En dag på Capri del 4

 
Hemfärd på kvällen när vi lämnar Capri (översta bilden). På de andra bilderna ser ni Sorrento från havet och hur husen klamrar sig fast på klippkanten. Vi kunde även se vårt hotell här som låg precis vid havet. Mäktig utsikt!
 
 
 
 
 
 

En dag på Capri del 3

 
En av höjdpunkterna på Capri var när vi tog oss vidare till Anacapri och vidare upp på berget Salaro med linbana. Själva färden var helt underbar och man satt i varsin stol och hade världens finaste utsikt över havet och staden medans man åkte genom den frodiga grönskan. Linbanan var alldeles ljudlös och man kunde njuta av utsikten under de femton minuter det tog att ta sig allra högst upp. På toppen fanns café och bar med terass. En pizza till lunch fick det också bli i staden Anacapri.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plommonkräm

 
Kokade kräm av plommonen som blev över. Visst blev färgen härlig! Gott och mycket enkelt. Ja använde mig av detta receptet, men utan kanelen.

Sensommarens godsaker

 
Fick en korg med underbart goda plommon när vi hade besök av familjen i helgen. Finns inget som går upp mot nyplockade mogna plommon, liknar inte alls dem man kan köpa i butik. Så här sitter jag alltså och njuter, gärna med en bra bok. Har precis läst ut Livet efter dig, en bok jag verkligen sträckläste. En stark kärlekshistoria som utvecklas mellan en totalförlamad man och hans assistent. Tårarna trillade mot slutet, men jag rekommenderar den verkligen!

Utflykt Varberg

 
I helgen gjorde vi en mysig spontanutflykt till Varberg som började med lunch på kurortens uteservering. Jättegod mat och skön medelhavskänsla. Passade på att köpa med mig deras goda hälsobröd när vi ändå var där. Därefter blev det promenad längs vattnet och upp till fästningen. Turistsäsongen är över nu och vi hade fästningen för oss själva. Verkligen en vacker och mysig sommarstad.
 
 
 

En dag på Capri - del 2

Capri stad
 
Capri stad var mycket fin och elegant. Själva centrumet hade låg bebyggelse och vindlande pittoreska gränder. Här fanns enbart exklusiva butiker, att ta en glass och på någon av de fina gatorna kostar 80 kr med sittplats. Vi satte oss istället på det berömda torget Piazza Umberto för att studera det fina folket som samlas här medans vi sippade på varsin caffe freddo. Se bara på de tjusiga taxibilarna i mina färger och allt:-).  Själva staden är bilfri och eldrivna miniflakbilar körde runt med hotellgästernas bagage. Stadens polis körde omkring med en Smart.Capri Stad är helt klart en av de mysigaste och vackraste små städer jag besökt. Här och var från de gamla gränderna hade man en härförande utsikt över havet och ön. Capri är en plats att besöka minst en gång i livet!
 
 
 
 
 

En dag på Capri - del 1

Capri - hamnen
 
Under vår resa på Amalfikusten besökte vi ön Capri under en dag. Från Sorrento där vi bodde går det dagligen färjor ut till Capri. Resan tar bara ca 25 minuter och väl framme är det som en helt annan värld uppenbarar sig. Allt jag visste om ön innan avresa var lyx och flärd. Det stämde till stor del, för här var inte alls billigt vare sig att ta sig fram eller att äta. På ön finns dock en hel del att se och uppleva och trots att det är väldigt turistigt så hade vi en himla trevlig dag här.
 
Så fort man kommer iland i hamnen möts man av färgglada båtar och full kommers. Mängder av turarrangörer erbjuder båtturer runt ön som inkluderar besök till Capris berömda grottor. Vi hann tyvärr inte med grottorna denna gång, utan tog en sån där gul liten buss som ni ser på bilden upp till Capri Stad för att beskåda folkvimlet och sedan vidare till Sydligaste staden Anacapri för att ta oss upp i bergen. Mer om det i kommande inlägg.
 
