Gott nytt år!

 
Tänk att det redan är nyår. Lite vemodigt, men samtidigt spännande att se vad det nya året bär med sig. Har ni några nyårslöften? Jag tänker fokusera på träning och hälsa detta kommande år. Har passat på att fynda lite nya träningskläder för att kicka igång det nya året med. Visar dem imorgon.
 
Vi är tillbaka i Götet sen ett par dagar. Kvällen firar vi på bästa sätt med vänner, god mat och sällskapsspel.
 
Gott nytt 2014 önskar jag er!

Vinterns bästa köp

 
Här kommer bilderna på de fina tröjorna som fanns i snygga kassen från Vila. Två ulliga luddiga gosiga tröjor att mysa i under vinterns kalla dagar. Kap!

Annandagen i Umeå

 
Göteborgsvädret har kommit till Umeå med regn slask och is. Här är vi vana vid vita kalla jular med mycket snö. Fördelen är dock att man fortfarande kan bära höstkappan och slipper termobyxorna i år. På bild har jag dom sköna leobyxorna från Vila jag skrev om tidigare. Gillar dem så mycket att jag även beställt ett par vinröda, perfeka mysbyxor som även går att klä upp för en vardagssnygg look med klackar.
 
Igår såg vi filmen Escape Plan som jag gärna rekommenderar. Riktigt spännande och innehöll en del klurigheter och inte bara ren action som man kanske kan tro. Så kul att gå på bio igen, tror det var ett helt år sen sist. Idag blir det lite plugg, tenta över julen som vanligt. Vi ska också ta en långpromenad mot stan och en fika på mysigt café. Hoppas ni får en mysig annandag jul!

Biotips julen

Bilder: Imdb
 
En trevlig tradition hos oss under julen är att alltid se någon biopremiär under julveckan. Här är mina förhandstippade favoriter. Årets premiär blir Hundraåringen. Den verkar kul! Vi börjar dock redan ikväll med Escape Plan med de gamla actionhjältarna Stallone och Schwarzenegger och under vår Stockholmsresa i början av januari blir det troligtvis 12 years a Slave. Ska ni se någon film i jul?

Julhälsningar från Norrland

 
Med dessa bilder på årets julgodisskörd önskar vi God Jul härifrån Umeå. Även denna julafton spenderas i Ö-vik med fullt hus, trevligt sällskap och god mat.
 
Önskar er en underbar jul!

New york blueberry cheesecake

 
Vi hade lite julfest för grannarna häromdagen. Passade på att baka min favoritcheesecake från Leilas, A piece of cake och samtidigt inviga nya tårtfatet från Lagerhaus. Den här kakan är riktigt smaskig och det är roligt att receptet är taget direkt från en Diner i New York. Kakan är väldigt mäktig, men supergod. Den räcker till 8-10 bitar. Rekommenderas verkligen!

Julblommor & fjärde advent

 
Massor med julblommor såväl amaryllis som hyacinter står nu i vårt hem. Lite synd att vi inte får njuta av dem mer då vi far till Umeå över julen. Det ska dock bli mysigt att komma iväg, får alltid lite semesterkänsla när man åker till flygplatsen. Idag står packning på schemat och som vanligt undrar jag hur jag ska få med mig allt från kläder till julgodis, mat och klappar. Datorn följer förstås med och ni kan därför vänta er både ett och annat inlägg från vår norrlandsjul. Önskar er en skön och mysig söndag!

Confidence is not for sale

 
Kom hem med två fina tröjor från Vila häromdagen och som en bonus en snygg kasse på köpet. Den har redan fått hedersplatsen på min hylla och jag tänkte eventuellt göra en tavla, men tyckte faktiskt att den var snyggare som just kasse. Älskar snygga kassar med ord som kan bli gratis fina tavlor och inredningsdetaljer i hemmet. Budskapet tyckte jag dock var något tvivelaktigt för ett modeföretag. Hur tänkte dom där egentligen?

Varm choklad

 
Gårdagens mysfika till sista avsnittet av Morden i Sandhamn. Någon som följt serien? Det borde ju komma en fortsättning?! Väntar ju på att det ska bli kärlek och romans på ön;-). Får så mycket sommarkänslor när jag kollar på serier som utspelar sig på skärgårdsöar. Så himla mysigt med sommar och hav. Fast det är ju inte alldeles fel med varm choklad med grädde, kanel och lussekatt heller:-).

