Chocolate chip




Bakade chocolate chip cookies i helgen. Det blev såna där amerikanska extra stora och mjukt sega kakor. Blandade i mörk och ljus hackad choklad. Smakade som godis nästan. Nästa gång vill jag testa att göra knapriga hårda kakor i stället. Såna som liknar dem från Maryland. Det är nog mer min melodi.

Det får inte bli vinter






En promenad i Keilers Park under Lördagen ledde upp till utsikten över Göteborg. Än så länge kan man klara en stund i bara tröja utan att bli stel som en pinne. Skogspromenader på hösten är så mysiga.

Efterlysning!


Bilder: google

Var sjutton kan jag hitta snygga svarta brickor som inte kostar skjortan? Dessa ovan kommer från Day respektive Design house Stockholm. Gillar stilen, men Design House är för dyra och brickan från Day verkar ha utgått? Har redan kollat de vanliga stora kedjorna som Ikea, Ellos, Haléns, Åhléns bl.a. Snälla hjälp mig, är så sugen på att piffa mitt hem nu. Ska använda dem som ljusbrickor bl.a.

Höstkrokus



Titta vad jag hitta! Mina höstkrokusar har kommit upp och blommar för fullt. Satte dem sent i september och var tveksam till att de skulle se årets ljus, men nu har alla tio tittat upp. De är rätt så späda och skira blommor så till nästa höst får jag se till att sätta lite fler tätt ihop. Nu syns dem bara om man vet om att de finns. Men visst är dom fina ändå.

I love löv










Ängårdsbergen är en av mina favoritplatser för promenader i Göteborg. Lika vacker höst som vår. Klart att jag måste ta lite klassiska "lövkastar" bilder en sån här fin dag. Måste ju passa på innan allt blir brunt och kalt. Nästa gång ska jag leta efter lite fina kottar och annat från naturen att dekorera höstfint med här hemma. Åh nu känner jag att pysselsuget sätter igång.

Lights in Alingsås




Vi besökte Lights in Alingsås för första gången i helgen. Evenemanget går av stapeln för elfte året i rad och innebär att staden ljussätts av ljusdesigners från hela världen. Man kan skriva ut en karta och gå en utmärkt slinga för att se och läsa om de olika ljussättningarna, även guidade turer ges samt fotokurser för den som vill lära sig att fotografera ljussättningar i mörker. Fotade med min systemkamera men äger inget stativ, vilket gjorde att jag inte kunde använda så långa slutartider som jag ville tyvärr. Vill ändå visa några pics som blev okej. Då flera av av ljusattraktionerna ändrade färg blir det omöjligt att helt fånga känslan, men ett tips är att göra ett besök i alingsås om ni bor i närheten. Evenemanget pågår hela oktober.

Nytt



Detta kom brevbäraren med häromdagen. Smycken från Mad Lady. Har fastnad för blått nu i höst. Fint till svart också.

En helg går så fort




Som vanligt har helgen rusat förbi och vad har vi hunnit med. Jo det har varit en hel del farande fram och tillbaka till olika garden center på jakt efter små fina träd att ha i kruka, men tydligen är det inte rätt säsong eller så ha der precis blivit slutsålda och då har jag besökt samtliga stora kedjor och finare trädgårdshandlar i Sveriges näst största stad! Ja, jag får väl ge mig till tåls några dagar och se vad som kommer in. En trevlig födelsedagsfika och ett besök på Lights in Alingsås kan vi också bocka av denna helg. Tog lite bilder som jag lägger upp imorgon.

Nu är det tack och godnatt för mig, eller ja, jag ska nog klämma ett avsnitt av Being Erica först:-).


Corokia



Bild: google

Jag som är förtjust i växter har nu blivit sugen på en Corokia Contoneaster, även kallad Sicksackbuske. Trots sin enkelhet, kan den vara fantastiskt fin i kruka. Var och kikade på en idag och blev så klart lite sugen. Nu ska jag bara fundera på om jag har plats för den. En sån här typ av växt kräver lite space omkring sig tycker jag.

Marrakech



Bilder: Google

Jag är på jakt efter "marrakech" lyktor i silver. Någon som vet var jag kan finna dem. Helst utan att de kostar skjortan. De skulle vara superfina på vårt sideboard eller på fönsterbrädan. Älskar bilden uppe till vänster. Fantastiskt!