 
 

Midnattsloppet

 
Grattis till J som genomförde midnattsloppet med bravur i lördags! Det var meningen att jag skulle fota under själva loppet, men det var alldeles för mörkt på banan för att få till någon bra bild. Dessa bilder tog jag hemma precis innan vi åkte in. Vilka tappra löpare! Jag är riktigt imponerad av alla som sprungit. Grattis till er!

Augustiäpplen

 
Härlig sensommar och trädgården är full av fallfrukt. Hade besök hemifrån igår och passade på att plocka några fina äpplen för att svänga ihop en äpplepaj till efterrätten. Så härligt att man fortfarande kan sitta ute och äta i bara klänning. Älskar sommaren!
 
Idag vankas en liten utflykt, men ikväll hade jag tänkt fortsätta med Italienbilderna, har ju massor av bilder kvar att visa, det blir lätt att man passar på att vara ute i stället för att sitta framför datorn när det är så fint.

Nyskördat

 
Mina plantor kom igång sent i år, men sedan ett par veckor har jag kunnat gå ut och skörda solmogna tomater direkt utamför altandörren. Prövade lite olika sorter i år, struntade i frösådd och köpte enbart plantor. Tycker det ser härligt ut när tomaterna har olika storlekar och färger. Favoriten i år var de små orange som var riktigt söta och goda. Minns inte namnet nu, men dessa skulle egentligen växa i växthus därav den ganska sparsamma skörden.
 
Har ni odlat tomater i sommar? Någon favoritsort som ni vill tipsa mig om?

En riktigt fin kopia

 
Ni kanske minns att jag var på jakt efter en rund fin vas i våras. Jag hittade aldrig någon som kändes riktigt rätt. Drömmen var den ombloggade vasen Dagg från Svenskt tenn. Jag skulle aldrig lägga så mycket pengar på en vas, men så fort jag såg att MIO fått in en riktigt fin kopia till ett betydligt bättre pris tvekade jag inte en sekund. Så nöjd med denna. Perfekt storlek och så snygg!

Morgon vid poolen

 
När poolen öppnade på morgonen var vi på plats tidigt och fick ha den nästan helt för oss själva under någon timme. Underbart att slippa tjo och tjim, luftmadrasser och plask. Eftersom det var så lummigt och mysigt runt omkring var det verkligen en skön och avslappnande miljö. Kan riktigt längta tillbaka till morgondoppet och att bara njuta här för sig själv i poolen med lite skön musik i bakgrunden och solen som värmer alldeles lagom vid den här tiden. Det kallar jag semester.
 
 
 
 
 

Sorrento - Vårt hotell

 
Lite bilder från entrén som vette ut mot trädgården. Här satt vi och väntade på shuttlebussen som skulle ta oss till Sorrento station för vidare utflykter längs med kusten. Hotellet var riktigt fint och överallt underbar ustikt! Frukostmatsalen var bland det bästa. Ska visa den i ett eget inlägg senare. Älskar också alla mysiga sittplatser som trädgården hade. Överallt fanns sköna soffor och fotöljer med lampor och levande ljus kring varje sittgrupp som tändes upp när det började mörkna, se fler bilder från trädgården här.
 

Min vecka i Sorrento

 
Nu är vi hemma igen och en massa bilder är på G.  Först ut är bilder från hotellet och dess omgivning. Det kommer flera bilder på detta då det fanns så mycket fint att fota där vi bodde. Behövde lite semester på semestern därför har det varit lugnt här ett tag.
 
Veckan i Sorrento, Amalfikusten har varit finfin och vi har fått se mycket vackert och ätit gott! Dock är det på tok för varmt att semstra här i augusti som vi gjorde och skulle  i stället rekommendera april-juni eller september-oktober. Första dagarna fick man torka svetten ur pannan även vid midnatt så då kan ni förstå den höga luftfuktigheten som råder där. Under vårt besök hade det heller inte regnat på en månad, men plötsligt kom en skur sent på kvällen och Italienarna blev lyckliga.
 
