Franskt



Här har jag hängt ofta det senaste, så även ikväll. En av Göteborgs trevligaste små pärlor enligt mitt tycke. Lite undangömt ligger denna restaurang och inte mitt i smeten, så vi upptäckte den av en slump. Cyrano driver dock fem restauranger runt om i stan. Mysigast är det ju på sommaren, nån gång ska vi sitta ute. Älskar när pelargonerna kommer fram och skapar den där lite franska myskänslan. Dessutom har de världens godaste pizzor. Jag bara måste tjata om detta eftersom det är så sant:-). Blev en trerätters ikväll. Getostgratinerad toast med valnötter, fikon & honung. Pizza med mozarella, parmaskinka och pesto. Mousse au chocolat med mangoglace & pecannötter. Till detta ett glas rött. Hittat ett nytt favoritvin här förresten. I natt somnar jag inte hungrig.

Vykort från Rom



Vi hade några riktigt härliga semesterdagar i staden som är fylld av fashinerande historia. Var man än vänder sig finner man kupoler, obelisker, ruiner, statyer samt en hel mängd märkvärdiga, fantastiska och imponerande byggnadsverk. Vi har vandrat runt kors och tvärs så benen värkte, åkt båt på Tibern, suttit på mysiga små tavernor,  sett de obligatoriska klassikerna, men även gjort en del avstickare och funnit ett flertal vackra smultronställen. Det har frossats i pasta, pizza och glass och fotats och fotats och fotats.

Detta är den första delen. Fler bilder kommer.

Ikväll



Skön avslutning på dagen. Älskar verkligen att ha trädgård. Den gör mig så lycklig varje dag så här års! Satte allium i höstas och två av dem har nu tittat fram. Gillar dem så! Det blir en tidig kväll ikväll. Har laddat upp med Plaza Interiör och Drömhem & Trädgård, men först lite fix med Rom-bilderna.

Trevlig kväll på er alla!

Underbart sommarväder!



En härlig start på helgen med grillning i kvällssolen. De här dagarna har bara rusat förbi som det lätt gör när det händer mycket på en gång. På lördagen firades farfar som fyllde 80 ute på Orust och även där var det riktigt kanonväder så kvällen avslutades med en båttur i solnedgången. Resten av helgen spenderades hos familjen ute på landet. Mysigt! Tog en massa bilder i helgen som jag lägger upp här under veckan.

Det har varit några intensiva dagar nu efter att vi kommit hemfrån Rom, men håller på att gå igenom och sortera alla semesterbilder från resan och hoppas att få upp dem i bloggen och berätta lite mer om resan framåt mitten av veckan.

Årets första bukett



Syren är min absoluta favoritväxt som jag förknippar med barndom och skolavslutningar. Doftar underbart ljuvligt och som tur är finns de flera buskar hemma hos oss alldeles runt knuten så jag passade på att ta in en liten bit av sommaren. Förra hösten planterade jag en alldeles egen liten bondsyren. Den har trots skuggigt läge börjat ta sig och har åtminstone tre söta blomklasar på väg. Ett vitt syrenträd är nästa dröm. Den kanske blir verklighet till hösten.

Hemma



Nu är vi hemma! Resan har gått bra och vi har haft det fint trots lite otur med vädret. Här hemma har det varit kanon förstår jag. Jag har tagit massor av bilder, närmare sjuhundra blev det. Ska gå igenom och sortera dessa och lägger upp lite Rom-bilder allt eftersom under veckan. Nu sovdags.


Semester 18/5-23/5



Idag har vi mycket att göra för imorgon bär det av till Rom för en härlig långweekend. Blev ju väldigt förtjust i Italien under förra resan. Nu ska det bli spännande att se huvudstaden:-) Kameran är laddad och massor av härliga pics utlovas när jag är tillbaka.

Kram på er alla fina läsare ♥

Snart



Om två dagar sticker vi iväg på en efterlängtad weekendresa till Rom. Det kanske var någon som gissade rätt? Vädret verkar lite ostadigt just nu så jag håller både tummar och tår för att solen ska vara med oss. Ser verkligen fram emot detta! Kameran hänger med så klart. Extra minneskort måste jag fixa innan avresa, fotar ju i raw numera, och då ryms inte många bilder, men det är verkligen värt resultatet. Lovar att slänga upp en massa bilder när jag är tillbaka. Får jag möjlighet kanske jag rent av visa er någon bild på plats:-).


Bra klättrare



Förra våren satte jag några klätterrosor. Ovan ser ni New Dawn, en ros som tagit sig rejält och växer så det knakar. I år hoppas jag på blommor, förra året var den bara grön och frodig, men några knoppar dök aldrig upp. Nu är jag sugen på en till ros, fast en buskros denna gång. Vid foten ska det växa lavendel eller kantnepeta och någon söt näva. Kommer att bli så fint:-).

(Mål)tid



J & hans bror har kämpat på bra idag! Medans jag shoppade skor och njöt en capuccino i solen på en uteservering sprang de hela vägen från start till mål. Utanför NK stod jag dock å hejade på precis lagom till att J passerade, vilken tur att Iphone och hitta vänner finns:-). Firade deras seger med en fläskfilé på grillen ikväll. Mums! Det har varit en lång dag idag som för min del inleddes med ett besök på Blomsterlandet. Där inhandlades krukor, lecakulor, perennstöd till pionerna och blomsterettiketter. Sen har alla frösådda sommarblommor och örter planterats om i större krukor. Imorgon hoppas jag också få ner Dahliorna i jorden. Men ikväll händer det inte mycket mer. Känner att John Blund snart är på väg. Godnatt alla fina!


Nu var det helg!