Färgklick



Brukar sällan visa kläder i bloggen numera, men dessa två färgklickar har fått flytta in hos mig den här hösten. Man blir nästan beroende av att ha något färglatt när vädret är grått och trist ute. Uppgiggande, eller hur?

Ny taklampa snart


Bilder: Globen

Igår var jag och hämtade ut taklampan "nystan xl" från globen som jag hade beställt. Det är den vita, fast i den svarta modellen. Ett jättepaket fick jag bära med mig ut till bilen. Hoppas nu att den passar lika fint som jag tänkt mig. I så fall utlovas bilder så fort den kommit upp.

Höstpyssel



Har planterat om lite i höstkrukorna och även fyllt balkonglådan med lite "höstigare" blommor. Visst blev det fint! Har själv fastnat mycket för bärljungen med sin härliga färg. Har ingen tidigare erfarenhet från höstplantering i krukor, men jag hoppas att de kommer att stå sig åtminstone en bit in på vintern.  Så trevligt att mötas av lite färg på trappan när man kommer hem.

Välkomna!




Efter en tuff dag på arbetet möttes jag av en trevlig överraskning när jag kom hem. Tack blogg.se för detta! Ni gjorde min dag!

Välkomna alla nya besökare som kikat in här idag. Mer inlägg i kategorin inredning kommer att dyka upp i bloggen, så håll utkik:-).

En ensam ros



Jag hann ta in den sista blommande rosen innan frosten tog den. Den matchar fint tillsammans flamingoblomman. Helt underbart att kunna ta in blommor eller någon vacker grön kvist direkt från trädgården. Det gör så mycket med något levande på bordet. Nu är dock trädgårdssäsongen över för denna gång. Ska kratta ihop löven på gräsmattan och sprida ut dem över rabatterna och tömma de sista krukorna med sommarblommor. Resten av hösten och vintern ska jag drömma och planera inför våren.

Pink Fever




Igår besökte jag favoritbutiken just nu, Blomsterlandet. Väl där kunde jag inte motstå den underbara flamingoblomman Pink Fever som jag kikat på flera gånger under mina senaste besök. Visst är den fin! Det är en ny sort som tillhör släkten kallor och jag bara älskar den rosa färgen som livar det vita vardagsrummet. Även den fick stå i krukan "skurar" från Ikea.

Pizza hos oss



Gjorde pizza tidigare i veckan med hjälp av ett pizza-kit. Har testat det några gånger nu och det blir riktigt bra och gott! Tidigare bakade vi alltid våran egna pizzadeg, vilket är väldigt lätt, dock har man ju inte alltid tid och lust att vänta på jäsningen. Ett måste för oss är fetaost på pizzan annars kör vi med de vanliga ingredienserna som skinka, rödlök, champinjoner, cocktailtomater, banan, ananas, oregano, prästost, eller någon annan smakrik ost. Toppar gärna med några kvistar basilika för att skänka ögat lite njutning. smaklig måltid!

Myskväll



Det har varit en lång arbetsdag idag och en ännu längre väntar imorgon. Ska försöka strunta i alla måsten här hemma och i stället ta en lugn och skön hemmakväll. Nappade på ett prenumerationserbjudande av tidningen Isabella och idag kom första numret. Kul! Köper den ändå rätt ofta så jag tyckte att jag lika gärna kunde testa en prenumeration på fem nummer för endast 98 kr. Drömhem & trädgård är en annan tidning jag läser som ger en massa härlig inspiration. Ikväll ska det alltså mysas. Choklad, tidning & så bonden förstås:-).

Vita rosor




Har ägnat mig åt lite trädgårdspyssel idag och passade då på att samtidigt knipsa av några vita rosor att ha på bordet inne. Tycker att dom gjorde sig bra som snittblommor och de bästa är att de är plockade bara alleles utanför dörren. Visst blev det fint! Måste också berätta att häromdagen hittade jag äntligen liljekonvaljlökar/knölar. De verkade över huvud taget inte säljas under hösten då jag har varit frågat i de flesta stora trädgårdshandlar. Men på Hoornbach, där fanns dom! Nu är dom nergrävda, några på framsidan och några på baksidan. Längtar efter att kunna känna den underbara doften plocka fina buketter att ha på bordet här inne!