Tre nyanser av grått

H&M, Vila, H&M
 
Det har varit lite tomt här inne förstår jag, har varit sjuk och hängig i nåt influensaliknande, men nu är jag nästan på topp igen. Det har dock inte blivit så mycket fotande den senaste tiden så jag bjuder på ett litet collage i stället. Tror faktiskt jag ska klicka hem ett par av dessa. De leomönstrade gillar jag skarpt. Hur skönt som helst när man är hemma och pluggar hela dagarna.

Mangosmoothie

 
Är hemma för andra dagen nu och känner mig inte helt kry. Det märks på matlusten och idag består frukosten av en mangosmoothie bestående av mangobitar mixat med apelsinjuice. Väldigt gott och allt som behövs nu. Det har blivit ett litet avbott i pysslandet och julstökandet som jag hoppas kommer igång snart. Det är ju mycket roligt att se fram emot nu denna månaden. Utanför fönstret här är det barmark nu, så lite av julkänslan försvann ju med snön. Det lutar dock mot att vi får fira en vit jul som vanligt då vi kommer att spendera julen i Umeå igen:-).
 
 

Godaste tryfflarna

 
Alltså dessa tryfflarna är helt underbara! Fyllda med små hallonbitar och riktigt smälter i munnen. Garanterat onyttiga, men fantastiskt goda. Dessa kommer från Werner & Werner, men upptäckte dem första gången på chokladfestivalen för ett år sedan. Tänkte idag ge mig på att gjuta egna praliner fyllda med hallon och även en slags hallontryfflar. Ska bli spännande och se om de blir lika goda:-).

Välkommen hem

 
En lykta på trappen ger en mysig hemkänsla. Vi hittade denna fina på Rusta och köpte två för att ha en inomhus också. Tog det som blev över av de gröna kvistarna från vaserna och stoppade i krukan för att göra den lite extra vintrig.
 
Idag påbörjas julgodisbaket här hemma, men först ett danspass. Ikväll vankas det julbord på skärgårdsbåt. Jag är i julstämning.

På vår dörr idag

 
Dekorerade kransen lite enkelt häromdagen. I år är stommen faktiskt köpt, men annars är det ju inte så svårt att göra en själv. Blev förtjust i att de blandat olika gransorter med buxbom som jag gillar. Älskar ju också spets, så dubbel rosett av siden och spetsband fick det bli. Livar upp ute på trappen såhär i höstrusket.
 

Grå nyhet från Rörstrand

 
Bild: Residence
 
Ni kanske minns att jag köpte Swedish Grace mattallrikar i vitt för ett litet tag sedan. Nu släpper Rörstrand kollektionen även i grått. Supersnyggt och tjusigt att kombinera som på bilden. Tror inte de ha hamnat i butik än, men ska absolut spanas in nu när vi ändå är på gång med ny servis. Det kanske får bli gråa muggar i stället för de rosa som jag tänkt.

Mysiga plädar

 
Tänkte tipsa om dessa mysiga och härliga ullplädar som finns hos Hemtex. Har själv precis köpt den gråa och har den naturvita sen tidigare. Hemtex har medlemsdagar nu och ger 25% rabatt på alla köp. Passa på att bli medlem eller utnyttja ditt medlemskap. Dessa är hur goa och varma som helst och underbara att dra på sig i soffan med tekoppen framför tv:n. Det är faktiskt precis vad jag ska göra nu.

Veckans blogg

 
 
Så glad jag blev när jag fick veta att jag blivit utsedd till veckans blogg hos Bloggradar. Där kan man dessutom få tips om en massa trevliga bloggar ur olika kategorier. Ska genast spana in. Tack snälla!
 
 

Adventstider hos oss

 
Nyss hemkommen från skola och en eftermiddag på stan. Så härligt att komma hem till adventstjärnor i fönstret och ett nystädat hem. Har precis ätit en god middag och ska strax se på Morden i Sandhamn, äta lussekatter och dricka kanelbullete. Hoppas ni har en skön kväll!

Första advent och marmortips

 
Nu är det riktigt adventsmysigt här hemma. Vi har tänt ljuset och ätit sen frukost. Tänkte tipsa er som är sugna på marmor, men inte vill klä en hel vägg i tapet. Ett kul sätt att testa trenden är att helt enkelt rama in en bit dekorplast som jag har gjort här. Gjorde ett par olika tavlor och har även en mindre i mitt arbetsrum. Ett enkelt pyssel som blir fint, men bara tar några minuter. Inspirationen hittade jag på denna bloggen.
 

RSS 2.0