyger tiden fram och imorgon reser vi till Umeå för att spendera julen där. Jag har några timmar på morgonen att fixa ihop julkorten och hoppas att jag hinner få ihop åtminstone några. Resten får kanske bli nyårskort eller framtida födelsedagskort.
 
Har ni hunnit skriva några julkort i år?

Snyggaste burken

 
Jag är kär! I en burk. Nej, men håll med om att den är toksöt! Skulle kunna köpa dem enbart för burken:-). Den skulle få stå framme året om. Etiketter för olika sorters innehåll medföljer vid köp, vilket är toppen när man tröttnat på pepparkakor:-)
 
Någon som sett den i butik? Jag hittar den bara på nätet.

Minipyssel

 
Mina vita hyacinter har slagit ut i blom och sprider en härligt julig doft här hemma, den bästa! Dessutom har washitejpen hittat hem till mig. Är man lite kreativ kan man hitta tusentals ändamål för den här tejpen. Här har jag börjat i liten skala genom att styla om några värmeljus, en kul idé jag sett hos någon kreativ själ här i bloggvärlden. Smart va:-).

Lite nytt

 
Hittade ännu ett fint nattlinne hos Twilfit. Fanns bara ett kvar i min storlek, så de har tydligen sålt som smör. Halsbandet är från webbshoppen Elsa Leonie. Saknade ett kors bland smyckena och fann till slut ett enkelt, men fint som funkar till det mesta.
 
Idag gäller plugg för mig, men förhoppningsvis återkommer jag till bloggen senare idag.
 
Önskar er en härlig lördag!

Stjärnor & juleljus

 
Har satt upp flera ljusslingor i buskarna utanför huset. Känns så mysigt när man kommer hem. En liten slinga för inomhusbruk har dock fått flytta in i min loppisfyndade damejeanne som äntligen har fått ett passande användningsområde. Fina stjärnan gjord av knappar från Walther & Co som jag bloggat om tidigare hittade också hit till slut. Jätteglad för det!  

DIY Julgåva

 
Hemlagade kolor eller annat julgodis är en enkel men uppskattad julgåva att ge bort när man blir hembjuden på middag såhär i juletider. Lägg i en fin burk och fäst ett passande snöre med etikett. Jag använde washitejp på min, en kul uppfinning som jag kommer att använda mig mer av i mitt kommande projekt.

Vinter i trädgården

 
Snön ligger kvar här i Göteborg. Det är vackert när man tittar ut men isande kallt så fort man sticker ut näsan. Tog ändå en liten promenad under lunchen och passade samtidigt på att knäppa lite bilder i trädgården.
 
Nu är hemtentan inskickad och jag kan andas ut. Nya tag och ny kurs nästa vecka. Ikväll står kolatillverkning på tapeten och lite skön avkoppling i soffan.
 
Har ni några planer för helgen?

Hemtenta & pysselsug

Nyhetstext och opponering har följts av traditionell hemtenta och nu webbtext. Min andra vecka hemma framför datorn går mot sitt slut och jag börjar längta efter att få se dagens ljus, knarrande snö och lite gammalt hederligt julpysslande i form av julkort och kolatillverkning.
 
Nu ska jag i alla fall avrunda den här dagens tentapluggande genom att slå mig till ro i min underbara soffa med en kopp te och någon av mina nya serier som jag börjat följa.
 
Serietips och filmer är förresten alltid välkomna här i bloggen.

Fåglarna


 Även fåglarna behöver mat. I år är första gången vi matar dem. Hängde ut dessa behållare för talgbollar i helgen och håller på att kika runt på olika automater för fröblandningar och fågelmatare. Det tog inte lång tid alls innan vi fick besök av bl.a blåmes och hackspett. Så kul att kika på såhär på nära håll. Fick ta bilderna genom fönstret så att de inte skulle flyga sin kos, men visst blev de rätt bra ändå med lite redigering.
 
Matar ni fåglarna? Har ni tips på fina och praktiska fågelmatare?

Adventsfika

 
Årets första lussekatt beställdes på Brogyllen i helgen tillsammans med en jullatte. Älskar lussekatter, men tröttnar rätt snabbt, därför hade vi inte tänkt att göra några i år. Nu har jag i alla fall blivit sugen och det känns ju synd att bryta en flerårig tradition bara sådär. Tror faktiskt att det får bli lite bullbak här i helgen. Bakar ni egna lussekatter?

Första advent

Adventsmorgon hos oss.
 

Startade dagen lugnt och skönt i ett nystädat hem för att senare göra ett litet besök i stan på jakt efter julkortspyssel och adventsfika på Brogyllen. Hemma har det mesta av adventsbelysningen kommit på plats på inne och ute. Tanken var att jag också skulle börjat med julgodis denna helg att ha som present då vi ska bort nästa. Men nu har jag en helvecka hemma för pyssel varvat med hemtenta. Hur har er helg varit?
 
 

RSS 2.0