Nytt i fönstret



Två zamioculas, garderobsblommor fick följa med hem från Blomsterlandet i helgen. Var även till Ikea för att köpa krukorna "Skurar", men då var det slut. Häromdagen fanns de i lager igen. Gillar att dom lyfte hela fönstret, stora växter gör sig bättre här än små. Så småningom ska jag skaffa en bordslampa att ha på fönsterbrädan intill.

Kryddor



Det behövdes lite kryddgrönt i köket här hemma. Nu är det fixat med hjälp av en knippa basilika och några sticklingar från en doftpelargon. Så mycket trevligare det blev genast och doftar underbart gör det när man går förbi. Känns ju också mycket lyxigare att bara kunna knipsa av lite färska kryddor till matlagningen. Nu ska vi se hur länge de står sig. Har för mig att basilika inte är så långlivad så här års?

Nybakat



Foto: Jag


Bakade detta goda valnötsbröd som jag fått i recept av syrran häromdagen och gissa om det var underbart att äta det färskt till frukost idag. Nu har jag bjudit J och även han gillar det. Det är jättelätt att baka och inga konstigheter alls egentligen. Man kan variera om man inte gillar valnötter och t.ex ta hasselnötter i stället. Jättegott det med. Hojta till om ni vill ha receptet.

Nej nu ska ta mig ett par skivor och en kopp te och se bonden på play.

Än så blommar det



Trots att vi nu har gått in i oktober så får jag fortsätta njuta av blommor i trädgården. Min vita ros jag satte i somras står i full blom nu och nya knoppar bildas hela tiden och även om rudbeckian "Magnus" börjar sjunga på sista versen är den fortfarande mycket vacker att titta på. Kruxväxterna med million bells och lobelia visade sig vara riktiga "långlivare" och ett jättebra val att ha i kruka. De övriga rosorna jag satte har växt så det knakar så J satte upp nya stödspaljéer åt mig igår. Är så glad och lycklig över min trädgård som jag älskar så mycket. Helt fantastiskt att vakna upp på morgonen, dra upp rullgardinen eller öppna altandörren och kliva rätt ut i trädgården för att mötas av en blommande oas. Hoppas att jag aldrig behöver bo i stan.

Tekaka



Söndagskvällen bakades det tekakor för fullt här hemma. Riktigt goda blev dem, speciellt att äta dem med smör och ost medans de fortfarande var varma. Att baka bröd är något jag gör allt oftare nuförtiden. Har tröttnat på det som säljs i butik och hembakat är ju ändå godast. Någon dag kanske jag ger mig på surdegsbröd, det är så gott, men verkar vara ett helt projekt att göra. Någon som provat kanske?

Plantera & skörda



Visst har vi haft en härlig helg med underbar höstvärme! Har fått ett rotskott av höstflox från min kära granne som jag grävde ner ikväll, så himla trevligt att man kan dela växter. Passade också på att sätta några fler lökar med bl.a krokus och tulpaner och så har jag skördat veckans tomater. Det blir inte så många, men ack så söta och goda de är mina små cocktailtomater, det enda ätbara jag planterade i år förutom smultronen.

Nu är jag nyfiken på er. Har ni trädgård?

Sushi night





Bilder: 1-4 Peacock, 5-10 egna bilder,

Fredags kväll var Sushikväll på favoritrestaurangen Peacock Dinnerclub för lite Dim Sum, smårätter. Det blev Dragon Tempura roll (bild 5,8) och Dumplings (små degknyten fyllda med anka bild 4) doppade i plommon och kanel. Hur gott? Underbart! Är inte så förtjust i vanlig sushi, utan älskar när det är kryddigt, såsigt och en massa smak i.  Sist vi var här åt vi efterätterna (bild 6) som är pyttesmå, men jättegoda! Inredningen här är superläcker och liknar inte någoot annat ställe i Göteborg. Senare på kvällen är det nattklubb i samma lokaler, men vi drog istället vidare på bio och såg Jägarna 2. Kul och spännande att se uppföljaren då jag nyligen såg ettan för att uppdatera mig. Första filmen var nog trots allt snäppet vassare om ni frågar mig, men spännande den här också helt klart. Härlig fredag med andra ord!

Idag går jag i inredartankar och ska göra ett besök på Ikea.

RSS 2.0