Vi hoppas på sol! J ska springa varvet imorgon å jag heja på, då kan det ju vara skönt för alla löpare om det inte är så varmt. Men nu får det verkligen vara slut på all regn och blåst. Var på vippen att ta fram vinterjackan idag. Nu vill vi ha sommar! Behöver fixa ballerinas och sandaler till resan, så passar väl på att besöka några butiker under varvet. Bilderna ovan tog jag i helgen. Den knallgula forsythian blommar nu som bäst vid vår entré. Tanken är att den sen ska följas av syren och kameliashersmin som vi satte i höstas, men pga av skuggiga lägen på framsidan huset är jag inte hundra på att de trivas. Snart lär jag få svar på detta.

Nu vankas det pannkisar här hemma & vi tar helg:-).

Nästan klar



Såhär blev rabatten med rabattkanten på och de nyinköpta växterna planterade. Ni ser i alla fall en del av den. Funderar på att lägga trampstenar som en gång i rabatten och täcka jorden med oxidsvart flis.  Har i alla fall sparat lite plats åt min tänkta gång. Återkommer med resultatet ifall mina planer sätts i verket. Ska börja med att fylla på med några låga perenner och ettåriga sommarblommor som marktäckare.

Äpple



På framsidan av vårt hus finns det mängder av äppleträd, både röda och gröna. Just nu har de söta små rosa knoppar och vita blommor. I år ska jag bli bättre på att ta vara på dessa frukter. Äpplepaj, äpplemuffins, äpplemos. Måste ju finnas massor man kan hitta på med dessa nyttigheter. Dela gärna med er av era tips på trevliga äpplerecept!

Fin i kanten



Nu är rabattkanten på plats. Jag rekommenderar att man är två för den här uppgiften, då det kan vara bra att den ena har koll på formen och trycker ner/håller emot kanter som eventuellt släpper från varandra eller glider upp. Trucker ner den i marken gör man lättast med en gummiklubba. Annars var det lätt att böja och forma rabattkanten som är i lackerat stål. Har man små svängar i rabatten kan det vara bra att böja den mot nåt runt som t.ex en hink. Det gick åt precis tre paket och då blev det en kantbit över. Man väljer själv om man vill att den ska synas och sticka upp ovanför gräset eller om man vill ha den nedtryckt. Fördelen med att ha den lite högre upp är att man lättare separerar olika material som jord eller flis från gräs. Visar bilder från det färdiga resultatet under veckan.

Jag och solen ler ikapp



I morse när jag vaknade mötte mig dessa trevligheter, vilket gjorde mig precis lika glad som solen.

Tack igen Karin & blogg.se.

Växterna flyttar in



Köpte allt på plantskolan i Mölnlycke. De är välsorterade och har många fina exemplar. I rabatten kommer det att bli mycket vitt, lite rosa och lila. Ovan ser ni lite av vad som får flytta in. Två buskrosor Mme Plantier och The fairy, två vita doftpioner, vit löjtnantshjärta Alba, Funkia med vita kanter, Vit solhatt, röd solhatt (rosa) och kantnepeta. Lite fler kantväxter/marktäckare kommer jag troligen lägga till. Lite svårt såhär i början att se framför sig hur det blir när allt har växt till sig. Det är ju lätt att man planterar för tätt när allt är så pyttigt till en början. Ev byter jag ut det lila och rosa mot vitt från och flyttar över till den gamla rabatten. En helt vit rabatt kan ju vara otroligt vackert det med samtidigt som jag är svag för det romantiska som ljusrosa rosor i sällskap med lila lavendel eller kantnepeta. Vilken tur att jag i så fall kan lösa detta dilemma med två olika rabatter:-).

Lagun



Så här såg rabatten ut färdiggrävd, men utan växter och rabattkant. Mitt på mattan kommer den att bli fin att vila ögonen på. Tycker inte den ser så värst stor ut så här på håll, men ni ska veta att den rymmer en hel del. Det gäller bara att planera väl, så att högst hamnar i mitten och lågväxande i ytterkanterna.  Dessutom vill jag ju att det ska blomma helst hela perioden maj-september. Bilder på växtinköpen kommer upp imorgon.

Ny rabatt



Så här såg det ut här hemma tidigare i veckan. Efter ett par dagars grävning i den lertyngda jorden är nu min lagunformade rabatt i stort sett klar. Det blev riktigt bra och jag älskar formen! Tycker det blir fint när man mjukar upp en rektangulär trädgård med rundade former. De flesta växterna är nu också på plats och nu står den fina trädgårdskanten på tur. Tycker egentligen den var hutlöst dyr, men har gått och spanat på den sen Hasselfors presenterade nyheten tidigt i våras, då väcktes också drömmen om en lagun i trädgården som inte gick att släppa. Kommer ju att få börja köra med trimmer nu, men det kan det ju va värt när man fått det precis som man vill. Arbetet fortskrider här och fler bilder på detta läggs upp efter hand.

Frukost ute



Det bästa i livet är ofta det enkla som att kunna sitta ute i trädgården och njuta av en lång frukost och årets första riktigt varma dag. Idag har jag verkligen njutit hela dagen. Förmiddagen spenderades på plantskolan i Mölnlycke. Lämnade J hemma så jag kunde flanera runt utan att stressa och kika på alla växterna precis så länge jag ville. Det finns otroligt massa fint ute i butikerna nu och hel del fina inköp kom jag hem med. Har klurat hela eftermiddagen på hur de ska placeras i rabatten, men nu har de äntligen kommit i jorden och jag tror det kommer att bli riktigt bra:-). Har tagit en massa foton och lägger upp bilder på mitt projekt under veckan.

RSS 2.0