Vi är glada att vi valde vårt fina och mysiga hotell då vi kom att spendera en hel del tid här vid poolen och i den underbara trädgården när det var som varmast. Vårt hotell har fått många fina recensioner och ligger i ett område som heter St: Angelo precis vid havet, femton minuters promenad från Sorrento. Här var det betyligt lugnare och skönare och vi är glada att vi inte valde att bo i själva staden där det rådde full kommers.

Härliga sommar!

 
Man vill aldrig att den ska ta slut! Dessa ljusa sommarkvällar är så underbara. Passar på att vara ute så mycket som möjligt nu när jag är ledig för att verkligen ladda batterierna för höstens jobb och studier. Man kan inte njuta för mycket! Därför blir det lite mindre tid vid datorn i perioder av fint väder. Mot slutet av sommarlovet kommer jag dock att repetera och gå igenom det vi lärt oss hittills under utbildningen så att jag är väl förberedd när terminen startar. Det kommer att bli spännande att börja igen, men fina dagar känns det väldigt långt borta.

Saltis


 
Lite bilder från Saltholmen i somras. Härifrån avgår alla båtar ut mot de södra skärgårdsöarna och det var alltså härifrån vi tog båten ut till Styrsö tidigare i sommar. Riktigt mysigt i Saltis, skönt att bara strosa runt och kolla på båtarna, äta glass eller bada ute vid klipporna. Här samlas många Göteborgare för picknick i kvällssolen och för att invänta solnedgången.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar på landet

 
Härliga dagar på landet är bland det bästa som finns på sommaren! Våra goa grannar bjöd in oss till sitt mysiga lantställe i Bohuslän. Visst har de fantastisk utsikt! En varm dag med sol från morgon till kväll som inte kunde varit bättre. Närheten till vatten, bara fötter på gräsmattan, klänning, saft och bullar, fågelkvitter och blommor. Det är sommar för mig! Hoppas ni också har haft en toppensommar!

Här bor vi!

 
Nu har vi checkat in och bott vår första natt här i Sorrento! Har verkligen sett fram emot denna resa och det mysiga boendet som vi läst så gott om. Kommer förstås att knäppa egna bilder här på plats och se om de blir lika bra som dessa:-).
 
Önskar er en lika fin vecka oavsett var i världen den spenderas!
 
 

På väg till Italien

 
När ni läser detta inlägg sitter vi på flyget på väg mot vackra Sorrento, Amalfikusten och mitt älskade Italien. Här ska vi spendera en vecka i solen på mysigt hotell med utsikt över havet och trevliga små dagsutflykter. Ska bli så härligt att komma tillbaka till maten och atmosfären. Just här har vi aldrig varit, men för två år sedan besökte vi ju Rom och Tropea och jag tror detta kommer att bli en lika härlig upplevelse.
 
Jag har beslutat att inte ta med datorn denna gång, men under veckan kommer det att dyka upp ett par tidsinställda inlägg som jag förberett för att det inte ska eka alldeles tomt här på bloggen. Självklart kan ni vänta er ett gäng härliga bilder så fort jag är tillbaka hemma i Sverige igen.

Persika & blåbär

 
Häromveckan bakade jag en smaskig efterrättspaj efter ett recept jag hittat hos Jennie. Blueberry & Peach cobbler. Jag använde färska persikor i klyftor och en blandning av färska blåbär med en mix av frysta skogsbär. En amerikansk klassiker som är ett lite annorlunda alternativ till den vanliga blåbär/hallonpajen eller ananaspajen. Pajdegen innehåller riven lime och är till skillnad från smulpajen en deg som klickas ut och snarare blir lite mjuk än hård och frasig. Blir säkert gott med vanlig smulpaj också. Bara man gillar persikor så rekommenderar jag den varmt.

RSS 2.0